wensballonen storten neer, is het lente of winter en 2e jaar ‘De Heerlijkheid’…

zicht op Vijlen

Laat ik beginnen met jullie allemaal een heel gelukkig Nieuwjaar te wensen. Het lijkt een cliché maar ik wens je oprecht alle gezondheid, liefde, vriendschap en plezier en waar nodig succes toe in 2016!

M’n blog van 2 weken geleden kwam bij menig lezer heftiger binnen dan ik voorzien had. Een record aantal lezers van over de 3000 opende die avond de blog, nog meer zullen hebben meegelezen en zelden heb ik zoveel reacties, appjes , mailtjes en berichten gehad. Nou weet ik dat de kop ook wel confronteerde maar dit had ik niet helemaal verwacht. “Bad news travels fast”is het gezegde en dat lijkt wel te kloppen.

En hoe is het dan nu? Tja, als je gedotterd bent heb je geen last meer van druk op de borst. De grote vraag is wat de deskundigen gaan adviseren. Er zit namelijk een flink ‘knikje’ in een van de aderen (gewoon mee geboren) waarachter nu voor de 2e keer de boel is dicht geslibd.  Ik heb alle scenario’s al bedacht waarbij by-passes, als structurele oplossing, ook geregeld langskomt.. Moet er even niet aan denken al weet ik dat dergelijke ingrepen bijna routine zijn. Zelfs Youp van het Hek ging voor de kerst onder het zaagmes en kwam er uit met 6 bypasses! Overmorgen heb ik m’n eerste gesprek met de de cardioloog en volgende week gaan we voor de fietstest. We gaan het zien. Wel is het zo dat dit, zeker in het begin, je hoofd goed op stelten zet allemaal. De zon schijnt toch ineens iets minder fel zal ik maar zeggen. Gelukkig gingen we de kerst in. Of beter gezegd : de lente. Waanzinnig hier. 2e kerstdag gingen wij even met zonen Hidde, Jip en vriendin Romy een Hertje halen bij ’t Hijgend Hert. DRUK ! Zo druk dat het terras gesloten werd omdat het bedienings-team  het gewoon niet kon bijbenen. Gelukkig kwamen we Patrick tegen en werden we staand voorzien van een Hertje én konden we nog ergens op het achterste terras zitten, zonder jas, in de zon, bizar, 26 december!hert

Maar kerst begon eigenlijk nog veel bijzonderderder.. De harmonie van Vijlen gaat altijd, na de nachtmis van 24 december in 2 groepjes uiteen. Ze spelen dan op diverse hoeken en straten een aantal korte ‘Christmas Carols”. Nu wisten we dat ze zouden komen bij ons ‘in ’t Pannis’, het oudste ‘gehuchtje’ van Vijlen dus er lagen 46 worsten broodjes klaar en er stond 2 liter glühwein. Maar helaas…ze kwamen niet… dus de oven ging niet aan en wij gingen rustig slapen op 00.00 uur. Maar om 02.uur hoorde ik den engelen spelen en word wakker! 6-7 leden van de Harmonie stonden onder onze slaapkamer te spelen ! Zo mooi! Dus wij eruit en uit ons raampje hangen en luisteren. Hoe mooi kan kerst beginnen en waar maak je dat nou mee?

kerst

Het is nu wel zo dat we zeker tot de carnaval met z’n tweeën worstenbroodjes eten! En Glühwein is er ook nog genoeg! Zeker als je ziet wat de temperaturen nog zijn! Want zoals iedereen onderhand wel weet, het is hier gewoon een graad of 2-3 warmer, kun je nagaan hoelang wij met die glühwein doen!

lente in VijlenLente in Vijlen2

Ook hier is de natuur volledig van slag. Alles bloeit en de krokussen zijn al weer bijna weg ( maandje of anderhalf te vroeg)

Kerk van Vijlen!

Bijna de hele kerstvakantie was het dan ook STRAK BLAUW ! De gasten in ‘Hans&Grietje’ én het grote huis ‘Lomberg”hadden een TOP week en wandelden zich helemaal suf! Ook best gek als je met kerst wielrenners hier ziet IN KORTE BROEK!!

zicht op Vijlen

Maar ook ’s morgens was het ronduit prachtig hier. De vogels die fluiten, geen mens op straat behalve…. een hollende VVV-Zuid-Limburg directeur Anya Niewierra die bovenstaande foto maakte en aan mij appte. “Liep langs jouw mooie dorp!” Bijzonder!

tuin

Afgelopen week zijn we ook definitief eigenaar geworden van het weiland voor onze deur. We hebben het kunnen kopen van onze lieve buren Bert en Iris die gaan verhuizen naar het gehuchtje Mamelis. Als je naar vaals rijdt over de prov. weg ligt het links van de rotonde naar Vijlen. Een prachtplek!

En er hoort ook een boomgaard bij (links links van ons huis).

boomgaard

Daar groeien de kersen, peren en pruimen en gaan we in de zomer zo’n hele grote lange tafel neerzetten. Kunnen de gasten heerlijk gaan lunchen of z’n Itali…eh…Limburgs! En we zijn ook al op zoek naar een paar riante hangmatten… En uiteraard komen er weer koeien. Van die beige kleurige dit keer met van die reebruine ogen….en ook met kleintjes hopelijk..

