GELUKKIG NIEUWJAAR …

Ja, de eerste blog in het nieuwe jaar…. en omdat het hier in het Heuvelland nogal rustig is in deze maanden en ik veel mensen nog niet gezien of gesproken heb, kan ik 90% van de bloglezers nog steeds het beste wensen voor 2020 ! Bij deze. Leuk toch? Want zeg nou zelf, recentelijk van iemand nog de beste wensen gehad? #aardigzijnkostniks

Ja, de tijd vliegt weer hè? Alweer anderhalve maand voorbij. Ook “Dry januari” was gelukkig snel voorbij. Zeker als je gewoon je wijntje blijft drinken, spoelt het snel door. Ik sta er positief tegenover hoor, maar durf best te zeggen dat dit gewoon niet lukt. Teveel leuke, mooie en gezellige momenten hier en dan is de verleiding groter dan de wilskracht. Ik zal de wijngaard St.Martinus niet de schuld geven maar ja, als je buurman de beste wijnmaker van Nederland is, helpt dat natuurlijk niet echt. Daar kun je je wel iets bij voorstellen, toch? Overigens, je zal maar boven de Gall&Gall wonen, ook niet makkelijk hoor! #Respect.

Het nadeel van deze maanden vind ik dat je relatief veel binnen bent. Er komt af en toe een wandelaar voorbij, sporadisch kom je een mede inwoner tegen met z’n hond, je ziet je gasten een paar keer gedurende het verblijf maar kortom, het is rustig. De afgelopen weken ben ik wel 3x naar ‘boven’ en/of de randstad geweest om te spreken over #hostmanship. Heerlijk even in de file, om je heen kijken hoe druk het is, al die op elkaar gepakte kantoren en flats, prachtig!!!! Ik maak er gelijk een uitstapje van door of bij zoon Jip in Leiden te overnachten of bij vrienden in de buurt van de locatie.

Zo mocht ik in januari o.a spreken voor 300 accountants op hun nieuwjaars bijeenkomst. Zo gaaf om te doen op zo’n bijzondere plek. Daarnaast blijf ik het leuk vinden om in de voorgesprekken zo’n bedrijf te leren kennen en te horen wat er speelt; de rol van management, de ontwikkelingen binnen het bedrijf, het ‘gedoe’ of juist geen ‘gedoe. Bijzonder dat er dan allerlei herinneringen terugkomen uit m’n vorige banen en je met deze ervaringen een dergelijke klantgerichte /ondernemers ‘presentatie’ weer een andere kleur kunt geven. Soms jeuken je handen als je de verhalen hoort en zou je er iets aan willen doen maar ja…iemand moet toch de bedden opmaken hè 🙂

Ook leuk in deze periode is de afsluiting van onze actie voor het #KWF Kankeronderzoek. Voor wie het even vergeten is: Ik had bedacht dat het wel leuk zou zijn om met 17 Nederlandse wijngaarden, die in het boek van Sommelier van het Jaar Koen van der Plas staan, èèn NL wijn te laten maken door de beste wijnmaker van Nederland, Stan Beurskens. Opbrengst gaat geheel naar KWF kanker onderzoek. Lang verhaal kort, zo gezegd, zo gedaan. We hebben ca.130 magnums verkocht en kunnen nu een cheque aanbieden van….€ 20.000!!

We gaan dat doen tijdens een lunch in het restaurant *RIJKS in Amsterdam.

Een groot aantal van de 17 Nederlandse wijnmakers die hebben meegewerkt aan dit project, is aanwezig. Heel verstandig want de Nederlandse wijn is enorm populair. Ze nemen allemaal hun beste wijn mee dus het wordt ook nog een bijzonder Nederlands proeffestijn. Momenteel ben ik bezig met uitnodigen van speciale pers, menu samenstelling i.s.m de sympathieke top sommelier van het RIJKS, Max van Bockel, etcetc. Ook leuk dat vriend Peter van Houtert erbij is. Op de Hogere Hotelschool Maastricht jaren (’80-’83) NAAST gezeten in de klas en inmiddels 40 jaar bevriend. Mijn hemel, wat hebben wij samen gelachen!! Peter is nu algemeen directeur van det toonaangevende wijnhandelaar Verbunt/Verlinden èn voorzitter van Kon.Ver.Ned.Wijnhandelaren. Hopelijk kan ik hem verleiden een mooi wijnlied te zingen tijdens de lunch want hij heeft een bizar mooie stem! Ook Willem Kool ( Stan Huygens) en wijngoeroe Harold Hamersma ( https://degrotehamersma.nl/ ) zullen aanwezig zijn hetgeen enorm wordt gewaardeerd! Kortom, we gaan er een bijzonder event van maken èn bovenal #KWF een mooi bedrag schenken om mee te helpen deze K-ziekte uit de wereld te krijgen.

Tussen de bedrijven komt er ook wat hout binnen. Dit keer geen hulp van zoon Jip want die is druk in De Waag in Leiden. En van die blonde, 10 jaar oude afgekeurde blinde geleide hond achter de 3 kub… ging ook weinig initiatief uit. Aan de bak dus….

Ondertussen staan we als dorp ook niet stil. 10 jaar geleden werd de stichting “Bergdorpje Vijlen” opgericht. Met veel grappen en grollen haalde en haalt dit dorp de regionale èn nationale pers. Ben er sinds m’n komst lid van en de laatste 3 jaar voorzitter. inmiddels zijn er ruim 20 ondernemers lid van en ‘still growing’. Afgelopen zaterdag hadden we een dikke 2 pagina’s. Verslaggever Mer Visscher interviewde oud voorzitter ( en m’n buurman!) Viktor Terpstra. Viktor is TV producent en z’n vrouw is de drijvende kracht achter Cuba Libre, het enige hoogstgelegen Cubaanse/ Caribische restaurant van Nederland, in Vijlen uiteraard.

De voorpagina van de Limburger had gisteren een leuke banner op de voorpagina:

Ik dacht heel even, “hoe komen ze daar nu bij…..?” Kijk als je wilt opvallen moet je je gedragen als een ‘blauwe banaan’, die gele kennen we wel. En dat is wel gelukt de afgelopen jaren. Knap werk van de oprichters Hank van der Vleuten ( Boscafe ’t Hijgend Hert), Ingo Bulles (Hotel Vijlerhof) en eerdergenoemde Viktor Terpstra. Inmiddels maken we ons, naast opvallende acties, ook zorgen over andere zaken als het gaat om toerisme en gasten die hier verblijven.

