Eindelijk weer uitzicht op…, 1000 jaar Vijlen, Sanne op bezoek en….

zii

Wat vliegen de weken zég! Niet normaal. Ik heb het gevoel dat ik vorige week nog m’n blog heb gemaakt maar dat is alweer 2 weken terug. Ook zat ik 10 dagen geleden nog zó op m’n terras!

Ik verstuurde de vorige blog op de zaterdag omdat ik een broer/zussen dag had én op zondag ook nog met Han Rosdorf en Manja van Dael ging eten in Vaals  bij ‘de beste Italiaan van Nederland’ ( Schatull ) volgens het blad ‘Italië’. En die kunnen het weten! Nou, dat klopt wel denk ik. De avond met m’n broer en zussen in Utrecht was erg gezellig:

familie.e

We dronken een borrel in ‘Olivier’. Van buiten denk je “kleine kroeg” maar als je binnen bent sta je in… een kerk!! En druk!!! Een grote Belgische kerk..eh..kroeg! Als je in Utrecht bent: naartoe gaan, erg gezellig! Na afloop gingen we naar ‘Moto’ een Japanner. Prima gegeten en maar goed dat we een achteraf tafel apart hadden want de Hooglandjes waren nogal luidruchtig en er werd hard gelachen. Mooi om zo met elkaar en samen contact te hebben. De zondagavond bij Schatull was weer een belevenis. De ene na de andere smaakexplosie. De gerechten fotograferen lukte niet, krijg je gewoon niet goed op de plaat dus vooral zelf naartoe gaan als je in Vaals e.o bent, (reserveren gewenst want er zijn maar 6 tafels!)

Ondertussen is er weer hard gewerkt in Vijlen. De mais werd binnen gehaald met een nood vaart want dit weekend waren de suikerbieten aan de beurt. Het werd overigens wel tijd zeg, mijn hemel. De laatste weken was dit het uitzicht vanaf m’n favoriete bankje:

uitzicht

Erg leuk voor Boy om doorheen te struinen maar ik had inmiddels wel alle stengels geteld, gesorteerd en op lengte bekeken. Tot ik in de verte de machines hoorde terwijl ik er zat. En binnen no-time zag het er zo uit:

uitzicht3

Geweldig leuk om te zien hoe ze haar scherp door het land rijden, wagentje ernaast en hup naar buurman boer Jansen z’n koeien als wintervoeding, heerlijk!!!

uitzicht4

De bieten hebben ze tot laat gisterenavond geoogst. Grote lampen op de tractoren, doorrijden jongens, geen tijd te verliezen voor het gaat regenen. Even buffelen en dan weer een beetje rust voor de boeren!

Helaas was er ook een ronduit slecht bericht de afgelopen periode. Heb nog even getwijfeld of ik het in m’n blog zou zetten maar helaas hoort dat er ook bij en dit keer helemaal omdat het op mij veel impact had. Een oud Landal collega die uit het leven is gestapt. Een bericht dat insloeg als een bom bij iedereen die hem kende. Verbijstering, verdriet en ongeloof omdat het zo’n ongelofelijke leuke vent was. Een paar weken geleden is hij nog hier bij ons in Vijlen langs gekomen op weg naar Hoog Vaals. Je zult er nooit achter komen wat er in z’n hoofd heeft afgespeeld. Landal organiseerde een zeer mooie herdenkingsdienst voor Landal medewerkers in Zwolle waar ik ook voor werd uitgenodigd. Diverse oud collega`s spraken er met veel emotie. Heftig allemaal. Ook zijn begrafenis was een zware dag, zeker als je het verdriet ziet bij z’n gezin. En terwijl ik dit typ zie ik weer z’n lach en hoor z’n grappen maar ze klinken heel anders nu en ik kan het nog steeds niet geloven.

maria

De komende 2 weken heb ik ook de nodige presentaties staan bij bedrijven en op 2 congressen. En om die voor te bereiden stond de week bol ( nou ja bol…) van diverse voorbereidende gesprekken. Zowel LIVE als telefonisch. Het is mooi om zo een inkijkje te hebben bij veel bedrijven die elk op hun manier bezig zijn met klantvriendelijkheid & service. Alleen daarvan leer je weer en kan ik kijken hoe mijn Landal verhaal aansluit bij hun doelstellingen. Krijg er veel energie van en door veel vragen te stellen ( en dat kan ik, (hé Thomas?), kom je een boel te weten! Komende week mag ik er 2x om 6 uur uit om op tijd te zijn…Ach, dit weekend hadden we een uur extra dus…

Afgelopen week heb ik ook mogen spreken voor de Provincie Limburg. Gedeputeerde Eric Geurts, o.a verantwoordelijk voor Toerisme, organiseert een 3-tal sessies met ondernemers om input te krijgen voor z’n beleid de komende jaren.

eric

prov

Mij was gevraagd een ‘prikkelende’ kick off te geven. En dat lukte wel…. Ik kon als (nog) relatieve buitenstaander met mijn ‘Landalijke’  ervaring best m’n zienswijze geven over hoe je dit gebied toeristisch wel en niet zou moeten neerzetten. Er valt voor Limburg nog veel te winnen op met name de Nederlandse markt. Mijn stelling was o.a dat Limburg als één geheel promoten niet zo verstandig is. Noord-Limburg of zelfs Midden-Limburg is nl. toch écht wel even iets anders dan Zuid-Limburg… Al heeft het Midden wél een geweldig watersportgebied waar zelfs de Friezen jaloers op kunnen zijn! Maar een betere ‘lading’ van het merk Limburg (als dat al bestaat) kan geen kwaad. Denk dat de kreet “Je zult er maar….”nog genoeg potentie heeft om uit te werken tot iets bourgondisch waar dit gebied zo bekend om is. Werk voor een top reclamebureau zou ik zeggen.

