Gasten die je huis metselen, schoonmoeder( 90) breekt heup en heel veel verven!

vijlen1 - kopie

Daar zijn we weer! Na 3 weken zomerreces weer een blog uit ‘downunder’ #ZuidLimburg! Het tempo is de afgelopen 3 weken in een absolute zomer stand gegaan. Nou ligt dat al niet hoog ( CittaSlow is het motto van de gemeente Vaals waar wij deel van uitmaken) maar in de zomer kunnen we hier nog een extra tandje afschakelen. Heerlijk want daar komt men o.a ook voor hier. Afschakelen, jeetje dat kan niet iedereen. sterker nog, velen zijn het verleerd. (Hoor wie het zegt …) Vaak zien we gasten compleet gestrest binnenkomen. Maar na een paar dagen stilte, rust, mooie wandelingen en lekker eten lijken ze de wereld weer aan te kunnen. En zo hoort het ook. Het buitenland gevoel hier in het heuvelland helpt daarbij in rap tempo zal ik maar zeggen.

Maar wat heb je dan gedaan de afgelopen 3 weken? Gewoon , heel druk zijn met gasten ontvangen! We zitten helemaal vol en op vrijdag is het dus flink aanpoten om alles schoon te maken en alles weer op tijd klaar te hebben. En zodra de gasten even weg zijn naar bv Maastricht of Aken, konden we onkruid wieden, dat ene wespennest uitbranden of de was ophangen en afhalen want gasten zitten niet te wachten op het uitzicht van lakens en andere zaken En verder stond alles in het teken van …..verven! Aan een kant moest alles worden afgespoten, daarna bijgewerkt, toen in de primer en vervolgens in de kalkverf.’sMorgens vroeg al beginnen aan het stuk waar pas laat de zon op kwam, ‘smiddags door naar de carport waar geen zon was, door naar het terras waar de regen niet kon komen. Kortom, verstand op nul en doorgaan! Links kun je zien hoe het eruit zag na het afspuiten…

bas verven2 bas met spuit2

Helaas bleek na het afspuiten dat er ook hele stukken naar beneden kwamen. En met wat getik erbij kwam er nog meer los!! Gelukkig hadden we die week zeer bijzondere én zeer gezellige gasten, Peter en Suzanne met 2 dochters. Peter kon gewoon niet stil zitten! ‘sMorgens om 7 uur ging die langs bij boer Jansen om te helpen, daarna door naar de warme bakker, ontbijten en op pad met de familie. Maar hij ging ook met mij op pad….naar de Hornbach voor bouwspullen waaronder cement etc! En de volgende dag stond hij ( ik sliep nog!) de muur te metselen!!! Kijk, dat is toch gewoon te leuk? Ik zoek dus nog gasten die….. ……………nee hoor! Ga gewoon relaxen, kersen plukken ( nu zijn overigens de pruimenbomen in volle vrucht dus ….) en mooie wandelingen maken. Maar ik was er wél erg blij mee. Zodoende kon ik door met schilderen!

verven3 - kopie verven2 - kopie de muren

En ik moet zeggen, ik kreeg er meer en meer lol in! Niks zo leuk om resultaat te zien van je werk. Ook erg leuk: het vullen van de barsten!

muur

Daarnaast lopen er ook nogal wat wandelaars langs en heb je gelijk leuke gesprekken. Zeker als je onder de verf zit, geen plat Limburgs praat en Boy als een sul op het pad ligt te kijken hoe jij in de hitte aan het werk bent. “U bent niet van hier” en plop, je bent weer een kwartier verder…:-)

bas5 basd bas4

bas3

En zie hier het eind resultaat van de zijgevel:

muur2

Helaas hadden we de afgelopen week ook nog wat privé sores. Jeannette d’r moeder, inmiddels de 90 gepasseerd!, was gevallen en brak haar heup, plus een rib en kreeg een klaplong. Mijn hemel op die leeftijd! En ze kwamen pas na 3 dagen er achter dat de heup gebroken was! Jeannette dus op stel en sprong een paar dagen naar haar moeder in Houten en ik werd tijdelijk CEO van ‘de Heerlijkheid Vijlen’!!! Flink schrikken dus, heupoperatie op die leeftijd maar gelukkig gaat het allemaal iets beter nu maar het waren niet de beste dagen zal ik maar zeggen…

