‘Woefer Award’ voor Boy, € 3500 schade na gastspreken bij….verzekeraar en..

24-6 074

Om maar even chronologisch te beginnen….in achterwaartse richting: om ons heen regent het weer van jewelste. En voordat ik aan mijn blog begin ( het is nu 15.53) maak ik nog even snel een foto vanuit de huiskamer in ons grote huis ‘Lomberg’. De 10 super gezellige vriendinnen die er het weekend te gast waren, zijn net vertrokken naar St. Martinus voor een proeverij en rijden daarna naar huis. Hier wachten ongetwijfeld trosjes kinderen die te laat naar bed zijn geweest ( mocht van papa) en die vanavond lekker willen eten (papa kan nie koken!). Ik ben dus neergestreken in ons grote huis. Zo heerlijk! Op vakantie bij mezelf hahaha!!! Waarom ik deze foto laat zien? Kreeg gisteren van m’n zussen telefoon met de vraag hoe het ging met de regen. Nou is het inderdaad bar en boos geweest de afgelopen weken maar de laatste week lijkt het steeds nét om Vijlen heen te gaan. Ja , je bent een Bergdorpje of niet. En we hebben ook best veel zon gehad met, net als de rest van Nederland, zeer hoge temperaturen! Vooral afgelopen Donderdag was het geweldig. Ik liep om 8 uur al met Boy door onze ‘voortuin’ En het bijzondere is als je met je iphone een foto in zwart/wit maakt, je een heel ander beeld hebt…

24-6 040 - kopie

Zo zag het er in werkelijkheid uit en als je zwart/wit kiest wordt die:

24-6 042 - kopie

Prachtig hé?  Na de wandeling rond de Vijlenerbossen mocht ik van mezelf nog even genieten in onze eigen boomgaard. Hier staat al één boom te schreeuwen om geplukt te worden dus dat doen onze gasten dan ook met verve! Ook Boy eet zich scheel aan gevallen kersen en ik zal maar niet uitwijden over alles dat er weer uitkomt. Denk dat er binnenkort in de weilanden rondom Saint Viele spontaan kersen boomgaarden ontstaan!

24-6 046 - kopie

De donderdag werd een bijzondere dag. Ik was einde dag gastspreker bij Univé. Je weet wel, die sympathieke verzekeraar waar jij de vruchten van plukt. Het Event was in Heeze, Noord-Brabant. Voorafgaande bezocht ik, als ‘mistery-guest’, nog even een Univé kantoor. Ik werd hier keurig ontvangen,had een prima gesprek en gelijk een aantal punten die ik kon gebruiken bij m’n presentatie later die dag. Onderweg naar Heeze reed ik door Blerick waar ik ben geboren. Mijn ouders hadden daar een hotelletje  met 7 kamers en een kegelbaan. Tot m’n 3e daar gewoond dus , ja, het Limburgs is niet echt blijven hangen. Het is ook de plek waar ik, toen ik 3 was, een ernstig ongeluk heb gehad. Ik ben toen namelijk 5 meter naar beneden gevallen vanaf een balkon. Ik had iets laten vallen (zegt men) en door wat te stapelen donderde ik naar beneden. Meer dood dan levend werd ik afgevoerd en heb het overleefd. Het was m’n tijd niet, zal ik maar zeggen. Het was 5 jaar geleden dat ik voor het laatst voor m’n geboortehuis aan de Antoniuslaan stond maar het deed me toch weer wat…24-6 049 - kopie

Terug naar het Event in Brabant…Na mijn presentatie over Hostmanship/Klantvriendelijkheid ging het hele gezelschap  aan de barbecue. Top verzorgt, zonnetje erbij…helemaal geweldig!

24-6 051 - kopie

Maar nog voordat ik het 2e bordje kon opscheppen, begon het te druppelen…, te regenen, te waaien…te stormen….te hagelen. Zo groot als pingpong ballen !!! Ik hield me vast aan een parasol maar besloot , samen met een Univé-er. tot 3 te tellen,de parasol los te laten en te rennen alsof ons leven ervan af hing!!! 24-6 053 - kopie

De pingpong ballen ijs kon ik zo in m’n glas rose gooien maar de ravage was enorm!

24-6 056 - kopie

Na ruim een half uur binnen opgedroogd te zijn gingen de 100 gasten de schade opnemen op het parkeer terrein. Het was een en al deuken in de daken van de auto’s. Elke auto leek op een poffertjes pan!. Het feestje dat eigenlijk direct ten einde was, bracht in één keer wel een soort ‘oer-saamhorigheid’ te weeg waar geen enkele cursus tegen op kan. Tijd om naar huis te gaan…dacht ik… En alleen nog even door een plas….dacht ik. Bleek een volgelopen greppel te zijn waar ik vol inreed en volledig in weg zakte….

