De Morris Minor naar Vijlen…, de video`s LIVE, en bijpraten…met m’n opvolger..

Maar eerst natuurlijk het belangrijkste bericht van deze week!

het leven 50

Het stond in de ZIN. Wat een leuk blad is dit toch. Veel lees waardige artikelen, gevarieerd, mooie foto`s, kortom een prima blad dat het volgens mij ook goed doet in bladen land. Ik lees het al jaren met veel plezier. Uiteraard spreekt de kop van het artikel me enorm aan. Niet dat ik in een doos heb geleefd, integendeel. Vaak was ik nogal ‘out of the box’ bezig zal ik maar zeggen. Het moest sneller, meer, anders en opvallend. Nu ligt het tempo een tikje lager hetgeen mede resulteerde in een recente aanpassing naar beneden van mijn suikermedicatie. Mooi gevolg o.a van veel bewegen met Boy. Neem een hond zou ik zeggen! Over tempo gesproken, ik snap nu echt waar  het ‘Limburgs kwartiertje’ vandaan komt. Begin er zelf ook al ‘last’ van te krijgen hahaha! Het heeft alles te maken met relaxedheid. Kalm aan denken ze hier, doe niet zo druk en belangrijk.  Heerlijk!!

Wellicht heb je het gevolgd op Twitter of Facebook waar ik een paar filmpjes gepost heb. Hier lukt me dat nog niet dus óf volg me op twitter ( @bashoogland ) of LIKE ons op FB (De Heerlijkheid Vijlen)

autootje1

Ik ben dus met de 48 jaar oude Morris Minor van Leidschendam naar Vijlen gereden!

Voordat ik vertrok heb ik nog als een dolle de heg gedaan omdat ons oude huis verhuurd gaat worden. De kinderen van buurvrouw Caroline & Cees waren zo aardig om tegen een kleine vergoeding al het tuinafval op te gaan ruimen zodat ik kon vertrekken…naar Vijlen…

oudehuis

Nog èèn keer kijken of de Veranda en de tuin er goed bij staan zodat de makelaar aan de slag kan op zoek naar expats die dit sfeervolle en karakteristieke huis willen huren.

Buurman Ferry, een echte autofreak, raadde me het volledig af maar ik dacht ‘wat kan er nou meer gebeuren dan dat je wordt weggesleept’? Maak je dat ook `s mee.. Maak je nog `s iets mee. Een dik compliment aan het webcare team van de ANWB: na een tweet kwam er direct reactie en ..nee, ik was nog geen lid. Ben het onderweg maar direct geworden, je weet maar nooit en straks kreeg Ferry nog gelijk… Compliment ook aan de alleraardigste ANWB mevrouw die ik sprak: Ilona! Maak haar gelijk directeur, wat een leuk mens! Ik hoopte echt dat ik zou worden weggesleept en haar dan weer aan de lijn zou krijgen… Het grappige was dat werkelijk 2 minuten nadat ik op een parkeerplaats lid werd van de ANWB…de auto ermee ophield !! Ik dacht meteen aan Ilona! Die zou me nu wel komen helpen met m’n oververhitte motor! Maar na een kwartiertje afgekoeld te zijn , ben ik weer gaan rijden en heb vanaf toen om de 35 minuten pauze gehouden om dit oude lieve autootje de kans te geven het Limburgse Heuvelland te bereiken.

autootje3autootje2

Onderweg gingen de nodige duimen de lucht in, erg leuk! En tijdens een pitstop raakte ik aan de praat met de buurman van de eigenaar van de Morris fabriek, hoe toevallig kan het zijn! Het was een mooie rit alhoewel het na 21.30  (ik vertrok om 16.00 uur) wel wat frisjes begon te worden… Om 21.45 bereikte ik ons huis en daar stond die dan…klaar voor een klein ritje de volgende morgen..

