Van Iphone naar Huawei, eindelijk m’n vliegbrevet en ….2 sterren dagen met de buurman…

Nou, ik ben overgestapt van de Iphone naar de Huawei Pro 30. Beetje rondgevraagd op twitter, veel gegoogled en dit is toch wel het toestel. Diverse mensen waarschuwden dat de chinezen mee luisteren. Moest er aan denken toen ik bovenstaande foto maakte bij de restanten van de cementfabriek hier in Vijlen. . Want ja, wellicht is jaren geleden de KWF ook wel geïnfiltreerd. Je weet het niet hé? Gemodificeerde honden die kunnen praten met koeien? Kan toch ? En dan worden die koeien geslacht, het vlees ge-exporteerd en dan lezen ze alle informatie per 100 gram uit in Peking! Want Boy weet dus alles! Hoort alles! En die kletst dus alles door, ik heb er nu fotobewijs van. Maar ja, kom daar maar mee in Peking….of Vijlen.

Zonder dollen, ben dus overgestapt, na 15 jaar Iphone. Krijg best wat vragen op social media of het bevalt. Tja, het voelt alsof ik verhuisd ben, een andere baan heb. En je wilt alles heel snel weten en regelen. Maar dat gaat niet. Dus moet je gewoon geduld hebben. Stap voor stap. Net als bij een verhuizing, een baan, een nieuwe relatie. Ik ben overigens overgestapt voor de fotocamera. Die komt er OVERAL als beste uit. Maar liefst 4 lensen. En een zoom , ik kijk zo bij B&B Dalauro in Eys naar binnen ! ( wat kan die Rob koken….!! En omdat ik voor ons eigen huis, wijngaard St.Martinus en bergdorpje Vijlen op Facebook, Instagram en Twitter de content onderhoud, vond ik het een mooie reden om het beste te kiezen. Work in progress dus.

Wil je wel even wat ‘oefen-fotos’ laten zien..

De Heerlijkheid Vijlen Sky Box
Lavendel en druiven…
terras 3…..
Uitzicht bij ons huis…kussens lagen binnen..
uitzicht bij Wijngaard St.Martinus
Director Security & Entertainment
Onze boomgaard met uitzicht op de voortuin….
Zicht op Vijlen
Onze verderop gelegen voortuin…met in de bossen, het wereldberoemde boscafé ’t Hijgend Hert
Goed kersen eten hier…
Met nacht stand gefotografeerd, 22.45 uur St.Martinus kerk,’s lands HOOGSTgelegen RK kerk
Zicht op ons huis, in de heuvels van het Bergdorpje….

Komende woensdag heb ik een ‘Huawei’ dag ingepland. ’s effe goed alles lezen en gewoon aan de bak. Kan bijna niet mis gaan want het wordt mooi weer dus mooier licht. Waar ik wel echt gek van word is bv het inladen van de fotos e.d. Een dik uur mee bezig geweest. Echt , ik ben zo’n nono op dit gebied. En meestal begrijp ik de uitleg ook niet. Wil het eigenlijk ook niet begrijpen. Vroeger, bij Landal regelde Caroline, mijn TOPassistente alles. 13 jaar lang. En nu loop ik toch te kl…… Ben blij dat grasmaaien ook op het programma staat komende week…Dáár ben ik dus wél hééééél goed in….

Afgelopen periode ben ik ook 2 dagen in de Ardennen geweest. Was net Vijlen maar dan wat heftiger…qua bomen en heuvels. Ik was daar met 20 geweldig leuke en gezellige collega’s van http://www.hostmanship.nl/

We spraken over allerlei geweldige initiatieven, plannen en mooie trajecten waar Hostmanship momenteel een rol speelt. De locatie, Chateau de Blier, was er een van oude glorie, 1,5 uur rijden van Vijlen.

Ja, bijzonder hé, zo’n foto van een kapotte lamp. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik hier helemaal van flip. Deze lamp stond midden op het gazon. Je kon er niet omheen. Het was de elke avond de laatste indruk en ’s morgens ook weer de eerste. Mijn oud Landal-collega Eric Vromans noemde dit “liefde” : ‘zie je het, doet het je wat en wat ga je er aan doen’. En als je flink om je heen kijkt, ook gewoon tijdens je werk, zie je best wel veel dat niet in orde is. De vraag is: wat doe je er zélf aan om het te verbeteren? Wat is jouw rol? Neem je je verantwoordelijkheid? Speak up! Of zeg je niks? Sta je bij het koffie apparaat te ouwehoeren over wat er mis is?

Zag m’n kikker weer in het Rott, een van de gehuchten…vooruit…kijken..

Afgelopen periode ook maar liefst 2 mooie momenten meegemaakt met **chef @erikvanloo van @parkheuvel in Rotterdam. Via oud Bilderberg collega én vriend Erik de Wit, General manager van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam, is 2 jaar geleden het contact ontstaan tussen Stan en Erik.

