In Memoriam…., waar zon & regen is zijn kersen en Boy morgen jarig….9 jaar!

Foto's tot 17 April 102

Boy mag dan de meest gefotografeerde afgekeurde blinden geleidenhond zijn van Nederland, onze poes Spike was toch de oudste van het thuisvee. Ruim 18 jaar was hij bij ons. Was, want helaas hebben we Spike vorige week moeten laten inslapen. Ondanks een flinke APK vorig jaar ( tip: vraag de dierenarts van te voren wat zoiets kost ….), sloeg de ouderdom toch toe. En dan houd het een keer op helaas. Nu ben ik meer een honden mens waar Jeannette meer van de poezen is. Maar toch mis ik dit bijzondere beest. Zo heeft hij mij in die 18 jaar niet één keer gebeten. Best bijzonder voor een kat. Ik leerde hem ook een act die ik jaren lang opvoerde als er bezoek kwam: “kus op m’n neus”. Als ik dat zei kreeg een lieflijke lik op m’n neus. Ok, ben er maanden mee bezig geweest door op m’n neus yoghurt of jus op m’n neus te smeren want dit is natuurlijk niet zomaar een act! Maar de laatste 8-9 jaar was het een succes nummer. De dag voor z’n dood vroeg ik weer “kus op m’n neus”? Ik zag ‘m kijken maar er kwam geen kus meer. Spike was op. Kon amper meer adem halen. Het was klaar. Over. Een mooi leven gehad in Leidschendam, in Vijlen 435 muizen gevangen en 2 eigen hectare leefruimte zonder verkeer om te bewaken tegen de boerderij katten van buurman Sjef. We zijn naar de dierenarts gegaan voor een spuitje. Nooit geweten dat die een soort ‘rouwkamer’ hebben waar je huisdier een spuitje krijgt. Het eerste spuitje was om in slaap te komen, het tweede spuitje was al niet meer nodig. Na 3 minuten hield Spike op met ademen…. het leek of die sliep, heel diep….

Dag Spike! Dank voor je gezelligheid!

fotos tot 28-3-17 087fotos tot 5-9 051 - kopie

spike

fotos tot 15-5 092

Boven op de berg, naast het Hans & Grietje huisje heb ik een gat gegraven, paar stronken erop en een kruisje met vakwerk krijtverf….

fotos tot 3 juni 2018 066

Ondertussen kwam het hier én in heel Nederland met bakken uit de hemel. Met angst en beven volgden we hier in Vijlen, en wij met onze buren in het bijzonder, de buienradars, buien alarms en weet ik veel wie allemaal.

fotos tot 3 juni 2018 053fotos tot 3 juni 2018 052

Het Hans & Grietje huisje & ‘Lomberg’ ,inclusief ons huis, liggen weliswaar hoger dan de meeste buren maar toch zat ook bij ons de schrik er flink in. Zeker na wat er 2 jaar geleden is gebeurd bij onze naaste buren, ook rond deze dagen.

Toen kwam het water met golven van de berg af. Van alle weilanden en landbouwgronden stroomde het naar het laagst gelegen punt in Vijlen en liep zo bij de buren de kelders en huiskamers in. Maanden lang hebben ze hier last van gehad, een enorme schade aan voertuigen en huisraad. En uiteraard de angst dat het weer ging gebeuren. Grote vraag is nu wat én wanneer de gemeente Vaals maatregelen gaat nemen om te zorgen voor een goede afwatering op dit laagste punt. Dit keer zijn we door het oog van de naald gegaan. De alles verwoestende hoosbui van vorige week is aan de andere kant van het drielandenpunt terecht gekomen, op nog geen 5 kilometer van Vijlen en heeft gezorgd voor ondergelopen garages en onbegaanbare pleinen en straten in Aken.

