Zomer in ‘Saint Viele’, Boy’s Birthday en hoe ‘druk’… kun je je maken…

fotos tot 4 juni 033

Ik zag van de week deze foto voorbij komen in een appje en vond het wel een vrolijke en symbolische foto voor hoe ik me voelde de afgelopen 3 weken. Want de weersomstandigheden waren wederom ronduit zomers hier in ‘downunder’ Viele.

fotos tot 4 juni 067

Of, zoals ik het boven de 25 graden noem, ‘Saint Viele’. Dan ga ik niet een paar uur binnen zitten om de blog te maken, veel te mooi buiten! ( als ik op Terschelling woonde was de blog uiteraard eerder verschenen…zie je dat een verschil van 17,4 graden????) Sommige wandelaars die voorbij lopen, vragen of ik al met vakantie ben geweest hahaha!! Veel buiten én een pot Lancaster…

Vandaar een weekje later dan gebruikelijk. Enig idee trouwens wat voor een vogel dit is? Ik ook niet….maar hij heeft het wel naar de zin!!! En omdat het hier zulk mooi weer was, ben ik er maar ’s geregeld op uit gegaan in onze Morris Minor. Zolang die niet verkocht is én de mussen van het dak vallen, is dit natuurlijk een feestje!

fotos tot 4 juni 013fotos tot 4 juni 016

Ik rij hier in Eys. Ligt op ca. 7 minuten van Vijlen. Een werkelijk schitterend gebied waar je serieus denkt dat je in Toscane bent. Ik heb er vorige week nog gasten heen gestuurd…. Die bezorgden me nét voor hemelvaart bijna een hartinfarct. Ze stonden met een volle auto en fietsen achterop, voor de deur. “Wij komen logeren!”, zeiden ze.. Ik: “eh…heeft u gereserveerd….want er komen zo 10 personen en die……””Jazeker we hadden u nog aan de lijn…..”. Ik: “eh…zullen we even gaan zitten en wat gaan drinken dan gaan we dit even uitzoeken, krijg het best warm……..” ( korsakov @#%&%$#@^%&??) ‘Gelukkig’ bleken de gasten…..een maand te vroeg te zijn en was er niets mis met ons offline boekingssysteem en de administratie van Jeannette. We zijn op zoek gegaan naar vervangende accommodatie en ze konden enkele nachtjes terecht bij de TOP B&B Dalauro  van Rob en Laura in Eys.

fotos tot 4 juni 011fotos tot 4 juni 020

Ondanks dat Boy, die vandaag z’n verjaardag viert (8 jaar!), een paar weken geleden naar de kapper is geweest, had hij flink moeite met de warmte. Want geloof me, het is hier op ons terrras ALTIJD een 2-3 graden warmer dan in het weerbericht. Geen wind en het terras staat vol op de zon. Uiteraard staat er een giga parasol maar in de volle zon is het bak & braad ! Dus op naar Mamelis, een piep klein gehuchtje aan de overkant van de rotonde die naar Vijlen voert. Het grappige is dat je na 300 meter lopen in Duitsland bent. Dus terwijl je van Vijlen naar Vaals> Aken rijdt, ligt Duitsland al een paar kilometer aan je linkerhand terwijl je denkt dat Duitsland pas begint na Vaals. 19 jaar daar gereden op weg naar Landal Hoog Vaals en nooit geweten….

fotos tot 4 juni 046

Je kunt hier overigens prachtig wandelen en je komt geen …hond tegen. Dat geldt ook zeker doordeweeks in het Heuvelland. Trouwens, het is nu Pinksteren en ik vind het maar stil buiten, op een paar wielrenners na. De regionale omroep L1 ( zeer goed bekeken in Limburg) belde me 2 weken geleden of ik in een uitzending wilde komen. Er was een rapport uitgekomen over het aantal bezoekers hier in Limburg en sommige mensen vonden ‘dat de grenzen van het absorptie vermogen van Limburg bereikt waren’. En dit kwam zelfs nog van de enthousiaste VVV directeur Anya Niewierra . Nu doet de VVV Zuid-Limburg uitstekend werk maar dit signaal klonk toch wel heel vreemd, zeker uit deze hoek… oordeel zélf..:  TV Uitzending ‘Avondgasten’

fotos tot 4 juni 006

De discussie over óf het hier nou druk is of niet, zal nog wel verder gevoerd worden. Maar komende uit de randstad is dit voor mij wel een relatief begrip hoor. Ik neig van maandag t/m zaterdag soms naar een flinke dosis prozac omdat ik werkelijk niemand tegen kom tijdens m’n wandelingen. En om nou te zeggen dat Boy onderweg spraakzaam is zou een overstatement zijn. Tuurlijk, op zondag tussen 12-17 uur is het een stuk drukker dan normaal. Maar daar moeten we hier héél blij mee zijn want d’r eten nogal wat gezinnen van het toerisme. En trots ook dat men hier naartoe komt. Wij mogen er 7 dagen per week van genieten, anderen hebben die mogelijkheid niet, dus gun ze de ontspanning. Dit prachtige gebied is van iedereen! wordt vervolgd…