Als de bloggende en filmende buurman mocht ik mee met Stan naar de perslunch in Rotterdam. Daar werd de ‘Cuvee Parkheuvel’ gepresenteerd. Een witte wijn speciaal ge-blend (ik noemde het ooit gemixed) samen met het team van St.Martinus & Parkheuvel. Slechts 1000 flessen zijn er van gemaakt en het loopt als een dolle. Niet te koop bij Stan, alleen bij Parkheuvel als je daar gaat eten. Een van de gerechten tijdends de persluch…

Twee weken later was Erik weer te gast als ‘Master Class Master’. Hij had ** gerechten bedacht bij de wijnen die Stan serveerde.

Uiteraard konden alle gasten proeven van de Cuvée Parkheuvel. Ik moet zeggen, volgens mij een van de mooiste witte wijnen die Stan ooit gemaakt heeft!

Genieten in de wijngaard
Uit de prive kelder…de 7 Zonden.. o men wat mooi
Foto van een tevreden wijnmaker

Wie er ook was: Egbert-Jan van Bel met z’n vrouw Jessica. Egbert-Jan is de bedenker van de wedstrijd “Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland”( Landal stond jaren lang in de TOP 3 met zelfs een Nr. één verkiezing in 2010 !!) en auteur van ‘KloteKlanten’ en het vervolg 3.0 daarop. Uiteraard kregen beide heren een exemplaar!

Onze naaste lieve buren:Viktor & Miriam Terpstra van ‘Cuba Libre’, Limburgs enige Cubaanse restaurant, waren er ook
Dé nieuwe dessert wijn van St.Martinus…vernoemd naar Stan’s zus….(snel bestellen want deze is zo op …)

Ondertussen gaat het ‘gewone leven’ ook door. En als er een het weet ….is het wel ons hoofd entertainment….. want die is altijd paraat …vooral tijdens de avond maaltijd…

Kwam vandaag bij het opruimen van mijn ‘bureau’ ook dit kaartje tegen

Erg grappig want ik werkte hier ongeveer 24-25 jaar geleden. Moet 1994 geweest zijn. Het was mijn 2e baan, na m’n eerste bij Bilderberg Hotels. Een enorme overgang omdat het hier ging om direct marketing, BtoC en vooral veel data waarbij het bij Bilderberg ging om vergaderingen , culinair &bedrijfsleven. Veel geleerd en veel fouten gemaakt in m’n korte tijd bij GranDorado. Maar wel ‘klaar’ voor ‘Landal’ dat, met eerst nog een tussenjaar bij ‘JC Decaux’ , de” life changer” werd!

In 2002 werd Gran Dorado opgesplitst. Een aantal parken kwamen bij Center Parcs terecht, het gros ging naar Landal waarmee we in een jaar groeiden naar 53 parken. Een van de grootste klussen in m’n hele leven!

Gedurende die tijd dacht ik geregeld “waar ben ik mee bezig” maar toen eenmaal het merk ‘Landal’ stond was ik ape trots…en nog steeds! Geregeld als ik van Vaals naar Vijlen rijd ( altijd binnendoor via Lemiers en Harles) en ik zie dit soort doorgezichten, denk ik aan die periode.

En als ik de kerk van Vijlen zie, zie ik steeds een andere lucht. Ok, het lijkt alsof er een flinke barbecue is maar dat valt mee….

Wellicht de meest memorabele dag was wel bij Corendon. Ik was daar gevraagd te spreken over Klantgerichtheid en Hostmanship. Wellicht weet je dat eigenaar Atilay Uslu ooit begonnen is als shoarma eigenaar en daarna Corendon is gestart. De rest is historie en recent heeft hij Corendon Travel verkocht en richt hij zich volledig op de hotel business.

Enkele maanden geleden kwam deze 747 via het weiland in de tuin van zijn hotel te staan.
Een geweldige stunt die viral de hele wereld over ging
Ik mocht even in de cockpit, eindelijk, na 24 jaar m’n LOI cursus….geslaagd!!!
Ooit de banden van een boeing 747 vast gehouden….?

In april opent Corendon weer een hotel op Curacao: 870 kamers. Ze zoeken ruim 700 medewerkers.

Ik heb me aangeboden als ‘Mystery guest’. Atilay zei dat hij mij ging bellen….keep you posted!

We gaan de zomer in dus ook zomer reces want we gaan nóg een standje lager..

Fijne vakantie allemaal. Doe voorzichtig. Wees lief voor elkaar en tot er weer reden is om me te melden…

adië wa!

Fijne zomervakantie!

Mocht je nog in deze prachtige omgeving willen verblijven deze zomer: https://www.bergdorpje.nl

Bij ons in het grote vakwerkhuis ‘Lomberg’ is de eerste mogelijkheid: weekend 8 nov & 15 nov. ( kerstmis is hier nu ook nog beschikbaar!!)

In het Hans & Grietje huisje is de eerst volgende mogelijkheid een midweek: aankomst ma. 16 september, daarna midweek ma. 4 nov, ma. 11 en ma 18 nov.

Voor info en aanvragen : https://www.deheerlijkheidvijlen.nl

Heb inmiddels m’n Zuid-Limburgse kantoor opgeruimd…. tot over een paar weken….

Een gedachte over “Van Iphone naar Huawei, eindelijk m’n vliegbrevet en ….2 sterren dagen met de buurman…

  1. Miny van 't Ende 15 juli 2019 / 15:43

    Inderdaad, Bas, prachtige foto’s! 🥰

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s