Heavy storms in North Rhine-Westphalia

Het werkelijk enige positieve aan regen, afgewisseld met de vele zonneschijn, is een ongehoorde hoeveelheid……kersen. Inderdaad, kersen. Hadden we vorig 2-3 kersen PER BOOM (ik overdrijf niks) als gevolg van een onverwachte nachtvorst, nu zakken de takken door en hangen er zeker 50.000 knal rode kersen te wachten op óf iemand die ze komt plukken óf een kolonie spechten die ze in een uurtje soldaat maken.

fotos tot 3 juni 2018 089

Ik zou zeggen, bel even aan en kom ze in godsnaam allemaal plukken en meenemen want ze zijn GEWELDIG. Zoet, vol sap en helemaal zomers! Want laten we eerlijk zijn, we hebben natuurlijk ook al prachtig zomers weer gehad. Doe op ‘de weerman temperaturen’ maar echt 2-3 graden op want het is hier gewoon warmer in Viele. Dit hoogstgelegen bergdorpje met z’n Vijlenerbossen heeft een beetje een eigen ‘microklimaat’ waardoor het droger én warmer is. Het fijne van dat mooie weer was dat ik, tussen diverse spreekbeurten door, flink tekeer kon in de tuin. Was ook nodig want met zon-regen-zon-regen-zon, hoor je de heg en het gras groeien. Maar nu is alles weer strak en ziet het er verzorgd uit.

fotos tot 3 juni 2018 006fotos tot 3 juni 2018 007fotos tot 3 juni 2018 008

Door het noodzakelijke grasmaaien hebben de koeien nu ook in de gaten dat, zodra de maaier aangaat, er de nodige ‘gras-smoodies’ over het hek worden gekieperd. (Tja, ik moet er toch iets mee, nietwaar?) Ze zijn er dus als de kippen bij want dat scheelt een hoop werk….voor hunzelf.

fotos tot 3 juni 2018 041

Als de eerste koe op de helling is… volgt de rest….fotos tot 3 juni 2018 042

Ondertussen is en blijft het een feestje om buiten te zijn. In en rondom het huis. Blijf me verbazen over het feit waarom het hier zo rustig is door de weeks. Vooral voor wandelaars, fietsers en hobby fotografen is het hier een walhalla. Neem een paar dagen vrij, boek een B&B, hotel of vakantiehuis en ga op pad. Onderstaande foto is bijvoorbeeld het ‘Koningspad’ ,pál achter ons huis..

fotos tot 3 juni 2018 019

Door op een ander knopje te drukken krijg je weer een heel ander beeld…

fotos tot 3 juni 2018 020

 

 

Aan de voorkant bij buurman Sjef idem dito, zowel in zwart/wit….fotos tot 3 juni 2018 033

als kleur een plaatje….fotos tot 3 juni 2018 032

Maar soms zijn we ook gewoon even weg. Geregeld naar Aken (mooie stad!!) of Maastricht (wat een keuze aan restaurants. Nieuwe tip: Bistro Croquant ) Maar goed, dan ben je er niet en wie kwam er langs? Erben Wennemars!

fotos tot 3 juni 2018 048

Ooit ontmoet bij Landal met z’n ‘Natuurijs’ dat wij verkochten in de parkwinkels. Wat een aardige en sympathieke vent! We volgen elkaar al jaren op twitter en Erben had ooit beloofd langs te komen als hij in Zuid-Limburg was… En hij kwam zijn toezegging na! Maar helaas….. Onze gasten die wél thuis waren, waren uiteraard stomverbaasd en hadden een leuke ervaring: ERBEN WENNEMARS STOND HIER IN DE TUIN !!!!

Tja en dan is morgen de grote dag.

De liefste hond van Nederland is jarig en wordt maar liefst 9! Vraag kinderen wat ze hier het leukst vinden en het gaat niet over een een bijzonder vakwerkhuis, prachtig uitzicht, heuvellandschap of zelfs niet het geweldige WIFI netwerk. Nee, het gaat over Boy. De hond die voorbestemd was als blindengeleidehond maar nu de gastheer is van De Heerlijkheid Vijlen. Die gratis meegaat met alle kinderen die snoepjes bij zich hebben. Die lekker met de ezel buren Eddie, Teddy en Freddy praat….

fotos tot 13 mei 012

Die door de stront rolt en kijkt alsof er niets aan de hand is…..

