Zoon Jip geslaagd, foto’s van 2018 én een mysterieus gezicht bij de openhaard…

2018-12-16 10.31.53

Vraag me niet waarom maar sinds een paar weken vliegen al m’n foto’s de dropbox in als ik begin met laden vanuit m’n Iphone, en, ook heel bijzonder, beginnen ze zichzelf te kopiëren,( vult lekker op). Ik ben dus eerst 2 uur bezig om alles een beetje te ordenen alvorens ik aan m’n blog kan beginnen. Nou heb ik wel tijd voor een en ander maar het is toch zonde. Vroeger had ik de leukste assistent van Nederland als rechterhand, Caroline. Die regelde alles voor me. Ben door de ‘ontzorging’ van Caroline ook wel een beetje mentaal achteruit gegaan want zo leer je niks natuurlijk als iemand zó zorgzaam is. Maar ja, ‘das war einmal’. Zeker afgelopen week moest ik weer aan haar en vele oud -collega’s denken. Ben immers, op de kop af, 4 jaar weg bij Landal. VIER JAAR !!! Dat zijn dus gewoon ook 200 zondagavonden waar ik NIETS heb hoeven voorbereiden voor de maandag ochtend vergadering hahahaha!!!!

2018-07-09 11.40.20-2

Nou ja, dan valt het allemaal wel mee, toch, een blogje in de drie weken? Elk jaar rond 9 december ben ik er wel mee bezig hoor. Ik had een geweldig 2-daags afscheid dat ik nooit zal vergeten.

2018-12-09 10.07.18

Liedjes, filmpjes, sketches, het ging maar door!! Twee weken geleden kreeg ik het bericht dat ook mijn voormalige collega en CEO van Landal, Thomas Heerkens, gaat vertrekken. Een begrijpelijk moment als je verkocht bent aan een echt ‘equity fund’. Dat gekoppeld aan je leeftijd waarbij je nog één keer een stap kan maken, maakt de keuze heel begrijpelijk. Wellicht ook een BnoB in Zuid-Limburg? Ik kan het aanbevelen….

Ik hoop wel dat ze iemand aannemen die in staat is de beroemde ‘Landal cultuur’ overeind te houden. Vroeger was niet altijd beter maar als ‘cement’ IN je bedrijf vertrekt, ligt het risico van een ‘blauwe’ bedoeling’ wel op de loer en kán er daardoor weinig sprake zijn van onderscheidend vermogen en ‘authenticiteit’. Tenzij je gewoon een ‘business unit’ wilt zijn. Kan, maar resultaat komt pas als je de gast ( én de medewerkers) écht als uitgangspunt neemt bij alles wat je doet en elke beslissing die je neemt..  Wellicht leest Spencer Stuart mee…

Afbeelding1

Belangrijkste nieuws van de afgelopen weken was uiteraard het slagen van oudste zoon Jip. Ik mocht getuige zijn van het feit dat hij, na z’n scriptie verdediging, zeker wist dat hij geslaagd was. En ook nog ’s met hele mooie resultaten!

2018-11-30 07.53.53

2018-11-30 09.48.39

Een mooi moment voor champagne ( mocht welliswaar niet op die plek maar ja, ‘dat mag niet ‘ moet je nou net tegen een trotse Maastrichtse oud-Hotelloo zeggen…). Dus, hup die fles open en even toasten met docenten Veronique van der Roer en Jeroen Bosman. Ook weer een hoofdstuk afgesloten. Uiteraard buiten even een korte foto sessie:

2018-11-30 10.40.48

2018-11-30 10.41.13

Vriendin Romy was er ook bij….. eindelijk klaar met al dat gestudeer en…..eindelijk van de ouderlijke payroll af !

2018-12-16 17.32.41

Om het slagen te vieren ( en ook z’n verjaardag op 27 december) hadden we dit weekend het grote huis vrijgehouden. ( “er is meer in het leven dan verhuren”…..hoor wie het zegt hahaha….)   Jip had vrienden uitgenodigd met wie hij nog bevriend is sinds de lagere school, middelbare school, Hotelschool en zelfs via z’n baantje in de Waag Leiden. Het was een mooie, gezellige vrienden boel de afgelopen 2 dagen waarbij er op hoog niveau gekookt werd door Mark en Jasper!!!