Zo is een prachtig stukje Vijlen’s stukje aangezicht aan het verloederen. Het is een oude boomgaard, Mechelderbeekdal, waar de een na de andere fruitboom omvalt. De boomgaard is eigendom van Natuurmonumenten maar die doet er qua onderhoud of herplant helemaal niks aan. Heb al tig keer een bericht gestuurd maar je krijgt geeneens een reactie. Ook bij de wethouder Kompier hebben we aan de bel gehangen met het verzoek hier ’s over te bellen met Natuurmonumenten. Ik hoop dat dat inmiddels gebeurd is. Nou, dit soort dingen dus. Daar vinden we wat van…en dat pakken we dus aan.

Of laadpalen. Er komen meer en meer elektrische auto’s. Tijd om deze gasten een mooi welkom te geven met de mogelijkheid hun auto op te laden. Nou, we hebben èèn laadpaal in Vijlen. EEN !Je proeft het al, we willen een club zijn die opkomt voor de belangen van onze gasten, het prachtige gebied en zoeken het gesprek op. Morgen gaan we onze nieuwe Vaalser burgemeester Harry Leunessen installeren. Binnenkort maar ’s een afspraak maken voor een warm welkom in bergdorpje Vijlen! Ondertussen genieten van de mooie publiciteit van dit prachtig gelegen kleine, HOOGSTGELEGEN bergdorpje met z’n bossen, heuvels, horeca en verschillende fijne overnachtingsmogelijkheden. #daarwaardebergenbeginnen

https://www.bergdorpje.nl

In deze blog hoort ook een ode aan Lotte Hotke – van Der Snee. Lotte heb ik vorig jaar ontmoet. Op mijn twitteraccount @bashoogland , mocht ik van Stan Beurskens en Erik van Loo (**Parkheuvel) 2 couverts verloten voor het ‘Wijn &Spijs event’ in juni 2019 op wijngaard St.Martinus. Ik kreeg van diverse kanten het verzoek om Lotte te kiezen. Normaliter ga ik hier nooit op in want vaak zijn het van die ziek, zwak, misselijk verhalen. Maar nu dacht ik ‘wat de hek’, dit is toch niet normaal, jonge echtgenote, moeder van 2 hele kleine kinderen, 31 jaar, baarmoederhalskanker, opgegeven en wat een power/positiviteit straalt ze uit. Waar gaat het allemaal nog over? Lotte heb ik dus ‘geloot’ en ze heeft met volle teugen genoten. Als herinnering heb ik, met haar toestemming uiteraard, de nodige foto’s gemaakt.

Samen met 2 goeie vriendinnen genoot ze van het **eten, de zon, het uitzicht en de geweldige sfeer bij St.Martinus.

De afgelopen weken zag ik haar ineens in het zeer bijzondere en mooie TV programma ‘Over m’n lijk’ met presentator Tim Hofman. Zo heb ik haar dus eigenlijk pas achteraf ‘echt’ leren kennen in dit programma en elke keer grijpt het me enorm bij de strot als ik haar zo zie met die leuke man van haar en die schattige kinderen. Vond het ook heel bijzonder dat de vriendinnen deze foto’s wilden hebben voor de begrafenis waar ongetwijfeld een beeld is gegeven van alle mooie herinneringen die Lotte nog wilde maken in de tijd die haar was gegeven. Op 7 november j.l is Lotte overleden en het voelt goed dat ik een hèèl klein iets hebben kunnen doen om haar een mooie herinnering mee te geven. Donderdag a.s is er weer een aflevering om 21.25 uur op NPO1. Ga kijken. Dit is nou zo’n programma wat een dikke TV prijs verdient ipv dat domme Chateau Meiland gedoe. Wil je de afleveringen nog zien:

https://www.npostart.nl/over-mijn-lijk/BNN_101377632

Dag lieve Lotte!

Laten we toch maar afsluiten met iets luchtigs….

Onze (hotelschool) vrienden Saskia en Martijn Zandvliet ( van https://www.abbayedupalais.com/ ), waren een paar dagen bij ons op bezoek. Ze zijn nu op zoek naar het laatste, ontbrekende puzzelstukje. Nou weet ik dat meer mensen op zoek zijn naar dat ontbrekende puzzelstukje in hun leven maar dit stukje is toch wel cruciaal hoor. Dagen bezig geweest hier in de grote vakwerkboerderij en uiteindelijk is de puzzel nooit afgekomen. Mocht je het ergens vinden en je wilt naar hun geweldige plek in Frankrijk, neem het mee, er wacht je een mooie fles !

Tot slot voor alle fans die een familie of vrienden weekend in de planning hebben….hier de laatste beschikbare data voor de zomervakantie van de grote vakwerkboerderij ‘Lomberg’ ( max.10 volw./4 kleine kids maar met minder kan natuurlijk ook, zeker in de zomervakantie):

Nog vrij: aankomst vr. 13 maart, vr. 27 maart en vr. 8 mei

Laatste beschikbare midweek of WEEK! : aankomst ma. 4 mei (Veel scholen hebben dan nog meivakantie, check even bij uw eigen school)

In Juli & Augustus verhuren we de grote vakwerkboerderij ‘Lomberg’, naast midweek of weekend, òòk per week (maandag-maandag). Je kunt dan met je gezin het huis huren en i.p.v 5 slaapkamers er 3 of 4 huren. (de andere worden dan uiteraard niet berekent.) Lekker allemaal een eigen kamer!

In het Hans & Grietje huisje is de eerstvolgende aankomst mogelijkheid pas maandag 29 juni en in juli zijn er nog 2 weken beschikbaar: aankomst vr. 3 juli & vr. 17 juli. Uiteraard staat dan de St.Martinus rosé klaar…

We gaan er vandoor met als laatste een foto van Boy, vanmiddag genomen toen 5 seconden de zon erdoor kwam. Intussen horen we een flinke wind om het huis en hoop ik dat iedereen nog heel is.

Mooie week en denk aan Lotte als het effe tegen zit….

adië !

