De mooiste week van het jaar…

 

Foto's tot 17 April 068

Inderdaad, ben geregeld lyrisch over de omgeving hier voor het huis en in dit prachtige Heuvelland maar afgelopen week was toch wel het jaarlijkse hoogtepunt. De temperatuur schoot omhoog en je hoorde de bloesem knallen. Kon er bijna niet van slapen, zoveel lawaai! Binnen 3 dagen was de heg groen en elke dag werd de boomgaard witter en witter. Voor wie de foto’s nog niet gezien heeft, even een trits mooie plaatjes van onze boomgaard…

Foto's tot 17 April 075Foto's tot 17 April 114Foto's tot 17 April 109

Foto's tot 17 April 070Foto's tot 17 April 073

Het was werkelijk een feest om er ’s morgens en ’s avonds doorheen te lopen. Het mooie van bloesem in een heuvelachtig gebied is dat je het beter ziet en ervaart. Je kijkt niet alleen tegen de eerste bomen aan maar ziet een bloemig verloop. Mijn hemel, ik word er nog emotioneel van…Het enige nadeel van de weers omslag was het feit dat het ‘wintergras’ ook even een ‘burst’ kreeg. Zowel in de eigen voortuin als bij de zonneweide van ‘Lomberg’ en het ‘Hans & Grietje’ huisje, stond het gras binnen ‘no time’ 15 cm hoog. Tja, en toen moest er wel even actie worden ondernomen, want tussen door was ik ook nog 2 dagen op pad voor #hostmanship presentatie’s in het ‘wilde westen’ plus een gezellig ‘broer en zussen avond-etentje’ met m’n lieve broer en 3 zussen in m’n oude woonplaats Zeist.

Foto's tot 17 April 052

Ondertussen groeide het gras maar door…..

Bij terugkomst in ons Bergdorpje snel de grasmaaier van buurman Viktor geleend. Mijn grasmaaier ligt nl. op de schroot. Finaal aan gort gereden de afgelopen 3 jaar. De reparatie bleek hoger dan een nieuwe kopen helaas. Onder toeziend oog van ons hoofd Security ging ik aan de slag.

Foto's tot 17 April 089

Foto: Manja van Dael

Foto's tot 17 April 085

Foto: Manja van Dael

Boy laat zich ondertussen werkelijk alles aanleunen. Het doet ‘m niks. Gras, petjes, hoeden. Zet maar op z’n hoofd. Zodra je roept “FOTO”, blijft die stil liggen of staan en kun je doen wat je wil…. Van wie zou die het hebben?

Foto's tot 17 April 088

Alle reden overigens om Boy ook een mooi foto plekje te geven in Boscafé ’t Hijgend Hert. Het officiële ‘ophangmoment’ met eindbaas Hank moet nog plaatsvinden (hier in het zuiden grijpen we alles aan voor een gezellig momentje….) maar de foto is in handen van dochter Isabelle. Voor wie het Hijgend Hert bezoekt ( wie niet hé), Boy hangt in het Café gedeelte….

Foto's tot 17 April 084

Afgelopen weken mocht ik ook nog spreken in o.a Vianen, Arnhem,Zwijndrecht én Rijswijk, naast Leidschendam. Alle reden voor een etentje met m’n oud assistent Caroline om bij te praten en gelukkig kon ik weer overnachten bij onze vrienden en een beetje vaste ‘B&B’, de familie Veenendaal in Voorburg. Waren hier paar maanden geleden ook nog met de hele familie in het grote huis. De familie had een heel boekwerk laten maken van hun weekend. Erg leuk om te zien welke foto’s en dus memorabele momenten men kiest om het weekend hier in ons vakwerkhuis in beeld te brengen. Het viel me op dat er veel eet, kook en drink foto’s bij zaten. Heel gek, zien we bijna nooit hier…..

 

Over eten gesproken. Afgelopen week ook even naar Château St.Gerlach gereden. Een van de parels van de Camille Oostwegel Collection. Voelt trouwens nog steeds een beetje als spijbelen als je op een doordeweekse dag in de zon op een terras zit, zal wel nooit overgaan…. We gingen even langs bij Burgemeester Quicx Een prachtige hoeve, onderdeel van St.Gerlach, waar je koffie kunt drinken, lunchen, kunst kijken en ongegeneerd kunt genieten. Afgelopen week was Camille en zijn gezin ook al veelvuldig in de publiciteit. Zo was hij te zien bij de TV show van Ivo Niehe die een mooi portret van deze TOP Limburgse hotelier neerzette. We zagen Camille op TV én nu ook met eigen ogen, de eitjes uit de kippen-ren halen en deze signeren met handtekening en datum. Dat noem ik liefde voor het vak, aandacht voor details en ‘storytelling’. Heb veel respect voor deze Limburgse gastheer en alle vertrouwen in Camille jr. die dit met de paplepel heeft mee gekregen! Genoten van een heerlijke kleine lunch met lam en runderstoofvlees… ( ik vond de term ‘coffee & more’ toch wel iets tekort doen aan het concept…).

