Waarom dit ZUID-Limburg heet, de eerste meeting , en ik mis 3 IKEA schroeven…

Het was weer een mooie week. Ik was de hele week thuis en heb intens genoten van het mooie weer. Zelfs vandaag nog. Terwijl half Nederland het moest doen met 13 graden, lagen we hier te puffen van de warmte. Elke dag zag ik op de wijn velden van St.Martinus de ochtend zon staan en wist dat het weer een mooie dag zou worden. De zon komt namelijk achter Vijlen op en bereikt ons terras om ca. 11 uur om er tot 21.00 uur niet meer weg te gaan.

laantje

De week begon echter met de mannen van ons ‘kanton’ Ja zo heet dit gedeelte van ‘Viele’. Sterker zo heet ‘ons Pannis’. Niks wijk of buurt, ‘KANTON’! Dat klinkt dus al gelijk alsof je in het buitenland bent, toch? Nou, de mannen van ons Kanton gingen tekeer als bulldozers! Al het anderhalf meter hoge onkruid werd weggehaald en het wandelpad langs ons huis was weer de Prada di Palaza van Vijlen.

draaihekje draaihekje2

Deze week ook `s de door mij nog niet betreden paden bewandeld. En dan kom je dus leuke dingen tegen. Bijvoorbeeld een draaihek, midden in het veld. Ooit dienst gedaan op het scheidsvlak van eigendom en toegang maar nu.. alleen nog een foto moment voor de opvallende wandelaar die ‘ziet’ in plaats van alleen ‘kijkt’. Te grappig, midden in het veld, geen functie, behalve als foto moment.

boompjes

Afgelopen week ook de appel boompjes van http://www.minitree.nl  een mooi plekje gegeven.Nou dat gaat wat worden hoor! Ik zie een complete lijn van “Heerlijkheid appelmoes” aankomen met export naar China! Ik vind het echt een gat in de markt wat ze doen. Fruitboompjes verkopen (ook online),die niet heel groot worden maar te behappen zijn , zelfs op een balkon. Een geweldig leuk cadeau als kerst geschenk of zomaar `s als waardering halverwege het jaar. ( Bestaat dat eigenlijk? ‘halverwege het jaar attentie’?) Waarom doen we dat eigenlijk allemaal op het einde van het jaar en niet iets leuks halverwege als we nog een half jaar ‘moeten’? Nou, leuk cadeau in ieder geval en zeer duurzaam. Ik voorspel ze een mooie toekomst!

vijlenkerk

Even een mooie foto, de andere kant van de kerk, bij Melleschet, een buurtschap naast Vijlen met 30 huizen en boerderijen. Ik blijf me hier verbazen. Elke hoek, elke kant, elke richting hier is een bijzondere foto. Dit heeft alles met de hoogte verschillen te maken dat dit gebied zo uniek maakt. Geen coulissen landschap maar een hoog/laag landschap dat zorgt voor een afwisseling die nergens anders in Nederland te zien is en juist dat gevoel geeft dat je in het buitenland bent. Een van onze gasten zei afgelopen week:”Vorig jaar zijn we naar de Dordogne geweest maar hier lijkt en voelt het hetzelfde, scheelt alleen 1000 km rijden!”

grens wandelkaart

Hetzelfde geldt voor Lemiers. Ben er heel vaak langs gereden als ik naar Landal HoogVaals ging. Maar nu alle tijd en er ’s rond gelopen. er is een prachtig kerkje, mooie bijna engelse stijl Cottage huizen én een grens overgang van …3 meter.. Je loopt over het bruggetje en plop…je bent in Duitsland! Bijzonder hé? Voor alle gasten die naar Vaals rijden vanuit de randstad.: stop hier ’s even, of rij juist niet over de provinciale weg maar neem die B weg. Dán zie je het Zuid-Limburg zoals maar weinigen het kennen. Ik blijf me verbazen en met mij alle gasten die hier op onze Heerlijkheid  verblijven!

