Bijna een jaar in Vijlen, wat ga ik doen met m’n weiland en Miss Montreal komt terug…

REGENBOOG2

Ja, niet te geloven hé? Over een paar dagen is het alweer een jaar geleden dat we de sleutels kregen van ons nieuwe huis in het prachtige Vijlen. Jeannette ging hier wonen met Boy en omdat ik geen zomervakantie had genomen kon ik vanaf die datum elke vrijdag vrij nemen en reed ik dus op donderdagavond met een volle Volvo richting ‘downunder’. Vanaf het begin was het een geklus van jewelste en als je dan nu kijkt!! Voor wie de blog een beetje heeft gevolgd ( of gewoon effe terug scrollen) weet wat er sindsdien allemaal is gebeurd. En nog! Ik zag een week of  2 geleden een 6-tal vakwerkvakken die er slecht aan toe waren. En perfectionistisch als we zijn hebben we een proffi leemexpert gebeld, Kim Laugs, broer van Emmanuel die hier o.a de mooie badkamer heeft aangelegd. Kijk, in zo’n vakwerkhuis moet je sommige dingen gewoon laten doen door vakwerkhuis specialisten. Het kalken kun je dan best laten doen door iemand ….die…dit leuk vindt…ik dus!

SCHILDEREN

En ik vind dit dus echt leuk. Bruin wordt wit, Het zit in de categorie ‘resultaat zien’, jaren lang m’n passie geweest en klaarblijkelijk gaat dat ook niet weg al gaat het nu om heel andere zaken hahaha!!! Wel moet ik zeggen dat na 4 x kalken en vele regenbuien waarbij je niet verder kon, de lol ietsje minder was maar áls het dan klaar is…( en het was klaar voor de volgende gasten  want dat is dan ook weer de sport!)

Helaas kwam er ook een eind aan het verblijf van Glenn en zijn Vietnamese vrouw Duyen,de TOP kok van de lage landen. Ruim 2 weken aten we Vietnamees. ‘O, men’ (een uitdrukking van mijn voormalige assistent Caroline) wat was dat geweldig! Eigenlijk een top concept, je boekt een geweldige schilder en z’n vrouw komt koken!!! Ik zeg: uitrollen!!! “Glenn is the man” (voor wie in de randstad nog een TOP schilder zoekt: http://www.glennspaint.nl

ETEN

Het afscheid vierden we met een compleet Vietnamees dineetje waarbij Duyen alles uit de (keuken)kast trok! De gasten die toevallig in het ‘Hans&Grietje’ huisje verbleven schoven aan, evenals onze burenvrienden John en Anja Dittij en vriendin Nienke Beurkens van Neerlands beroemdste wijngaard St. Martinus! Het hele huis rook naar de sambal, knoflook en andere kruiden! de verf vloog er bijna weer van af maar helaas, de volgende dag vertrokken ze na 2 memorabele weken. Gelukkig aten we nog 2 dagen van wat over was dus de herinnering bleef langer dan de kok er was…..

snoeien2 snoeien

Ondertussen is er ook bewijs materiaal voor het feit dat het hier niet alleen maar lanterfanten en een beetje wandelen is! Bovenstaande foto`s zijn geheel buiten mijn medeweten en compleet zonder mijn toestemming genomen. Door de bosmaaier moter hoorde ik niemand. ‘Cuaght in action’ zou ik zeggen en achteraf ben ik wel blij met dit levende bewijs van een ex-commercieel directeur die 2000 m2 staat te maaien… En die – primeur- binnenkort eigenaar is van een Landgoed! We hebben namelijk, onder het motto ‘de buurman’s grond is maar 1x te koop’, het weiland van buurman Bert gekocht! Maar liefst 9000 m2, voor de deur! Met diverse fruitbomen waaronder peren, kersen, pruimen en appels. Hoe leuk is dat om volgend jaar aan een lange tafel in de boomgaard onder de bloesem of hangend fruit te lunchen of te borrelen! En uiteraard hebben we met buurman Bert de afspraak dat er van april tot november minstens 5 drachtige koeie dames staan te loeien!

