Bezoek aan Butler Academy, de ‘Hof’maarschalk op bezoek en Zuid-Limburg door de week?

 

foto's tot 2 april 048

Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar ik vind het allemaal maar rap gaan. Zag in m’n agenda dat het blog zondag was! En dus is het alweer twee weken geleden. De weken vliegen voorbij en voor dat we het weten is het weer kerstmis.

Zo nam ik 23 maart j.l onderstaande foto van onze boomgaard

fotos tot 28-3-17 013

En vanmorgen staat de boomgaard er zo bij! Voor het geval je denkt dat je ogen gelaserd moeten worden, het hoopje rechts is een rollende Boy, (verder gaat het goed met hem hoor)

foto's tot 2 april 030

foto's tot 2 april 031

Het is nu werkelijk magnifiek mooi in Zuid-Limburg. Misschien wel de 2 mooiste weken van het jaar want het staat hier vol met fruitbomen die allemaal in de bloesem schieten. En door de heuvels is het effect veel sterker dan in de Betuwe waar je geen verloop van de bomen hebt doordat het vlak is en je tegen een eerste rij bomen kijkt. ik zou haast zeggen : als je dan toch een last minute weg wilt, kom naar dit mooiste stukje ‘buitenland’ in Nederland. Ik heb ook nog gelijk een tip als je in deze streek wilt zijn. Vorige week waren we Jeannette en ik er privé op bezoek: Rob en Laura van B & B DALAURO in EYS Ze hadden ons uitgenodigd om te komen eten en we hebben lang en veel gesproken over ‘positionering van je merk’, en alles wat er bij komt kijken om, zoals in hun geval, als B & B succesvol te zijn. En dat zijn ze!!fotos tot 28-3-17 092

Rob kookt (ook voor z’n gasten) de heerlijkste gerechten en staat bekend om z’n specialiteit : Brownies!! Helaas voor mij met m’n diabetes2 nou niet direct de eerste keuze maar Jeannette wist er wel raad mee. En daarnaast zorgen Rob en Laura gewoon erg goed voor hun gasten, anders krijg je geen 9,6 op Zoover…Kortom: onze blog tip voor een weekend weg!

fotos tot 28-3-17 094

Een andere zeer bijzondere avond was ons bezoek aan The International Butler Academy in…..Simpelveld. Waar? In Simpelveld. Nou, een groter contrast met een plaatsnaam bestaat er niet. Hier, in een oud klooster, is de beroemdste butler school van de hele wereld gevestigd. Het hele klooster oogt van buiten én vooral van binnen, als het huis van een multi-miljardair. Dé omgeving waarin toekomstige butlers vast kunnen wennen aan hoe de toekomst eruit ziet. Vallen ze straks niet van hun stoel als ze bij een rijke familie komen te werken. Het perfecte decor dus voor de tien weken durende opleiding als….butler. En dat voor slechts € 15.000 ( incl. kost én inwoning.) Ik heb begrepen dat er butlers zijn die tussen de 100- 150 duizend euro per jaar verdienen dus dan is het weer relatief, nietwaar? Kijk hier even voor een hilarisch filmpje van een Amerikaans TV station. Die bezocht de school, toen nog gevestigd in Valkenburg, en deed mee aan de opleiding. Who to become a butler….

Maar goed, wij waren samen met Nens Kok ( van Fides Video )  en haar man Richard, uitgenodigd om de diploma uitreiking ’s bij te wonen van de 20 afgestudeerden. Die kwamen overigens werkelijk uit de hele wereld! En ik moet zeggen, we hebben onze ogen uitgekeken in deze zéér exclusieve omgeving waar de avond begon met de diploma uitreiking in de grote kapel…

fotos tot 28-3-17 026

Vervolgens kregen we een rondleiding door verschillende vertrekken en we keken onze ogen uit…

Zo is er een ‘dining room’, af te huren met ca. 20 personen. Uiteraard heb je dan een prive butler.

fotos tot 28-3-17 035

De studenten hebben allemaal een eigen mooie kamer zoals ze die straks ook krijgen…

fotos tot 28-3-17 056

De entree van het toilet…..

fotos tot 28-3-17 037

Een van de 150 kamers is…. ‘de porceleinkamer’. Tja, je moet het toch érgens neerzetten allemaal!fotos tot 28-3-17 036

De bibliotheek…

fotos tot 28-3-17 039

En zo gaat het maar door met de meest bijzondere ruimten. Neem een kijkje in de foto’s…..