Spannende voortuin rodeo, opwindende Abri`s in Vijlen & ABN AMRO op bezoek…

Het was me het weekje wel. Ik weet niet hoe het in de randstad is( hoor alleen maar de file berichten, volgens mij staat iedereen daar nog meer stil dan dat het hier is)) maar ‘ hier geht’s los’. Karamba! Even kris kras door de week: Gisteren braken de koeien los van buurman Bert. Terwijl ik naar Voerendaal was met m’n kettingzaag én bosmaaier voor een onderhoudsbeurt, sprongen hier de koeien over..nee..DOOR de heg en was er algemene paniek in ons buurtje ’t Pannis’ ik kwam aan rijden en zag buurman Jo rennen! nou, die is niet meer de jongste dus dan weet je het wel! May Day!! 2 van de 5 koeien zijn zo drachtig als de kersen hiernaast dus die moesten mee. Niet dus. Ze sprongen dus echt door de meidoorn heg. ik stapte uit maar toen er 5 op me af kwamen sprong ik opzij. Roept Jeannette dat ik moest blijven staan! Ja doei, ben niet in Spanje bij de stieren race! Helaas zijn hier allemaal geen beelden van want samen met de andere buren stond ik inmiddels als mobiele wegversperring wél op onze doodlopende weg die dikbillen tegen te houden. Sensatie alom! (ik zie mogelijkheden voor een koeien rodeo arrangement maar dat moet ik even met Bert overleggen..)

Vanochtend vroeg (9 uur hoor), zijn we weer ’s naar het mooiste plekje van Nederland geweest. Bij Cottessen/Camerig. Wandelen langs de Geul.

geuldal

geuldal2

Het is daar zó mooi. We zagen een hele kudde koeien op weg gaan naar het water om af te koelen. Grote jongens, kleine jongens. Heel bijzonder. En allemaal lekker bij elkaar lopend. Bijna niet te vangen in een foto ( dus kom zeker zelf dit schouwspel bekijken!)

Onderweg kwamen we ook weer langs de Heimansgroeve. Het alleroudste stukje Nederland BOVEN de grond: 330 MILJOEN jaar oud! Kun je je toch niet voorstellen? nou, klees de fototekst maar, dan snap je waarom zoveel mensen hier een kijkje komen nemen

Heimansgroeve heimansgroeve2

Afgelopen week zijn we ook op een plek gekomen waar ‘onze bek uit de hengsels viel’: A Gen Beuke in Gulpen/Wittem. We waren uitgenodigd bij het 5 jarig bestaan van Klement Rentmeesters. Eigenaren Frank en Jessica Klement zijn diegene die wij in de arm hebben genomen om een mooie plek te zoeken. En die hebben ze gevonden voor ons… (understatement)  Zij vierden hun feestje donderdag j.l op een droomplek. Een geweldig huis ( en nu dus collega) waar je met 20 man op hoog niveau kan genieten:

a gen beuke agenbeuke3 a gen beuke2

Ik zie nu pas dat de foto`s nog geen fractie zijn van wat wij zagen. Echt, adembenemend en on-Hollands. Een vergezicht én een geweldige vijver waar de zwaluwen indoken ter verkoeling. En wat een vergezicht!!! Daar sta je dan op donderdag te genieten terwijl half Nederland aan het werk is (of in de file staat). Een geweldige zaak met zeer betrokken ondernemers die alleen gaan voor het beste! Erg mooi om bij te zijn!

ook mooi was het uitzicht deze week in Vijlen. Ik liep met Boy bovenlangs en zag dit:

uitzicht  De vraag is natuurlijk ‘waar keek je naar?” Nou, zoals jullie nu wel weten kijk ik naar allebei en ik moest gewoon deze foto maken! Heel Vijlen hangt er vol mee! En als je weet dat Vijlen een bovengemiddelde vergrijzing heeft lach ik me helemaal suf dat een adverteerder dit soort ongerichte reclame doet! Daar zit dus iemand gewoon te slapen in plaats van…..

Maar goed, we haalden er ook nog de krant mee. althans een gast van ons in het Hans&Grietje huisje, een fervent twitteraar én volger! : @Uilleac

kranttweet

vergadering3 vergadering2 vergadering

Afgelopen week hadden we ook onze 2e B-to-B meeting in huis. Een geweldig leuke club van de ABN-AMRO was te gast voor een 2 daagse meeting in ons huis. Geen duur hotel maar gewoon lekker opdubbelen in De Heerlijkheid en geen gekkigheid maar hard aan de slag en door buffelen. ’s Avonds naar ’t Hijgend Hert voor een snel diner en ook de lunch in A Gen Kirk moest binnen 45 minuten want er was werk aan de winkel! Realiseer me dat we een geweldige plek zijn voor vergaderingen met een MT of salesteam. Ver weg van de randstad, een flinke wandeling en weer ’s compleet iets anders dan een standaard hotel. Ze genoten met volle teugen en het was erg leuk om weer helemaal gastheer en gastvrouw te zijn. De handdoeken zelf vouwen, de haard aan steken, ‘turn-down service’als ze terug komen van het diner, koffie en thee verzorgen, BACK TO BASIS en Hostmanship optimaforma. Echt, te leuk om het anderen naar de zin te maken!

Hetzelfde geldt voor dit weekend. Karin viert haar 50e verjaardag met vrienden in ons huis, Vrijdag kwamen ze aan met een halve bus eten. Dan denk je even van…ehm… maar als je dan ziet hoeveel plezier ze hebben, hoe iedereen geniet en z’n eigen weg gaat in zo’n weekend, dan is het helemaal goed! Tuurlijk, prima als ze weer gaan morgen maar ook is het gewoon gezellig als er leuke mensen zijn die je huis en omgeving respecteren, leuk vinden wat je er samen van hebt gemaakt, dit uitspreken en je complimenten geven voor de inrichting, gastheerschap en vriendelijkheid.

beethoven

Ok, het was even wennen . ‘Beethoven’ kwam mee… Boy moest ook even wennen maar het hele weekend keek Beethoven tegen Boy op. Sterker, Boy liep er gewoon over heen…én werd z’n grootste vriend!