WEILAND

(zit net even bovenstaande foto te bekijken, het is dus helemaal tot achterin bij die hekjes!!!)

Behalve ‘Heerlijkheidse aangelegenheden’ ben ik de afgelopen 2 weken ook nog druk geweest met m’n andere ‘winkel’: presentaties geven over “klantvriendelijkheid”. Zo was ik in Maarssen op het Hypotheek congres. In dit kader stond er ook een leuk interview in hét blad voor het verzekerings en bankwezen AM dat uitkwam met een congres Special. En wat stond (show)Boy er weer op!!

INTERVIEW ARTIKEL

CONGRES

Een paar dagen later mocht ik Jury voorzitter zijn bij Aegon. Die organiseerden een interne ‘Dag van de Klantverhalen’. Hierbij konden medewerkers op camera een mooi verhaal vertellen dat ze hadden meegemaakt met klanten. Ik heb alle filmpjes het weekend zitten bekijken en ik moet zeggen dat ik diverse malen flink onder de indruk. Achter diverse schade gevallen zat soms een indrukwekkend verhaal en het was mooi om te lezen hoe dit medewerkers raakte en ze hun best deden snel met een oplossing of een WOW ervaring te komen. Erg mooi en leuk om te doen! De eerste sessie was in Leeuwarden… Leeuwarden…..Vijlen…Leeuwarden. mijn hemel!! Het betekende dat ik op zondagavond weg moest. Helaas moest ik goede hotelschool vrienden ( al vanaf 1980!!!) die er het weekend waren bye bye zeggen na een mooie zondag met uiteraard een bezoek aan ’t Hijgend Hert! En Boy mocht ook mee ( die kijkt inmiddels niet meer op van al het loslopend vee bij eigenaar Hank en het team van Patrick!)

REUNIE BOY

Zondagavond geslapen in het Oranje Hotel na een aankomst van 3,5 uur toeren. Heel aardig, ik kreeg een wijntje van het huis! En an een kort nachtje werd ik wakker in de grote stad. toch wel even heerlijk die drukte. Hier in Vijlen wordt je gewoon niet wakker als het tegenzit! Voor je het weet moet je dan weer naar bed! Wat voor mij wel een vraag teken is is hoe deze stad in hemelsnaam ‘culturele hoofdstad van Europa’ is geworden!!! Wij gaan ons nu ook nomineren nu we 1000 jaar bestaan volgend jaar! Als je er zo doorheen rijdt denk ik echt dat dit een politieke deal is. Maar noordelijke blog-lezers:  laat het me maar weten in je reactie… ben ERG benieuwd!

AEGON

De volgende dag dus aan de slag en de dag erna een zelfde sessie op het Aegon kantoor in Den Haag. Erg leuk om te doen en nog leuker, hiermee krijg ik een kijkje in de keuken van een verzekeraar die in mijn ogen ook goed bezig is met de omslag naar een klantgericht bedrijf. Wellicht hebben mensen hier van alles over te zeggen maar ik kijk sterk naar ‘consideratie’ en ‘echtheid’ en dan zie ik een grote beweging naar voren en daar hou ik van 🙂

En als je dan de Limburgse heuvels gewend bent met nauwelijks water om je heen (Ok, we hebben de Geul… ), dan ziet dit er best bijzonder uit op je navigatie als je over de afsluitdijk rijdt….

TOMTOM

Ondertussen was m’n broer Geert nog te zien bij Flikken Maastricht. Hij speelde een crimineel en dat liep niet goed af. Grappig om te horen hoe lang zo’n opname duurt en wat er dan van over blijft.

