Eindelijk winter, wat zei de cardioloog en door met genieten!

O Boy 2

Ja Boy, we gaan zo, maar eerst

even lunchen……

Samen met Hans Timmermans ( de top fotograaf van al onze prachtige Heerlijkheid foto’s), z’n vrouw Trudy en hun twee goede vrienden heerlijk lunchen (of is het borrelen?) bij restaurant Buitenlust. Ik denk hét restaurant met het allermooiste uitzicht van Nederland. Je kijkt zo naar de de Eiffel, de Ardennen en de Belgische voerstreek. 50-60 Km ver kun je kijken en het heeft gewoon niets meer met Nederland te maken. We aten de bal met Limburgse mosterd, de goed gevulde uiensoep en dronken de witte wijn van St.Martinus, ‘Bergdorpje’ van Stan & Nienke Beurskens. Van dé wijngaard van Nederland, op nog geen 1000 meter van ons huis!  Mijn hemel wat is die lekker, vooral op zondag (maandag t/m vrijdag smaakt die ook niet verkeerd hoor…)… en uiteraard moest er een selfie gemaakt worden..toasten op het leven!

Hans

Ik wilde wel weer op tijd terug zijn want onze gasten gingen vanmiddag weer naar huis. (Helaas moest Jeannette even thuis blijven met Boy want er werd een flink strijkijzer afgeleverd. Tja, ook wij bestellen geregeld online. Gisterenavond besteld en vandaag (ZONDAG!!) wordt die gratis afgeleverd.) Maar goed, nou hebben we echt elke week leuke gasten maar deze waren wel érg lief & gezellig! In dit geval was het de verjaardag van Oma, 85 en nog zo kwiek als wat. Eerst kwam er om 15 uur een soort ‘kwartier-makers auto’. Terwijl opa (87) & oma (85) in Hotel Vijlerhof aan de wijn zaten, werden alle spullen al op z’n plaats gezet. Ondertussen werd er een compleet keyboard binnen gedragen, 2 trommels en…. een sjoelbak (die is uiteindelijk ongebruikt weer huiswaarts gekeerd, een groter compliment is er bijna niet) Grappig hé, je ziet het al bij aankomst. Interesse in het huis, veel vragen, ‘oh’ en ‘ah’ maar vooral, en daar heb of krijg je een antenne voor om het te signaleren: aardig tegenover elkaar! Samen er een leuk weekend van maken.

familie2

Vieren dat Opa & Oma er nog bij zijn! Vanmorgen vroegen we of ze nog muziek gingen maken. “Hebben we gisterenavond gedaan; Amsterdamse smartlappen, ” Sound of music’, we hebben ons kostelijk vermaakt”. En wij, wij hebben niks gehoord, helemaal niks. Wat jammer! We hadden er graag bij gezeten maar helaas. Ze hebben alle plezier samen gedeeld in ons toch best gehorige huis. Vanmiddag gingen onze super gezellige gasten helaas weer weg. Ik stelde nog voor om een gezamenlijke groeps foto te maken. Oma werd helemaal emotioneel. Snap ik best als je 85 bent. Maar hoe dan ook, die foto is goud waard! En toen ze vertrokken waren keek ik snel in het gasten boek en ik kon zien dat opa of oma dít zelf hadden geschreven met een polaroid erbij van hun kleinzoon…”we komen volgend jaar terug, het is hier zo mooi!”

Tot ziens lieve gasten, dag oma, je wordt 100!

opa&oma

In de afgelopen 2 weken moest ik ook weer even 2x langs bij de cardioloog. Vorige week moest ik een fietstest doen en afgelopen week mocht ik langskomen voor de resultaten.

” De resultaten zijn prima, we zien niets dus ik zou zeggen tot over 6 maanden”zei de cardioloog. Nu was ik daar enerzijds erg blij mee maar anderzijds vroeg ik me wel af of dit nu een soort tijd bom is of dat het niet structureel moest worden opgelost. “Gezond leven meneer& veel bewegen, we gaan immers niet zomaar opereren. En daarnaast gaat de techniek zo snel, kan best zijn dat als u weer problemen voelt, we het heel anders en minder ingrijpend kunnen aanpakken dan met ‘bypasses’. Dat is namelijk ook niet zomaar iets.

En dan moet er dus een knop om. Niet meer aan denken, veel bewegen, meer op je voeding letten en vooral genieten. Het stemmetje uitzetten dus. Valt niet mee….behalve hier in Zuid-Limburg….én met de nieuwe eigen wei voor deur!

boy4boy3

 

Niks zo lekker als met Boy door het landschap lopen en sinds kort ook gewoon over de eigen wei. Heb vandaag zitten tellen hoeveel fruitbomen er bij kunnen. Denk een stuk of 10. Moeten wel een beetje flinke zijn. Doet een van mijn lezers toevallig in fruitbomen? Walnoten zijn ook erg leuk (en gezond!) Hoor het graag.