We hadden deze week ook onze eerste Business boeking. Een dag vergadering( op het terras) met diner bij ’t Hijgend Hert en overnachting in ons grote huis. Ik mag er nog niks over zeggen maar het was een strategiebespreking van een geweldig bungalowpark in Belgie waar ik adviezen aan geef. Ze gaan binnenkort deel uitmaken van een hele goeie goeie club en daarom vergaderden ze bij ons… Denk dat die goeie club komende week wel bekend gaat maken hoe en wat….

hansengrietje

Kreeg van een goede vriendin trouwens deze foto doorgestuurd. Stond in de het blad van Natuurmonumenten. Mooie club hoor, doen prima dingen en zorgen goed voor landschaps behoud maar er is toch maar één Hans&Grietje huisje, toch, zeg nou zelf?

huisjevoorzijde

En dan dit uitzicht….

koeienuitraam

Zakelijk zijn  we uiteraard al druk met de zomer. Het Hans & Grietje huisje is volledig volgeboekt de hele zomervakantie maar in het grote huis hebben we nog diverse mogelijkheden. Elke dag hebben Jeannette en ik werkoverleg. Nemen we het 6-je aan voor dat weekend? Er willen 4 gezinnen een weekend in Augustus, doen we dat? Tja, als je één huis hebt moet je meer ‘passen en meten’ dan als je er 12000 verhuurd hahaha! Maar goed, we hebben nog ruimte in de zomer vakantie en ook het grote huis is beschikbaar voor kleinere gezelschappen dan 10-14. Zo hebben we al diverse midweken en weekends verhuurd aan families met 6 of 8 personen die gewoon lekker de ruimte willen en bovenal iets bijzonders zonder 1000 km te moeten rijden. Nou, dat kan!

huiskamer2 _Q0B9742

buiten terras

Dit weekend kwam ook zoon Jip weer `s langs. Jip studeert aan de Hogere Hotelschool den Haag ( in Amsterdam!) Gezellig als die lange kerels er weer `s zijn. ‘Het is hier gewoon chill’zegt Jip steeds. Nou, dat klopt wel. Vandaar dat we vrijdag even een hapje aten in A Gen Kirk tussen de Maria beelden. Ze hebben hier een geweldige rundertong op de kaart staan. niet verder over nadenken, gewoon opeten dit zachte vlees, heeeeerlijk!!!

JipJeannette rundertong

Het was vandaag ook reden om de ligbanken maar `s uit het tuinhok te halen en in elkaar te zetten. Alleen… als je goed kijkt zie je dat ik meer schroeven overhield dan de bedoeling was. En ik had ook nog 2 kleine schroeven tekort voor 2 wieltjes. Tja, dat krijg je soms bij IKEA… O, je hebt er geen idee van wat ik er dan de pest in heb. Je wilt het goed voor elkaar hebben voor je gasten, kun je straks nog naar Heerlen voor …. 2 kleinere schroeven!!! Denk dat ik ze zo laat staan, er is geweldig uitzicht, alleen geen wieltjes…

ligbed1

Inmiddels heb ik ze geprobeerd. Kussentje erop, en…. begonnen aan een boek, het eerste boek sinds mijn verhuizing naar Vijlen! En hoe heet het?

hetgoede leven

De titel is helemaal goed natuurlijk maar ik geloof dat het nogal heftig wordt…we gaan het zien. Ook Boy ging in de relax stand nadat hij mij een uur had zien klooien met de ligbanken. En 2 minuten nadat deze foto werd gemaakt vielen we allebei…in slaap…

boeklezen

Na het slaapje werd het tijd om te eten. Jip wilde asperges. Vooruit, de laatste keer…waarschijnlijk. En morgen weer vroeg uit de veren want zowel Hans&Grietje als Lomberg zijn verhuurd ! Heb je trouwens  de video van het grote huis al gezien? https://vimeo.com/129548201

Samen met Jeannette ( en Jip hahaha !!) als een witte tornado door het huis om de volgende gasten weer een TOP midweek te bezorgen.

En komende week? Mijn zwager Aloys komt logeren, na een maand gereisd te hebben door Frankrijk en op weg naar huis. Het goeie nieuws is; hij heeft mooie wijn gekocht. Ok,  van Harte Welkom…:-)

Fijne week allemaal! Doe kalm aan!

En voor wie hier ook wil genieten:

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

(de midweek 22-26 juni in Hans&Grietje  is ivm een annulering vrij!! Volgende gelegenheid Hans&Grietje is midweek september, eerstvolgende weekend in november!)

info@deheerlijkheidvijlen.nl

GB369345

3 gedachtes over “Waarom dit ZUID-Limburg heet, de eerste meeting , en ik mis 3 IKEA schroeven…

 1. Peter de Vries 14 juni 2015 / 21:32

  Ach, als die ontbrekende schroeven nou het ergste is van deze week……..

  Like

 2. hsenden 15 juni 2015 / 07:02

  Zo’n draaihekje heet in het Limburgs een stegelke 😉

  Like

 3. lliesbeth bos 15 juni 2015 / 07:52

  heel toevallig geven wij volgende week ..langste dag pakket aan deel van onze relaties:))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s