GEERT

HOTELSCHOOL

En tussen alle bedrijven door mocht ik, als oud student van Maastricht ook nog spreken op de Funda uitreiking. mooi om al die jonge mensen te zien aan het begin van hun carrière. De aanblik deed een doos van herinneringen opengaan. 32 jaar geleden studeerde ik daar ook af en wat was dat een mooie tijd!!! Twee jaar intern op de campus met ruim 300 studenten toen. Tegenwoordig heet dit ‘sociale cohesie’, in onze tijd noemden we het gewoon… ‘genieten’ hahaha! Het mooie is dat je na 30 jaar ervaring deze mensen íets kan meegeven van je ervaring en voor de rest moeten ze het zelf doen!

STRAKBLAUW ZANDSTRA

En dan terug naar Vijlen. wat een geweldige dag was het vandaag. STRAK blauw, de hele dag buiten én met onze gasten op pad. Mijn lieve nichtje Thinka Bruins had met haar schoon familie Zandstra ons hele park…eh…complex…nee… Landgoed! afgehuurd. Voor het eerst organiseerden ze een familie weekend! ‘S avonds een kampvuur op het terras, buiten lunchen én barbecueën maar bovenal goeie gesprekken en heerlijk genieten. En dan genieten wij dus ook! Al helemaal als we mee gevraagd worden om langs de Geul te wandelen met Boy. Kan die laten zien dat ie zwemkampioen is van Zuid-Limburg!

gEULDAL

Maar het mooiste nieuws kwam vandaag toch van mijn oudste zus Helma. Wederom oma geworden! Mijn petekind Maarten Willem ter Steege en z’n vrouw Dorien zijn vanmorgen de trotse ouders geworden van hun 3e kind, NINA! Van Harte! Geniet ervan!

NINA

We gaan er een eind aan breien! Morgen  komt Hans Avontuur ( dé  bekende reisjournalist van het AD reiskatern) langs om De Heerlijkheid te bekijken voor een artikel over bijzondere familie accommodaties in Nederland. En uiteraard stofzuigen, bedden opmaken en het huis weer aan kant maken voor de nieuwe gasten van komende week. Nee, niet Miss Montreal. Ze heeft wel weer geboekt maar dat is niet voor komende week. Zo’n leuk mens! Ze vond Vijlen en onze plek zó te gek dat ze weer komt, ditmaal in het grote huis! ( en ja, ik mocht het gewoon melden ‘why not?’) Ze zal met al die drukte nu bij ‘The Voice’ best blij zijn met al die stilte en rust hier.

Wij ook trouwens al is het soms best leuk om even in het wilde westen te zijn. Maar voorlopig blijft het hier genieten. De kleuren gaan veranderen, de zon iets zakken maar het blijft mooi in het Heuvelland.

Nog een paar dagen en dan zitten we hier een jaar. Hebben we alle seizoenen één keer meegemaakt. We weten wat gaat komen. We verheugen ons erop. De geur van dauw, de geur van open haarden, de geur van tamme kastanjes en rijpe walnoten. Kom maar op herfst, we kennen je en je bent meer dan welkom hier in Zuid-Limburg!

foto (5)

Fijne week allemaal!

Bas x

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

4 gedachtes over “Bijna een jaar in Vijlen, wat ga ik doen met m’n weiland en Miss Montreal komt terug…

 1. Peter 27 september 2015 / 20:32

  Wat is het weer een prachtig verhaal Bas!! Gast zijn in het Hans & Grietje huis met een heerlijk Vietnamees etentje en geweldige mensen. Chapeau, wie wordt hier niet blij van.

  Like

 2. Anya Niewierra 28 september 2015 / 07:36

  Hoezo “ik doe nu rustig aan”….

  Like

 3. Nens Janssen 28 september 2015 / 07:58

  Het is weer een heerlijk verhaal! Nog even, t’ is een kwestie van geduld tot heel Holland Limburgs lult! En dan is het niet Rown Heze maar Bas Hoogland die dat voor elkaar krijgt!

  Like

 4. Miny van 't Ende 29 september 2015 / 08:25

  Mooi, Bas! Treffend stukje, mooi weergegeven! Geniet hier elke week van! Mooi Limburg! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s