Terug uit Bali, Boy in training en ‘werk’ aan de winkel..

fotos-tm-5-febr2017-159-kopie-kopie

Vanmorgen om 10 uur werd er 3 kub hout gestort. Ik kon vandaag dus kiezen uit óf het hout opruimen óf m’n blog schrijven. Ik koos voor het laatste… Gelukkig komt zoon Jip morgen dus dat hout komt wel in het houthek…ergens deze week. De blog dus.  Viel ook nog niet mee want ineens begonnen alle ingeladen foto’s zich vanzelf te dupliceren! Leek alsof er een Alien in m’n PC gekropen was. Hij bleef maar kopieën maken van de foto’s. Kent iemand dat verschijnsel?? Ik hoor het graag! Enfin, 3 uur later…. Maar we zijn dus terug van vakantie. Ditmaal Bali. 3 weken maar liefst. Ja wij nemen het ervan!! Zeker in de winter want dat is niet helemaal ons ding. En komende zomer gaan we niet weg want het is hier dan sowieso helemaal vakantie gevoel en daarnaast hebben we volle bak met hopelijk weer heel gezellige gasten!

We vertrokken op die dag dat heel Nederland een ijsbaan was. Met een snelheid van 30-40 kilometer glijend op weg naar Schiphol…  Han Rosdorff (je weet wel, onze vriend en klusser uit eerdere blogs) en z’n vrouw Manja ( top fotograaf) pasten op het huis, vriend Boy én zorgden voor de gasten. Geen laagseizoen dus in De Heerlijkheid! Alle weekenden waren volgeboekt en óók de midweken in Hans&Grietje waren 100% bezet. Maar ja, je moet een keer op vakantie, nietwaar? Voor Han lag er een keurig ‘manual’ klaar én een kluslijst met kleine zaken… Onderweg kwam al de eerste foto binnen….fotos-tm-5-febr2017-007-kopie

Han had zich geïnstalleerd in ons gezellige huis…. voor Netflix… O Boy,als dat maar goed ging …..

Op weg naar Bali dus. Mijn hemel , da’s een flink eind vliegen!fotos-tm-5-febr2017-005-kopie

Maar 4 films , 6 tijdschriften, een haze slaapje, 3 maaltijden en een krant verder, rolden we, na 14 uur, in de 32 graden van Jakarta. Daarna nog een vluchtje van 2 uur naar Bali. Jeannette had alleen de eerste 2 hotels geboekt, de rest zagen we daar wel. Via booking.com en tripadvisor zit je met 3 toetsen in een volgend hotel, blijft bijzonder. De eerste stop was in Ubud. Hier hadden we ook direct de eerste en wellicht wel meest indrukwekkende ervaringen met Bali. We waren, als enige toeristen, getuigen van een indrukwekkende ceremony ( die hebben ze geregeld…) in een gehuchtje pal naast ons hotel. fotos-tm-5-febr2017-031-kopie-kopie

Maar misschien nóg indrukwekkender waren de prachtige rijstvelden in de omgeving, zo uit de Conimex reclame!

fotos-tm-5-febr2017-023-kopie

fotos-tm-5-febr2017-022-kopie

Bijzonder was uiteraard dat, terwijl wij rondliepen in 32 graden, Nederland zich begon op te maken voor een wit decor. Maar zover was het nog niet….eerst kwamen deze mooie foto’s binnen uit de omgeving van Vijlen…fotos-tm-5-febr2017-008-kopie-kopie-2

fotos-tm-5-febr2017-037-kopie-kopie

fotos-tm-5-febr2017-006-kopie

Ook Han vermaakte zich uitstekend in de mooie omgeving van ‘Viele’. Hij begon (nog) niet aan de kluslijst maar… ging met Boy in training! Elke dag een flinke wandeling van 10-15 kilometer! En in elk dorp wel een gezellig dorpscafe voor die chocomel met slagroom of dat lekkere vers getapte biertje….De kluslijst moest maar even wachten…

Ondertussen genoten wij van het prachtige Bali en de G E W E L D I G E resorts  aardige mensen en bovenal het heerlijke Indonesische eten. Omdat het laagseizoen was (‘regentijd’én geen schoolvakantie) hadden we dus absoluut ‘waar voor ons geld’. We zaten in kleinschalige complex-jes met hooguit 15-30 soms 50 villa’s. Januari is dus een prima tijd om hier naartoe te gaan!