Even een familie portretje tussendoor, een cadeautje van vriendin en fotograaf Manja van Dael, leuk hé? Ja, de heren Jip en Hidde komen niet zoveel thuis dus hebben we dit nog….

familie

De week vult zich overigens ook meer en meer met (bestuurs)zaken rondom:

logo

Dit kleine dorp bestaat volgend jaar  1000 jaar en er worden allerlei activiteiten georganiseerd door en voor inwoners en belangstellenden. Zo zijn er plannen om Vijlen nóg meer te vergroenen en 1000 bomen te gaan planten. ook komt er een zeer speciaal millennium bier (slechts 1000 flessen). Weer een ander initiatief is een symposium over de leefbaarheid en sociale cohesie in dergelijke kleine dorpen waar de voorzieningen wegvallen, de vergrijzing toeneemt en dus het ‘voortbestaan’ in de huidige vorm een issue is. Daarnaast gebeurt er natuurlijk nog veel meer….Zo is er het plan van buurman Viktor Terpstra (oud BNN) voor een docu over Vijlen i.s.m. L1 en wellicht een nationale zender. . Inmiddels is de facebook pagina ‘Vijlen1000jaar’ ook een feit ( leuk als je ‘m opzoekt en even ‘liked’, blijf je gelijk op de hoogte.)

walnoten

En terwijl de walnoten met honderden uit onze walnoten boom vallen (even drogen en ze kunnen de muesli in), hebben we het in ons huis ook erg druk. Hans & grietje heeft nog maar 2 midweken plek ( 9 en 16 november) en is verder gewoon helemaal ausgebucht, vol, komplett, full! En ook de komende maanden in 2016 lopen als een raket, gaaf hé? We zitten hier nét een jaar!! Ook het grote huis is komende weekends ELK weekend uitverkocht en er word al geboekt voor de zomervakantie en gebeld voor volgend jaar Oud & Nieuw! En ik moet zeggen: ALTIJD leuke , aardige, vriendelijk gasten. En de kinderen maar met Boy lopen!!!!  Die heeft de tijd van z’n leven. Iedereen kent ‘m ook al bij aankomst omdat eigenlijk alle boekers de blog al volgen of de avonturen kennen van Facebook of Twitter. Social media experts noemen dit ‘storytelling’. Toevallig was afgelopen week de topper van Nederland op dit gebied  @roosvanvugt met haar gezin,  bij ons te gast in Hans & Grietje.  (Wat een top, leuk en proffi mens, volg haar op twitter! ) En als die gaat ‘posten’ gebeurd er van alles. Ze is een échte fan van wat we hier doen en nu ook helemaal van het huisje! Onbedoeld zorgt social media, mits goed gebruikt en écht, dus ook nog voor veel promotie en commerciële commotie. Maar daar kan zij nog beter en meer over vertellen dan ik!

Over leuke gasten gesproken, komende week is ze weer in Zuid-Limburg: Sanne Hans beter bekend als ‘Miss Montreal’. Naast haar zangcarrière nu ook nog jurylid van ‘The Voice’  Inmiddels helemaal fan van dit prachtige landschap en vooral het feit dat ze hier helemaal zichzelf kan zijn en tot rust kan komen samen met vriend Daniël, drummer van ‘The Handsome Poets’  Afgelopen voorjaar was hun eerste bezoek hier en tja….als het goed is….kom je weer terug! Met Lola de hond ( die gelukkig geholpen is anders heeft die hier ook geen rust. hé Boy %$#@&^%??)

sanne

Nog andere wetenswaardigheden? Jazeker! een nieuwe Iphone, de 6S. Wat een gedoe zeg, al die codes, alles inloggen, bijloggen, afloggen, ik heb d’r een hekel aan!! Maar ik moet zeggen: mooie foto’s!! (Best gek, koop je een telefoon, heb je het alleen over de foto’s hahaha!) Compliment voor KPN voor alle online service trouwens, zeer proffi allemaal en heel aardigzijnkostniks ( muv de telefoon uiteraard…:-) Ook komt de schoorsteenveger: maar liefst 6 openhaarden mag die gaan doen. …. Tja, alles voor de veiligheid ( en de verzekering)

En mocht komende week soms een beetje tegen zitten, denk dan aan mij. Paar dagen geleden was ik met Boy aan de wandel en liep achterlangs bij ons huis. Stonden deze 2 dames de weg te blokkeren. Held als ik was klapte ik in m’n handen. Er gebeurde niks. Nog een keer. Niks. Ben ik maar omgedraaid…

koeien

Moraal van het verhaal: Soms moet je even flink zwaaien en hard roepen anders horen ze je niet en gebeurd er niks…

Succes voor wiens herfstvakantie is afgelopen: op naar de kerstvakantie! En voor alle zuiderlingen en zeelanders: geniet ervan komende week!

Doet Boy ook, met of zonder zomertijd…. Adië !

IMG_1272

2 gedachtes over “Eindelijk weer uitzicht op…, 1000 jaar Vijlen, Sanne op bezoek en….

  1. Dick 26 oktober 2015 / 08:58

    Goedemorgen Bas, mooie blog met een” relaxte” beschrijving. Top ! zag de link van @propagandist…. dan moet het goed zijn toch 😊 fijne dag Groetsels Dick

    Like

  2. Dick 26 oktober 2015 / 21:40

    @propagandist moet zijn @roosvanvugt 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s