Op het call center is het momenteel een drukte van belang:

spike

Nee zonder dollen, we mogen totaal niet klagen over belangstelling. Veel weekenden tot de zomer zijn niet meer beschikbaar en de eerste schoolvakanties & feetdagen zitten vol. Ook de zomer komt op gang en zoals ik bij Landal al zei ‘we hebben nog 6 maanden dus dat komt goed’. Want uiteindelijk hebben we in de zomer slechts plaats voor  8 zomerweek-boekingen in ‘Lomberg’ en 8 in ‘Hans& Grietje’ That’s different cake than a year ago! Toen ging het om 90.000 weekboekingen in de zomer! Dus dat moet wel lukken hahaha!! Maar goed, het betekent dat je relatief snel vol zit, zeker met zo’n prachtige stek en en prima prijs/kwaliteit verhouding. Komende week staan we ook met een hele pagina in de ‘Seasons’ en het artikel in “ZIN’ geeft ook nog steeds reacties!

Op onze website http://www.deheerlijkheidvijlen.nl staan de data vermeld waarop er nog mogelijkheden zijn. Het is gelukkig een kwestie van op tijd reserveren.

En terwijl er elke week 2x nieuwe gasten arriveren ben ik ook nog ‘druk’ met ‘de kei van Vijlen’. ( zie vorige blog, effe terug scrollen) Maar het mooie is dat ik vorige week dit artile las.

Nota bene in een blad dat IN Valkenburg zélf wordt uitgegeven en verspreid !!! Die hebben het over een NEP attractie!. Moet je nagaan. Een kei waar ze eigenlijk helemaal niet trots op zijn maar die ze toch willen houden! Vijlen wil de kei graag terug en hoopt dat burgemeester Eurlings de kei schenkt als cadeau ivm het 1000 jarig bestaan van Vijlen.Hoe leuk en hoe aardig zou dat nou zijn! Dan maak je als gemeente toch een mooi gebaar, nietwaar? We wachten het nog even af, ideeën genoeg voor een vervolg…

En toen was het oudjaar. ik dacht: ik koop een wensballon want ik heb wel wat te wensen, zeg maar een HARTe wens! Een grote milieuvriendelijke afbreekbare ballon! Lang verhaal kort, ik laat de ballon op en hij vliegt… recht… de boom in. Gelukkig had ik nog een 2e… Die vloog het weiland over, maakte een duikvlucht, vloog in de hens en rolde door het gras! Lekker dit dacht ik. Dat is wat je noemt een slecht voorteken….Of moest ik dit anders zien? Tuurlijk! Ik kon namelijk zo veel wensen als ik wilde ZOLANG de ballon in de boom hing!!! En dat duurde precies 2 dagen waarin ik me helemaal rot heb gewenst!!

Het had allemaal te maken met gezondheid, met lang mee willen gaan, met genieten van de omgeving, elkaar, familie en vrienden. en Boy natuurlijk, m’n grote vriend.(wat een leven heeft die hond!)

Boy

Want hoeveel heb je nou nodig om gelukkig te zijn? Daar kom je pas achter als je gezondheid je even in steek laat. Eigenlijk zou iedereen even een tijdelijke gezondheids hik-up moeten meemaken zodat het allemaal niet vanzelfsprekend is dát alles maar ok is. Ik vergelijk het wel eens met licht en water. Of dat je PC het doet. Zo normaal allemaal, maar o wee als er een stroomstoring is…

of het hout is op…

Het hout is op? Ja, ik was er doorheen na de kerst dus er kwam weer 3 kub gedroogd hout! Heb van 9 tot 5 uur ’s middags staan kloven, sjouwen en stapelen, heerlijk!!! De kachel moet branden, toch?

hout

Komende week even kalm aan, gesprek met de cardioloog, sporten, en daarna weer de nodige spreekbeurten en presentaties over klantvriendelijkheid bij diverse bedrijven in het land! En genieten van de mooie natuur. en het vooral niet normaal gaan vinden allemaal…

En voor wie in de zomervakantie te gast wil zijn in dit mooie huis en schitterende Zuid-Limburgse gebied, dít is het moment om te reserveren voor zowel het grotere huis ‘Lomberg’ als ‘Hans&Grietje’

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

Fijne week allemaal en begin het jaar een beetje kalm,

net als ik…

(nog 361 dagen te gaan!)

Adië wa!

 

 

 

5 gedachtes over “wensballonen storten neer, is het lente of winter en 2e jaar ‘De Heerlijkheid’…

 1. Marc Brunsmann 5 januari 2016 / 01:29

  Wederom mooi geschreven !

  Like

 2. Kitty 5 januari 2016 / 11:57

  Weer mooi omschreven! Krijg altijd heimwee van het zien van de prachtige foto’ s van het mooie Vijlen waar wij al wat jaartjes rond hobbelen. Hebben nog nooit gelogeerd bij ‘ De Heerlijkheid’ maar dat zal wellicht er wel eens van gaan komen….mits er plek is uiteraard. Sterkte met de gezondheid!

  Like

 3. Anya Niewierra 5 januari 2016 / 21:53

  Je zal maar gestopt zijn met werken 🙂

  Like

 4. Toine 6 januari 2016 / 18:53

  Weer een heerlijk verhaal om te lezen bas , heel succes volgende week met alle testen , en alles kump rech zeggen ze hier, daar moet je maar een beetje op vertrouwen en als je al dat hout nog kan verwerken moet het zeker goed zitten

  Like

 5. Wildcard 9 januari 2016 / 15:13

  Mooi geschreven, mooie foto’s ook 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s