2 sterren Chef op bezoek bij St.Martinus, struikelen over eikels én geen hoofd tuinman meer..?

fotos-tot-1-11-002

Time flies…

Het is woensdag. We hebben hier in Zuid-Limburg weer een geweldig weekend achter de rug (de zoveelste…) Veel zon, strak blauw met uiteraard op het terras een wijntje. Héérlijk!!!! En eergisteren (maandag / wisseldag), was ik natuurlijk te druk met bedden opmaken, stofzuigen, gasten ontvangen etc want het is immers ‘Belgische herfstvakantie’. Overigens was het ook een dag om ’s flink door de tuin te gaan. Mijn hemel, je hoort het groeien hier en straks is het uitzicht weg..maar daarover straks meer…En gisteren had ik een zakelijke afspraak in België.

Vandaar m’n blog op een regenachtige woensdagmorgen,  weer `s wat anders en kijken of de blog ook door zoveel mensen wordt gelezen. (heerlijk, gewoon doen, onder werktijd…of op het toilet, of vanavond in bed! )

Met lekker veel mooie herfstfoto`s. Want ik blijf me verbazen over hoe mooi het hier is. Alles in `de voortuin´en op loopafstand, dus Boy kan er ook van mee genieten…

fotos-tot-1-11-124

En, al doet de allereerste foto anders vermoeden, ben nog best druk ook. Op mijn manier dan hé?

Zo had ik een afspraak in het nieuwe Resort van Dormio in Maastricht om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen.Ik ken Don van Schaik nog van m`n Landal tijd. Dormio heeft diverse mooie parken ontwikkelt o.a voor Landal. Dit nieuwe park in aanbouw Dormio Resort Maastricht exploiteren ze zelf. Dezelfde dag deden we al een ouderwetse ´TESTERS GEZOCHT´ op twitter. De actie haalde maar liefst 550 RT en da`s leuk voor zo`n kamikaze-reuring actie. Het park zelf ligt op nog geen 10 minuten met de fiets van het Centrum en beschikt over 74 huizen. Geweldig natuurlijk voor een écht weekendje Maastricht met vrienden óf familie.

fotos-tot-1-11-019

Afgelopen 2 weken heb ik me ook suf gewandeld. Het is nu weliswaar de 3e ‘Limburgse heuvel herfst’ ( de eerste heb ik amper meegemaakt want toen reed ik nog op en neer naar Leidschendam), maar écht , het is gewoon betoverend, ook voor liefhebbers die even goed moeten kijken of het tamme of wilde kastanjes zijn… Even een paar impressies, te beginnen in de wei voor ons huis:

fotos-tot-1-11-150

fotos-tot-1-11-147fotos-tot-1-11-128

fotos-tot-1-11-113fotos-tot-1-11-110

fotos-tot-1-11-155

fotos-tot-1-11-055

Zondag j.l liepen we ook even vanaf Panorama restaurant Buitenlust, via Cottessen naar Sippenaeken, net over de Belgische grens. Klinkt ver, maar je ziet het liggen en kunt het bijna aanraken. Daar bij die kerk is het…

fotos-tot-1-11-061

en onderweg kom je een ´paaltje´ tegen, dan weet je dat je in België bent..

fotos-tot-1-11-065

En als je je dan omdraait om naar het Nederlandse landschap te kijken, verwacht je eigenlijk dat ze Italiaans gaan praten ….

 

fotos-tot-1-11-087

Komt dat dan door die ouwe tractor die daar nonchalant geparkeerd staat of die bovengrondse electriciteits draden, op nog geen 10 meter van de Nederlandse grens?

fotos-tot-1-11-078

Vanuit Sippenaeken loop je zo door het bos bij Cottessen binnen.Ondertussen vliegen de eikels en kastanjes je om de oren. Een helm dragen is nog niet verplicht maar soms wel verstandig.. En ook daar loslopende vriendinnen die genieten van de zon en lekker sloom langs de Geul struinen op zoek naar…inderdaad!