Deze slideshow vereist JavaScript.

En op het laatst denk je, ach…..doe ’s gek en waan je je in een nieuwe TV serie “I stopped working and it feel’s like a miljonair” (wellicht iets voor Nens?)

fotos tot 28-3-17 042

Afgelopen week ook heerlijk in het grote huis gebivakkeerd. Als het toevallig vrij is, zitten we hier. Lekker veel licht, mooi uitzicht. Boy mag hier niet komen dus even geen gedoe om aandacht en volle concentratie voor de voorbereiding van m’n presentatie.

fotos tot 28-3-17 105

Ik mocht namelijk komen spreken bij  Prominent Stoelen Dat zijn die prachtige stoelen die ze vroeger ‘ouwe lullen stoelen’ noemden maar die tegenwoordig complet gerestyled zijn en die werkelijk geweldig zitten. Toevallig hebben wij er vorig jaar ook 2 gekocht. Mooi dus dat ik er klant was én uit eigen ervaring kon spreken over ‘Hostmanship’ en ‘klantvriendelijkheid’. Tevens kon ik m’n presentatie beginnen met een eigengemaakte foto. Ik melde er maar even bij dat de stoel ‘te lekker zat’, ik val namelijk geregeld in slaap….

Maar goed, de presentatie verliep uitstekend en het leuke is weer dat je ook de aardige mensen áchter een bedrijf leert kennen, die maken immers het merk!

foto's tot 2 april 003

Naast de presentatie in Nunspeet ( pfff dan merk je trouwens wel dat je ‘downunder’ woont….), werd ik ook verwacht op de ‘Sprekersdag’ in Breda, een Event voor Eventmanagers. Een drie-tal “Sprekersbureau’s” ( waar je dus sprekers kunt inhuren), presenteerden hier elk een 3-tal sprekers aan het publiek.

fotos tot 28-3-17 095

Zo had een van de 2 sprekersbureaus waar ik bijzit , www.sprekershuys.nl , mij uitgenodigd. Alle sprekers kregen precies 15 minuten de tijd.

fotos tot 28-3-17 102

Nou, dat valt niet mee kan ik je zeggen want normaliter is mijn ‘Hostmanship/Klantvriendelijk verhaal’ ca. 45-60 minuten!! Het komt er dan op neer ‘kill your darlings’, haal alles weg en kom tot de essentie, wat wil je zeggen, wat moet blijven hangen en is duidelijk voor welk congres/event ze jóuw moeten inhuren. Gelukkig mag ik op Event 17  weer spreken maar dan met m’n héle verhaal. Een van de andere sprekers liet ook dit beeld nog even in z’n presentatie voorbij komen, aardig statement….

fotos tot 28-3-17 098

En om een ‘burn-out’ te voorkomen, ook er op uit. Voor dit mooie plaatje hoef ik niet ver te lopen, het is onze voortuin die elke paar maanden anders kleurt, blijft mooi!

fotos tot 28-3-17 004

Wat niet zo mooi kleurt is “De Struik”. Weet je nog? Een paar blogs terug heb ik melding gemaakt van het feit dat ik van ‘hoofd tuinman’ naar ‘assistent tuinman’ ben gedegradeerd. Ik had de lievelings- struik van Jeannette VOLLEDIG kort gesnoeid. Zoals je kunt zien zit er nog wat leven in maar ik geloof niet dat dit nog een groot succes gaat worden…. Mocht je nog een goeie tip hebben…

foto's tot 2 april 037

Boy heeft het ondertussen ook prima naar de zin. Hij is meer een ‘voorjaars-hond’ dan een ‘winterBoy’. Want als er dan weer leuke kinderen op bezoek zijn zoals die van ‘Social goeroe’ Roos Vugt ( www.merkwerker. ) en haar man Marcel, is Boy compleet gesloopt.

fotos tot 28-3-17 069

En echtgenoot Marcel was ook gesloopt want hoe leuk is het als gasten míj helpen op de eerste échte lentedag met hout hakken terwijl wij toekijken, hé Spike?

fotos tot 28-3-17 087

Boy aan de wandel met de gasten achter het huis. ( wat een achtertuin hé?) Waarheen leidt de weg …..