fotos tot 22-4-18 012

zoent met de koeien in onze wei…

fotos tot 30 juli 057

bevriend is met Lola, de hond van Miss Montreal (Sanne Hans)

boy en lola - kopie

alles met zich laat doen voor een goeie fotoshoot…DSC_0330

samen met mij heerlijk kan genieten….

selfie

meewerkt aan een leuke selfie….

boy2

niet van het WK houdt maar wel dol op een hapbare bal…

boy bal

zich het liefst het hele weekend laat kriebelen..

boy

zich door Sacha de Boer laat fotograferen op een ultiem geniet moment…

tm 17 april 015

en nog heel veel andere mooie momenten… Van Harte Boy, grote vriend! Dat je nog maar lang bij ons mag blijven!

Alle reden dus om vandaag Boy, als TOP gastheer in dit bergdorpje – OFFICIEEL- een ERE plaats te geven in Boscafé ’t Hijgend Hert. Eigenaar en vriend Hank van der Vleuten, bevestigde EIGENHANDIG de foto in het café gedeelte waardoor Boy de status van BH-er krijgt (Bekende Hond).

fotos tot 3 juni 2018 092fotos tot 3 juni 2018 096

Na diverse speeches, versnaperingen, felicitaties en Hertjes, werd het tijd om wandelend mét Boy naar huis te gaan want er moest nog een blog gemaakt worden…

Met de blog in het achterhoofd, de telefoon blijkt elke 20 meter weer anders. Al wandelend proberen de euforie ‘te pakken’ op je telefoon en je realiseren hoe bevoorrecht je bent om hier te wonen…

fotos tot 3 juni 2018 098fotos tot 3 juni 2018 097fotos tot 3 juni 2018 101

Ik sluit af met een prachtige foto van mede Vijlenaar Peter Moors, vorige week gemaakt op een van zijn avondwandelingen en enorm geliked op de facebook pagina van Bergdorpje Vijlen (leuk om te liken!)

fotos tot 3 juni 2018 001

PS mocht je hier in de zomervakantie ook willen genieten, we hebben nog een paar data vrij:

Hans & Grietje huisje: Klik hier voor foto’s/info

Midweek:  aankomst maandag 2 juli – vertrek vrijdag 6 juli.

Vakwerkhuis ‘Lomberg’ klik hier voor foto’s/info

maxresdefault

Week: aank. ma. 23 juli – ma. 30 juli

Week: aank. ma. 30 juli – ma. 6 aug

Wens je een mooie week, gaan morgen weer poetsen voor de nieuwe gasten, een mooi local event bij Wijngaard St.Martinus bezoeken waar diverse leveranciers producten laten zien waar met wijn van Stan is gewerkt waaronder brood, er komen hele leuke ex-Landal collega’s langs die vergaderen op Landal Hoog Vaals én….

……ik ga een giga bot kopen voor m’n grote vriend!

Dag allemaal, doe kalm aan en geniet!

Adië wa!

fotos tot 3 juni 2018 077

 

 

 

 

 

4 gedachtes over “In Memoriam…., waar zon & regen is zijn kersen en Boy morgen jarig….9 jaar!

  1. Norma Hofstee 3 juni 2018 / 23:04

    Verdrietig nieuws en mooie lieve foto’s.

    Groet
    Norma Hofstee

    Like

  2. kdeblo 4 juni 2018 / 08:34

    Verdrietig en wederom mooi omschreven 👍 en dat jullie nog veel avonturen en plezier met boy mogen meemaken 🍾🥂

    Like

  3. Wouter & Netty 4 juni 2018 / 10:28

    Wat tragisch allemaal maar wat hebben jullie van Spike (en wij) plezier gehad met de nodige kadavers in huis.

    Gr.

    Netty.

    ________________________________

    Like

  4. Sonja 4 juni 2018 / 10:52

    Verdrietig dat Spike er niet meer is. Fijn dat wij ‘m nog hebben mogen ontmoeten (vond Emma ook). Gefeliciteerd met de verjaardag van top hond Boy enne… wij gaan morgen naar Noorwegen anders waren we zeker kersen komen plukken. Lieve groeten van Bart en Sonja

    Like

Plaats een reactie