Een culinaire ontdekking om de hoek, ex-collega’s op bezoek en 3 kub hout…

vijlen

Nou, het is komkommer tijd hoor! Half Nederland is met vakantie of komt alweer terug. en het zuiden heeft nèt vakantie gekregen. Wel een mooi moment om diverse foto`s te maken in de directe omgeving met de Iphone. Ze komen in deze blog dan ook voorbij.

Zowel het Hans&Grietje huisje als het grote huis Lomberg zijn deze zomer volledig volgeboekt. Deze weken blijven de gasten allemaal een week. Scheelt een hoop schoonmaak met dit warme weer. Van de storm hebben we hier weinig meegemaakt. Ok, het regende maar ik heb geen caravans voorbij zien vliegen en van noodweer was geen sprake. En elke keer zitten we zo’n 3-4 graden boven de temperatuur van de randstad. De afgelopen 2 weken waren natuurlijk niet geweldig. Het was gewoon raar weer. zon, beetje regen, zon,beetje regen en de temperatuur was redelijk. Afgelopen week kon dan ook het winterhout afgeleverd worden. 2 jaar gedroogd  en dus geschikt om in een van de 6 haarden die we hebben te worden opgestookt. Gelukkig waren Jip en Hidde aanwezig om alles op te bergen en zelfs een van onze gasten hielp mee alles op z’n plaats te krijgen. Muziekje , biertje erbij en door sjouwen!Daarvoor moest wel het hele hout hok gereorganiseerd worden. Hout dat nog minimaal 1 jaar moet drogen naar achteren en het droge ervoor. De dag erna kon ik amper lopen en verrekte van de spierpijn. 3 kub is best veel….

vijlen2

De afgelopen weken ook geregeld bezoek gekregen van, in dit geval, ex-Landal collega`s. Zo kwam de parkmanager van Landal de Cauberg langs, Gert Veenhuizen. Een zeer actieve man hier in de regio. Zit tot z’n oren in allerlei wielren festiviteiten w.o de amstelGoldrace en is zwaar betrokken bij de kerstmarkten in Valkenburg. Dat is hier dus een groot spectakel, moet je naartoe. De kraampjes staan dus IN de grotten en het is een drukte van jewelste. Valkenburg staat dan écht op z’n kop! Director operations Hans Meijer en accountmanager Ruud Knott kwamen ook langs. Met een verse vlaai van Voncken. Mijn hemel, die was goed!! Vers uit de bakkerij. Werkelijk, nog nooit zo’n goeie geproefd! En ook ex-collega director Operations Eric Vromans kwam een bakkie halen in onze Heerlijkheid. Op werkbezoek bij Landal HoogVaals en even aankomen. Elke keer als die op werkbezoek is. Dat zijn dan geen ex collega’s meer maar vrienden!

Zoals al in een eerder blog gemeld en door veel mensen aan mij gevraagd: “mis je het werk niet?”. Nee , wel de aardige mensen en het collegiale contact. Maar gelukkig komen diverse mensen langs en dat is best bijzonder hier in het Toscane van Nederland.

vijlen3

Want dat is het. Of Dordogne, ook goed. Gasten blijven zich verbazen over dit gebied. Ze gaan allemaal wel naar Maastricht en ook aken maar hier vinden ze de rust, het uitzicht en verbazen ze zich over de afwisseling van het landschap. En dat doe ik ook nog elke dag.

vijlen8

Bovenstaande foto nam ik vanmorgen toen ik met Boy en Hidde aan de wandel ging. Bij de rotonde waar je rechts naar Vijlen kan en rechtdoor naar Vaals, zie je dan dit. Jaren langs gereden, nooit gezien omdat je weer een lange rit voor de boeg hebt naar het wilde westen…

Afgelopen week ook weer een geweldig iets mee gemaakt. De vriezer was kapot. of sterker, heeft het een maand of 2-3 niet gedaan. Ik bel Miele. Ik zeg”onze nieuwe Miele doet het niet en heeft het eigenlijk nooit gedaan. Prima, er komt een monteur. Monteur komt heel vroeg en terwijl jeannette nog slaapt kijkt die man na van wanneer die is. Zegt die man”meneer, die vriezer is 8 jaar oud!!” Blijkt dat ik dit ding verwar met de nieuwe vriezer die wij in ons oude huis hebben laten plaatsen voor de huurders van ons huis!! ik stond natuurlijk flink voor joker!! Maar goed, deze mee en er kwam 3 dagen later een nieuwe…

vijlen9

Bovenstaande foto is ‘de achtertuin’ van De Heerlijkheid Vijlen. Ik loop er elke dag doorheen met Boy. Sinds een paar weken staan ook hier koeien. Even wennen want elke keer denk ik dat ze achter me aan komen. Tja, stadsmensen hé?

