Mooi stuk in Telegraaf, veel leuke gasten, Glenn schildert en we eten alleen nog Vietnamees…

wolken2

De zomer lijkt voorbij alhoewel komende week het hier in Zuid-limburg weer dik boven de 20 graden gaat komen. Het is hier inderdaad altijd  een graadje of 3 warmer en altijd vakantie! Ben zojuist terug van een mooie wandeling met Boy. Je blijft hier fotograferen. Vooral aan de overkant van ons huis. Je staat daar tussen de bieten en het mais en kunt kilometers ver kijken. Ik dacht dat je in Zeeland ver kan kijken maar hier is het helemaal feest. Wat een wolken partijen! In de afgelopen periode waarin half Nederland onder water stond scheerde de buien rakelings langs ons. Tot 1 uur buiten gezeten met een wijntje terwijl de brandweer in de randstad kelders aan het leeg pompen was. Best genant maar ja. Mocht de global warming doorzetten dan zijn jullie allemaal van harte welkom hier 195 meter boven NAP. Onderstaande foto is ook van vanmiddag, het lijkt erger dan het is maar met zo’n correctie knopje op je (kapotte) Iphone, krijg je het mooiste resultaat…

wolken

Als we terug kijken op de afgelopen 2 weken hier in de Heerlijkheid Vijlen gaat allereerst alles ongelofelijk snel. Gasten zijn nog niet binnen of na enkele dagen kijken Jeannette en ik elkaar aan en zeggen “eh? Gaan ze nu alweer weg??”  En eerlijk is eerlijk, we hebben enorm gezellige en aardige gasten. Vorige keer heb ik het al gehad over onze zomergast Peter die ging metselen toen ik nog sliep. Vorige week hadden we een gast die bij vertrek zei: “zo, ik ga naar huis…”

gast fiets

“Ga je nog even een rondje Vijlenerberg doen?” “Nee”, zei die. “Ik ga naar Amersfoort fietsen.” AMERSFOORT !!!! 6 uur fietsen en z’n super aardige vrouw erachter aan met de auto én bagage…

Ook 2 ex-Landal collega’s Tanya en Hans kwamen langs. Klusser Han was er al, Glenn en z’n vrouw Duyen ook.  We gingen van de van de thee naar de wijn naar het diner en ach waarom ook niet overnachten, bere gezellig!!

eten

Vorig weekend hadden we voor het eerst een….ja hoe noem je zoiets…vriendenweekend. Maar liefst 7 stellen die alle kinderen hadden uitgeleend en met z’n allen een heerlijk weekend kwamen genieten. En het was mooi weer !!! Een van de stellen waren Erik de Wit en Tanja Schilthuizen. Hij directeur van het bekende Bilderberg Park Hotel in Rotterdam en zij een succesvol trainer op gastvrijheidsgebied. Maar het belangrijkste, we kennen elkaar al 30 jaar vanuit onze Bilderberg tijd. Kortom, het was moeilijk om niet de hele tijd bij hún te gaan zitten ipv privé netjes achter de heg op ons gedeelte want ook de andere stellen waren super gezellig!!!

erikdewit4 erikdewit erikdewit3 erikdewit2

Deze groep heeft zoveel lol gehad dat toen ik Boy ging uitlaten, ik de lachsalvo`s ver in het dal kon horen. En met een grote glimlach liep ik terug naar ons huis waar ik de kaarsjes het terras verlichtte , het kampvuur brandde en gasten het enorm naar de zin hebben. En dát is nou precies waar we het voor doen: anderen laten genieten!

stoel

Doe ik zelf ook hoor! In deze stoel ben ik geregeld te vinden als ik iets moet uitdenken ( Ja beste mensen, het gebeurt nog steeds) of iets wil schrijven. En af en toe komen de koeien aan het hek als ik er zit…

