In de Telegraaf, Jinek belt…..af, op naar radio 1 en met buurman Stan naar…Buren

zwartwit fotos landschappen 010

Het had een haar gescheeld of m’n blog was gewoon niet verschenen. Hier in Zuid-Limburg is namelijk weer de zomer uit gebroken. Bizar gewoon! We zaten gisteren op 30 graden terwijl Jeannette en ik het grote huis weer aan het poetsen waren want we zitten nog steeds helemaal vol, toetie, complet. Maar ook kon eindelijk het gras weer ’s een knipbeurt krijgen en de heg gesnoeid. Wat het leuke is, zodra ik de maaier aan zet om onze boomgaard mooi strak te maken, komen de 2 moeder-koeien met dochters aangerend. Immers, de bak gras is één grote smoothie ! En daar kieper ik er een stuk of 15, zo het hek over. Niks grazen, niks moeilijk doen, gewoon, hup naar binnen!

fotos tm 28 008

De afgelopen weken waren eigenlijk best rustig. Zowel in het dorp als in de bossen om ons heen. Sterker nog, het was gewoon stil! Nou schijnt het halve dorp op wandelvakantie in Oostenrijk of Zwitserland te gaan. Nooit geweten dat inwoners uit Zuid-Limburg bijzonder veel van die landen hielden maar ja, uiteindelijk beginnen hier, in Bergdorpje Vijlen, de bergen dus dat zal er wel veel mee te maken hebben. Begrijp daarom nog steeds niet wanneer men het hier over ‘druk’ heeft. Ja, op zondag tussen 12-17 uur is het wat drukker maar daar eet de regio ook goed van en zorgt voor economische groei en werkgelegenheid.

fotos tot 28 aug 009

Tussen al het gepoets en gestofzuig door, kreeg ik ook nog de Telegraaf op bezoek. Marie-Therese Roosendaal, al 32 jaar dé ‘verhalen maker journalist’ van deze krant, kwam langs. Dit naar aanleiding van contact over buurman Stan, eigenaar van ‘onze’ wijngaard St.Martinus, die ze heel mooi ‘druiventovenaar’ noemde. Stan stond met een mooi interview op maar liefst 2 pagina’s in de zaterdag editie.

Ze vond m’n stap, ‘het roer om’ wel mooi. Gewoon je drukke baan opzeggen, in het diepe springen en een ander ‘economisch model’ proberen, namelijk 2 vakantiehuizen verhuren. ( voor wie denkt dat ik de lotto heb gewonnen, ik moet gewoon nog geld verdienen en bij de Appie moet ik gewoon pinnen!!!). Nou schijnt het zo te zijn dat in de zomer veel mensen (gaan) nadenken over hun huidige baan. Vragen als ‘vind ik het nou écht leuk wat ik doe’, ‘hoelang wil ik dit nog blijven doen doen’, ‘is dit nou waar ik écht energie van krijg’, komen op als de zon schijnt, de rosé open is en je met de voetjes in het mulle zand zit. Vandaar het artikel in deze zomermaanden.

fotos tot 28 aug 017

De reacties waren enorm moet ik zeggen. Je kunt fan of niet zijn van deze krant maar één ding is zeker, hij wordt erg veel gelezen!

Naar aanleiding hiervan belde op maandag de redactie van Jinek.

Of ik aan tafel wilde komen om dit verhaal te doen want dit was nou echt een zomer item. Ik moet eerlijk zeggen, de schrik sloeg me om de keel máár ik vond het ook  TE LEUK dat ze me belden. Tussen Bénédincte Ficq, Thom Hoffman, Ivo Niehe of Charles Groenhuysen, zit daar de tuinman uit Vijlen, gastheer van de Heerlijkheid  en eigenaar van ….BOY hahahaha, het moet niet gekker worden. Ok, ik heb een leuk verhaal dat ook nog lekker ‘bekt’: “van 13.000 huisjes terug naar 2…”. Een verhaal dat inmiddels op Linkedin ruim 64.000 keer gelezen is en klaarblijkelijk inspireert. Na wat heen en weer ge-app, bleek dat het onderwerp uiteindelijk van de redactie tafel is gevallen. Best logisch als je ziet wat er aan actualiteit allemaal gebeurd op een dag, zeker als Barcelona er door heen komt. En ik had m’n lol al gehad. In m’n fantasie heb ik ook aan tafel gezeten, schonk ik Eva een wijntje van St.Martinus in en werd het een genoeglijke avond met mede gast Saskia Noort die mij nog even fijntjes wees op de vele stijlfouten op m’n blog, maar dat terzijde. Hahaha!! Dream on !!!

