De laatste blog van het jaar, terug kijken, de leukste foto’s en… ‘whats next’?

fotos-tot-18-12-16-041Toen ik zojuist in mijn ‘old economy’ agenda keek en probeerde uit te rekenen wanneer de vólgende blog verschijnt, zag ik tot mijn schrik dat dit 1 januari is. Dús is dit toch echt de laatste blog van dit jaar! Wat gaat het allemaal bizar snel! Dit geldt ook weer voor de afgelopen 2 weken. Een ervan bracht ik grotendeels door in de UK. Ik had een opdracht van Landal om te spreken bij een park. Dit park wordt komend jaar Landal park waarmee Engeland het volgende land is waar de Landal vlag zal wapperen. Een park is inmiddels publiekelijk bekend gemaakt en er zullen er meer volgen…Mijn opdracht was om, met m’n 6935 dagen Landal ervaring, ‘het Landal verhaal’ te vertellen. Het verhaal over waar Landal voor staat, het belang van de gast centraal stellen, Klantvriendelijkheid etc etc. Het waren erg leuke dagen op prachtig gelegen parken ! Samen met Marnix Smulders, ook een ex-Landaller én trainer bij de ‘Hostmanship Groep’, hebben we de medewerkers en staf mogen ‘enthousiasmeren’ voor hun nieuwe ‘brand’. En dat gaf veel energie en inspiratie. En het mooie was dat het park er enorm veel zin in heeft. “There is an elephant in the room, but we’re going to eat it, bit by bit”. Na m’n verblijf in de U.K verbleef ik, na aankomst op Schiphol, ook nog een nachtje in Leiden voor een zakelijke afspraak. Ik verbleef in Fitland Hotel Leiden. Wat zegt u? FITLAND Hotel? Ja zeker. Ik kende deze club ook eerst niet maar ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal onder de indruk was van dit hotel met zo’n onbekende, ‘bijzondere’ naam.

fotos-tot-18-12-16-015

Het hotel ligt pal naast de ingang van het Centraal Station van Leiden en heeft een geweldige internationale bar ( on-Hollands, je waant je een bijna in New York…)  luxe wellness center, een mooi restaurant op de 12e verdieping en zelfs een zwembad! En niet onbelangrijk: aardige mensen, hele aardige mensen! Nou, dan maak ik daar graag even reclame voor! Weer ’s een heel ander hotel dan al die veelal standaard Golden Tulips en NH Hotels. Een aanrader dus..kijk maar ‘s..   FitlandHotel Leiden

Verder was het een TOP week qua weer en temperatuur.Terwijl men vanaf Sittard al in de bewolking en mist zat, vroegen we ons af of hier de lente al begonnen was…

Alle reden om met z’n tweeën en Boy aan de wandel te gaan. Onze ‘all favorite’ is het Geuldal bij Cottessen.

fotos-tot-18-12-16-049

fotos-tot-18-12-16-052

En voor alle ‘natuur barbaren’ die denken dat er hier in in Zuid-Limburg allemaal  vogelnestjes in de bomen zitten, dit is ‘mare tak’ beste lezers. Ook wel “mistletoe” genoemd. Een parasiet die n.b óók nog beschermd is! Hier wat meer informatie in het kader van de algemene ontwikkeling, zeker nu het bijna kerst is (doet het goed aan tafel…)…. maretak / mistletoe

Maar ook achter en naast ons huis, was het heerlijk zo aan de wandel. (voor een ieder die al ’s te gast is geweest bij ons, dit is het (Konings)pad pal achter ons huis.)

fotos-tot-18-12-16-035

Echt, als je dan hier loopt op woensdagmiddag, voelt het zo ongelofelijk vrij en rijk. Half Nederland in de stress, dikke file’s, van alles moeten en vooral te weinig genieten van het moment. Jeannette kwam van de week nog thuis met een mooie spreuk : Veel mensen kennen de prijs van alles maar de waarde van niets. Tja. ik hoor je denken, lekker verhaal. Maar ik blijf zeggen dat er wel ietsje meer genoten kan worden. In ieder geval kan dat hier zeker! Alles is een eigen keuze, toch?

