GELUKKIG NIEUWJAAR …

Ja, de eerste blog in het nieuwe jaar…. en omdat het hier in het Heuvelland nogal rustig is in deze maanden en ik veel mensen nog niet gezien of gesproken heb, kan ik 90% van de bloglezers nog steeds het beste wensen voor 2020 ! Bij deze. Leuk toch? Want zeg nou zelf, recentelijk van iemand nog de beste wensen gehad? #aardigzijnkostniks

Ja, de tijd vliegt weer hè? Alweer anderhalve maand voorbij. Ook “Dry januari” was gelukkig snel voorbij. Zeker als je gewoon je wijntje blijft drinken, spoelt het snel door. Ik sta er positief tegenover hoor, maar durf best te zeggen dat dit gewoon niet lukt. Teveel leuke, mooie en gezellige momenten hier en dan is de verleiding groter dan de wilskracht. Ik zal de wijngaard St.Martinus niet de schuld geven maar ja, als je buurman de beste wijnmaker van Nederland is, helpt dat natuurlijk niet echt. Daar kun je je wel iets bij voorstellen, toch? Overigens, je zal maar boven de Gall&Gall wonen, ook niet makkelijk hoor! #Respect.

Het nadeel van deze maanden vind ik dat je relatief veel binnen bent. Er komt af en toe een wandelaar voorbij, sporadisch kom je een mede inwoner tegen met z’n hond, je ziet je gasten een paar keer gedurende het verblijf maar kortom, het is rustig. De afgelopen weken ben ik wel 3x naar ‘boven’ en/of de randstad geweest om te spreken over #hostmanship. Heerlijk even in de file, om je heen kijken hoe druk het is, al die op elkaar gepakte kantoren en flats, prachtig!!!! Ik maak er gelijk een uitstapje van door of bij zoon Jip in Leiden te overnachten of bij vrienden in de buurt van de locatie.

Zo mocht ik in januari o.a spreken voor 300 accountants op hun nieuwjaars bijeenkomst. Zo gaaf om te doen op zo’n bijzondere plek. Daarnaast blijf ik het leuk vinden om in de voorgesprekken zo’n bedrijf te leren kennen en te horen wat er speelt; de rol van management, de ontwikkelingen binnen het bedrijf, het ‘gedoe’ of juist geen ‘gedoe. Bijzonder dat er dan allerlei herinneringen terugkomen uit m’n vorige banen en je met deze ervaringen een dergelijke klantgerichte /ondernemers ‘presentatie’ weer een andere kleur kunt geven. Soms jeuken je handen als je de verhalen hoort en zou je er iets aan willen doen maar ja…iemand moet toch de bedden opmaken hè 🙂

Ook leuk in deze periode is de afsluiting van onze actie voor het #KWF Kankeronderzoek. Voor wie het even vergeten is: Ik had bedacht dat het wel leuk zou zijn om met 17 Nederlandse wijngaarden, die in het boek van Sommelier van het Jaar Koen van der Plas staan, èèn NL wijn te laten maken door de beste wijnmaker van Nederland, Stan Beurskens. Opbrengst gaat geheel naar KWF kanker onderzoek. Lang verhaal kort, zo gezegd, zo gedaan. We hebben ca.130 magnums verkocht en kunnen nu een cheque aanbieden van….€ 20.000!!

We gaan dat doen tijdens een lunch in het restaurant *RIJKS in Amsterdam.

Een groot aantal van de 17 Nederlandse wijnmakers die hebben meegewerkt aan dit project, is aanwezig. Heel verstandig want de Nederlandse wijn is enorm populair. Ze nemen allemaal hun beste wijn mee dus het wordt ook nog een bijzonder Nederlands proeffestijn. Momenteel ben ik bezig met uitnodigen van speciale pers, menu samenstelling i.s.m de sympathieke top sommelier van het RIJKS, Max van Bockel, etcetc. Ook leuk dat vriend Peter van Houtert erbij is. Op de Hogere Hotelschool Maastricht jaren (’80-’83) NAAST gezeten in de klas en inmiddels 40 jaar bevriend. Mijn hemel, wat hebben wij samen gelachen!! Peter is nu algemeen directeur van det toonaangevende wijnhandelaar Verbunt/Verlinden èn voorzitter van Kon.Ver.Ned.Wijnhandelaren. Hopelijk kan ik hem verleiden een mooi wijnlied te zingen tijdens de lunch want hij heeft een bizar mooie stem! Ook Willem Kool ( Stan Huygens) en wijngoeroe Harold Hamersma ( https://degrotehamersma.nl/ ) zullen aanwezig zijn hetgeen enorm wordt gewaardeerd! Kortom, we gaan er een bijzonder event van maken èn bovenal #KWF een mooi bedrag schenken om mee te helpen deze K-ziekte uit de wereld te krijgen.