fotos-tot-1-11-084fotos-tot-1-11-082

En verderop nóg meer van die lieverds… Het lijkt de Milka reclame wel!fotos-tot-1-11-058

Zoals bekend mag ik, naast m`n werk als gastheer en hoofdbeddenopmaak in onze Heerlijkheid, zeer geregeld bij bedrijven en op congressen spreken over ‘Klantvriendelijkheid’ en ‘Hostmanship’. En November lijkt wel een sprekersmaand! Elke week wel een rit naar ‘boven’. Zo mocht ik vorige week spreken in Zuid Laren, op het randje van Drenthe en Groningen. Voor mij de andere kant van de wereld vanuit ‘downunder’Zuid-Limburg met ruim 3,5 uur rijden (en de volgende dag ook weer terug!) Onderweg gelukkig wel een enorm leuk en enthousiast voorbereidingsgesprek gehad met  Toerisme Flevoland over hun congres op 17 november.  vrijetijdscongres-flevoland-2016 Hier mag ik spreken en de boel aan elkaar praten, veel zin in!

En in Zuid Laren ( wat een gezellig en mooi dorp!!), was het erg leuk bij Lentis. Zij bieden geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. En met 400 positieve mensen in de zaal, kreeg ik er zelf ook veel energie van. En ondertussen ook nog m`n column geschreven voor het recreatie vakblad ‘RecreatiefTotaal’.  Klinkt best druk hé? (zeker als je alles achter elkaar schrijft …)

fotos-tot-1-11-154

Ondertussen is het in Vijlen een drukte van belang bij de overburen Stan& Nienke Beurskens van Wijngaard St.Martinus.fotos-tot-1-11-162

Stan voorspelde zondag dat er sneeuw gaat komen eind volgende week en hij dreigt gelijk te krijgen.. Dus is men sinds zondag met een extra ploeg vrijwilligers en profs aan de bak om alles op tijd binnen te halen. Ook de vogels weten inmiddels dat de druiven heerlijk zijn dus …fotos-tot-1-11-100

Waarbij wijnmaker Stan, (door St.Martinus huisfotograaf Manja van Dael gekiekt), uiteraard zag dat het goed was…

fotos-tot-1-11-099

Zondag j.l kwam ook Erik van Loo langs op St.Martinus. Erik is eigenaar en TOP chef van het zeer bekende 2 sterren restaurant  Parkheuvel in Rotterdam
Daarnaast is hij ook nauw verbonden met restaurant The Park in het bekende Parkhotel Rotterdam (waar onze vriend Erik de Wit met veel enthousiasme ‘The Big Host’ is.)

We zijn samen aan het kijken of we een mooi Event kunnen opzetten.  Een Event met 2 bevlogen en gepassioneerde vakmensen. De een kookt de sterren van de hemel, de ander perst de sterren van de hemel. Een wereld combinatie! Erik van Loo is trouwens een geboren Limburger en nog wel uit het buurdorpje Mechelen, dat je vanaf de wijngaard bijna kan aanraken !  Maar eerst tijd dus voor een rondleiding onder de grond..

fotos-tot-1-11-129

En tot slot even proeven…( wat een zonde…..zondag!) En ik mag zeggen dat ik een TOP chef zelden zo verbaast heb gezien over de kwaliteit van de wijn “Dit wist ik écht niet”, zei Erik geregeld, ” wat een TOP wijn!”,” Bijzonder”

fotos-tot-1-11-135

En Stan maar glunderen….Kortom, hier hebben 2 buren elkaar gevonden en we gaan broeden op iets heel moois, iets heel Limburgs, iets heel unieks, met wellicht iets heel wilds ook, uit ons ‘eigen’ Vijlener bos …

fotos-tot-1-11-094

wordt vervolgt…

En terwijl ik door het land cross, de bedden opmaak, heeft Boy een nieuwe vriend gevonden. Een kapotte “Sloffenvriend” weliswaar maar hij gaat overal mee naartoe en alle gasten moeten `m zien bij aankomst….Hij kijkt er wel wat droevig bij zie ik nu, maar ik kan je verzekeren dat hij z`n hele achterkant er afkwispelt als die met z`n nieuwe maatje loopt….

fotos-tot-1-11-096

En dan is er niet alleen goed nieuws maar ook minder goed nieuws. Ik ben teruggezet in een van mijn vele functies.