 

Afgelopen week verscheen er ook een groot en mooi artikel in Trouw van Stan, Neerlands beste wijnmaker, vriend én overbuurman want je ziet vanaf ons terras de wijngaard van St. Martinus liggen.

fotos tot 4 juni 043

Vorig jaar stond ik ook in deze rubriek “Levenslessen”en het aantal reacties was giga. Nog steeds zeggen veel gasten dat ze dit hebben gelezen. Journalist Annemarie Bergfeld is m.i een kei in het bondig ‘samenvatten’ van hetgeen je zegt en dit is bij Stan ook erg leuk om te lezen :  Artikel in Trouw: “Levenslessen van Stan Beurskens” St.Martinus

 

fotos tot 4 juni 025

Onderweg naar St.Martinus moest ik onverwacht wel flink door de knieën. Uiteraard direct gemeld aan onze ‘Kanton Vijlen’ man Rob, die ongetwijfeld nog dezelfde dag de boom zou hebben verwijdert echter navraag gaf aan dat de boom op grond van Staatsbosbeheer ligt. En….nog….ligt. Omlopen dus….

fotos tot 4 juni 023

Gezien het mooie weer én het feit dat ik (gelukkig gezien het weer), weinig lezingen had in mei, eindelijk weer ’s tijd om met Jeannette naar de antiekmarkt in Luik te gaan. Die is altijd op vrijdagmorgen. Je moet er apen vroeg zijn want óf de mooie dingen zijn weg óf het is er druk. En dan bedoel ik écht druk….Om 7 uur op dus en om 8.15 uur…… zit je met een ree op schoot!

fotos tot 4 juni 039

Mooi voor in het Hans&Grietje huisje want die waren dol op ree, toch? Ook vond ik eindelijk een vervanger voor mijn IPhone die je hoort leeglopen terwijl je aan het appen bent. Ik moet nog steeds een andere accu halen maar dan moet ik de telefoon óf 5 dagen inleveren óf naar een Apple store in….Den Haag!!!! Tuurlijk. Nou ik ben overgestapt op Bell…Hij hangt in de hal van het grote vakwerkhuis ‘Lomberg’…

fotos tot 4 juni 041

Vorige week was ook de week van de Schutterij. 17 Schutterijen uit diverse dorpen uit de buurt waren te gast in Vijlen. Het was bloedheet en het leek erop dat menig vaandeldrager het einde van de dag niet ging halen. Dikke uniformen, een defilé door het dorp en ook nog raak schieten.

fotos tot 4 juni 059fotos tot 4 juni 061fotos tot 4 juni 060fotos tot 4 juni 065

Jeannette en ik gingen uiteraard voor de titel van “Burger Koning”, maar helaas. Samen met onze burgemeester Reg van Loo, konden we slechts toezien hoe Lambert Jaeger er met de titel vandoor ging….

Een ander bijzonder evenement ( ja, het is hier altijd feest…) vond plaats op het  Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

fotos tot 4 juni 031

Tegenwoordig de voorzijde van het Kasteel maar…

fotos tot 4 juni 030

vroeger kwamen híer de koetsen aan en was dít de voorzijde…

Kasteel Vaalsbroek is een van de 3 finalisten bij de Dutch Hotel Award en organiseerde in het kader van de finale opdracht, een grootse barbecue die vooraf ging met een geweldig leuke rondleiding. De gids vertelde volop over de bewoner, de heer von Clermont en de geschiedenis van dit historische pand. Samen met Rob & Benedicte, genoten we van een TOP avond. Uiteraard benieuwd, zou me werkelijk niets verbazen als ze er met de Award vandoor gaan. Altijd leuk als een ‘buurman’ in de prijzen valt!

Gelukkig was er afgelopen dagen ook nog even tijd om m’n oud collega Alexander Carius te bezoeken. Hij komt geregeld langs hier in Vijlen. Zelf is hij net verhuisd naar Trier (prachtige omgeving én stad!!) dus…is het ook wel eens aardig om een tegenbezoek te doen. We aten in een van de beste TOP 5 steak adressen van….héél Duitsland!! Je zou het niet geloven maar het was hier:

fotos tot 4 juni 069

Heb zelden zo’n geweldig vlees gegeten. Ga er naartoe als je in Trier bent!!!

