Mijn hemel wat een but, bud, budt weer, dus alle tijd…voor deze blog….toch? :-)

boy2

Wat een dag zeg ! Het regende hier in Zuid Limburg werkelijk aan èèn stuk door. En als je dit leest zal het waarschijnlijk nog regenen! De regenton is meer dan vol en loopt over inmiddels. En zonder laarzen…kom je nergens!

regentonmodder

Blij dat het al een uurtje later was toen ik opstond, heb ik in ieder geval een uurtje minder regen straks! Ja, dat is nog eens positief denken! Begin van de week echter was het wel mooi hier en uiteraard een graadje of 3 warmer dan in de rest van het land. We lopen hier nog niet in korte broek hoor maar de zomer collectie komt hier wel eerder uit de kast dan boven de rivieren! Mijn week bestond uit wandelen, heel veel wandelen zelfs. Zoveel wandelen dat Boy stiekem ging terug verlangen naar Leidschendam denk ik. Naast het genieten hier ondersteun ik ook bedrijven op het gebied van klantvriendelijkheid en geef ik geregeld presentaties over hoe je mijns inziens een succesvol klantvriendelijk bedrijf kunt worden. Een van mijn opdrachtgevers heeft bedacht om enkele medewerkers hier in ‘De Heerlijkheid’ uit te nodigen. Voor een zgn. èèn op èèn’ met mij (en Boy natuurlijk maar die bemoeit zich meer met stokken zoeken). Met 30 jaar gastvrijheid op de werkteller en enkele jaren met Landal in de top 5 van ‘Klantvriendelijkste bedrijven’ moeten hier goeie gesprekken van komen.
Ik laat deze (overigens zeer slimme en hoog opgeleide medewerkers) het mooiste stukje Nederland zien ( Cottessen en het Geul dal) en al lopend hebben we het over allerlei zaken en facetten met als rode draad en hoofdthema klantvriendelijkheid, hun rol, hun ideeën etc.etc `S avonds gaan we eten in het wereld beroemde Boscafe `t Hijgend Hert en ze overnachten bij mij in het grote huis. (Kamers genoeg immers en we verhuren het momenteel nog niet in z’n geheel.) Deze vorm van inspireren is erg leuk èn werkt ook! Ruim 2,5 uur van kantoor, in een geheel andere setting,prachtige omgeving, uniek huis, met z`n tweeën, heel veilig en persoonlijk! Na het ontbijt vatten we het lange gesprek samen dat overigens per persoon nog best flink kan verschillen want iedereen is anders en heeft een andere rol in het bedrijf. Ik vind het mooi dat een bedrijf dergelijke experimenten aangaat en de desbetreffende medewerkers het als heel prettig en inspirerend ervaren met voor hun een aantal bruikbare tips. Komende week komen er weer 2 gasten, dus Boy 2 volle dagen werk aan de w..wandel!

En voor wie Zuid Limburg alleen kent van Maastricht, het is hier (op 20 minuten van Maastricht en 7 min. van Aken) ècht heel bijzonder mooi. Elke bocht is een nieuwe foto van hetzelfde punt die door de hoogteverschillen weer een andere achtergrond heeft.

foto 6 deGeul
Overigens tijdens m`n andere wandelingen alleen met Boy ging, in het kader van klantvriendelijkheid, dat hele gedoe met die salaris verhogingen van een ton bij ABN AMRO en ING nog `s door m`n hoofd. Tja, tiijd genoeg om na te denken hè? Wat is dat toch ongelofelijk dom zeg! Wat heb je dan niet je sociale antenne uit staan! Dat je niet snapt dat dit zulke enorme imago schade oplevert en je ook je eigen mensen (waarvan er honderden binnenkort op straat komen te staan omdat er kantoren gaan sluiten) zo schoffeert en te kakken zet!! Een van de criteria om klantvriendelijkste bedrijf te worden is ‘tijdig fouten oplossen’. Er staat dus niet dat je geen fouten mag maken maar los het tijdig op. Erg benieuwd of deze Raad v B nu snel collectief terug gaan komen op deze stomme salarisverhoging en er keurig van af zien. Dat is goedkoper dan een imago herstelcampagne! Zo, dat is er uit! Mr.Klantvriendelijkheid heeft z`n hart gelucht!
Ondertussen is Jeannette een flinke inslag aan het maken waar het gaat om de spullen op z`n plaats te krijgen vanuit een van de kamers die nu nog als tijdelijke opslag dient:

opslag

Gaat het toch naar de kringloop , krijgt het een zichtbaar plekje, gaat het naar de zolder? ‘As we blog’ is ze naar ons oude huis dat nu toch ècht helemaal leeg moet omdat we het gaan verhuren. Eind van de week ga ik er met een vrachtwagen heen om alles tot op de laatste paperclip op te halen. Dat wordt een goede vrijdag zal ik maar zeggen! (en deze kamer zal weer helemaal vol komen hahaha….) De komende 2 dagen heb ik dus alle tijd voor een paar klusjes en het grote dilemma dient zich al weer aan:
-ik ga houthaken omdat het hout moet drogen anders kun je het zeker komende winter niet stoken
-ik ga diverse vloeren lakken en mooi maken in het grote huis want daar krijgen we nu diverse aanvragen voor familie weekenden en vakanties
-ik ga de website teksten nu toch echt afmaken zodat de site in de lucht kan of…
-ik ga al het bedden goed strijken (JA DAT KAN IK DUS!!)
Het zal wel een beetje van alles worden de komende 2 dagen want ik heb geen auto dus kan toch nergens heen! En tussendoor krijgen we ook nog veel aanvragen. Net nog even gekeken in de agenda maar de zomer zit al bijna vol in Hans&Grietje (alleen 10 juli, 17 & 24 augustus kun je hier nog een zomervakantie weekje boeken)

Het grote huis ( voor max,14 pers./max.10 volwassenen en 4 kinderen) is nog wel vrij. (ook in de meivakantie nog!)

wonenkeuk
Vraagje/benieuwd naar: ga jij in de zomer 2/3 weken alleen met je eigen gezin of ben je van het idee ‘weekje eigen gezin en weekje samen met vrienden/familie’ (en hun kids uiteraard) Die’ trend’ zagen we bij Landal ook wel de laatste jaren. Het weekje hier( bv Zeeland) weekje daar (bv Limburg) boeken. Meer afwisseling in de regio`s en ook in een andere samenstelling de 2e week, bv met vrienden of Opa& Oma een weekje mee of een van de 2 als de ander er niet meer is. Overigens wel erg aardig om zoiets te doen, toch?
De grote huiskamer is klaar voor gebruik en op de gordijnen na zijn ook alle kamers gereed. Ik zal fotograaf Hans Timmermans maar `s gaan bellen voor een afspraak!

Tot slot was het gisteren weer een beetje een …eh…Landal dag hier in Vijlen. `S morgens kwam de afdeling property langs die een vergadering hadden op HoogVaals. Zij hadden aangeboden als afscheidscadeau om een dag te komen klussen, erg aardig. Maar om ze nou de hele dag hout te laten hakken, de vloeren te laten lakken (kun je nergens meer lopen) nee, dus het werd koffie met vlaai!!

landalteam

En `s avonds kwam mijn oud directie collega (en Algemeen Directeur) van Landal Thomas Heerkens langs met z`n vrouw Marlou voor een kort weekendje Vijlen Het is maar goed dat we zoveel kamers hebben….

thomas

Het werd een zeer gezellige avond. Ook niet gek als je ruim 12 van de 18,5 jaar gezamenlijk dat mooie bedrijf hebt mogen leiden, toch?

Komende week dus aan de bak en ik denk dat het de website wordt…of het lakken, nou, ik weet het nog niet hahaha. Wel leuk dat ik binnenkort een BN-er te gast heb in het Hans& Grietje huisje. Een geweldig leuk mens die even rust wil voordat…. nou, ik zeg nog even niks…maar ik vind haar leuk!!!!…..! En….ze kan …..nee, ik moet het gewoon niet zeggen…..!!!! Tot volgende week weer!

ps Kom ik gisteren thuis, ligt er hout voor deur,

hout

cadeautje van een buurman….leuk hè?

#aardigzijnkostniks

FIJNE WEEK! X

5 gedachtes over “Mijn hemel wat een but, bud, budt weer, dus alle tijd…voor deze blog….toch? :-)

 1. Gerrit Aalvanger 29 maart 2015 / 18:15

  leuk blog om te lezen. In je blog stelde je een vraag over de wijze van vakantie vieren. Wij kiezen er geregeld voor om twee keer op een verschillende locatie te zitten om zo er ook variatie in te houden. Vorig jaar bijvoorbeeld de eerste week in Hongarije (bungalow van een particulier) en de tweede week in Tsjechie (ja wel, Landal Lipno). Goed bevallen hoewel we achteraf gezien het weer beter in Hongarije hadden kunnen blijven)

  Like

 2. Peter de Vries 29 maart 2015 / 18:40

  Weer heerlijk om de belevenissen van jou en Boy te lezen, toch nog zonnestralen op deze regenachtige dag!

  Like

 3. Froukje 29 maart 2015 / 19:28

  Wat weer een super positieve blog op een butdag qua weer. Heb weer genoten fijne week voor jou en je naasten😄👍

  Like

 4. Peter 29 maart 2015 / 20:03

  Bas, weer een warm verhaal bij guur weer! Al een keuze voor de borders kunnen maken? Het vermoeden is dat de top van ABN ook jouw blog heeft gelezen. Veel plezier deze week met klussen 👍✨

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s