fotos-tot-18-12-16-036

En om de huidige week maar even af te sluiten: vader Lou ( hoofd dekstier) met vrouw en kind zijn inmiddels terug naar de stal. Het is dus weer stil in de wei voor ons huis máár volgend jaar komt Lou (links op de foto) hopelijk weer terug!

fotos-tot-18-12-16-047

En omdat ik in Engeland was, is de kerstversiering ietsje verlaat opgestart dit jaar. Niet getreurd, alles brand en ziet er weer heel sfeervol uit.

fotos-tot-18-12-16-030

fotos-tot-18-12-16-063

fotos-tot-18-12-16-064

Tja, een eindejaarsblog dus. Hét moment om even kort terug te blikken, stil te staan en vooruit te kijken. Ik weet niet wanneer jij terug kijkt maar tijdens m’n wandelingen hier ben ik er al flink mee bezig. Ja, tijd genoeg met een leeg hoofd zonder spanning en gedoe hé

fotos-tot-18-12-16-029

Ik vond het een mooi jaar! Heel veel leuke en zeer tevreden gasten en vooral mooie momenten met gasten , een top bezetting, veel mooie publiciteit, rust, gezelligheid, prima bloeddruk, geweldige zomer, nieuwe vrienden in Vijlen, veel lezingen mogen geven,niks meer MOETEN, genieten van kleine dingen, tevreden en vooral dankbaar zijn met wat je hebt, genieten van opkomende zon, en mooie geluksmomenten.

Ik heb voor jullie mijn mooiste jaar foto’s met Boy geselecteerd, m’n mooiste natuurfoto’s en de voor mij meest bijzondere geluksmomentjes. Ik ben benieuwd welke jouw favoriet is. Ik zou het leuk vinden als je mij dit laat weten.

De ‘O Boy moments’

Deze slideshow vereist JavaScript.

De mooiste natuur en omgevings foto’s…

foto-s tot 1 mei 2016 062 - kopietm 17 april 028

foto-s tot 1 mei 2016 092fotos tot 15-5 066fotos tot 28 mei 05924-6 036 - kopiezomerblog tm7 aug 001zomerblog tm7 aug 003fotos-tot-1-11-123fotos-tot-1-11-150fotos-tot-1-11-162fotos-tot-20-11-16-169fotos-tot-4-dec-060fotos-tot-4-dec-035fotos-tot-4-dec-049fotos-tot-1-11-113fotos-tot-1-11-071fotos-tot-1-11-084fotos-tot-1-11-052fotos tot 5-9 042 - kopiefotos tot 5-9 03410-7 03210-7 005

bijzondere en mooie momentjes van 2016…

Deze slideshow vereist JavaScript.

en nog een paar in de slide show….

Deze slideshow vereist JavaScript.

Lieve lezers, vaak vraagt men mij of ik spijt heb van de beslissing om een mooie baan op te zeggen en dit avontuur aan te gaan. Ik denk dat je het antwoord wel weet inmiddels. Twee jaar geleden zijn we hier in Vijlen ( Viele zeggen we hier …) neer gestreken.TWEE jaar alweer! En in die 2 jaar hebben we niet aan de kant gestaan maar ons ingezet voor het dorp. Niet aan de kant staan en maar commentaar geven maar mee helpen om een mooi dorp leefbaar te houden. En met ons doen dit heel veel nieuwe inwoners dit hier in Vijlen. Niet aan de kant staan  en roepen maar mee doen en meehelpen, geldt trouwens niet alleen voor kleine dorpen maar zou ook grote steden leefbaar kunnen houden…

En komende weken….?

 

Eerst maar ’s kerst vieren met Hidde, Jip en Romy. Jip is 3e kerst dag jarig ( 23 alweer) en dan gaan we naar Gulpener. Die hebben écht iets NIEUWS & GEWELDIGS: Gulpener Brouwlokaal! Als je hier in Zuid-Limburg bent, ga er naartoe, mooi en een geweldige ervaring !!! Kijk maar ‘s: Gulpener Brouwlokaal

Oud &Nieuw is ook weer volle bak hier met hele leuke gasten! En uiteraard hebben we een flesje klaarliggen van onze buren Stan en Nienke…

fotos-tot-18-12-16-040

Benieuwd wat jullie de leukste foto van 2016 vinden. Reageer, en doe er gelijk je eigen meest bijzondere moment van 2016 bij, ben benieuwd!!