Tot slot 2 heel verschillende dingen, een weetje en een vraagje: sinds we hier zitten frituren we niet meer. Is het niet uit brandgevaar  (oud vakwerkhuis) dan is het wel uit gezondheidsoogpunt. We hebben zo’n ding gekocht waar je de friet ingooit én een eetlepel olie! Niks geen volgelopen frieten maar gezonde friet die nét zo lekker smaken alleen niet zo vet als normaal. Het is maar een tip!

frietpan

Het andere is een vraag. Sinds wij hier zitten hebben wij de nodige tuinplanten gekocht. SMaar ook zitten wij sinds die tijd met een lading plastic bakken waar je U tegen zegt!

plastic potten

Waarom heeft iemand hier nog niet `s iets voor bedacht? Waarom gebruiken we met z’n allen niet uitsluitend afbreekbare eco potten i.pv. al dat stomme plastic? Het zal best bestaan maar heb het nergens gezien tot nu toe…

Komende week wordt overigens een druk weekje. Maandag middag heb ik een presentatie over Klantvriendelijkheid bij dealers van een groot auto bedrijf in Utrecht, erg leuk om te doen! Dinsdagavond zit ik in SPA met de hostman ship Groep, een mooie club waar ik me aan heb verbonden omdat ik hier een groot fan van ben en het helemaal past in mijn werkzaamheden naast m’n gastheerschap in De Heerlijkheid. Het wordt overigens maar 32 graden in SPA dus de korte broek kan mee. Donderdag zit ik weer in Den Haag. Terug kom dag bij een grote verzekeraar waar ik weer in gesprek ga over ‘Klantvriendelijkheid’. ’s Avonds door naar Amsterdam om spullen op te halen van onze 2 heren. Die komen in de zomer naar Vijlen. HELP!!!! (of hulp?) Vooralsnog gewoon gezellig want op die leeftijd spreek je ze niet zoveel dus we hebben iets in te halen. Hetzelfde geldt voor de burgemeester die langs zou komen om het huis te bekijken. Een calamiteit deed hem de afspraak netjes doen verzetten. Kan gebeuren. O ja, Vijlen bestaat 1000 jaar volgend jaar. Kom `s met leuke ideeën! Ik zit sinds dinsdag in het bestuur!! Wat zou jij nou leuk vinden hier? Wat is iets dat jezelf hebt meegemaakt en we gewoon lekker kunnen overnemen? Reageer svp en wie weet ben je ere gast in de Heerlijkheid Vijlen.

Over de Heerlijkheid gesproken, de komende zomer zit nu zo goed als vol, nog een enkele midweek. Voor het najaar hebben we nog enkele data vrij voor een familie reünie /weekend.  info@deheerlijkheidvijlen.nl

Tot slot, wie het ziet op onderstaande foto heeft geen bril nodig. Naast ons huis zat op een paal…een uil. Een uiltje eigenlijk.een heel klein kerk uiltje. Ik pakte m’n verrekijker en drukte m’n Iphone er tegen aan. Dan krijg je dus dit soort Discovery-achtige foto’s

uil

Zie je ‘m? Middelste paal? Al zie ‘m niet, hij zat er toch. en als je komt logeren, zorg ik dat ie er weer is, echt!

Fijne zomerse week! We gaan ruim naar de 30 graden hier!

ZUID-Limburg hé?

Doe een beetje kalm aan komende dagen, zorg ervoor dat je niet met valdisper op vakantie moet, nergens voor nodig. It’s just work… groetX

http://www.bashoogland.com

koe2

PS: heb je onze 2 korte video’s nog niet gezien: kijk hier effe:

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

PPS en als je nog kans wilt maken op een weekend in het Kruisheren Hotel van Camille Oostwegel: kijk even op twitter @bashoogland  (als je me volgt) en RT even. #jezalhetmaarwinnen

De Morris Minor naar Vijlen…, de video`s LIVE, en bijpraten…met m’n opvolger..

Maar eerst natuurlijk het belangrijkste bericht van deze week!

het leven 50

Het stond in de ZIN. Wat een leuk blad is dit toch. Veel lees waardige artikelen, gevarieerd, mooie foto`s, kortom een prima blad dat het volgens mij ook goed doet in bladen land. Ik lees het al jaren met veel plezier. Uiteraard spreekt de kop van het artikel me enorm aan. Niet dat ik in een doos heb geleefd, integendeel. Vaak was ik nogal ‘out of the box’ bezig zal ik maar zeggen. Het moest sneller, meer, anders en opvallend. Nu ligt het tempo een tikje lager hetgeen mede resulteerde in een recente aanpassing naar beneden van mijn suikermedicatie. Mooi gevolg o.a van veel bewegen met Boy. Neem een hond zou ik zeggen! Over tempo gesproken, ik snap nu echt waar  het ‘Limburgs kwartiertje’ vandaan komt. Begin er zelf ook al ‘last’ van te krijgen hahaha! Het heeft alles te maken met relaxedheid. Kalm aan denken ze hier, doe niet zo druk en belangrijk.  Heerlijk!!

Wellicht heb je het gevolgd op Twitter of Facebook waar ik een paar filmpjes gepost heb. Hier lukt me dat nog niet dus óf volg me op twitter ( @bashoogland ) of LIKE ons op FB (De Heerlijkheid Vijlen)

autootje1

Ik ben dus met de 48 jaar oude Morris Minor van Leidschendam naar Vijlen gereden!

Voordat ik vertrok heb ik nog als een dolle de heg gedaan omdat ons oude huis verhuurd gaat worden. De kinderen van buurvrouw Caroline & Cees waren zo aardig om tegen een kleine vergoeding al het tuinafval op te gaan ruimen zodat ik kon vertrekken…naar Vijlen…

oudehuis

Nog èèn keer kijken of de Veranda en de tuin er goed bij staan zodat de makelaar aan de slag kan op zoek naar expats die dit sfeervolle en karakteristieke huis willen huren.

Buurman Ferry, een echte autofreak, raadde me het volledig af maar ik dacht ‘wat kan er nou meer gebeuren dan dat je wordt weggesleept’? Maak je dat ook `s mee.. Maak je nog `s iets mee. Een dik compliment aan het webcare team van de ANWB: na een tweet kwam er direct reactie en ..nee, ik was nog geen lid. Ben het onderweg maar direct geworden, je weet maar nooit en straks kreeg Ferry nog gelijk… Compliment ook aan de alleraardigste ANWB mevrouw die ik sprak: Ilona! Maak haar gelijk directeur, wat een leuk mens! Ik hoopte echt dat ik zou worden weggesleept en haar dan weer aan de lijn zou krijgen… Het grappige was dat werkelijk 2 minuten nadat ik op een parkeerplaats lid werd van de ANWB…de auto ermee ophield !! Ik dacht meteen aan Ilona! Die zou me nu wel komen helpen met m’n oververhitte motor! Maar na een kwartiertje afgekoeld te zijn , ben ik weer gaan rijden en heb vanaf toen om de 35 minuten pauze gehouden om dit oude lieve autootje de kans te geven het Limburgse Heuvelland te bereiken.