fotos tot 28-3-17 084

Afgelopen twee weken kwam ook heel voorzichtig de eerste fietser weer in beeld.

foto's tot 2 april 010

Wat ik werkelijk niet begrijp is dat al die wielrenfanaten hier met name in het weekend komen. Tuurlijk, ik snap dat dit makkelijker is omdat men vrij heeft maar doordeweeks is het hier SUPER rustig. In het weekend is het soms file rijden op de heuvelweggetjes. Ik zou zeggen: neem een dag vrij! Hotelletjes zijn goedkoper, in restaurants is meer plaats. “Door de week op de fiets, dan zie je nog ’s iets” (copyright B.Hoogland)

Normaliter, als het bewolkt is en er geen bezoek langskomt, begin ik op zondag om een uur of 3-4 aan m’n blog. Maar vandaag was het weer zéér zonnig hier in ‘Saint Viele’ en kregen we bezoek van oud Landal collega Roland Rozenbroek en zijn vrouw Carien. Roland is General Manager van het meest bijzondere Resort van Nederland: Hof van Saksen

In de periode dat ik nog bij Landal werkte, mocht ik dit mooie Resort weer commercieel opnieuw op de kaart zetten. En dat lukte heel goed. Maar het échte succes werd natuurlijk gemaakt door alle medewerkers op dit resort én het bedrijf, Driestar, onder leiding van Gerro Vonk, die dit resort een paar jaar geleden kocht. Er is hier enorm geïnvesteerd en Roland, (voorheen GM bij ‘Lauswolt’ en ‘De Keizerskroon’) is dé drijvende kracht achter het succes. Zelden heb ik iemand meegemaakt in onze bedrijfstak, die zo gespitst is op details ( die bestaan trouwens niet in dit vak!) én op kwaliteit. Let wel, dit resort draait ongehoord goed en we hebben het niet over een klein boutique hotelletje met 12 gasten. Ik vind het enorm leuk om hem hier een GROOTS compliment te maken voor hoe hij een voorbeeld is binnen de branche qua Hostmanship, dienend en empathisch leiderschap en fenomenaal gastheerschap. Als er één man is die snapt hoe je het anderen naar de zin kunt maken, dan is hij het. Dit weekend werd bekend in het Dagblad van het Noorden dat er bij ‘zijn’ resort een GIGANTISCHE glijbaan komt, de grootste ter wereld!! ZIE Persbericht én video !! Ik denk dat dit een prachtige parel wordt op de kroon van een on-hollands goed Resort product. Ben ervan overtuigd dat de bezetting van het park door het dak gaat en Hofmaarschalk Roland met z’n team ervoor zorgt dat een ieder geniet!

We gaan weer afsluiten. Kwam deze prachtige foto tegen in m’n fotoalbum op de Iphone. Geen idee van wie die is ( wil de eigenaar zich melden?) maar wel weer helemaal mooi en zó Zuid-Limburg!

fotos tot 28-3-17 001

En komende week? Ik heb de bila met Boy weer verzet en ga eerst stofzuigen en poetsen want het is Belgische paasvakantie dus volle bak! En deze week ga ik ook naar het strand! Ben dagvoorzitter/moderator op de ‘Stranddagen’, waar vele strandpaviljoen houders bijeen komen met milieu- en andere organisaties. Maar morgen sta ik vroeg op en ga ik eerst even mijn HELE kantoor opruimen….. je kunt er maar druk mee zijn.

fotos tot 28-3-17 104

Fijne week, geniet!

En voor wie bij ons wil komen genieten: Klik hier even voor de laatste  Beschikbaarheid De Heerlijkheid Vijlen

fotos tot 28-3-17 100

 

4 gedachtes over “Bezoek aan Butler Academy, de ‘Hof’maarschalk op bezoek en Zuid-Limburg door de week?

  1. Ina 2 april 2017 / 21:07

    Die gesnoeide struik is dat Hibiscus.?

    Zoja niks aan de hand hersteld zich van zelf en bloeit op 1 jarig hout dus dat bloeit dit jaar wel 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Henny van der Wal 3 april 2017 / 07:39

    Bas weer gelukt een prachtig verhaal.
    fijne week

    Henny van der Wal

    Like

  3. Ina 7 april 2017 / 20:43

    Meneer Hoogland is het nou een Hibiscus of.?
    Zou ik toch graag antwoord op hebben 😉

    Like

Plaats een reactie