Komt er uberhaupt nog een website ? Heb je groene vingers èn…. het einde nadert…

Zo, de rust is weer terug gekeerd! Ja , iedereen denkt dat ik even een blogje schrijf maar dat is nog een hele bevalling hoor! Op zondag zit vaak het hele huis vol! Dan komt zoon Jip thuis met vriendin Romy. O, we zijn op weg naar x,y ,z, leuk als we langs komen? We waren in de buurt… Tuurlijk! En ik moet zeggen, iedereen helpt flink mee want na inmiddels 187 x de vaatwasser te hebben ingeruimd en uitgehaald word je redelijk assertief en snappen familie en vrienden dat ze ook iets mogen doen als ze hier zijn dus dat gaat helemaal goed!
Helaas is het ook afgelopen met de Vietnamese maaltijden. Glenn en z’n vrouw Duyen zijn terug naar Leidschendam na 3 weken hier de sterren van de wereld te hebben geschilderd èn gekookt. Na een vakantieweek van puur Hollandse attracties bezoeken. gaat Dyen morgen weer naar Vietnam om over 3 maanden weer terug te komen naar Nederland. Nou, ik kan niet wachten !

Afgelopen weekend geweldig leuk en groot artikel gehad in o.a Leids Dagblad, Gooi& Eemlander en Noord-Hollands Dagblad Gelezen? Zoniet, hier staat ie nog een keer:  Bas_Hoogland Erg veel leuke reacties op gekregen en diverse aanvragers voor een weekendje Heerlijkheid refereerden hiernaar!
Dit weekend hebben we naast aardige gasten ook weer een hond te logeren. Het is de 4e labrador al. Boy geniet met volle teugen en de gast hond ook.

howard5 howard 6 howard2

Dit keer was het hond Howard. Sjieke naam toch? De gasten wilden met de kinderen ook nog even naar Maastricht.’ Dan laat ik Howard toch uit?’, hoorde ik me zelf zeggen en ik wist het meteen: ‘ik heb de gouden formule in handen!!’
We doen niet alleen aan baby oppas maar we verzorgen ook het uitlaten van de hond ‘in case of shopping’!! Hoever kun je gaan met service geven!! Voorwaarde is wel dat de hond gezellig moet zijn en boy er ook lol aan heeft maar tot nu toe hebben we alleen maar leuke viervoeters op bezoek gehad! En zo loop je dan aan de overkant van het huis door de velden met uitzicht op de hoogst gelegen kerk van Nederland!

howard 4
Afgelopen week was overigens een drukke week. Ja, niet lachen maar het was echt ‘druk’ Zo heb ik 2 dagen doorgebracht met 2 medewerkers van een groot bedrijf die zeer actief aan de slag zijn met klantvriendelijkheid en hier in Vijlen met mij hierover komen praten. Als ‘Klantvriendelijkste Directeur 2014’en met Landal enige jaren in de top 5 van Klantvriendelijkste bedrijven van Nederland’ vind ik er wel iets van en kan ik geregeld bedrijven en mensen adviseren in hun rol of werk. Het is een inspirerende dag die we afsluiten met een hapje eten in Boscafe ’t Hijgend Hert. Ook blijven ze in ‘De Heerlijkheid’ overnachten en `s morgens na het ontbijt vertrekken ze weer. Boeiende gesprekken, leerzame momenten en met elkaar delen wat je kan doen om het allemaal nòg beter te doen. Komende week komen er weer 2 medewerkers, erg leuk en boeiend om te doen zo ver van kantoor en al wandelend langs de Geul!
Heel langzaam moet ik ook aan de slag in de tuin. Zo ben ik in oktober flink te keer gegaan met de kettingzaag en de bosmaaier maar er zijn nu wel een paar plekken/hoeken waar enige kleurrijke beplanting op z`n plaats is.

tuin1 tuin2 tuin3

Mocht je nog groene vingers hebben en geweldige ideeën wàt ik erin moet zetten: ben dol op suggesties. Ik moet ze wel ,gezien de hiërarchische opbouw binnen ‘De Heerlijkheid’, voor leggen aan Jeannette want ik heb niet alleen het salaris van de tuinman, maar ook de bevoegdheid van de tuinman. Ik heb namelijk 20 jaar lang niets gedaan aan de tuin thuis dus deze taak is puur therapeutisch zal ik maar zeggen. Maar ik zou het wel ERG leuk vinden als je een reactie stuurt met plant/bloem suggesties. Ik kan dan gewoon een hele goeie beurt maken bij mijn directie hetgeen mijn promotie kansen komend jaar doen stijgen !!!…
De komende week ga ik ook verder met het lakken van de vloer boven. Ik ben gisteren al begonnen maar dat is niet helemaal goed gegaan. Ik had de trap gelakt….tot ik erachter kwam dat er nog een poes boven zat… ook heb ik geen rekening gehouden met de droging tijd. Vanmorgen stonden er dus voetstappen op de treden….van mezelf…. Maar het komt goed en ziet er erg mooi uit. Morgen zoals gezegd is de vloer aan de beurt en omdat je resultaat ziet geniet ik er van. Ook klusser Han is nu ècht met de laatste zaken bezig. Zo heeft hij dit weekend een aantal ramen met dubbelzijdig glas geplaatst zodat de warmte er niet meer uit vliegt. Ook de douches zijn voorzien van thermostaatkranen en zo kan ik nog wel even doorgaan. De kunst is nu om de opslagkamer leeg te gaan halen (waar nog veel spullen uit ons oude huis staan opgeslagen) keuzes te maken wàt naar de kringloop gaat of toch nog weer 10 jaar naar de zolder gaat of naar een kamer zodat ook deze, dan voormalige opslagkamer, binnenkort in de verhuur kan. Het grote huis (voor max 14 pers. is, zoals het zich nu laat aanzien, vanaf aankomst 17 April a.s beschikbaar voor familieweekenden of dat weekend met die 3 andere vrienden+gezinnen. ( en laat dit nou nèt m’n verjaardag zijn dus als gast val je met je neus in de boter!!) Mocht je nog plannen hebben voor april, mei, juni of juist in de zomer met bv vrienden en hun kinderen, stuur dan even een mail naar info@deheerlijkheidvijlen.nl , krijg je van ons alle informatie maar wacht gewoon niet te lang want uiteindelijk kunnen we maar 1 reservering PER Weekend aannemen! (in de zomervakantie alleen per week)