Naast bagagist, hoofd animatie, en director Guest Relations…  was ik ook hoofd tuinman.Was…Maar na een ongelofelijke stomme actie van mij, heb ik, voor het 3e jaar op rij, de favoriete struik van Jeannette …geruïneerd…

1-11-2e-007

Wederom geen witte bloemenbollen komend jaar ( “maar wel uitzicht voor de gasten” was mijn zwakke verweer…)

Bij deze wil ik publiekelijk mijn excuses aanbieden aan Jeannette voor deze ondoordachte kamikaze groen/actie. Ik hoop in onze volgende bila één en ander weer te kunnen rechtzetten en zal alle groen initiatieven in een “oplegnotitie” en “projectplan” inclusief uitgewerkte “timetable”aanleveren. Dat moet wel lukken voor de volgende herfst, zit het tempo er goed in en kan er eigenlijk niks meer mis gaan….

En komende week? Eerst maar even de winterbanden eronder! Want als we insneeuwen …wordt het nog drukker hier. M`n zus Karin komt namelijk langs met man Aloys, zoon Jip met vriendin Romy, Marleen Brekelmans van de leukste accommodatie site van Nederland bijzonderplekje.nl  Kortom genoeg bourgondische gezelligheid op komst (en sneeuw?) om de bloeddruk laag te houden!

1-11-2e-003

Wellicht eind volgende week van dit soort plaatjes want in bergdorpje Vijlen valt al jaren de eerste sneeuw van Nederland!

 

Fijne week, ik ga nu de auto in voor een lezing einde middag bij Albert Heijn managers, leuk!! Tot de volgende keer (natuurlijk gewoon weer op zondag), maak er iets leuks van!

Ik zou zeggen voor komende week:

” BOY FOR PRESIDENT ! “

fotos-i-hpne-per-1-2-203

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 gedachtes over “2 sterren Chef op bezoek bij St.Martinus, struikelen over eikels én geen hoofd tuinman meer..?

  1. Leni 2 november 2016 / 14:33

    Echt heel lekker lezen zo midden in de week Van mij mag het zo blijven.
    Wat een “heerlijk” leventje zo 😀😁😂
    Dank voor de super foto’s

    Like

  2. vakantaseren 2 november 2016 / 21:51

    Wat een prachtige foto’s weer! Limburg is toch echt het Toscane van Nederland, je laat het keer op keer weer zien!

    Like

  3. Loes 3 november 2016 / 11:51

    Superbedankt voor je inspirerende en enthousiaste spreekbeurt van gistermiddag aan supermarktmanagers van Eindhoven en omgeving! Wat leuk om zo samen te werken.

    Like

  4. Dick 3 november 2016 / 13:19

    Hallo Bas,
    Het leest weer heerlijk weg, een beetje a Year in the beautyfull hills of Limburg.
    Gelukkig hebben de Wadden de eerste prijs van mooiste natuur gebied van Nederland gewonnen😊
    Blijf genieten Down Under
    Dick

    Like

    • Bas Hoogland 3 november 2016 / 15:37

      Het is de wadden meer dan gegund. En over 50 jaar, als de boel onder water staat, zijn jullie allemaal van harte welkom hier in Zuid Limburg. Tijdig reserveren is aan te raden…😜

      Like

  5. Toos 3 november 2016 / 23:18

    Heerlijk hoe jij schrijft, ben een rasechte Limburgse en woon in Luxbg dus dit is gewoon genieten voor ons alles, succes

    Like

  6. Toos 3 november 2016 / 23:21

    Prachtig Bas wat een lust om dit te lezen, ben zelf limburgse maar woon nu in Luxemburg. Ik geniet hier ontzettend van het voelt een beetje thuis

    Like

Plaats een reactie