autootje3autootje2

Onderweg gingen de nodige duimen de lucht in, erg leuk! En tijdens een pitstop raakte ik aan de praat met de buurman van de eigenaar van de Morris fabriek, hoe toevallig kan het zijn! Het was een mooie rit alhoewel het na 21.30  (ik vertrok om 16.00 uur) wel wat frisjes begon te worden… Om 21.45 bereikte ik ons huis en daar stond die dan…klaar voor een klein ritje de volgende morgen..

autootje5

Met een paar honderd kilometer op de teller van de vorige dag durfde ik een ritje naar Kerkrade wel aan… en je voelt ‘m al komen…. na een kwartier stond ik stil…

auto1

Nota bene bij….SIMPELVELD ! Geen beweging meer in! Dus, met 1 dag ANWB lidmaatschap op zak belde ik Ilona! Maar Ilona was vrij denk ik want ik kreeg een, wederom, aardige meneer dit keer.  Na anderhalf uur in de zon met 32 graden, ‘het is een beetje druk’ zei de aardige meneer…en 2 voorbij rijdende ANWB auto`s… ‘het is een beetje druk meneer’ werd ik uitstekend geholpen en kon ik weer doorrijden. Maar ook tijdens het wachten (ik kan me daar overigens totaal niet druk over maken) gebeurde er weer iets moois. Ik stond dus flink te fikken in de zon. Werd al een soort spare rib, en vroeg aan een voorbijfietsend meisje of ze wat water had. ‘Het is mijn laatste water maar ik ben toch zo thuis’. Alsof ik al dagen in de Sinaï woestijn zat dronk ik het op.Wat denk je, komt ze na 20 minuten met haar vader aangereden ( ook in een cabrio) en komt me een koud blikje cola brengen!!! Aardig hé??? En er stopte nog een mevrouw die me wilde helpen. Heel fijn want de Iphone was leeg dus ik kon even met haar toestel bellen.Ja, in SIMPELVELD hé? Kom dus nooit aan Simpelveld want daar wonen hele aardige mensen!!!

De Morris Minor moest volgens de ANWB meneer een nieuwe dynamo en dan gaat die weer als een zonnetje… Helaas hebben we er geen goeie droge plaats voor : tijd om het huis uit te gaan, net als de kinderen. TE KOOP voor een liefhebber!

Deze week waren we ook nog 25 jaar getrouwd. Schijnt in deze tijd best een prestatie te zijn als je nog bij elkaar bent haha ! Het zal wel komen door de voorselectie. We hebben elkaar immers ontmoet op de Hogere Hotelschool Maastricht. Hier ontstonden de nodige huwelijken kan ik wel zeggen en volgens mij zijn ze bijna allemaal nog bij elkaar! Om het te vieren op de dag zélf, gingen we naar Maastricht. Eten bij Harry`s, een brasserie in Hotel Beaumont. En het leuke was dat wij in onze hotelschool beiden een project hebben gedaan…voor Hotel Beaumont, hoe toevallig! Nou, voor wie een weekend naar Maastricht gaat, geen idee hoe de kamers hier zijn maar ga eten in Harry`s!! Echt een aanrader. Goeie bediening, aardige mensen, heerlijk eten, relaxte sfeer!

Harry`s1

En het gaat natuurlijk nergens over maar ze wisten dat we 25 jaar getrouwd waren dus…

harry`s2

Het zijn de kleine dingen hé? #aardigzijnkostniks

O ja,voor we gingen eten nog even dé boekwinkel van Nederland bezocht in de Domicanenkerk. Blijft indrukwekkend: een boekwinkel in een prachtige voormalige kerk! Helaas hadden ze nog geen agenda voor 2016 ( ja ja, we krijgen al de nodige boekingen binnen 🙂

dominicaner

En ook was het de week van de video. Uitgebreid al over gehad in m’n vorige blog maar nu was het zover: de eerste versie kwam binnen van het grote huis!!! In 20 jaar Landal heb ik best al wat video`s zien binnen komen maar als het dan over je EIGEN huis gaat, is het wel heel special. Fides Video o.l.v Nens en Dennis hebben een mooi stuk werk afgeleverd en daar ben ik heel blij mee. Het is knap als je de sfeer en het gevoel van dit bijzondere huis en deze overweldigende omgeving weet over te brengen. Vrijdag kwam ook het Hans & Grietje huisje binnen. Met her en der wat hele kleine aanpassingen kon onze webmaster van Globeview (heel toevallig ook Dennis, kan verwarrend zijn in je mailbox….), de beide video impressies van beide locaties LIVE zetten. Al gezien? Kijk hier dan even, echt de moeite waard! http://www.deheerlijkheidvijlen nl En als kleine zelfstandige: leuk én aardig als je de site deelt met je vrienden/familie ! Inmiddels zijn beide video`s al een paar duizend keer bekeken! Nu zie je immers precies wat je huurt en waar je verblijft als je een familieweekend gaat organiseren, de hele familie kijkt nl. mee en wil weten waar ze naartoe gaan!

En verder deze week: Veel snoeien! Ik heb een nieuwe telescoop heggeschaar aangeschaft! Met accu! Geen snoer meer nodig (kan die ook niet doorgezaagd worden…) en zie :

haag2 haag1

We kunnen de koeien weer zien en het uitzicht is weer zo Zuid-Limburgs als wat!

Ook leuk was de ontmoeting met een meneer die voor ons huis in de berm lag. Ik er naartoe ( is nl. op zich al een Event als er iemand langskomt!) Zit/ligt die meneer te aquarellen. Hij maakte een tekening van…zie het? rechtsonder? Inderdaad: het Hans & Grietje huisje !

schilder1 schilder2 schilder4 schilder3

Maar het allerleukst is die koe. Foto linksonder. Die is zo nieuwsgierig! Die hing zelfs bijna over het hek en met z’n neus in de verfdoos!