Tussendoor had ik ook nog een flink akkefietje met KPN. Ik zal je de problematiek besparen maar de essentie komt hier op neer. Bij escalatie van een probleem neemt niemand verantwoordelijkheid om het probleem nou ’s helemaal OP TE LOSSEN. Alles wordt doorgeschoven naar een ander, formulieren ingevuld en doorgeschoven Mijn tip: als het écht een ding wordt, haal het probleem uit het ‘proces’ en laat één iemand, met mandaat, dit helemaal oplossen. Scheelt bakken met geld. In mijn geval heb ik met 7 verschillende mensen contact gehad. Die moesten er allemaal induiken! Mede dankzij een contact op Twitter (dank Onno!) die weer iemand bij KPN tipte, werd de boel opgelost. Voor mij dan. Maar nu nog zorgen dat dit structureel verbetert wordt, anders gaan ze Nokia achterna. En die bestaan niet meer geloof ik…. Overigens blijf ik voorlopig wel klant. Niet vanwege de bloemen maar vanwege de nazorg én de TOP hulp van de KPN winkel in Heerlen.

fotos tot 28 aug 021

Heel vrolijk werd ik er allemaal niet van maar toen belde Radio 1, de redactie van “EENVandaag”. Zelfde verhaal als Jinek maar nu werd duidelijk dat ik stond ingepland. Dus, op naar Hilversum voor een 6 minuten interview met Suzanne Bosman in de rubriek “De Optimist” Daarnaast moest ik een 2 minuten verhaal voordragen dat doorborduurde op het interview over ‘keuzes maken’, roer om etc.

fotos tot 28 aug 034fotos tot 28 aug 035

Nou kom ik niet zoveel in dergelijke studio’s, maar het aantal mensen dat betrokken is bij zo’n uitzending is werkelijk indrukwekkend. Imponerend zélfs. Enfin, met 8 minuten sta je weer buiten en zit je ‘Moment of fame’ er weer op.  Voor wie het gemist heeft hier kun je het beluisteren:

Radio én webcam fragment ‘EenVandaag”

Na m’n Hilversumse avontuur,’s middags langs bij zus Karin en zwager aloys die verhuisd waren naar een mooie andere stek in Zeist en ’s avonds weer terug naar ‘downunder’, waar ik sinds kort, ja niet lachen hoor, slakken help oversteken. Verder gaat alles goed met me maar als ik die beesten tergend langzaam de weg over zie gaan, bekruipt me een gevoel van medelijden. Eén auto en FLATS, einde bericht! Want zie ze nou gaan die 2 verliefde slakken. Of wellicht zijn het vader en zoon, moeder met dochter of gewoon twee goeie vrienden op weg naar ’t Hijgend Hert. Je weet het niet. Dus, gewoon oppakken en even naar de kant brengen in de richting waar hun hoofd staat. Anders is het helemaal zielig, MOETEN ZE HELEMAAL TERUG !!!!

fotos tm 28 007

Uiteraard moet je hier tijdens een wandeling niet alleen naar de grond staren want dan zie je niet wat er boven je hoofd gebeurt… van mooie wolkenkleuren…

fotos tot 28 aug 030

of regenbogen…

fotos tot 28 aug 029

tot vergezichten met de kerktoren van ‘Viele’..

fotos tot 28 aug 023of ballonnen boven je achtertuin…

fotos tm 28 010of andere ballonnen… boven je voortuin….

fotos tot 28 aug 043En dat allemaal terwijl het ‘werk overleg’ tussen verschillende soorten koeien in de wei voor het huis gewoon doorgaat. Mooi gezicht. Geen ruzie over kleur, afkomst, geloof, melkproductie of vleesproductie, gewoon lekker ouwehoeren over het hek…

fotos tot 28 aug 026De zomer is uiteraard ook de mooiste periode om te genieten van een stad als Maastricht. Nou zul je er best al eens geweest zijn maar m’n tip is, om ook in het gedeelte waar de Helpoort ligt, te gaan wandelen. Een heel rustiek én rustig mooi stuk Maastricht waar weinig toeristen komen. Qua lunchen ook even 2 tips: “Café Sjiek” en “Harry’s”, google ze maar…

