Oudejaarsblog…terugkijken & de mooiste plaatjes van 2020 !

Nog een paar uur en dan zit dit bijzondere jaar erop. Ik weet niet hoe het jullie vergaat in de bovenkamer maar ik vond het nogal onrustig, zeker de laatste weken. Wat bij mij momenteel tijdens de lange wandelingen met Boy de boventoon voert is een hoge mate van ergernis over de slagvaardigheid in ons mooie land. Dat weekje later vaccineren zal niet veel uitmaken maar dat vergader, dat geklets, dat ambitieloze, dat ‘we gaan ernaar kijken’, kortom het absolute gebrek aan verantwoordelijkheid nemen en beslissen, daar ben ik toch wel erg teleurgesteld in. Tuurlijk, iedereen doet z’n stinkende best maar voor mij is de overheid aan het ‘inkoken’, aan het ‘verstropen’ (geen idee of dit woord bestaat). Een dergelijke crisis vraagt volgens mij een heel andere vorm van leiderschap. Eentje waarbij er even ietsje minder wordt overlegd, iets pro-actiever en vooral doortastender. Als je zo een bedrijf leidt ga je ècht snel failliet. Maar goed, er volgt uiteraard nog een ‘onderzoekscommissie Covid’ die een lijvig rapport maakt met heeeeeele lange zinnen en aanbevelingen.

Beetje aan het verzuren daar in het verre zuiden? Last van een Covid depressie of ‘Lockdown syndroom’?

Nee, hoor, integendeel ! Maar het is hier nu zo stil dat ik mezelf hoor denken !!!! Nou, dan moet het wel heel stil zijn hoor !!! Nee, ik vond het wel weer een mooi jaar. Wie kan nou zeggen dat-ie in maart nog nèt op de laatste vlucht zat uit Marokko? Anouk in ieder geval niet want die zat er nog 3 maanden. En serieus, ik zei nog tegen Jeannette “weet je wat, ik blijf nog een weekje hier….” geweldig om er over door te fantaseren wat er was gebeurd als ik gebleven was…. WIE HAD ER DAN BOY UITGELATEN OF GESTOFZUIGD ??

Ook de zomer was briljant. Wat een mooi weer en wat is het hier pal voor de deur dan geweldig ‘buitenlands’. Jammer was wel dat ik slechts èèn presentatie heb gegeven over ‘Klantvriendelijkheid’, de rest was allemaal geannuleerd waardoor de ritjes naar ‘boven’ er niet meer bij waren. Ach, heel jammer van de omzet maar voorlopig zijn we gezond en drinken we nog steeds een goed glas wijn. En….. “Het is pas crisis als er geen water meer is om bij de wijn te doen”

Kom, we gaan even m’n Google fotoboek in op zoek naar mooie herinneringen…

Picknick geiten….de ene dag ligt er èèn, dan weer twee, dan weer…..

De omgeving blijft verbazen hier, elke 50 meter een andere ansichtkaart…

O Boy…..kalm aan, dan breekt het lijntje niet.

Elke morgen kijk ik over onze eigen wei en elke morgen is er een andere mooie ‘opluchting’

Mooi 2020 moment voor mij persoonlijk omdat ik ze heb samengebracht: (midden) Stan Beurskens (St.Martinus) en (rechts)Peter van Houtert, vriend&oud klasgenoot Hogere Hotelschool Maastricht èn managing director Verbunt, lanceren hun exclusieve samenwerking hetgeen resulteert in een mooie witte wijn, ‘Cuvee Texere’, die Stan heeft gemaakt met het team van Verbunt. ( te koop bij alle bij de Wijnkring aangesloten speciaalzaken èn bij Verbunt uiteraard.)

Hier kun je nooit genoeg van krijgen. Dit jaar is Boy 11 geworden…met al dat geknuffel hier door gasten kan ie zo 23 worden…….

Tja, de St.Martinus kerk. Vanuit de omgeving een baken voor wandelaars en fietsers…. Helaas ook voor de vliegtuigen uit Luik en Maastricht. (o, wat is het heerlijk rustig nu!!!)

Zomers genieten in 2020. Onder de kersenboom in je eigen boomgaard met toekijkende koeien en dit uitzicht. 30 graden en een heel klein briesje…..met Hemels Roze van St.Martinus…. Dan ben je ècht gelukkig hoor kan ik je zeggen!

Oktober 2020, Lente in Zuid-Limburg en heerlijk de hele dag in de tuin scharrelen, beetje snoeien, maaien, Boy erbij en vooral geen zoom of team vergadering in de planning….

Trouwens, ook de directie en hoofd security / fun & entertainment van de Heerlijkheid genieten ervan in 2020….

Tja, en dat tot slot een van m’n favoriete foto’s van 2020. Bijna onmogelijk hoor maar als je voortuin er ’s morgens zo uitziet en je hoort alleen vogels en verder niks, geknisper onder je voeten met een flauw zonnetje….dan is een lock-down nog wel door te komen al kan ik niet wachten om weer ’s uit eten te gaan of op vakantie te gaan.

Lieve lezers, ik wens jullie een mooie avond en een veilige, gezellige jaarwisseling. Denk aan leuke dingen die je in 2021 wèl kunt gaan doen. Denk aan je geliefden en geniet van elk moment. Hulde aan iedereen die vanavond voor onze veiligheid en gezondheid zorgt en klaar staat. Laten we daar ook effe aan denken en hopen dat alles een beetje normaal gaat vannacht. En op naar de vaccinatie, kom maar door. Wellicht verstandig dat de evenementenbrache wordt ingeschakeld. Die kunnen als geen ander organiseren!

Blijf gezond, big hug en wie weet tot ziens in 2021 in het mooiste stukje Nederland !

O ja, eh…we hebben nog een 2 weekenden “CORONA PROEF! LAST MINUTE” in de vakwerkboerderij ‘LOMBERG op 15 en 22 januari a.s…. kijk maar effe op https://www.deheerlijkheidvijlen.nl

Ook in de zomervakantie nog slechts een 4 tal weken beschikbaar in Hans & Grietje. Het eerste beschikbare weekend in dit super huisje is namelijk pas….niet schrikken….. 22 oktober 2021…… In de grotere vakwerkboerderij ‘Lomberg’ zijn nog 3 zomervakantie weken beschikbaar. En let maar op …. de zomer wordt me toch weer mooi…., je hoeft geen 10 uur in de auto te zitten om naar het buitenland te gaan… !

Op naar 2021 !

Adië en een GELUKKIG, GEZOND 2021 !!!

Een gedachte over “Oudejaarsblog…terugkijken & de mooiste plaatjes van 2020 !

  1. Yvonne Bevoort 31 december 2020 / 18:29

    Dank voor al die verhalen en mooie foto’s het afgelopen jaar. Voor jullie beiden de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2♡21. Groet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s