autootje5

Met een paar honderd kilometer op de teller van de vorige dag durfde ik een ritje naar Kerkrade wel aan… en je voelt ‘m al komen…. na een kwartier stond ik stil…

auto1

Nota bene bij….SIMPELVELD ! Geen beweging meer in! Dus, met 1 dag ANWB lidmaatschap op zak belde ik Ilona! Maar Ilona was vrij denk ik want ik kreeg een, wederom, aardige meneer dit keer.  Na anderhalf uur in de zon met 32 graden, ‘het is een beetje druk’ zei de aardige meneer…en 2 voorbij rijdende ANWB auto`s… ‘het is een beetje druk meneer’ werd ik uitstekend geholpen en kon ik weer doorrijden. Maar ook tijdens het wachten (ik kan me daar overigens totaal niet druk over maken) gebeurde er weer iets moois. Ik stond dus flink te fikken in de zon. Werd al een soort spare rib, en vroeg aan een voorbijfietsend meisje of ze wat water had. ‘Het is mijn laatste water maar ik ben toch zo thuis’. Alsof ik al dagen in de Sinaï woestijn zat dronk ik het op.Wat denk je, komt ze na 20 minuten met haar vader aangereden ( ook in een cabrio) en komt me een koud blikje cola brengen!!! Aardig hé??? En er stopte nog een mevrouw die me wilde helpen. Heel fijn want de Iphone was leeg dus ik kon even met haar toestel bellen.Ja, in SIMPELVELD hé? Kom dus nooit aan Simpelveld want daar wonen hele aardige mensen!!!

De Morris Minor moest volgens de ANWB meneer een nieuwe dynamo en dan gaat die weer als een zonnetje… Helaas hebben we er geen goeie droge plaats voor : tijd om het huis uit te gaan, net als de kinderen. TE KOOP voor een liefhebber!

Deze week waren we ook nog 25 jaar getrouwd. Schijnt in deze tijd best een prestatie te zijn als je nog bij elkaar bent haha ! Het zal wel komen door de voorselectie. We hebben elkaar immers ontmoet op de Hogere Hotelschool Maastricht. Hier ontstonden de nodige huwelijken kan ik wel zeggen en volgens mij zijn ze bijna allemaal nog bij elkaar! Om het te vieren op de dag zélf, gingen we naar Maastricht. Eten bij Harry`s, een brasserie in Hotel Beaumont. En het leuke was dat wij in onze hotelschool beiden een project hebben gedaan…voor Hotel Beaumont, hoe toevallig! Nou, voor wie een weekend naar Maastricht gaat, geen idee hoe de kamers hier zijn maar ga eten in Harry`s!! Echt een aanrader. Goeie bediening, aardige mensen, heerlijk eten, relaxte sfeer!

Harry`s1

En het gaat natuurlijk nergens over maar ze wisten dat we 25 jaar getrouwd waren dus…

harry`s2

Het zijn de kleine dingen hé? #aardigzijnkostniks

O ja,voor we gingen eten nog even dé boekwinkel van Nederland bezocht in de Domicanenkerk. Blijft indrukwekkend: een boekwinkel in een prachtige voormalige kerk! Helaas hadden ze nog geen agenda voor 2016 ( ja ja, we krijgen al de nodige boekingen binnen 🙂

dominicaner

En ook was het de week van de video. Uitgebreid al over gehad in m’n vorige blog maar nu was het zover: de eerste versie kwam binnen van het grote huis!!! In 20 jaar Landal heb ik best al wat video`s zien binnen komen maar als het dan over je EIGEN huis gaat, is het wel heel special. Fides Video o.l.v Nens en Dennis hebben een mooi stuk werk afgeleverd en daar ben ik heel blij mee. Het is knap als je de sfeer en het gevoel van dit bijzondere huis en deze overweldigende omgeving weet over te brengen. Vrijdag kwam ook het Hans & Grietje huisje binnen. Met her en der wat hele kleine aanpassingen kon onze webmaster van Globeview (heel toevallig ook Dennis, kan verwarrend zijn in je mailbox….), de beide video impressies van beide locaties LIVE zetten. Al gezien? Kijk hier dan even, echt de moeite waard! http://www.deheerlijkheidvijlen nl En als kleine zelfstandige: leuk én aardig als je de site deelt met je vrienden/familie ! Inmiddels zijn beide video`s al een paar duizend keer bekeken! Nu zie je immers precies wat je huurt en waar je verblijft als je een familieweekend gaat organiseren, de hele familie kijkt nl. mee en wil weten waar ze naartoe gaan!

En verder deze week: Veel snoeien! Ik heb een nieuwe telescoop heggeschaar aangeschaft! Met accu! Geen snoer meer nodig (kan die ook niet doorgezaagd worden…) en zie :

haag2 haag1

We kunnen de koeien weer zien en het uitzicht is weer zo Zuid-Limburgs als wat!