Ondertussen keek Boy maar omhoog als ik (nog steeds) stond te schilderen…

boy

Naast het verven hebben we tussendoor ook de nodige vergaderingen over 1000 jaar Vijlen. Ik zit inmiddels in het bestuur en ga me bezig houden met de PR van alle activiteiten. Leuk om te doen! Binnenkort zitten we bij B&W van Vaals om de plannen voor te leggen en natuurlijk moet Vaals de portemonnee trekken want wanneer heb je nou een dorp in je gemeente dat 1000 jaar bestaat??? Het is de bedoeling dat er elke maand een leuke activiteit is. Mooi om te zien trouwens dat zo’n dorp dat samen regelt. De harmonie is erbij betrokken, horeca ondernemers, de Schutterij, kortom met z’n allen de schouders eronder!

landschap

Blijft toch gewoon Toscane hé? Reed vanmorgen vanuit Gulpen binnendoor naar Vijlen (Saint Viele in de zomer…) Ben gewoon gestopt en heb een kwartier op een bankje zitten kijken in de zon. Op 3 minuten van ons huis! En ik keek om en zag dit tafereel:

kruis landschap2

Naast alle werkzaamheden voor het eigen huis ook nog een beetje druk geweest in de advies hoek. Zo ben ik als adviseur/sparring partner betrokken bij een geweldig park in België : Mooi Zutendaal.Prachtige Jan des Bouvrie woningen, hele aardige mensen en naast de prachtige Kempen! Het park gaat vanaf 4 januari 2016, hoe kan het ook anders, onderdeel uitmaken van Landal ! Voor wie een kijkje wil nemen: http://www.narvikhomeparcs.com

En de komende weken? Tja, nu dus door met schilderen. Sterker nog, er komt versterking door schilder Glenn voor de kozijnen (en z’n Vietnamese vrouw Dyen is in Nederland dus dat worden weer Vietnamese avonden!! (wellicht dit keer ook Vietnamese lunches inlassen). Daarnaast is het gewoon lekker druk en zitten de komende weken (ook door de week!) helemaal volgeboekt). En ook het lezingen/presentatie circuit komt er weer aan na alle schoolvakanties. Dus regelmatig naar het wilde westen!

En 5 september geven we een kijkje in ons huis. De Telegraaf is langs geweest voor een reportage in een bijlage die gaat over monumentale huizen. Binnen kijken bij…..Maar liefst 2 hele pagina`s! We gaan het zien…

Ik wens je een mooie week.

En voor wie weer aan het werk gaat of is,

doe kalm aan, het is maar werk…. en loop soms een andere route want een draai hekje geeft soms ook andere mogelijkheden…. 🙂

draaihekje

Tot over 2 weken!

Adië!

bast

4 gedachtes over “Gasten die je huis metselen, schoonmoeder( 90) breekt heup en heel veel verven!

 1. Toine Scheerens 24 augustus 2015 / 21:55

  Wat een geweldig verhaal weer bas , eigenlijk moet je klusweekenden gaan verkopen , actief recreëren , hout hakken , metselen , verven , ik denk dat er veel mensen dit ook nog echt leuk vinden

  Like

 2. Anya Niewierra 25 augustus 2015 / 06:42

  Werkvakantie! Trouwens perfect dat artikel in de Telegraaf! Vast weer mooie Zuid-Limburg promotie!

  Like

 3. Peter 26 augustus 2015 / 05:14

  Bas, weer een mooi verhaal over gastvrijheid, delen en onbaatzuchtigheid. Jullie woning weer strak in de verf. De “Heerlijkheid Vijlen” is wel zo mooi! Ik kijk weer uit naar de volgende blog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s