Ook zo’n rustiek dorp is Buren. Prachtig vestingstadje waar je de historie aan elke gevel ziet hangen. Afgelopen zondag ging ik er naartoe met buurman en ‘druiventovenaar’ Stan Beurskens van St.Martinus. We gingen ter gelegenheid van de uitreiking “Beste Nederlandse wijnen” én de verkiezing van “Wijngaard van het Jaar”. Na in de afgelopen jaren, twee maal de eerste prijs en eenmaal de 2e prijs te hebben gewonnen, won St.Martinus ditmaal weer ’s een 2e prijs. Een unicum in de Nederlandse wijnwereld, afwisselend de afgelopen jaren 1e,2e,1e,2e. Dat houdt je met beide voeten in…de wijngaard!

fotos tm 28 006vlnr: Nienke Beurskens, Stan Beurskens en keldermeester Gustáv Kincses

Daarnaast won Stan met z’n team maar liefst 12  (!) medailles voor z’n wijnen. Twee gouden,waaronder de Funkelwien, (een heerlijke wijn voor nu in de tuin), acht (!) zilveren en 2 bronzen.

fotos-tm-28-002.jpg

(de rest van de oorkondes kun je daar bewonderen… 🙂

Mooi om te zien dat Stan trots was. Ook op de winnaar van dit jaar: ‘Betuws Wijndomein” waar Stan nauw bij betrokken is als exclusief adviseur. Zo zorgt die dus eigenlijk voor z’n eigen concurrentie en blijft die zelf ook alert om alleen het allerbeste te maken! En dat schiet reuze op. Liep gisteren met Boy langs de wijngaard, nou, die druiven knallen me toch in het landschap! Tuurlijk, er kan nog veel gebeuren qua weer ( hagel etc) maar voorlopig hangen ze er mooi bij en loopt de natuur anderhalf tot twee weken voor! Over een week of 2-3 zal de beslissing worden genomen wanneer de eerste oogst is…spannend.fotos tot 28 aug 027

En terwijl hier alles z’n gangetje gaat, het vee gezamenlijk eet…

fotos tot 28 aug 036

we ondertussen nog even genoten van een mooi bourgondisch ‘Preuvenemint’ in Maastricht..fotos tot 28 aug 037

waar ook ruim 20 Limburgse wijngaarden zich presenteerden in de mooie stand van restaurant ‘Mes Amis’…

fotos tot 28 aug 039

sluit ik deze zomerblog af met iets speciaals voor diegene die van bijzondere foto’s houden. Nog nooit verschenen in m’n blogs ( een enkele wel op mijn Instagram account ‘followbashoogland’) De reden is dat ik ze op de een of andere wijze niet kreeg ingeladen in m’n laptop. (je weet hoe handig ik ben met computers…)

Maar nu heb ik iets gefixed… dus geniet ervan. Gewoon gemaakt met m’n iPhone en de kleur op zwart/wit gezet. Bij contrasterende wolken krijg je deze effecten….

zwartwit fotos landschappen 016zwartwit fotos landschappen 015zwartwit fotos landschappen 014zwartwit fotos landschappen 013zwartwit fotos landschappen 012zwartwit fotos landschappen 011zwartwit fotos landschappen 009zwartwit fotos landschappen 008zwartwit fotos landschappen 007zwartwit fotos landschappen 006zwartwit fotos landschappen 005fotos tot 28 aug 044zwartwit fotos landschappen 001

Zo, we gaan de zon in. Het is de laatste mooie échte zomerdag met tropische temperaturen hier ‘downunder’.

M’n vriend ligt buiten te wachten voor een verkoelende duik in de Geul..

fotos tot 28 aug 019

O….. ik geloof dat we nog niet gaan…..

fotos tot 28 aug 020

Nou ja, dan gaan we morgen wel, blijft toch droog hier….

fotos tm 28 009

Mooie week en geniet!

Adië wa!

fotos tot 18-6-2017 001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s