Wie ook met z`n neus ergens in hing was Boy. Door de hitte duikt die in elk beekje of waterplas. Lekker languit hier bij het waterhuisje in onze achtertuin. Hier haalden jaren 20 tientallen gezinnen uit Vijlen hun water uit een bron. Nu stroomt dit, al eeuwen, de Lombergbeek in.

boyinplas

Deze week ook een afspraak gehad met m’n opvolger bij Landal, Erik van Essen die sinds 1 januari Commercieel Directeur is. Erik is 7 jaar mijn rechterhand geweest van 2000-2007, Daarna is die nog 3 jaar bij Cen… eh…die andere club geweest en toen Algemeen Directeur van Air Miles. Ik ben erg blij dat hij er zit. Hij stond ook bovenaan m’n lijstje. Je wilt immers dat je ‘erfenis’ niet wordt verkwanseld door een of andere snelle jongen die gaat voor z’n eigen carrière.  Erik gaat, net zoals ik, voor het bedrijf. voor het merk. en bovenal voor het belang van de gast !  Mooi om te horen dat het erg goed gaat met Landal, en hoe hij erin staat met z’n team en nee, ik mis het echt niet. Ik vind het erg leuk om parken en andere bedrijven te adviseren en met 30 jaar gastvrijheid, m’n mening te geven over de dingen die ik zie, maar ik zou niet meer willen ruilen, voor geen goud! Tegenwoordig ben ik druk in gesprek zoals je kunt zien. Geen vergaderingen , geen deadlines, geen notulen maar gewoon lekker loelen !!

basmetkoe

En van de week vroeg iemand of ik op vakantie was geweest. ‘je ziet er zo goed uit, Curaçao of zo’? Hahaha, nee zei ik ‘Down under’ Nederland ‘, Viele zeggen ze hier! Komende dagen ga ik weer genieten. Ik hoop dat jij zo verstandig bent (en in de gelegenheid wat trouwens ook vaak een eigen keus is….) om ook af en toe af te schakelen. want er komen een paar mooie dagen aan:

weerkalender2

En mocht je partner geen zin in hebben of hij/zij hoort je niet: doe net als onze Spike:  Spike

Vraag om aandacht, ga ervoor liggen, onderneem actie, dan komt alles goed! ‘Je bent regisseur van je eigen toekomst’ ( zo dat is een mooie afsluiter!)

Fijne week allemaal en doe kalm aan,

het is maar werk!

X

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

Elke dag zaterdag? 3000 RT & TEST aanmeldingen èn.. wat vonden de eerste gasten ervan…?

Het is alweer ruim 2 weken geleden dat ik afscheid nam bij Landal en sindsdien voelt elke dag als…zaterdag! Heel raar! echt elke dag! Loop ik naar de brievenbus, denk ik, ha, een lekker dikke zaterdag krant! Niks, alleen op zaterdag natuurlijk! Ja en het Vaalserweekblad zit er soms bij en niet te vergeten ‘de Trompetter’ .Als je die leest ben je helemaal bij!. Heerlijk die lokale dingen. Heb nog niks gelezen over een moord of zelfs een gestolen fiets! Maar goed, terug naar dat gevoel. Elke dag is zaterdag dus, klinkt als ‘laterdag’. Het heeft een soort uitslaap gevoel, vind je niet? Nou, dat was nou precies de bedoeling  van ‘het roer om’ hahaha en door die stilte wordt het ook gauw elke dag gauw kwart voor negen. Ja, en dan moet je nog opschieten ook,anders is de hele dag voorbij en is het weer donker!! Het was een rustig weekje overigens. Han de klusser zette her en der in het Grote huis nog een thermostaat kraan in de badkamer voor de veiligheid en ander wat klein spul. Na Oud &Nieuw komt het hele team weer terug om even gas te geven in de prive keuken en huiskamer.We proberen nl.vanaf 15 maart het Grote huis te gaan verhuren voor familie weekends. Er zitten in het huis 5 kamers, 2 badkamers plus nog een douche en biedt plaats aan ca. 12-14 personen. Daarnaast kun je gebruik maken van een geweldige huiskamer met openhaard waar je met z’n allen kunt ontbijten en dineren. Ook is er nog een kleinere huiskamer  ( ook met openhaard!!) waar evt de kinderen TV kunnen kijken of iemand een boek lezen of whatever. Nou ja en het giga terras hebben jullie waarschijnlijk al tig keer gezien op foto`s. De eerste aanvragen & boekingen voor onze bijzondere plek komen al binnen, erg leuk om telefonisch met geïnteresseerden te kletsen over wat ze willen. (Ja, ik ben ook Hoofd van Het Contact Center!! 24/7 ) Uiteraard weet ik uit m’n tijd bij Landal hoe populair familieweekends zijn geworden de laatste jaren.Samen aan de borrel, op een bijzondere plek, samen koken, een mooie wandeling en genieten!

foto 22keuken foto 21huiskamer

Leuk om te weten dat onze gasten GRATIS mogen zwemmen op het 4 KM verderop gelegen Landal HoogVaals. Nemen ze daar een lunch of koffie, iedereen weer blij èn voor de kids bij het familieweekend natuurlijk helemaal te gek!

Ondertussen kroop de kerst voorbij. Heel rustig, nog rustiger dan het hier al gaat, nou dan kun je je wel voorstellen dat kerst wel 7 dagen lijkt te duren, ‘christmasslow’ zal ik maar zeggen! Direct na de kerst vertrokken onze allereerste gasten Lex &Trees uit het Hans&Grietje Huisje. Best gek als je er zelf niet in kan…..omdat er gasten zijn! Gelukkig nodigden ze ons nog uit voor een borrel. Na hun vertrek gelijk in het gastenboek gekeken!! op pagina 1…foto 20gastenboek

Grappig hè? Was je verantwoordelijk voor de verhuur van ruim 12.500 huizen, ontving je 250.000 enquetes per jaar en ben je zo blij als een kind als je deze eerste ‘recensie’ leest van zeer ervaren Zuid Limburg gasten die hier ruim 40x zijn geweest èn waarvan het enthousiasme eraf vonkte toen ze ‘hun’ huisje opnieuw ingericht zagen!!! En morgen komen er weer gasten voor een week. Ook zij komen hier al jaren dus…ik ben gewoon wèèr nèt zo benieuwd hahaha!!