24-6 058 - kopie

Met hulp van vele Univé-ers werd ik er uit getrokken. In de auto stond een cm water maar met de verwarming aan, zou dit zo droog zijn.Omdat Heeze onder gelopen was ben ik via een gigantische omweg naar huis gereden. Diverse bomen ontwijkend op de wegen met als ‘Super-Challenge’: het ontwijken van een omgevallen boom…op de A76 bij Heerlen!

En in Vijlen? GEEN DRUPPEL!!! Gewoon droog. Dat geloof je toch niet?? Met de nodige adrenaline was ik om 24.00 uur ’s nachts thuis en zag pas de volgende dag de schade aan ons autootje: een 80 putjes op de motor kap en schade als gevolg van m’n duik in de plas…eh….greppel…!

24-6 061 - kopie

Inmiddels is de schade grotendeels bekend in Noord-Limburg en Brabant: ruim 100.000.000 € !! Vooral de glastuinbouw is ernstig getroffen. Denk dat ze het bij Univé de volgende dag erg druk hebben gehad met hun klanten…..

Omdat ik nog een 2-tal diner bonnen had liggen van de Hotelschool Maastricht en bonnen bij ons meestal verlopen, waren we er nu op tijd bij: We gingen eten in het restaurant van het Teaching Hotel in Château Bethlehem. Samen met zoon Hidde en Jochem Becker, zoon van onze veel te vroeg overleden vriend Peter Becker. Ook hier waren we al even niet meer geweest. Leuk om aan je zoon te laten zien waar je hebt gestudeerd terwijl hij in afwachting is van z’n toelating aan de Hotelschool in…..Breda!

24-6 017 - kopie - kopie

24-6 025 - kopie

Wat een geweldige tijd hebben we hier gehad van 1980 tot 1983. Toendertijd verbleven wij als studenten ook op het Kasteel, tegenwoordig zijn er allerlei design kamers en kun je er overnachten, een absolute aanrader voor wie een weekend Maastricht boekt! Betaalbaar en een mooie ervaring op slechts 6 autominuten van het centrum. slapen op Hotelkasteel in Maastricht

Uiteraard maakten we een uitgebreide rondleiding door de Hotelschool. Veel was verbouwd en uiteraard gemoderniseerd.24-6 032 - kopie

Het restaurant in het Château

24-6 027 - kopie

De Franse zaal (hier oefenden we met ons cabaret waar Jeannette en ik samen inzaten ( ja, met ons kun je lachen hoor hahaha!!!!)24-6 023 - kopie (2)

Vroeger een lelijke counterbalie, nu lekker strak en modern

24-6 022 - kopie - kopie

Da’s wel jammer, hier werd vroeget klassiek geserveerd, nu een …tja…., eh…

24-6 028 - kopie

En even op de foto aan de achterzijde van Château Bethlehem in Maastricht. Nostalgie ‘pur sang’ en uiteraard langs m’n oude kamer in ‘de Maas flat’, kamer 011..

24-6 034 - kopie

En tot slot een super diner. Bediend worden door jonge mensen die aan het begin staan van een carrière. Die het oprecht leuk vinden dat jij, als ouwe lul, hier ook hebt gestudeerd. En in het zangclubje ‘Pepia-Est’ hebt gezeten. En weet je wat het meest bijzondere was? Op sommige plekken, met name het receptie blok, rook het nog precies als toen. Een geur die van hier was. Heel eigen, heel apart.En die geur hangt aan allerlei herinneringen, aan een bijzondere tijd. Zet je harde schijf aan en zorgt voor honderden fot0’s van toen. Niet vastgelegd op je mobiel maar allemaal in je hoofd. En het mooie is, die kan niet crashen!

24-6 035 - kopie

Ondertussen konden we weer geregeld genieten van mooi uitzicht uit onze huiskamer.24-6 071

of een mooie zonsondergang boven het ’t Pannis, het gehuchtje waar we deel van uit maken én waarvan men zegt dat Vijlen hier is ontstaan. Deze foto is gemaakt vanuit onze boomgaard.

En wat ook bijzonder was deze afgelopen 2 weken: gasten waarbij je er bij aankomst achterkomt dat je elkaar kent terwijl dit bij boeking nog niet het geval was. Zo verbleven er 2 vriendinnen in Hans&Grietje waaraan Jeannette na ontvangst zei ‘ik ken jou”. Lang verhaal kort, het bleek een collega te zijn uit haar tijs bij Warner Music. en de ander bleek een ex-collega te zijn uit haar Randstad tijd. Gekker moet het niet worden!!! En als er dan zo’n lief stuk staat in het gastenboek…

24-6 062 - kopie

Ondertussen gaat het leven ‘downunder’ in ‘Saint Viele’ (zo noem ik het in de zomer…) gewoon door en gaan we langzaam de zomer tegemoet. Binnenkort staat, in het kader van ‘Vijlen 1000 Jaar’ hét top event voor de deur: een Groots Zomer Concert met de ‘pop band ‘Reincarnatus’ én  Harmonie, Schutterij en Zangkoor van Vijlen.  Voor wie in de buurt woont, ABSOLUUT de moeite waard en koop op tijd je kaarten!  Geweldig dat dit allemaal gebeurt in een klein dorp als Vijlen. En flyeren doe ik hier… als ik Boy uitlaat!