Jip werkt nu met heel veel plezier bij Corendon Hotels & Resorts. Hij werd na z’n stage hier gevraagd te blijven. Mooie start in een snel groeiend bedrijf!

Een paar dagen geleden kwam ook Sinterklaas nog even langs in ons grote huis. Gasten die voor de 3e keer Sinterklaas kwamen vieren, hadden ons gevraagd of we dit konden regelen. Nou, dat viel nog niet mee want in Zuid-Limburg is de Sint niet écht een ding. Alles is hier meer op kerst gericht. Maar met de hulp van tatatata: Landal Hoog Vaals en GM Bart in het bijzonder, kwam ‘zwembad sint Raymond’ ook in Viele langs. Gasten blij, wij  blij, iedereen blij! Dank! ( de gasten hebben wederom volgend Sinterklaas weekend geboekt dus Bart, zet het maar vast in de agenda 🙂

2018-12-01 16.05.30

Wat ook een beetje Sint gevoel gaf was een flesje wijn ( YES, St.Martinus) van Bart en Cecile Wittkampf. Zij runnen de geweldige groepsaccommodatie Hoeve Hurpesch in Mechelen. Een geweldige locatie voor wat grotere families ( 20-26 personen), een van de weinige waarnaar wij doorverwijzen omdat zij het met zoveel ‘Hostmanship’ doen.

2018-12-13 12.29.00

Gewoon heel aardig voor alle doorverwijzingen. Hoeft allemaal niet maar doen ze dus wel. Hieruit blijkt dan maar weer dat het klopt om hele grote families hiernaartoe te verwijzen.2014-09-27 13.40.38

Onze grote vriend Boy kreeg met sinterklaas ook een leuk cadeau: een heerlijk zacht geval voor op z’n kussen. Ik moet zeggen, we kunnen zien dat hij er blij mee is. Als er bezoek is loopt hij ermee naar ze toe om het cadeau te laten zien. Het netjes terugleggen op z’n honk is uiteraard een fractie moeilijker maar dat doen we met veel plezier…

2018-12-10 19.29.15 - kopie

Bij buurman wijnmaker Stan Beurskens van St.Martinus, is het ondertussen een grote drukte. Logisch want december is wijnmaand, bubbeltjes maand etc. Ook zijn er veel bedrijven die persé een mooi relatie geschenk willen geven van de ‘Beste Wijngaard van Nederland’. Zelf heb ik dit jaar maar ’s een paar dozen Cuvee Cabernet ingeslagen. Die kunnen een paar jaar blijven liggen (als dat lukt) en schijnen alleen maar mooier te worden. Voor de kerst heb ik ook nog ‘Funkelwien’ in huis gehaald en voor Oud & Nieuw de beroemde ‘Prestige’ bubbels, zo lekker!!!

St.Martinus heeft sinds een paar dagen ook een compleet nieuwe site. Nienke heeft hier iets heel moois van gemaakt, met WEBSHOP. Je kunt dus nu eenvoudig bestellen én betalen! zie Wijndomein St.Martinus . Ook kun je hier je rondleidingen boeken en lekker rondneuzen in dit mooie wijndomein, voor zowel particulieren als bedrijven.

2018-12-08 16.34.19

2018-12-13 12.21.26

Vorige week had ik ook nog een vergadering in restaurant Buitenlust, (het restaurant met het mooiste vergezicht van Vijlen!) Ben voorzitter van St.Bergdorpje ( op Facebook te volgen onder ‘Bergdorpje Vijlen’) en volgend jaar bestaat de Stichting Bergdorpje TIEN jaar. ( De stichting bestaat uit 16 ondernemers die met elkaar Vijlen op de kaart zetten én houden)  We hebben wat leuke ideeën en die gaan we uitwerken, leuk!

2018-12-16 15.39.12

Het meest gekke dat ik meemaakte in de afgelopen weken was toch wel de verschijning van “het gezicht”. We wonen hier inmiddels 4 jaar maar ik had het nog geen enkele keer gezien. Tot een paar dagen geleden. Het betreft ‘een soort Jezus gezicht’ op de wand áchter de haard. Kijk heel goed, bijvoorkeur op een laptop of tablet… Het zit pal boven de ijzeren mand in het midden. Een gezicht dat kijkt van links naar rechts. Met baard en krullend haar. Zie je het?