Op twitter ( @bashoogland ) heb ik nog een oproep gedaan voor een TESTER GEZOCHT. Dit was ik gestart bij Landal voor bungalows die vernieuwd werden of als er compleet nieuwe huizen werden gebouwd. Dit was altijd zeer succesvol met 1x een record van 9800 RT voor Sluftervallei waarbij een 24 persoons op Texel getest moest worden. M’n prive RT actie van deze kerst scoorde ruim 3000 RT en dat is een zeer hoge score! 3000 tweeps die m’n eerste foto`s doorsturen naar hun volgers èn kans willen maken op een weekend bij ons, hoe leuk is dat?? Daar wordt ik heel vrolijk van. Veel twitteraars gunnen me dit lijkt het en dat voelt dus echt heel warm! Dank hiervoor aan die tweeps die dit lezen. (bij de weg, ruim 3000 mensen lazen afgelopen week m’n blog, da`s toch te gek???) De gelukkige is overigens @EvaSipman, die gaat met haar moeder en 2 kids het Hans&Grietje huisje testen! Benieuwd! En blijf volgen want een keer moet het Grote Huis getest worden….:-)

Op 2e kerstdag trouwens even een retour Leidschendam. Met zoon Jip even zoon Hidde en hun beider vriendinnen ophalen voor een stukkie kerstvakantie in Vijlen (pap, het is hier gewoon tè çhill ‘ 🙂 Maar bovenal gingen we op de 2 katten (poezen?) Spike ( 12 jaar!) en Scooby (geen idee) op te halen. En wellicht weet je dat maar katten hechten zich aan een huis en niet aan mensen dus dit was nogal een….gedoe en een katten gejank tot ca. Zaltbommel….pfff wel zielig hoor. Maar nu we alweer 3 dagen verder zijn lopen de heren onderzoekend door het grote huis. Die verkennings tocht kan, gezien de vele hoeken en gaten nog wel  maanden duren. Maar straks mogen ze alleen in het prive gedeelte  komen dus dan is de pret voorbij!

foto 25 poes

Gisteren werd onze oudste zoon Jip 21. Dat werd gevierd met z’n vrienden van ‘vroeger’ uit Leidschendam. Mijn hemel, daar kwamen 10 lange lijven binnen vol testeron met ipads, ipods en iphones. Grappig dat die na 10 minuten verdwenen want het was wel erg ‘relaxed’ hier, zelfs mèt WiFi… ‘S avonds was er een diner voor de heren (ja, je hebt beide Hogere Hotelschool Maastricht of niet) en met de hulp van Joyce en Casper Daniels, vrienden van ons uit Leidschendam, werd het èrg gezellig!foto 15borden foto 16aantafel

foto 27Boy meldde zich aan voor de afwas maar helaas..

En vanochtend was er een groots gezamenlijk ontbijt waarna de heren nog even gingen hout hakken voor seizoen 2016-2017…. Een mooi weekend al met al. Ik kan me helemaal voorstellen hoe andere families hier een bijzonder en gezellig weekend gaan doorbrengen in ‘De Heerlijkheid’

En terwijl de heren hun spullen bij elkaar raapten uit alle kamers gingen wij nog even een mooie wandeling maken.

foto 26(pal achter ons huis begint het wandelpad!)

Best gek dat er hier amper tot geen sneeuw ligt.Vijlen had wel de eerste sneeuw van Nederland maar nu even niet… Wel is het ijskoud hier ‘down under Vijlen’en zijn de weilanden bevroren zodat je niet door de drassige grond hoeft te lopen.

foto 17 landschap

foto 18schaap

Komende week heb ik nog 2 ritjes te gaan naar Leidschendam. Eentje om nog spullen te verhuizen en dan eentje…om…na bijna 19 jaar….m’n auto van de zaak in te leveren….. Best jammer maar ja, het roer om is het roer om en Jeannette heeft een prima autootje en het kan allemaal wel een tandje minder dus. Mede namens de familie èn Boy wil ik graag VOLVO bedanken voor 19 jaar veilig en lekker comfortabel rijden ! #aardigzijnkostniks

En wat gaat 2015 brengen?

foto 23liveyour

Uiteraard eindelijk `s aan de bak met de website, te beginnen met Hans &Grietje want het grote Huis duurt nog even qua fotografie. Daarnaast heb ik de nodige ! uitnodigingen staan om als spreker mijn ervaringen te delen op het gebied van klantvriendelijkheid. Tja, in september ben ik verkozen tot ‘Klantvriendelijkste Directeur van Nederland 2014′,(#hetmoetnietgekkerworden), dus erg leuk om te blijven doen! Daarnaast ben ik in gesprek met een 2-tal bedrijven war ik m’n ervaring ga delen, mooi om dar iets mee te doen, het zit toch in m’n hoofd dus waarom niet? …:-) Kortom, best druk maar heel anders druk dan voorheen. Vorig jaar om deze tijd viel bij een paar honderdduizend gasten de brochure mailing in de bus en maakte ik me druk over de eerste boekingsresultaten. Nu maak ik me ‘druk’ over het houthok, de door HofvanSaksen aangeboden kippen..en …waar gaan we t.z.t de barrelsauna plaatsen…o,nee….eerst de vergunning nog… hè …een boeking, YES!! Da`s toch een heel ander gevoel allemaal, snap je ? En ook veel beter voor je bloeddruk!!! 🙂

Maar eerst gaan we dit jaar uitluiden. Een bewogen jaar met een verhuizing, stoppen na bijna 19 jaar Landal waar m’n hele ziel en zaligheid in gestopt heb, het vernieuwen en #vermooieren (leuk woord eigenlijk, bestaat dat wel? Nou, nu dan…) van een geweldig vakwerkhuis en leven tussen de koeien, schapen en bezig met ‘Limburgeren’.(bourgondisch voor inburgeren)

Ik wens jou en je geliefden een geweldig gezellige Oudejaarsavond en alle gezondheid, plezier en succes in 2015. Mijn motto voor 2015 is :

‘vrije tijd is de nieuwe luxe’ (en er is er maar èèn die dit bepaalt en dat ben je zelf!) Wellicht een mooi voornemen voor 2015.

En mocht je op Oud òf Nieuwjaarsdag denken #jezultermaarzitten, mail ons dan met je voorkeurs datum voor òf Hans&Grietje (2-5pers) òf dat familieweekend (10-14pers) wat je wilt organiseren.We mailen of bellen dan met elkaar zolang de site niet live is…(hoe persoonlijk wil je het hebben!)