Tussen de bedrijven komt er ook wat hout binnen. Dit keer geen hulp van zoon Jip want die is druk in De Waag in Leiden. En van die blonde, 10 jaar oude afgekeurde blinde geleide hond achter de 3 kub… ging ook weinig initiatief uit. Aan de bak dus….

Ondertussen staan we als dorp ook niet stil. 10 jaar geleden werd de stichting “Bergdorpje Vijlen” opgericht. Met veel grappen en grollen haalde en haalt dit dorp de regionale èn nationale pers. Ben er sinds m’n komst lid van en de laatste 3 jaar voorzitter. inmiddels zijn er ruim 20 ondernemers lid van en ‘still growing’. Afgelopen zaterdag hadden we een dikke 2 pagina’s. Verslaggever Mer Visscher interviewde oud voorzitter ( en m’n buurman!) Viktor Terpstra. Viktor is TV producent en z’n vrouw is de drijvende kracht achter Cuba Libre, het enige hoogstgelegen Cubaanse/ Caribische restaurant van Nederland, in Vijlen uiteraard.

De voorpagina van de Limburger had gisteren een leuke banner op de voorpagina:

Ik dacht heel even, “hoe komen ze daar nu bij…..?” Kijk als je wilt opvallen moet je je gedragen als een ‘blauwe banaan’, die gele kennen we wel. En dat is wel gelukt de afgelopen jaren. Knap werk van de oprichters Hank van der Vleuten ( Boscafe ’t Hijgend Hert), Ingo Bulles (Hotel Vijlerhof) en eerdergenoemde Viktor Terpstra. Inmiddels maken we ons, naast opvallende acties, ook zorgen over andere zaken als het gaat om toerisme en gasten die hier verblijven.

Zo is een prachtig stukje Vijlen’s stukje aangezicht aan het verloederen. Het is een oude boomgaard, Mechelderbeekdal, waar de een na de andere fruitboom omvalt. De boomgaard is eigendom van Natuurmonumenten maar die doet er qua onderhoud of herplant helemaal niks aan. Heb al tig keer een bericht gestuurd maar je krijgt geeneens een reactie. Ook bij de wethouder Kompier hebben we aan de bel gehangen met het verzoek hier ’s over te bellen met Natuurmonumenten. Ik hoop dat dat inmiddels gebeurd is. Nou, dit soort dingen dus. Daar vinden we wat van…en dat pakken we dus aan.

Of laadpalen. Er komen meer en meer elektrische auto’s. Tijd om deze gasten een mooi welkom te geven met de mogelijkheid hun auto op te laden. Nou, we hebben èèn laadpaal in Vijlen. EEN !Je proeft het al, we willen een club zijn die opkomt voor de belangen van onze gasten, het prachtige gebied en zoeken het gesprek op. Morgen gaan we onze nieuwe Vaalser burgemeester Harry Leunessen installeren. Binnenkort maar ’s een afspraak maken voor een warm welkom in bergdorpje Vijlen! Ondertussen genieten van de mooie publiciteit van dit prachtig gelegen kleine, HOOGSTGELEGEN bergdorpje met z’n bossen, heuvels, horeca en verschillende fijne overnachtingsmogelijkheden. #daarwaardebergenbeginnen