Over koeien gesproken, afgelopen week ook gewandeld met onze goeie vriend Frank Klement. Gewoon gewandeld, op woensdag, langs de Geul! Met Boy uiteraard. Frank is rentmeester in Zuid-Limburg en verkoopt, samen met z’n vrouw Jessica, grotere huizen, hoeves en landgoederen. Hij weet er veel van en heeft daarnaast z’n roots in het landschappelijke. We wilden even bij praten terwijl Boy de Geul in en uit sprong op zoek naar takken. Maar dan zie je dus gewoon dit: (het is dus nog steeds woensdagmiddag hé)

koeien Je krijgt het niet gevangen in een foto. Op de achtergrond hoor je de Geul, Vogels maken ‘lawaai’ en verder H E L E M A A L niks! Echt, je moet hier doordeweeks naartoe komen, paar snipperdagen nemen, kinderen naar de buren of je schoonmoeder en gewoon lekker niks doen, laarzen aan, en afschakelen. Zoals gezegd, je blijft hier foto`s maken, elk gezichtspunt is weer een andere foto. Onze vriendin Manja van Dael ( vrouw van klusser Han) schiet zich hier ook helemaal leeg. Soms met een mega proffi camera maar ook gewoon lekker met de Iphone. Niet raar als je een fotograaf bent…

koeien2 koe4 koe3

Afgelopen week was de eerste week dat het grote huis vrij was. Of beter gezegd, we hebben het vrijgehouden want we moesten de buitenboel van het grote huis (kozijnen, deuren en windvanen) nog schilderen. Ik zeg ‘we’ maar bedoel Glenn Westerwoudt ( ik heb alleen de witte kalkvlakken gedaan, zie vorige blog). Nu was het tijd voor de vakman! En voor wie m’n blogs een beetje heeft gevolgd weet dat hij getrouwd is met Duyen. Een super leuke Vietnamese vrouw die helaas nog niet naar Nederland mag komen. Dus die verblijft, 3 maanden op, 3 maanden af, in Nederland tot dat alle formaliteiten zijn afgewikkeld. Duyen is deze 3 maanden hier en Glenn en zij verblijven voor de schilderklus 2 weken in ons huis! En het wordt echt prachtig! Jeannette is met de kleuren adviseur van Sikkens in de slag gegaan om dé kleur te vinden. Ze zijn zelfs hier geweest, TOPservice! Uiteindelijk zijn we een paar tinten opgeschoven…geïnspireerd door de deuren van…de Dom in Aken !! Nog even geduld voor het mooiste resultaat (alles staat nog in de grondverf)

glenn3 glenn4 glenn2

Maar als ik eerlijk ben geloof ik dat schilderen wel. Glenn is een vakman (BLOG lezers in de regio Den Haag/Leidschendam en natuurlijk NootDorp : dit is een topper!!) , mij gaat het om het Vietnamees eten!! En Duyen kan geweldig koken. Het water loopt me vanaf 17.00 uur uit de mond, echt! Zo vers, zo smaakvol! ‘As we blog’ is Duyen in de keuken bezig en ik kan me amper concentreren omdat het zo lekker ruikt! Elke dag nemen we foto`s, kijken we hoe ze het maakt !

glenn1

vietnamees

Door het vakwerk van Glenn krijgt het huis een enorme ‘boost’! Ik sta er versteld van wat een nieuwe kleur ( was rood nu grijzig blauw) en verse verf kunnen doen met je huis. Helaas was het nog niet klaar voor de reportage voor de rubriek “binnen kijken bij…” die verscheen in de Telegraaf van gisteren. Maar liefst 2 volle pagina’s aandacht voor De Heerlijkheid en Jeannette kreeg een hele dikke veer van Berber Govaars voor haar styling! En terecht, gasten ervaren het als ‘echt’, ‘authenthiek’ en bijzonder sfeervol!

telegraaf

telegraaf2

Wel jammer natuurlijk dat de tuin en de strakke heg niet vermeld zijn maar daar zijn weer andere rubrieken voor…die horen nog van mij uiteraard…Leuk om te zien dat er de nodige aanvragen binnen komen. Helaas zijn we dit jaar door de weekenden heen maar sommigen kiezen gelukkig ook voor de laatste midweken!