2018-12-08 21.05.03

We kunnen even in-zoemen natuurlijk al wordt het er niet duidelijker op….neem even afstand…

2018-12-08-21.05.17.jpg

En helemaal van dichtbij zie je dit ( ook weer even van een afstand bekijken…..)

2018-12-08 21.05.29

Door mijn vakantie in Israël sloeg m’n fantasie wel een beetje op hol. Ik zag honderdduizenden mensen naar Vijlen komen. Was dit een verschijning??? Iedereen wilde het zien. Uit de hele wereld kwamen er toeristen en pelgrims. TV ploegen overstroomden “The mountain Village” Ook het krijtlandpad werd verlegd en elke dag zaten de wegen rondom Vaals verstopt. In mijn fantasie liepen er continue mensen uit de hele wereld door onze huiskamer. Duizenden!!! Per dag!!! De keuken was inmiddels omgebouwd tot receptie en winkel in merchandise. Heilige St.Marinus wijn met speciale ‘3d gezichtsetiketten’…. Naast de buurtwinkel kwamen er tientallen souvenirshops die, hoe wonderlijk, allemaal hetzelfde verkochten, parkeren moest onderaan de berg, (boer Janssen was inmiddels gestopt met boeren en z’n land was één grote parkeerplaats), restaurant Vijlerhof was 5x zo groot geworden ( inclusief een WOK restaurant &afhaal chinees) en de touringcars reden af en aan door het gehucht Rott,  waar inmiddels alle inwoners waren verhuisd omdat het nu pas écht druk was geworden.

Uiteraard staat niemand hier op te wachten. Dus vertel het vooral niet verder dat dit in mijn huiskamer te zien is. En al helemaal niet omdat onderzoek heeft uitgewezen dat Jezus geen lang haar schijnt te hebben gehad maar kort krullend haar…

Verder gaat het hier prima…. Voor volgend jaar komen er alweer aanvragen om te spreken over ‘Hostmanship’ en elke dag komen er ook aanvragen voor volgend jaar binnen voor zowel het grote vakwerkhuis ‘Lomberg’ áls het schattige’Hans& Grietje huisje’. Je merkt dat mensen nú plannen maken en, als iets bijzonder is, ze bereid zijn ruim van te voren te plannen. Mocht je voornemens zijn, kijk even op de website wanneer er nog beschikbaarheid is : deheerlijkheidvijlen.nl

Over 2 weken is het kerst. Gezellig met de mensen om je heen die je lief zijn. Geen tijd dus voor een blog. Overwerken kan altijd nog maar niet deze weken. De nieuwe blog is er weer in het nieuwe jaar.

Wel nog even een paar willekeurige  mooie foto’s uit eerdere blogs van 2018, om het Zuid-Limburg gevoel effe vast te houden…..echt, het is hier elk seizoen mooi! Kijk er rustig naar, doe je ogen dicht en….vakantaseer….

Ik wens jou en je dierbaren, medenamens Jeannette, Scooby én uiteraard grote vriend Boy, een hele gezellige kerst, een geweldige jaarwisseling én tot in het nieuwe jaar!

Adie wa!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 gedachtes over “Zoon Jip geslaagd, foto’s van 2018 én een mysterieus gezicht bij de openhaard…

  1. Ruud Clason 16 december 2018 / 23:01

    Dit was in mijn ogen een van beste blogs, omdat het gaat over heel veel persoonlijke zaken. Maar ja eigenlijk zijn ze altijd wel persoonlijk, dus ik klets maar wat.

    Like

  2. Astrid 18 december 2018 / 06:22

    Superleuke blog! Fijne dagen en een top 2019 gewenst!

    Like

  3. Katinka Canters 19 december 2018 / 12:46

    Een Heerlijk 2019 toegewenst vanuit zonnig Zeeland! Ik hoop ook in het nieuwe jaar weer veel van die gezellige én leerzame vlogs te lezen 🙂

    Like

  4. Ans Smeets janssen 6 januari 2019 / 10:19

    Een heel fijn en gezond 2019 wensen jullie ans en Piet denk nog Vaak aan jullie gr

    Like

Plaats een reactie