https://www.bergdorpje.nl

In deze blog hoort ook een ode aan Lotte Hotke – van Der Snee. Lotte heb ik vorig jaar ontmoet. Op mijn twitteraccount @bashoogland , mocht ik van Stan Beurskens en Erik van Loo (**Parkheuvel) 2 couverts verloten voor het ‘Wijn &Spijs event’ in juni 2019 op wijngaard St.Martinus. Ik kreeg van diverse kanten het verzoek om Lotte te kiezen. Normaliter ga ik hier nooit op in want vaak zijn het van die ziek, zwak, misselijk verhalen. Maar nu dacht ik ‘wat de hek’, dit is toch niet normaal, jonge echtgenote, moeder van 2 hele kleine kinderen, 31 jaar, baarmoederhalskanker, opgegeven en wat een power/positiviteit straalt ze uit. Waar gaat het allemaal nog over? Lotte heb ik dus ‘geloot’ en ze heeft met volle teugen genoten. Als herinnering heb ik, met haar toestemming uiteraard, de nodige foto’s gemaakt.

Samen met 2 goeie vriendinnen genoot ze van het **eten, de zon, het uitzicht en de geweldige sfeer bij St.Martinus.

De afgelopen weken zag ik haar ineens in het zeer bijzondere en mooie TV programma ‘Over m’n lijk’ met presentator Tim Hofman. Zo heb ik haar dus eigenlijk pas achteraf ‘echt’ leren kennen in dit programma en elke keer grijpt het me enorm bij de strot als ik haar zo zie met die leuke man van haar en die schattige kinderen. Vond het ook heel bijzonder dat de vriendinnen deze foto’s wilden hebben voor de begrafenis waar ongetwijfeld een beeld is gegeven van alle mooie herinneringen die Lotte nog wilde maken in de tijd die haar was gegeven. Op 7 november j.l is Lotte overleden en het voelt goed dat ik een hèèl klein iets hebben kunnen doen om haar een mooie herinnering mee te geven. Donderdag a.s is er weer een aflevering om 21.25 uur op NPO1. Ga kijken. Dit is nou zo’n programma wat een dikke TV prijs verdient ipv dat domme Chateau Meiland gedoe. Wil je de afleveringen nog zien:

https://www.npostart.nl/over-mijn-lijk/BNN_101377632

Dag lieve Lotte!

Laten we toch maar afsluiten met iets luchtigs….

Onze (hotelschool) vrienden Saskia en Martijn Zandvliet ( van https://www.abbayedupalais.com/ ), waren een paar dagen bij ons op bezoek. Ze zijn nu op zoek naar het laatste, ontbrekende puzzelstukje. Nou weet ik dat meer mensen op zoek zijn naar dat ontbrekende puzzelstukje in hun leven maar dit stukje is toch wel cruciaal hoor. Dagen bezig geweest hier in de grote vakwerkboerderij en uiteindelijk is de puzzel nooit afgekomen. Mocht je het ergens vinden en je wilt naar hun geweldige plek in Frankrijk, neem het mee, er wacht je een mooie fles !

Tot slot voor alle fans die een familie of vrienden weekend in de planning hebben….hier de laatste beschikbare data voor de zomervakantie van de grote vakwerkboerderij ‘Lomberg’ ( max.10 volw./4 kleine kids maar met minder kan natuurlijk ook, zeker in de zomervakantie):

Nog vrij: aankomst vr. 13 maart, vr. 27 maart en vr. 8 mei

Laatste beschikbare midweek of WEEK! : aankomst ma. 4 mei (Veel scholen hebben dan nog meivakantie, check even bij uw eigen school)

In Juli & Augustus verhuren we de grote vakwerkboerderij ‘Lomberg’, naast midweek of weekend, òòk per week (maandag-maandag). Je kunt dan met je gezin het huis huren en i.p.v 5 slaapkamers er 3 of 4 huren. (de andere worden dan uiteraard niet berekent.) Lekker allemaal een eigen kamer!

In het Hans & Grietje huisje is de eerstvolgende aankomst mogelijkheid pas maandag 29 juni en in juli zijn er nog 2 weken beschikbaar: aankomst vr. 3 juli & vr. 17 juli. Uiteraard staat dan de St.Martinus rosé klaar…

We gaan er vandoor met als laatste een foto van Boy, vanmiddag genomen toen 5 seconden de zon erdoor kwam. Intussen horen we een flinke wind om het huis en hoop ik dat iedereen nog heel is.

Mooie week en denk aan Lotte als het effe tegen zit….

adië !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s