En om een eind te maken aan alle onzekerheid en stress van de website: die gaat ook uiterlijk 17 april LIVE! ( Ja, ik heb mezelf nu maar een deadline opgelegd al zit Hans& Grietje de komende weken zo goed als vol hahaha)

Wie inmiddels ook vol zit elke dag is Spike, onze poes. Die loopt tegenwoordig een flink stuk mee als ik met Boy op pad ga, best grappig. Maar het lijkt ook wel of die al 5 kilo is aangekomen! Zal wel van de Woelmuizen zijn!!

spike

De afgelopen weken is het aantal stenen dat ik zie in de tuin weer gestegen. Ik weet niet of dit komt door het relatief mooie weer waardoor de ondergrond nog meer werkt maar ik zie gewoon meer stenen dan voorheen. Komt er weer een ijstijd aan dan? Ik hou je op de hoogte…

stenenBoy

Tot slot staat er voor komende week wat hakwerk te wachten. Kan met de kettingzaag alleen op de wisseldag als er geen gasten zijn dus op de andere dagen…moet de bijl erin!

Doe kalm aan komende week. Het is maar werk…..

Fijne dagen… en niet vergeten hè die planten/bloemen suggesties)

Groet Bas

( PS nog 3 weken en dan komen de koeien weer in onze voortuin!!)

gb315590

9 gedachtes over “Komt er uberhaupt nog een website ? Heb je groene vingers èn…. het einde nadert…

 1. leni 22 maart 2015 / 21:41

  Ik zie daar toch wel Hortensia’s staan . Mooie witte pluim hortensia’s. Kijk eens op Pinterest voor ideetjes. Veel plezier met de tuin
  Groet

  Like

 2. Christianne 22 maart 2015 / 22:03

  Een klimhortensia zou mooi zijn tegen de muur. Verder wat gewone hortensia’s in diverse kleuren. Of een vlinderstuik! Een Japanse azalea is ook mooi, mooie bloemen.

  Maar ik zou vooral ook opletten dat t niet volledig kaal is in de winter en dan de bloeiperiodes variëren.

  Verder mijn complimenten! Het ziet er prachtig uit!

  Like

 3. Peter de Vries 22 maart 2015 / 22:33

  In ieder geval geen geraniums ;o)

  Like

 4. Diana 22 maart 2015 / 22:34

  Pioenrozen, hortensia’s, rhododendrons, lavendel, buxus, skimmia, hortensia “Annabelle” en helleborussen (mooi in de winter!). Als dat geen plaatje wordt bij elkaar! Succes!

  Like

  • Annemeik 22 maart 2015 / 23:07

   Goeie suggesties Diana! Bas, hiermee ga je een goede beurt maken bij de directrice.

   Like

 5. Lucienne 23 maart 2015 / 10:21

  In dat vak op de tweede foto zou ik inderdaad pluimhortensia’s zetten en dan de variant ‘Pink Lady’, die bloeit in de zomer wit en verkleurt in de herfst dieproze, echt prachtig. Je kunt er de rode duizendknoop tussen zetten, de kleuren combineren mooi en het ziet er weelderig uit.
  In dat stukje van de eerste foto kan van alles, wat ik zelf wel leuk vind en ook goed bij een boerderij passen, zijn Dahlia’s in allerlei soorten en maten. Vooral de grootbloemige zijn mooi, ze bloeien tot diep in de herfst.
  Nou ja, als we in september komen, zien we wel wat jullie gedaan hebben 🌺😄!

  Like

 6. Yvonne 24 maart 2015 / 21:44

  Bas, laten wij nou een kas vol hebben met prachtig perkgoed in deze tijd! Ik zou zelf voor de Begonia Waterfall gaan, hoewel die ook in een grote pot héél mooi is. Margrietjes zijn sterk, en ook mooi in allerlei kleuren, of… Enfin, misschien moet je eens langsrijden als je in het westen bent. Je bent van harte welkom voor een Westlands bakkie koffie 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s