fotos tot 22-4-18 001fotos tot 22-4-18 002fotos tot 22-4-18 003

Naast St.Gerlach start Camille binnenkort met de aanleg van een wijngaard, een soort co-productie/samenwerking met Fromberg en Neerlands beste wijnmaker/ oenoloog Stan Beurskens van St.Martinus. Gaat ongetwijfeld een succes worden en ik neem aan dat er sowieso binnenkort meer St.Martinus wijnen op de kaart komen…

fotos tot 22-4-18 008

Mocht je hier een kijkje willen gaan nemen, loop dan zeker even door de tuinen van St.Gerlach. Er staat prachtige kunst die in deze omgeving super uit komt!

fotos tot 22-4-18 007fotos tot 22-4-18 005fotos tot 22-4-18 006

Ondertussen knalt de bloesem maar door. De kunst is alleen om het te zien en er even van te genieten. Helaas zie je ook de allereerste bloemetjes naar beneden waaien…. nog een paar dagen…

fotos tot 22-4-18 017fotos tot 22-4-18 014

Naast het vele genieten ook best druk met m’n presentaties over ‘Klantgerichtheid’/’Hostmanship’ waarbij er afgelopen week maar liefst 2 boeken in de brievenbus lagen waarin ik een zeer bescheiden rolletje mocht hebben, met name bij ‘Klote Klanten 3.0 (zie inkijk exemplaar ). Het lezen ervan geeft me weer inspiratie die ik kan gebruiken bij m’n lezingen. Beide boeken zijn volgens mij zeer complementair aan elkaar en gewoon verplichte kost voor directie en management die zorg om klanten werkelijk serieus nemen. Zeer toegankelijk geschreven door Sydney Brouwer en Egbert Jan van Bel en inmiddels bestsellers bij management boek.nl Allebei gewoon bestellen dus, echt!

fotos tot 22-4-18 022

Gisterenmiddag was ik boven genoemde boeken aan het doorlezen, belt onze buurman Sjef Janssen jr. “Er gaat iets leuks gebeuren en wellicht iets minder leuks…”Het leuke is dat de koeien voor het eerst dit jaar los gaan in de wei…. en wellicht het minder leuke is …dat er misschien 1 of 2 dwars door het hek gaan”

“We komen eraan”…..

fotos tot 22-4-18 020

Nou, het was een feest van jewelste. Ze noemen dit de “koeiendans” Het zou overigens veel meer kunnen, koeien in de wei. Alleen dan moeten wij als consument bereid zijn om 10-15 cent per liter méér te willen betalen voor onze melk. Immers de boeren zijn veel extra tijd kwijt als koeien op het land staan, weer binnen gehaald moeten worden om te melken etcetc. Beste lezer, begin daarom eerst met weidemelk te kopen. daar krijgen boeren een kleine toeslag voor. Zo komen er -heel simpel- meer koeien buiten in de wei! fotos tot 22-4-18 021

fotos tot 22-4-18 025

Kreeg zojuist bovenstaande ‘drône-foto’ binnen van het Hans & Grietje huisje. Komt van een van de huidige gasten, voormalig Eindhoven Airport én Efteling directeur Bart de Boer met z’n hele gezin en aanhang. Erg gezellig! Ons gezamenlijke verleden gaat zelfs nog terug naar Gran Dorado. Ken je die nog? De organisatie en naam bestaat niet meer, de ene helft is CenterParcs geworden, de andere helft Landal GreenParks. Zo zie je maar, alles is vergankelijk…

fotos tot 22-4-18 012

Terwijl Jeannette alle aanvragen voor het huis zit bij te werken ,”er zijn nog een data in juli beschikbaar in het grote huis ‘Lomberg’, zet dat er effe in want augustus zit vol!”, is het tijd om Boy even onder de tuinslang te doen…

Nou, bij deze… Goed om te weten, we verhuren het royale vakwerkhuis in de zomervakantie ook aan gezinnen van 4 of 6 of 8, lekker veel ruimte..

aank. ma. 9 juli –  vertrek ma. 16 juli

aank. ma. 16 juli – vertrek ma. 23 juli

aank. ma. 23 juli – vertrek ma. 30 juli

aank. ma. 30 juli – vertrek ma. 6 aug

Een collage om even in de zomerstemming te komen…

Voor info & reserveringen : deheerlijkheidvijlen.nl

Zo, kan ik nu weer naar buiten. Ga weer heerlijk in de boomgaard zitten met 2 ‘Klantvriendelijke boeken’ en m’n grote vriend uiteraard…want volgens buienrader gaat het hier @bergdorpje Vijlen niet regenen….

Foto's tot 17 April 094

Oja, tot slot nog even een vraag. Jeannette ging van de week wandelen met Boy en kwam onderweg een….eh….. grote koeiige-stier tegen van een kilo of 750….de vraag voor deze week is : wat zou jij doen: omkeren of doorlopen….?

Foto's tot 17 April 050

Fijne week !

Adië wa!

gb308962

2 gedachtes over “De mooiste week van het jaar…

 1. Carla Redegeld 22 april 2018 / 20:47

  Weer genoten van je verhaal. Mooie foto’s.

  Like

  • toine scheerens 24 april 2018 / 17:16

   inderdaad weer een heerlijk verhaal bas en ja ongeloofliojk hoe snel dat gaat met die bloesem en als antwoord op de vraag ik zou denk ik wel omdraaien hoewel………….. dan moet je wel ogen in je rug hebben

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s