Eer van je werk, 1000 jaar Vijlen en het afscheid nadert…..

Afgelopen week was het….best ‘druk’. In zoverre druk dat ik geregeld m’n agenda moest raad plegen waar ik nu weer werd verwacht. Positieve stress , zal ik maar zeggen. De week begon met de nodige activiteiten voor de Stichting 1000 jaar Vijlen. ja, dat maak je maar èèn keer mee denk ik.. Maandag ochtend om 9 uur zat ik al in het café! Aan de koffie overigens, met Yvonne Cox van dit bekende wandelcafé in Vijlen ( A Gen Kirk) en John Halmans, voormalig directeur van de Gulpener bierbrouwerij. En s avonds zaten we met het voltallige bestuur de zaken door te nemen. Maar niet voordat we op de foto gingen zodat heel Vijlen en Vaals weet dat we begonnen zijn met de voorbereidingen van dit mooie millennium.

Bestuur

Komende week hebben we een presentatie bij de gemeente Vaals waartoe Vijlen behoort.. Uiteraard moeten die over de brug komen met een royale bijdrage anders valt er helemaal niets te organiseren… Maar dat gaat goed komen. Welke gemeente kan nou zeggen dat een van z’n dorpen 1000 jaar bestaat!! Al met al kost dit festijn me nu al de nodige tijd. Het leuke is wel dat je zo meer en meer leuke en actieve inwoners van Vijlen leert kennen én…ze steeds beter weet te verstaan 🙂

Een andere tijdsvreter afgelopen week was het schilderen. Nu had ik al de zijkant gewit en de onderzijde van de carport strak in de kalk staan maar nu werd het toch iets serieuzer. De voorzijde van ons huis, of anders gezegd ‘het aangezicht’ ,moest dringend aangepakt worden. Dit stuk bestaat uit echte leemvlakken waar veel kalk verdwenen was. Door met de spatel te kijken wat los zat, schoten er nog grotere stukken af!! Zoveel mogelijk loshalen en opvullen was de opdracht van schilder Glenn. Nou, dat lukte wel !!!

schilderen

schilderen2

Een van de eigenschappen van leem is dat het goed isoleert. Een andere is dat het er fantastisch mooi uitziet! Echt, heb je plannen voor een binnen renovatie, overweeg leem. Met stukjes stro erin, het geeft een geweldig effect in je huiskamer! Nadat we de oude kwetsbare kalkstukken hadden verwijderd, konden we de boel  aanhechten met ‘Fein Lehm’. Dat ziet er dan niet echt heel mooi uit…. maar is wel van belang voor je huis zal ik maar zeggen…. Het mooie was dat we dit konden aanbrengen met goed weer maar…er dreigde gevaar:…. regen! En met dergelijke plekken moet je zeker 2 of beter 3x kalken!!!

schilderen3

Na een dag drogen stonden Glenn en ik ( ja lieve mensen, ik doe ook gewoon mee!!!) de volgende dag om 8 uur te kalken. En nog een keer. En nóg een keer. En als je dan dit resultaat hebt:

schilderren5

schilderen6

dan ben je gewoon ape blij! Wandelaars stoppen om te kijken, geven je een compliment en genieten mee! Schilderen is dus gewoon leuk omdat je iets, dat er niet goed uit ziet, weer mooier maakt! En als je vanaf de steiger! ook nog ’s een uniek uitzicht hebt, ditmaal van een andere kant, op je voortuin, dan ben je een bevoorrecht mens!

uitzicht

Bijzonder was ook het bordje helemaal boven in de nok. Dit was compleet verrot en kon je zo in je hand ‘verkrummelen’. Glenn heeft hier een ander bord voor gemaakt maar ineens zag ik het gewei hangen en dacht dat het mooi zou zijn dit net onder de nok te bevestigen. En zonder projectplan of formele aanvraag bij de directie werd dit in 28 seconden besloten. Sterker nog, ik kreeg 3 complimenten van de CEO ! En daar hangt die nu:

schilderen7

Naast het witter maken is Glenn druk bezig geweest met de hele buitenboel: kozijnen, deuren, ramen, windvanen. Samen met een kleuren expert van Sikkens, is Jeannette druk bezig geweest de juiste kleur te vinden om alle rode kozijnen en deuren een nieuwe warme kleur te geven. Veel kozijnen waren ook ‘stopverfloos’ dus er moest iets gaan gebeuren voor deze winter. De uiteindelijke kleur is gevonden….in Aken!! Jeannette was daar en liep langs de Dom van Aken. Aangezien ik, net als veel andere mannelijke lezers van deze blog, kleurenblind ben, en me dus beperk tot het witten van muren, liet ik de eind keuze over aan de top van dit bedrijf. En ik moet zeggen: een wereld kleur die ook nog ’s met veel liefde en vakmanschap is aangebracht! Een paar snapshots:

deur deuren deuren2

Nog een paar kozijnen aflakken en de klus hier in Vijlen zit erop voor Glenn. En dat betekent niet alleen dat er een einde komt aan een stuk gezelligheid maar ook aan onze VIETNAMESE AVONDEN !!!!! Mijn hemel, hoe moet dat nu??? We eten al 2 weken Vietnamees, we likken het motief van de borden af, genieten van alle creaties en oosterse smaken en dinsdag vertrekt ze, de keuken koningin van Vietnam, ‘de Hans Kazan der specerijen’, de ‘Jamie -Hanoi-Oliver ‘ kortom ‘We will mis… Saigon’. Ik schrijf het niet goed maar elke keer zeggen we tegen elkaar: ‘naai dep'( zo spreek je het uit): betekent: mooie dag! En elke dag eindigt met een geweldig gerecht. Wat dacht je hier van? Gebakken makreel in ananas en gebakken spinazie.

eten

Woensdag gaan Duyen en Glenn weer vertrekken en dinsdag hebben we een last evening waar ook de gasten van ‘Hans& Grietje’ deze week de mazzel hebben om van mee te genieten. En wij weer van de gasten want een van de gasten speelt een soort hobo in een groot orkest dus we rekenen op een uitvoering! ( en hij leest dit ook dus nog 2 dagen om een mooi stuk in te studeren… 🙂

Tot slot kregen we deze week ook het Bergdorpje’s Vignet. Het voltallige bestuur ging alle leden af en bezorgde persoonlijk het bordje! Buurman Viktor, el baso di restaurante Cuba Libre Vijlen, overhandigde mij het bordje en uiteraard kreeg het een mooi plekje:

bergdorpje4

bergdorpje2

Leuk om ’s een bezoekje te brengen aan de site van bergdorpje http://www.bergdorpje.nl

Deze week ook nog gesproken op een congres van …om het makkelijk te houden…dataspecialisten/ CRM professionals. Data is natuurlijk mooi maar uiteindelijk gaat het erom wat je als bedrijf hiermee doet. Sterker nog, Je kan je suf analyseren maar als de cultuur niet klantgericht is, directie niet het goede voorbeeld geeft en….. nou ja, dat vertel ik dus allemaal in m’n presentatie “Hoe wordt je het klantvriendelijkste Bedrijf'” die ik,  zeer geregeld,  geef aan bedrijven en op congressen. Komende week mag ik dit weer doen aan professionals in, ditmaal, de hypotheek branche. Mocht je nog een leuke vraag of opmerking hebben, reageer dan, wellicht kan ik er iets mee!!

congres

Komende week ook een sessie van de VVV Zuid Limburg in de GerardusHoeve, én een telefonisch interview met het mooi blad ‘ZIN’. Ze maken een reportage voor nummer 1 in 2016 over 5 mensen die een mooie carrière hebben gehad en nu iets heel anders zijn gaan doen… En weet je wie hier ook in staat én hier in oktober foto’s voor komt maken bij het artikel? Sacha de Boer!! Helemaal leuk!

Kortom, we gaan gewoon door met genieten in het mooiste stukje buitenland van Nederland.

En voor wie nog een SUPER last minute wil boeken in het grote huis, (komend weekend 18 september), dat kan want we hebben 2 weken geleden een annulering gekregen! Voor 4 pers. v.a  € 495 ALL IN (excl. schoonmaakkosten)

huiskamer2 _Q0B9755

Het enige andere nog beschikbare vrije WEEKEND in ‘Lomberg’ is 4 december (SINTERKLAAS VIEREN IN VIJLEN met familie/vrienden!!)

Tot zover de commercial én deze blog. Ik wens je een hele mooie werkweek, maak er iets leuks van want….

het is zo weer weekend! X

Groet,

Bas

schaap

2 gedachtes over “Eer van je werk, 1000 jaar Vijlen en het afscheid nadert…..

 1. Frank van Golstein Brouwers 18 september 2015 / 11:09

  Beste Bas,

  Hartelijk dank voor je inspirerende verhaal gister tijdens het hypothekencongres in Maarssen. Het is allemaal cabaret! Volgende keer rij ik graag met je mee terug naar Limburg.

  Jullie accommodatie ziet er schitterend uit. Lijkt me leuk om de CEO en de hond eens te ontmoeten.

  Hartelijke groet,
  Frank

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s