Boy en ik zitten er klaar voor! Op naar een mooi en gezond 2015 !!! 🙂

DSC_0330

info@deheerlijkheidvijlen.nl

Eindelijk is het zover…

Na vorige week 2 dagen te hebben vergaderd met mijn directie collega`s en het hele MT op landgoed ’t Loo was het woensdag j.l zo ver: KeyDay, de overdracht van ons nieuwe huis en eindelijk de sleutel ! Met 2 volgepakte auto`s reden we richting Vijlen voor de welbekende inspectie met de voormalige eigenaar, de in Zuid limburg welbekende vakwerkhuisarchitect Paul Laugs. Met weemoed in de ogen liepen we door het volledig lege huis. Niet zo raar als je bedenkt dat hij 25 jaar geleden een ruïne kocht, dit met eigen handen heeft afgebroken èn weer helemaal heeft opgebouwd vanaf de grond! Hij vertelde tussen neus en lippen nog even dat de kelder uit 1620 is ! er moeten nog gevangenen hebben gezeten toen want het had heel vroeger een functie als rechtbank. Nou, daar gaan we nog `s induiken, te leuk! Na de handelingen bij de notaris (die leest gelukkig tegenwoordig niet meer de hele acte op …. sta je dan met de sleutels in je hand bij …je nieuwe huis ! Wat een ervaring zeg met 23 graden, zon en de koeie geluiden op de achtergrond. Zit ik nou in de Dordogne, Toscane of is dit Zuid Limburg, geweldig gewoon!! En dan komt de makelaar ook nog langs met een fles bubbels, hoe bourgondisch wil je het hebben! `s Avonds maar `s het eerste van de 7 restaurants in Vijlen geprobeerd t.w @CubaLibreVijlen Eigenaar Viktor( èn buurman èn de bezitter van 2 ezels naast mij in het weiland!) kende ik inmiddels via twitter en we hebben hier heerlijk gegeten, een aanrader straks voor onze gasten!

De volgende dag eerst langs de buurt winkel en de bakker, op loopafstand (100m). Mezelf voorgesteld en dan gewoon een half uur ouwehoeren, heerlijk! Hier snijden ze nog zelf de kaas! ‘meneer, ze komen ervoor uit Aken ‘ Ik zeg maar, wie dit soort winkels wil behouden moet er gewoon spullen kopen en niet zeuren dat ze helaas allemaal verdwijnen! Wat is dat leuk zeg! Daarna  kwam Emannuel langs. Hij is ook een specialist op vakwerkhuis gebied en heeft goeie ideeen.Bedstee hier, isolatie daar etc. Ook de achterbuurman kwam (proffi hovenier, erg handig zo`n buurman!) Met hem liep ik door de tuin  (nou ja tuin, meer Burgers Bush) om het grote werk door te nemen wat mij niet gaat lukken. Daarna kon ik weer op pad met een gehuurde truck ( de grootste die er was zonder grootrijbewijs), wèèr terug naar Leidschendam om maar `s wat grote meubel stukken te halen. Een mens wil namelijk gewoon kunnen zitten nietwaar? Met 5 grote kerels werkelijk van alles mee (je snapt dat mijn vrouw op alles een sticker had gedaan want ik kan natuurlijk geen 2 dingen tegelijk hè) En vrijdagmorgen weer op weg naar Vijlen.

Tja , en dan kom je aan en denk je  ‘die laden we wel effe uit met z’n tweeen…’ Mijn hemel, het is ons gelukt maar we moesten bijna aan de reanimatie bij 24 graden! Voor het laatste kastje heb ik op de weg een auto met 2 kerels aangehouden om te helpen (duurde wel een kwartier voor er eindelijk iemand langs kwam maar goed 🙂 `s avonds waren we COMPLEET gesloopt dus laat werd het niet ware het niet dat onze vriend Han Rossdorf kwam die ook een aantal dingen gaat aanpakken qua keukens ( 2x) , een vernieuwde douche en nog 600 dingen! Vooruit, de vuurkorf aan en genieten van een wijntje en de oorverdovende stilte en sterrenhemel.Via twitter @bashoogland deel ik trouwens foto`s van de vorderingen, gaat me nu toch nog makkelijker af dan in een blog (komt wel hoor maar duurt effe…. 🙂

Het toen werd het tijd voor om te snoeien! We wilden nl. UITZICHT en alles was inmiddels dicht gegroeid! Dus op naar de speciaalzaak voor een proffi bosmaaier èn kettingzaag! Mannen: niks zo leuk als fikkie steken en met een bosmaaier aan de slag, net kleine kinderen! Zoon Jip was inmiddels ook geariveerd,dus we gingen helemaal los! Heb diverse foto`s gemaakt (nog een beetje moeite met uploaden zoals je ziet…) maar het geeft geen goed beeld dus maar even wat omgevingsfoto`s die ik wèl heb opgeslagen. 2000 M2 is niet niks en een stapel snoeiafval van 3 meter lijkt op een foto gewoon een struik hahaha! Echt, dit is pas ontspanning: 2 dagen buiten en keihard werken en rauschen met goeie spullen. De ‘tuin’ leek steeds groter te worden en heel langzaam zag ik meer en meer. Zelfs de koeien van de buurman kwamen kijken!

(even een fotootje tussen door voor de afwisseling)GB369305

En op zondag wèèr snoeien, om 8 uur!! Je kunt gewoon niet meer stoppen weet je dat? Je moet door, je wilt het afhebben. Maar dat slaat natuurlijk nergens op. Dat is nog die drang dat alles af moet, snel, vandaag nog en daar moet je dus vanaf komen.Komt vanzelf wel, dat weet ik maar toch…  Overigens, niks zo leuk als iets omvormen, creëren, aanpassen en mooi zien worden. En er is nog voor weken werk…heerlijk, wat een feest!

Over feest gesproken, als je in Vijlen bent cq. Vaals ,ga dan zeker naar Boscafe ’t Hijgend Hert, hoort gewoon bij een weekend of vakantie. Het was die zondagmiddag  OktoberFest, organiseren ze elk jaar, logisch, je bent hèt bergdorpje van Nederland of niet.

Nou, je merkt het al, het was een geweldig lang weekend daar op onze nieuwe stek. En ook voor Boy een eldorado om te wandelen.  TIP: als je nù naar Vijlen gaat: ze zijn de maisvelden aan het oogsten. Daar staat zelfs publiek bij. Enig idee waarom? De wilde zwijnen verschansen zich tussen het mais en bij het oogsten….komen ze te voorschijn!!  Maar ja, ik had geen tijd om te wachten…ik wilde door met snoeien…en moest weer terug naar Leidschendam want de herfstvakantie staat voor de deur en het is alsof nederland massaal last minute besluit om met herfstvakantie te gaan, heerlijk natuurlijk als het zo druk is en het regent….boekingen.

Tja,nog maar 8 weken en dan ga ik afscheid nemen na 18 geweldige jaren Landal…het gaat nu wel snel…heel snel.

 

GB369747