De natuur blijft je ook verbazen. Vanuit een kaal Nederland naar een land vol kleur én geur. Bloemen, wierrook en vooral dat diep intense groen, zeker als er net een flinke bui is geweest die er in het begin zo uit ziet…

fotos-tm-5-febr2017-132

fotos-tm-5-febr2017-079-kopie-2fotos-tm-5-febr2017-077-kopie-kopie

En uiteraard is er veel te zien. Zeker als je een scooter huurt. Water paleizen en tempels genoeg. Gaat u even mee in m’n foto albumpje…?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zonder je nou helemaal mee te slepen langs alle 6 locaties ( zijn dus echt rond gaan reizen), we zijn ook aan de kust geweest. Helemaal boven in Bali, Pemuteran. Niet druk en prachtige kleinschalige hotels. Een aanrader.fotos-tm-5-febr2017-091-kopie

En dan met je voeten in het zand dineren..

fotos-tm-5-febr2017-092

fotos-tm-5-febr2017-062-kopie-kopie

Kan natuurlijk niet anders als je dit boven je keuken hangt:

fotos-tm-5-febr2017-035

Ondertussen zagen we op Weeronline, dat het flink wit werd in Nederland en het woord #elfstedentocht trending was. We kregen in ieder geval wél door hoe ons huis erbij lag. Inderdaad een sprookje maar dat voelt toch heel anders als dit soort plaatjes bekijkt met 30 graden, een Mie goreng voor je neus en een Bintang biertje… Want zo zag onze voortuin eruit…

fotos-tm-5-febr2017-064-kopie-kopie

Vanuit een van de badkamers zag de wereld er zo uit….

 

fotos-tm-5-febr2017-053-kopie-kopie

Hans & Grietje…

fotos-tm-5-febr2017-054-kopie-kopie

en uiteraard vriend Boy op pad naast St. Martinus !

fotos-tm-5-febr2017-104

 

Terug naar Bali. Het is een prachtig eiland. Zoals ik zei hele aardige mensen

fotos-tm-5-febr2017-124-kopie

maar van één ding werd ik toch wel héél verdrietig:

fotos-tm-5-febr2017-082-kopie

Op ongelofelijk veel plekken lag er plastic. Plastic, plastic, plastic. Zo’n mooi land en als je dan ziet hoe men er mee omgaat, verschrikkelijk! Nou snap ik dat, als je eerste zorg eten is, je je niet heel druk maakt over het milieu. Maar deze prachtige natuur gaat gewoon ….sorry…naar de klote… als de mensen dáár niet geleerd wordt wat wij hier al weten. Want die hele ‘plastic soep’in de oceanen komt met name van het vaste land en het waait hier zo de zee in! Als je er echt iets aan wilt doen, bouwt men een afvalverwerkingsfabriek(je) hier en zorgt men dat mensen een vergoeding krijgen voor hun afval. En daarnaast natuurlijk educatie. Zo kwam ik op het strand voor ons resort dit bord tegen.

fotos-tm-5-febr2017-095

Een prima manier van educatie dat op menig school maar ook vakantiepark, treinstation, voetbalstadium, feestterrein, op z’n plaats zou zijn om een ieder met de neus op de feiten te drukken. Uiteraard zelf aan te passen met items die spelen op de desbetreffende locaties.( plastic bierglazen, blikjes, vlaggetjes etc etc.) Benieuwd wie dit oppakt in Nederland. en ook benieuwd wie in Nederland (wat is het hier dan schoon zeg!) het eiland Bali  Java en noem maar op, gaat helpen dit mega probleem aan te pakken. Als je op het vaste land investeert in bv vuilnisophaaldiensten, goeie afvalverwerking etc. hoef je ook geen miljarden te besteden om de zee op te ruimen! Zou een geweldig project zijn voor devangansewinkel groep ,toonaangevend op dit vlak in Nederland. Kijk, dan ben je wel heel erg maatschappelijk verantwoord bezig.

Maar ja, kan de wereld ook niet veranderen. Ik heb er uitgebreid over gesproken met bewoners aan een strand. Heb ze geprobeerd uit te leggen dat als het hele strand schoon is ( en niet alleen het stukje van hun, wij als toeristen blij zijn en terug komen. Sommige stranden vragen 70 cent entree en zorgen dat het schoon blijft van afval, prima!

Maar goed, je kan je hier ook niet 3 weken aan gaan ergeren. Gelukkig komt er altijd wel weer een smile op het gezicht, zeker als je dit leest….

fotos-tm-5-febr2017-057-kopie-kopie

of je bij een tempel komt en dit bij de ingang ziet…

fotos-tm-5-febr2017-076-kopie-kopie

Of je leest dit in de badkamer van een resort. Zo maak je van een ‘foutje’een leuke grap en maakt het geen bal uit waar het warme water uitkomt..

fotos-tm-5-febr2017-044-kopie-kopie

Tja, en dan is de vakantie voorbij. fotos-tm-5-febr2017-087-kopie

je pakt je koffer stevig in….