Wat ook helpt is het feit dat ik deze weken geregeld een medewerker van een  bekende landelijke verzekeraar op bezoek krijg. Noem het een inspiratie gesprek. Over klantvriendelijkheid, zijn of haar eigen carrière, de rol van hem of haar, z’n ambitie kortom een niet gescript 20 uurs verblijf, een soort “24 uur met” Wilfried de Jong maar dan zonder camera’s. We gaan wandelen langs de Geul, borrelen bij Buitenlust, eten bij ’t Hijgend Hert en praten aan de lange tafel in het grote huis. De volgende dag gaat diegene dan, nadat ik een lekker ontbijtje heb gemaakt, met inspiratie en ideeën naar huis. Blijft bijzonder. Twee en een half uur van huis, weg van kantoor en mensen nemen de tijd om dingen los te laten en na te denken. Erg leuk om te doen en mooi om te zien hoe mensen in het leven staan. Deze week ook m’n licht mogen laten schijnen in een toeristisch panel op het vraagstuk “Is het Heuvelland een merk?” De gemeente Gulpen Wittem organiseerde een sessie met accommodatie ondernemers om hierover van gedachten te wisselen. De conclusie was op het einde best helder: ‘Heuvelland”is geen écht merk ( in de zin van geld in stoppen om dit op te pompen), maar wel zeker iets om mee doen als gasten eenmaal in dit mooie gebied zijn.

De afgelopen week ging ook de kachel weer regelmatig aan. Het mag hier dan meestal een graadje of 2-3 warmer zijn dan in de rest van het land, er waren pittige sneeuwbuien voorspelt. Nu zijn ze hier in” ’t Pannis “ooit 4 dagen ingesneeuwd geweest (5 jaar geleden welliswaar) maar de herinnering aan, zeg maar de winter van 1963 qua sneeuw, is nog vers…De Bullerjan buldert dus al dagen!! Ken je zo’n kachel? Een aanrader! Komt uit Canadese werkplaatsen. 96 % verbranding en als die aanstaat moet de deur naar boven open, zoveel warmte komt er vanaf! Het witte omhulsel is van keramiek en houdt de warmte vast. Kijk maar ’s op internet als je op zoek bent naar een flinke jongen met hoog rendement

buller jan

Van collega’s die ook een vakantiewoning verhuren, een B&B of hotel runnen, hoor ik dat het hun ook goed gaat. Dat snap ik best want zoals velen inmiddels weten, dit is gewoon een ongelofelijk mooi deel van Nederland. In b.v Friesland en Zeeland wil je nu niet wezen. Je blaast er gewoon van de weg en veel zaken zijn dicht. Hier is het op elke hoek van het pad,  de laan, de straat of heuvel naar elk punt dat je kijkt gewoon mooi, heel mooi! Elk moment van het jaar, 365 dagen per jaar. En toch zijn veel van onze gasten hier nog nooit geweest. Onbekend terrein. Geen idee. Komt het omdat het ook eigenlijk geen Nederland meer is? Of is het te ver voor een weekend? Vanaf Utrecht 2 uurtjes rijden en voorbij Heerlen begin je al te jodelen als je de heuvels ziet. Vanmorgen maakte ik even met Boy een wandeling. De volgende foto’s schoot ik op nog geen 5 minuten van ons huis. Dan vergeet je dus heel snel van alles en ga je nog meer aan het leven hangen dan al het geval was. Mijn hemel wat is het hier bijzonder. En wat bijzonder dat zo velen het niet kennen. op slechts 2 uur van Utrecht…Vandaag met een heel klein beetje sneeuw, poeder, die het landschap heel eventjes wit kleurde en de lucht grijs en zonnig tegelijk deed kleuren..

De nieuwe eigen voortuin, onze wei..:

voortuin

 

landschap5

veld

landschap

landschap4vakwerkhuisLimburgslandschap2

Landschap2

Komende week staat er ook weer leuke zaken op stapel. Zo heb ik met Jeannette een ‘project start-up’ voorafgaand aan het nieuwe groen seizoen. We gaan 2 dagen samen praten over wat voor soort bloemen we gaan zaaien op onze heuvel in het voorjaar….

Ook heb ik wederom een vergadering in het kader van ‘Vijlen 1000 jaar’. Ik ben, binnen het bestuur van de stichting 1000jaar Vijlen nl.initiatiefnemer  van het ” Millenium 1000 bomen plan”en uit dien hoofde voel ik me dus nogal heel verantwoordelijk om inderdaad die 1000 bomen te gaan verkopen. Vandaar dus mijn eerste oproep om mij te helpen! Voor 25€ participeer je symbolisch in de vergroening van ons mooie Zuid-Limburgse dorp. Je zorgt er daarmee voor dat wij fruitbomen, lindes en andere vergroening kunnen kopen. Het enig dat je hoeft te doen is even naar de site te gaan: http://www.vijlen1000jaar.nl

Als je hier je naam, @adres en telefoonnummer achterlaat, nemen wij in februari contact met je op voor de overschrijving. En als je dan in komende jaren hier bent, kun je genieten van jouw groene bijdrage. Mooi voornemen toch dit jaar? ( Doen hoor want ik heb ze hier vertelt dat veel mensen m’n blog lezen en het storm gaat lopen maar ze geloven me nog niet…echt…. zal ik maar zeggen.)