Ondertussen moest ( ach nee, dat voelt niet als ‘moest’, daar ben je vader voor) ik naar Amsterdam op en neer ( 2,5 uur heen en 2,5 uur terug…) om de spullen van zoon Hidde naar de Pijp in Amsterdam te brengen vanuit ‘Downunder. En dan rij je niet gelijk terug maar drink je even iets met je zoon.Zeker als er tientallen terrassen om de hoek zitten! Wat is het daar leuk zeg? 30 jaar geleden voor het laatst geweest….toen was er nog niks!

basenHidde

In Vijlen zelf groeien de druiven tegen de kli….eh….heuvels op. Zal nog een maandje duren voordat hier geoogst wordt maar mocht je als vrijwilliger een paar dagen willen werken op de ALLERBESTE wijngaard van Nederland (en België), meld je dan aan bij St.Martinus in Vijlen.

druiven

Intussen heeft Boy ook z’n eigen filmpje: The BOY CAM. ( gemaakt door FidesVideo) Hij liep een paar keer met een camera op z’n rug. Heeft hij geen probleem mee als afgekeurde blindengeleidenhond… En terwijl ik met ‘m liep, smeerde hij ‘m en zag ik pas later wat die had gedaan… voor wie ‘m nog niet heeft gezien en even wil lachen….. en op naar de 1000 kijkers in een paar dagen….

https://www.youtube.com/watch?v=VMh1Z8vKqSU&feature=youtu.be 

bas2

Komende week wordt weer een leuke week: diverse vergaderingen over 1000 jaar Vijlen, ben spreker op een congres in Hilversum, dagvoorzitter bij een grote organisatie én ik ga lekker Glenn helpen waar mogelijk. En daarnaast vooral genieten!

boy en koe

En hier in het Zuid-Limburgse Heuvelland gaat dat vanzelf. Elke keer als ik langs ons weiland loop, de koeien er staan en Boy even de dames een dikke snotterbelkus geeft denk ik…

wat heb je nodig om gelukkig te zijn? Leuk om ’s over na te denken, toch?

Have fun, doe kalm aan! x

bas1

ps: Krijg zojuist een bericht door van het ContactCenter: helaas is door een annulering het grote huis het weekend van 18 september nog vrij…Mocht je een last minute familie weekend willen organiseren, met een kleiner gezelschap willen komen of met je gezin: info@deheerlijkheidvijlen.nl

_Q0B9877

5 gedachtes over “Mooi stuk in Telegraaf, veel leuke gasten, Glenn schildert en we eten alleen nog Vietnamees…

 1. arjandecaluwe 6 september 2015 / 18:13

  Het is weer een prachtig verhaal waarbij het voelt alsof je ‘er bij bent’. Ik zie met deze frequentie en inhoud nog wel een blog-boek uitkomen 🙂

  Like

 2. margabongers 6 september 2015 / 19:07

  Dag Bas.
  Je moet eens een foto van jezelf van een jaar geleden opduiken en naast die van nu leggen!
  Zo goed is het Limburgse land voor je😄

  Like

 3. Annelies Elshof 6 september 2015 / 19:08

  O Bas, wat schrijf je toch leuk en gemakkelijk.
  Het is net of ik een mail van een goeie vriend lees maar we kennen elkaar niet eens!
  Je bent uitermate geschikt voor de promotie van jullie vakantiehuizen.
  Heel sfeervol beschreven allemaal. Ik lees het wekelijks met veel plezier.
  Succes verder met alles wat jij en je vrouw ondernemen.
  Groet uit de Kop van Overijssel (Oók héél mooi!)

  Like

 4. Peter 7 september 2015 / 19:40

  Naast het geweldig verhaal, hele mooi foto’s! Chapeau Bas.

  Like

 5. Rosan 8 september 2015 / 10:29

  HA ha die Boy met zijn modderpoel en zo herkenbaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s