Afgelopen week hebben we ook nog een culinaire ontdekking gedaan….in Vaals…op nog geen 5 minuten van ons huis. Vrienden van ons, Egbert jan van Bel en z’n vrouw Jessica verbleven voor hun GVB in Bilderberg Vaalsbroek en nodigden ons uit voor een etentje. Zij hadden een italiaan ontdekt! Schatull. Geen Italiaanse naam maar een Limburgse, staat voor kasteel. Een restaurant met 6-7 tafels en 2 man bediening. Het begon al met het aperitief. Meestal krijg je iets van het huis, maar nu kwam er een wagentje voor rijden met 5-6 soorten aperitief waaruit je kon kiezen. Nog nooit gezien en ik heb zakelijk best veel in goeie zaken gegeten. Daarna ging het maar door met een keur aan hapjes en schilderijtjes. Werkelijk te gek. En een klasse bediening die veel wist over de wijnen zonder dat het een encyclopedie verhandeling werd. Kortom een aanrader voor iedereen die hier in de buurt verblijft! Handig: wel reserveren…

baseten

En omdat het morgen naar de 33 graden gaat en zelfs vrijdag naar de 36, doen we het kalm aan komende week ( en de weken erna ook trouwens…:-) Vrijdag is zoon Hidde jarig ( 20!!) maar zal er eerst hard gepoetst moeten worden omdat we weer een vol huis hebben met nieuwe gasten. Ik ben dan hoofd stofzuigen én beddenopmaak. Begin er steeds handiger in te worden en ik heb er nog lol in ook. Hoe leuk is het om een vlieg op te zuigen die zich schrap zet tegen de ruit en dan…floep…verdwijnt in de stofzuiger hahaha. Ja, sorry, gasten zitten niet te wachten op zo’n zoemer dus ik kwijt me van mijn taak om te zorgen voor een zorgeloze nachtrust. En dat lukt want iedereen roemt onze bedden en slaapt als een roos!

vijlen7

Dit jaar hebben we nog 2 weekenden vrij in het Hans&Grietje huisje, 16 oktober en 18 december. Vandaag werd ook kerst in het grote huis geboekt terwijl Oud &Nieuw ook al vol was. We mogen dus niet klagen in ons eerste jaar waarbij we met het grote huis eigenlijk pas met Pinksteren voor het eerst open waren. We hebben nog wel de nodige weekenden in het grote huis voor families en ook diverse midweken in zowel Hans&Grietje als het Grote huis. Dit verhuren we dan aan bv gezinnen met kleine kinderen of bevriende stellen. (leuk om als verrassing cadeau te doen aan je ouders of je partner…:-) Al 4 verrassingsweekenden meegemaakt, erg leuk om aan mee te werken!!

vijlen6

Kunnen ze lekker door de boomgaard achter het huis  aan de wandel gaan op weg naar Boscafe ’t Hijgend Hert of restaurant Buitenlust, ongetwijfeld het restaurant met het allermooiste uitzicht van Nederland. Je kunt daar ruim 50 km ver kijken en ziet zowel de Eifel als de Ardennen liggen.

Het is rustig op ‘De Heerlijkheid Vijlen’ al hoewel alles is volgeboekt. Ook even geen spreekbeurten of andere zakelijk advies werkzaamheden. Behalve een drukke vrijdag qua schoonmaak en op orde maken voor de nieuwe gasten, zijn de gasten veel op pad of lezen lekker een boek in de zon op het terras. En weliswaar zit er dit jaar voor ons wederom geen vakantie buitenshuis in. Maar als je de blogs volgt zal het je duidelijk zijn dat we dat met dit weer ook niet echt missen. Dit voelt hier zó als vakantie.

weer

Behalve morgen dan maar dan heeft eindelijk de tuin weer een leuke dag en kijkt Boy ook weer een beetje vrolijk…

Voor wie morgen weer aan de slag moet: sterkte en voor wie dit leest op z’n vakantie adres: geniet ervan want voor veel mensen…. is het zo weer voorbij…

Maak er een mooie week van. Tot over 2 weken.!

Adië! x

St.Martinus

Een gedachte over “Een culinaire ontdekking om de hoek, ex-collega’s op bezoek en 3 kub hout…

  1. Hans van der Geest 2 augustus 2015 / 21:36

    Ha Bas het leven is goed in het Limburgse land. Zit zelf nog teveel in het Wilde Westen😀 je hebt het goed voor elkaar zo denk ik

    Groet Hans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s