Tot slot…moet even goed kijken in m’n agenda……een bezoekje aan de tandarts en de Nieuwjaarsreceptie van de VVV Zuid Limburg, een tweetal advies afspraken alhier, de toeristische presentatie van de plannen van gedeputeerde Eric Geurts en nog een tweetal ‘geheime’ afspraken waarover ik wellicht in m’n volgende blog iets meer kan zeggen…  Kortom een ongelofelijk leuke week! O, ja en heel langzaam nadert er een geweldig vooruitzicht, sinds 2,5 jaar gaan Jeannette en ik weer met vakantie naar de zon…lekker ver weg! een cadeautje aan ons zelf… om het leven te vieren!

Boy1

Maar ondertussen gewoon heerlijk met m’n vriend op stap. Bewegen, genieten, stokken gooien, plannen maken, spreekbeurten houden, advies geven en leuke gasten ontvangen hier in het mooie Zuid-Limburg.

De knop is weer om…

sneeuwpop

Fijne week!

Adië wa!

Bas

ps voor wie in de zomervakantie nog onze gast wil zijn in Hans&Grietje of het grote huis ‘Lomberg’: er zijn nog slechts 4 weken van de 8 vrij…

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

 

 

 

 

 

 

11 gedachtes over “Eindelijk winter, wat zei de cardioloog en door met genieten!

  1. Jackie en Michel van Maarseveen 17 januari 2016 / 19:49

    Fijn dat het goed was toch spannend. Boom gekocht via de site natuurlijk ;-), fijne zondag!

    Like

  2. Ina 17 januari 2016 / 19:58

    Als je een walnoot neemt zo kort mogelij bij het huis dan wel terras,heb je nl geen muggen mocht je al hebben.
    Er zijn bedrijven die oude fruitbomen recyclen maar daar hangt een prijskaartje aan maar wel gelijk fruit.
    Geniet van jullie vakantie.

    Like

  3. arjandecaluwe 17 januari 2016 / 20:35

    Leest weer ‘lekker’ weg zo op de zondag avond.
    Mooi is het, dat met een beetje het leven of zo je wenst het gedrag “bijsturen” een bypass vermeden kan worden. Bas mag ook nog 1000jaar mee.
    Ben benieuwd naar je geheime missies maar raak er niet kwijt 😉

    Like

  4. Doortje 17 januari 2016 / 20:35

    Neem een walnoot uit de streek, dan weet je dat hij het goed doet.

    Like

  5. Suzanne 18 januari 2016 / 10:19

    Ik, Suzanne, behoor tot de door jou genoemde “gezellige familie”. Wat leuk om jouw blog te lezen en jou/jullie te volgen! Het was een top weekend voor ons, waarvan jullie gastvrijheid en sfeervolle huis een belangrijk ingrediënt was. In die ambiance hebben wij oma inderdaad verwend en genoten met en van elkaar. De volgende keer komen we terug voor “meer Limburg” 🙂

    Like

  6. Johan Gouweloos 20 januari 2016 / 19:29

    Meer bewegen: dat wordt een racefiets kopen Bas. Jack S. krijgt vanaf 1 april a.s. ook meer tijd. Kan je mooi met ons mee fietsen door het Heuvelland of de Voerstreek.

    Like

  7. Johan Gouweloos 20 januari 2016 / 19:31

    Meer bewegen: dat wordt dan een racefiets aanschaffen Bas. Jack van de buurtsuper krijgt binnenkort ook meer tijd. Kan je mooi met ons mee gaan rijden door het Heuvelland of de Voerstreek.

    Like

  8. Peter 20 januari 2016 / 21:32

    Hoi Bas! Prachtige uitslag 🙏🏻🍀 N.a.v. het feit dat ik een boom heb besteld en
    “De Man en het Hout”, het boek geschreven door de Noorse Lars Mytting dat bij DWDD werd besproken, moest ik denken aan het plezier dat jij aan het kloven van brandhout beleefd 🍷

    Like

  9. Johan Gouweloos 23 januari 2016 / 20:21

    Meer bewegen Bas. Optie om een racefiets te kopen??? Jack S. krijgt vanaf 1 april a.s. (geen grap) ook meer tijd om te fietsen. Als ik in Viele ben kan je met ons mee naar de Barque Michel.

    Like

Plaats een reactie