Ook leuk was de ontmoeting met een meneer die voor ons huis in de berm lag. Ik er naartoe ( is nl. op zich al een Event als er iemand langskomt!) Zit/ligt die meneer te aquarellen. Hij maakte een tekening van…zie het? rechtsonder? Inderdaad: het Hans & Grietje huisje !

schilder1 schilder2 schilder4 schilder3

Maar het allerleukst is die koe. Foto linksonder. Die is zo nieuwsgierig! Die hing zelfs bijna over het hek en met z’n neus in de verfdoos!

Wie ook met z`n neus ergens in hing was Boy. Door de hitte duikt die in elk beekje of waterplas. Lekker languit hier bij het waterhuisje in onze achtertuin. Hier haalden jaren 20 tientallen gezinnen uit Vijlen hun water uit een bron. Nu stroomt dit, al eeuwen, de Lombergbeek in.

boyinplas

Deze week ook een afspraak gehad met m’n opvolger bij Landal, Erik van Essen die sinds 1 januari Commercieel Directeur is. Erik is 7 jaar mijn rechterhand geweest van 2000-2007, Daarna is die nog 3 jaar bij Cen… eh…die andere club geweest en toen Algemeen Directeur van Air Miles. Ik ben erg blij dat hij er zit. Hij stond ook bovenaan m’n lijstje. Je wilt immers dat je ‘erfenis’ niet wordt verkwanseld door een of andere snelle jongen die gaat voor z’n eigen carrière.  Erik gaat, net zoals ik, voor het bedrijf. voor het merk. en bovenal voor het belang van de gast !  Mooi om te horen dat het erg goed gaat met Landal, en hoe hij erin staat met z’n team en nee, ik mis het echt niet. Ik vind het erg leuk om parken en andere bedrijven te adviseren en met 30 jaar gastvrijheid, m’n mening te geven over de dingen die ik zie, maar ik zou niet meer willen ruilen, voor geen goud! Tegenwoordig ben ik druk in gesprek zoals je kunt zien. Geen vergaderingen , geen deadlines, geen notulen maar gewoon lekker loelen !!

basmetkoe

En van de week vroeg iemand of ik op vakantie was geweest. ‘je ziet er zo goed uit, Curaçao of zo’? Hahaha, nee zei ik ‘Down under’ Nederland ‘, Viele zeggen ze hier! Komende dagen ga ik weer genieten. Ik hoop dat jij zo verstandig bent (en in de gelegenheid wat trouwens ook vaak een eigen keus is….) om ook af en toe af te schakelen. want er komen een paar mooie dagen aan:

weerkalender2

En mocht je partner geen zin in hebben of hij/zij hoort je niet: doe net als onze Spike:  Spike

Vraag om aandacht, ga ervoor liggen, onderneem actie, dan komt alles goed! ‘Je bent regisseur van je eigen toekomst’ ( zo dat is een mooie afsluiter!)

Fijne week allemaal en doe kalm aan,

het is maar werk!

X

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

5 gedachtes over “De Morris Minor naar Vijlen…, de video`s LIVE, en bijpraten…met m’n opvolger..

  1. Ruud Clason 7 juni 2015 / 21:58

    Hallo Bas, nu met twee ontstaarde ogen lees ik je blog met mijn nieuwe leesbril. Even wennen, maar ik heb er weer van genoten. Blijf lid van ANWB, want dat is voor 50 (in mijn geval 79) plussers toch wel een geruststellend gevoel.

    Like

  2. Peter de Vries 7 juni 2015 / 23:54

    Zou het hier in het Westen ook lukken met een ‘limburgs kwartierje”?
    Hou dat nieuwe en relaxte tempo maar lekker aan!

    Like

  3. Miny van t Ende 8 juni 2015 / 07:10

    Ons weekje in Bosschenhuizen (bij Simpelveld) gaf ons weer hetzelfde gevoel wat jij steeds omschrijft. Je bent compleet in een andere wereld in Zuid Limburg. Fantastisch. ……

    Like

  4. pimpernelleke 8 juni 2015 / 17:26

    Limburg is een mooie provincie
    ze moeten er alleen nog wat verkeersborden wegzetten
    felicitaties voor uw 25 jarig huwelijk

    Like

  5. SonjaStoel 8 juni 2015 / 21:02

    Leuk, weer een foto van Spike! Ben meer kattenmens 🙂

    Like

Plaats een reactie