Alexander en ik hadden een TOP avond. Zelfs het verschil kúnnen proeven tussen een Australische en Amerikaanse Sirloin steak. Best bijzonder!

fotos tot 4 juni 071

Wat wel bizar was onderweg: het aantal windmolens!!! Nu ben ik een groot voorstander van alternatieve energie, zeker als het gratis is. Maar die Duitsers plempen werkelijk het hele land vol met windmolens. Heb 19 jaar hier veel gereden naar ons Landal kantoor maar wist niet wat ik zag!!! OVERAL!!!

fotos tot 4 juni 107fotos tot 4 juni 078

Hier in de achtertuin van Vaals en Kerkrade, op een meter van de Nederlandse grens, staat het inmiddels ook vol met die lelijke dingen. 200 meter hoog. Op een plek waar weinig Duitsers wonen maar waar wel alle Nederlanders naar moeten kijken. En de Nederlandse overheid kan er NIETS tegen doen. Tuurlijk, iedereen wil windenergie ‘but not in my backyard’. Dus is de vraag: waarom niet meer zonne energie? Die platen zijn weliswaar niet heel mooi maar er is in ieder geval geen sprake van ‘horizonvervuiling’! Zonde hoor!

Gelukkig kwam onze vriend Lodewijk van der Grinten nog even langs. Hij was op reis naar Italie en omdat Vijlen eigenlijk langs de ‘route de soleil’ ligt, is een bezoek bijna vanzelfsprekend. Als zeer verdienstelijk fotograaf maakte hij ‘en passant’ een mooie foto reeks,  zónder enig kunstlicht, van Jeannette en mij.

De fotoshoot…kreeg echter een zeer bloedig einde…..

Hond Wim, een schat van een Leonberger, had nog niet gegeten….. En zo’n grote hond moet je gewoon op tijd eten geven. Anders gaat hij er wel zelf achteraan. Zodoende is de kip, links op de foto er nu niet meer….Inderdaad, we hadden er 3, toen 2 en nu nog maar 1…

Voor het geval je mij niet gelooft. De volgende foto kan schokkend zijn en emotie’s opwekken. Let overigens goed op de foto want de dader staat er ook gewoon op!

 

 

fotos tot 4 juni 108

En nee, wij waren écht serieus ontdaan omdat we bij deze laatst overgebleven kip, niet zomaar anderen kunnen zetten. Gewoon zielig dus!!!  De overgebleven kip wordt nu als een koningin behandelt en mag zelfs geregeld bij ons binnen komen om haar (laatste) dagen samen met ons, Boy, Spike én Scooby door te brengen! Over Spike gesproken, die is inmiddels 19 en maakt zich nergens druk over…

fotos tot 4 juni 028

Het is mooi geweest, we gaan Boy z’n verjaardag vieren….

Voor wie nog even wil genieten van onze ‘showBoy’, ga er maar voor zitten,  een flinke dogs compilatie uit tientallen blogs……

Deze slideshow vereist JavaScript.

Komende maand ben ik zeer geregeld in het ‘wilde westen’. Daar vind ík het nou druk. Ga diverse malen spreken bij bedrijven over m’n favoriete onderwerp: Hostmanship & Klantvriendelijkheid. Erg leuk om te doen en te zien wat je teweeg kunt brengen bij de bedrijven die je vragen om te komen spreken. Van juristen tot een relatiedag van een bouw bedrijf, een TOP meubelbedrijf, Event van 50 verschillende ICT bedrijven. We gaan het hebben over “de kunst anderen welkom te heten en het ze naar de zin te maken”!

Fijne dagen, mooie weken en tot snel! Voor wie in de zomer nog wil boeken bij ons, we hebben 2-3 zomerdata en dan is alles uitverkocht, Complet.

Kijk hier even svp: Beschikbaarheid De Heerlijkheid Vijlen

Adië wa!

X Bas

fotos tot 4 juni 032

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Zomer in ‘Saint Viele’, Boy’s Birthday en hoe ‘druk’… kun je je maken…

  1. Emiel Bernard 4 juni 2017 / 16:46

    Alweer een leuk verhaal om te lezen enne…gefeliciteerd met die kanjer Boy 👍👍
    Die vogel aan het begin van je verhaal is trouwens een ‘Jan van Gent’ 😊
    Hopelijk nog veel meer zomerse dagen in het mooie Vijlen en hopelijk tot ziens!

    Like

  2. Ruud Clason 4 juni 2017 / 17:10

    Was weer gezellig bijlezen. Hoort Den Haag ook bij “wilde westen”? Zo ja kan je misschien meteen de batterij laten vervangen. Ga nu vlug weer verder met niets doen en genieten van het mooie weer.

    Like

Plaats een reactie