24-6 013 - kopie - kopie

Over Boy gesproken: Ik vind dat er een NIEUWE prijs moet komen in Nederland:

De WOEFER AWARD

Vorige week kregen we bericht van Zoover dat ‘De Heerlijkheid Vijlen’ is genomineerd voor een ‘ZOOVER AWARD, in de categorie ‘Beste Vakantie Huis Nederland’ én ‘Populairste Vakantie Huis Nederland’. Samen met 50 andere huizen , waarvan 6 in Limburg, hebben we de hoogste score op deze grootste review site van Nederland De Heerlijkheid Vijlen recensies Echt geweldig nieuws natuurlijk, zeker als je weet dat we pas een dik jaar open zijn! Vanaf 4 juli kan er gestemd worden.  ( ik zal binnenkort een linkje sturen) En wat zou het leuk zijn als we wonnen. Zowel voor ons als voor het dorp Vijlen! Maar als ik eerlijk ben verdient Boy dus ook een Award. Want de rol die hij heeft is van onschatbare waarde. Hij ontvangt kwispelend de gasten, laat zich aaien door alle kids, gaat op verzoek met ze mee wandelen, eet alle etensresten op en houd de gasten gezelschap tot laat in de avond. Boy is gewoon onderdeel van het succes! In elk verhaal in ons gasten boek….speelt Boy de hoofdrol!! De tekeningen in het gasten boek…gaan over Boy! Het is Boy hier, Boy daar!

Vandaar dat ik een dringend beroep doe op de directie van #Zoover :

Stel een “Woefer Award”in voor hét huisdier dat bijdraagt aan een heerlijk weekend of een mooie vakantie. Een huisdier dat onderdeel is van warmte, liefde en gezelligheid voor de gasten. Die ervoor zorgt dat verwachtingen worden overtroffen! En als eerste nomineer ik Boy, m’n grote vriend die zo onbaatzuchtig meehelpt en wellicht zorgt dat we straks een Award in de wacht slepen. Gewoon omdat wij het met ons drieën geweldig leuk vinden het gasten naar de zin te maken! Hoe leuk!

Trouwens, onze kippen doen ook hun uiterste best inmiddels. Ze lopen mee met onze gasten,

24-6 068

ze leggen elke dag een gratis ei en ze lopen gewoon de huiskamer in, of de keuken..

13 003

erg gezellig…..

En komende 2 weken? Nog een aantal keren als gastspreker optreden, 2 dagen  met de collega’s van de Hostmanship Group, dienst in de toren van St. Martinus, borrel met leden van St.Bergdorpje, grasmaaien, gasten ontvangen en genieten….heel veel genieten!

O bij de weg, we hebben een annulering door ziekte: vanaf morgen in Hans & Grietje voor een midweek. ik zou zeggen: doe ’s gek, neem vrij en geniet mee! Bel: 043-8523347 en wie weet nemen we op! (ik ga nu op het terras zitten want…..de zon schijnt hier nu volop!! (18.45 uur)

We gaan zomer vieren! En met een paar graden meer dan elders in Nederland komt dat goed, zeker met een Limburgs biertje…

Adië

24-6 064

 

 

 

 

 

 

 

 

4 gedachtes over “‘Woefer Award’ voor Boy, € 3500 schade na gastspreken bij….verzekeraar en..

  1. geldistijd 26 juni 2016 / 19:41

    Heftig, sterkte met je auto! Wij wonen midden in de vuurlinie: 20 pannen, dakraam en het hele plexiglaze afdak kapot. Voor mijn fotos, zie hier.
    Overigens denk ik dat die 100 miljoen een understatement is. Als je de economische en particuliere schade meetelt, dan kom je zo uit op een miljard.

    Like

  2. Attapapa 27 juni 2016 / 19:26

    Hallo Bas,
    ik lees je blog altijd met veel plezier en de fotos van de HHS maakten het deze keer nog interessanter. Inderdaad nostalgie wonen in de Maasflat en later in het kasteel. Jammergenoeg is het me niet gelukt het weer te bezoeken door mijn omzwervingen in Afrika en wonen in Duitsland maar door jouw berichtje wil ik het nu echt proberen. (tijdens volgende Heimaturlaub?)
    Het is voor jullie beiden natuurlijk geweldig enerzijds “echt” met hele directe “hospitality” (in jullie geval beter “gastvrijheid”) bezig te zijn want daar is het voor velen onder ons toch om begonnen. En tegelijkertijd je expertise helemaal in het “nu” en toekomstgericht in te zetten. Benijdenswaardig 😉
    Groet

    Ronald Stilting

    Like

Plaats een reactie