fotos-tm-5-febr2017-135-kopie

en gaat naar huis. Na onze landing op Schiphol was het de bedoeling om bij m’n schoonmoeder (91) langs te gaan omdat het eind toch wel in zicht kwam. Helaas kreeg Jeannette bij de bagageband een telefoontje dat haar moeder de vorige avond was overleden. We waren nét te laat. Een bijzonder droevig einde van de vakantie dus… Maar uiteraard een mooie leeftijd, al doet dat er als kind niet toe want het is en blijft je moeder. Afgelopen donderdag was er een intieme afscheidsdienst in Nieuwegein en eindigde de week heel anders dan we ons hadden voorgesteld.

fotos-tm-5-febr2017-143-kopie

Uiteraard was Boy érg blij ons te zien. Waarschijnlijk omdat hij wist dat ik niet van die héle lange wandelingen ging doen zoals Han. Twee volle weken is Boy op pad geweest in het Zuid-Limburgse landschap., elke dag 10-15 km. In week 3 is Han begonnen aan de kluslijst….net op tijd en heel fijn! Daarnaast is het een drukte van belang in het ‘çallcenter’. Boekingen lopen als een trein en heel veel data zijn volgeboekt. Voor wie er in maart nog met vrienden of familie een weekend uit wil: het is de enige maand dat er nog diverse vrije data zijn in het grote huis ‘Lomberg’. Klik hier even voor de zojuist bijgewerkte beschikbaarheid: wat is er nog vrij in De Heerlijkheid Vijlen?

En om het nieuwe seizoen weer goed te beginnen, heb ik van de directie een cadeau gekregen: een GLOED NIEUWE STOFZUIGER !!!

fotos-tm-5-febr2017-148-kopie-kopie

Ik heb zelden zo lekker lopen stofzuigen op een wisseldag! Dankzij Brussel maakt die ook nog ’s minder lawaai terwijl die net zo hard zuigt, geweldig toch??

De komende 2 weken staan in het teken van veel opruimen om en rond het huis. Er is namelijk een gevaarlijke boom ‘omgevallen’. Daarnaast staan er een paar lezingen in de agenda over #Hostmanship , #Klantvriendelijkheid en #Hospitality, leuk!

Maar morgen houthakken en kloven. Ik heb ons directie overleg verplaatst naar eind augustus ( voorlopige datum…) want er moet ook gewerkt worden. Ik kan immers niet de hele week projectplannen maken, presentaties voorbereiden en strategieën bedenken. Er moet ook iets gerealiseerd worden, toch? Geen meerjarenplan maar gewoon, op korte termijn, zodat we er snel iets aan hebben. De teller staat weer op nul zei ik vroeger altijd… Q1 loopt en voor je het weet is het weer Q2, Q3 en Q4 en ga je richting je jaarafsluiting…hup hup, door met die handel! #$@#$%&%#

Alhoewel, een wandeling morgen is toch wel een aardig idee. Niet te lang, niet te kort en zeker met een gezellige ‘tussenstop’. Dacht zelf aan een Café…iets van een…. ’t Hijgend Hert ofzo….ik zie wel…eerst stofzuigen morgen….

Fijne week !

fotos-tm-5-febr2017-156-kopie-kopie

Bas

fotos-tm-5-febr2017-157-kopie-kopie

 

 

4 gedachtes over “Terug uit Bali, Boy in training en ‘werk’ aan de winkel..

 1. Mie 5 februari 2017 / 20:46

  Gecondoleerd met de moeder van Jeannette! Inderdaad een mooie leeftijd maar het gemis is er toch! Sterkte!

  Like

 2. Ruud Clason 5 februari 2017 / 21:22

  Met mijn Indonesische verleden (van 1935 tot 1946 was ik daar) zag ik veel herinneringen bij deze blog. Jammer dat er zo’n einde kwam aan deze mooie reis. Veel sterkte voor Jeanette en jou.

  Like

 3. Henny van der Wal 6 februari 2017 / 09:13

  Weer genoten Bas van je verhaal. Gecondoleerd met het overlijden van je schoonmoeder en moeder. Sterkte.

  Henny

  Like

 4. sabine1977 8 februari 2017 / 11:07

  Hi Bas en Jeannette. Gecondoleerd met het overlijden van je schoonmoeder en moeder.

  
Fantastisch verhaal weer van je. En leuk dat jullie naar Bali zijn geweest. Ik ben er nu 2x geweest en heb een soort haat-liefde verhouding met het eiland. Het is er zo prachtig, maar ook zoveel vervuiling. Zeker als je ook gaat snorkelen.. plastic in de zee ziet drijven, koraal bijna overal dood is en daardoor steeds minder vissen. Hoe zal dit verder verlopen? Ik hou mijn hart vast hoe dit over een paar jaar is en de toerisme misschien wel af gaat nemen? Wat zal dat voor invloed hebben op het eiland. Voelt soms zo machteloos.

  Voor jullie zal het even een contrast zijn met zo’n 25 graden verschil en mss een mooi wit landschap? Wens jullie veel mooie momenten in het Limburgse! Liefs Sabine

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s