Ik wens jullie hele fijne dagen, een mooie en gezellige jaarwisseling en vooral veel gezondheid. Geniet, pluk elke dag kaal, en doe vooral wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Mocht je overwegen om bij ons te gast te willen zijn in 2017, reserveer dan écht zeer tijdig. We zitten geregeld vroegtijdig vol maar wie weet, hier staat de beschikbaarheid…. De Heerlijkheid Vijlen

Ik sluit af met een korrelige foto maar gewoon mijn foto. Als ik vanuit  ons huis aan de wandel ga en omkijk, zie ik dit. Lampjes in een donkere heuvel.  Een huis waar heel veel gasten al van hebben genoten.Met een geweldig uitzicht. Ons huis. Een mooi huis. In een mooie omgeving.Bijzonder. Met gewoon gelukkige mensen ( en een bijzondere hond…. 🙂

fotos tot 5-9 040

Fijne dagen, mooi begin en tot na Oud& Nieuw…

XBas

 

 

 

 

 

 

8 gedachtes over “De laatste blog van het jaar, terug kijken, de leukste foto’s en… ‘whats next’?

 1. Ina 18 december 2016 / 20:35

  Ik ga niet kiezen maar wil jullie qel fijne dagen toewensen vanuit het ook prachtige Drenthe

  Like

 2. Henny van der Wal 18 december 2016 / 20:54

  Bas weer een geweldig stuk om te lezen.
  Ik wens jou en jou gezin fijne feestdagen maar vooral veel gezondheid met mooie
  Gasten.🍾🌲

  Met Gastvrije en Culinaire groet,

  Henny

  Like

 3. Maaike v.d. Eijnden 18 december 2016 / 21:01

  Fijne dagen met elkaar! Vanuit Rotterdam 🙂 Bedankt voor alle leuke blogs! Ook volgend jaar volgen we weer 🙂

  Like

 4. Caroline Timmermans 18 december 2016 / 21:25

  Weer heel leuk Bas! Alvast hele fijne feestdagen voor jou en je gezin!

  Like

 5. Miny van 't Ende 19 december 2016 / 08:37

  Ook jullie fijne feestdagen en een gezond, voorspoedig en succesvol 2017. Dat we ook het nieuwe jaar van jouw blogs en prachtige foto’s mogen genieten! Het brengt het prachtige Limburg iedere dag dichtbij het (ook) mooie Gelderland! Bedankt Bas en Jeannette!

  Like

 6. Hans Goossen 19 december 2016 / 19:57

  Dag Bas en Jeannette ook jullie fijne kerstdagen en een gezind 2017
  Wat zijn de jaren gevlogen ik herinner mij als de dag van gister dat je weg ging bij Landal het waren mijn laatste maanden bij PostNL en ben na 47 jaar werken met pensioen gegaan en herken dat niet moeten en alles mag heel erg
  Ben voor mijn werk vaak in Limburg geweest en begrijp de schoonheid
  Ik las van de week dat Landal in Engeland zijn vleugels ging uitslaan en dat jij dat mag promoten zegt genoeg
  Net veel genoegen lees ik de blogs kijk al weer uit naar volgend jaar en zal wel weer een Landal jaartje worden van de 26 weken dat wij op pad zijn zijn er 20 bij Landal
  We gaan ook nog 8 dagen cruise dus ook wij genieten

  Like

 7. Tiny 20 december 2016 / 17:50

  Bedankt voor de leuke blogs van het afgelopen jaar, ik volg ze met veel plezier! Mijn vriend en ik komen vaak in de omgeving van Vijlen. Het is wat ons betreft de mooiste omgeving van Nederland. We zouden er heel graag willen gaan wonen maar tot nu toe is dat jammer genoeg nog niet gelukt. We houden heel erg van rust en hier in het westen worden we af en toe echt gek van de drukte
  Geniet dus ook heel erg van al die mooie foto’s in je blog.
  We komen graag een keer naar het Hans & Grietje huisje, ziet er echt fantastisch uit!
  Fijne feestdagen en goed nieuwjaar 🌟🎄

  Tiny

  Voorschoten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s