eigen maisoogst mislukt, noodweer bij ontbijt en zwembad groot succes!

ventilator

Ik weet niet hoe het met jou gaat in zo`n tropische week maar ik kijk geen TV en zie dus ook geen weerbericht. Ik kijk naar weeronline of buienradar of gewoon lekker ouderwets in de krant. Die stond toch al bol van al het warmte gedoe dus daar kon je niet omheen. Limburg zou alle records gaan breken. 35-37 graden zou haalbaar moeten zijn. Het is hier in het zuiden altijd al wat warmer dan in de rest van het land (graadje of 3) maar nu gingen hier ‘de uiers wel flink koken’ ( een nieuwe uitdrukking die ik hier gelanceerd heb maar nog niet helemaal is aangekomen…) Ik ging het ergste evenwel niet meemaken. Maandag zat ik de halve dag in de auto op weg naar Utrecht.De ochtend begon met een bezoek bij de snoeiartikelen winkel. De ketting was bot en de bosmaaier kreeg ik niet los. Na dit alles geregeld te hebben kon ik aan de slag voor een snelle maaibuurt. `S middags in het pak en in onze Koreaanse…. Ferrari naar Utrecht. Ik ging bij Mercedes Benz een presentatie geven over klantvriendelijkheid. Mercedes Benz heeft een zeer uitgebreid programma op dit gebied en inmiddels heb ik op 3 verschillende locaties mijn enthousiaste verhaal mogen houden als onderdeel van hun uitgebreide programma. En dat voelt als:

spreuk

Na afloop reed ik nog even door naar Amsterdam. Daar hadden zoons Jip en Hidde alle spullen klaar staan die na hun 1e jaar Amsterdam weer mee terug mochten uit hun kamers en nu weer tijdelijk naar Vijlen gingen. Jip gaat na de zomer z’n hotelschoolstage lopen in Brussel ( we zoeken nog steeds naar een kamer van augustus t/m december) en Hidde gaat na de zomer weer verder als 2e jaars SM&O. Met een volle auto terug waarna ik alleen de zwoele Heuvelland avond tot mij kon nemen. Uiteraard eerst even langs de nieuwe gasten in het Hans&Grietje huisje die zich bij een kampvuurtje hadden genesteld en genoten van het uitzicht. De vader van het jonge gezin was inmiddels een stuk relaxter dan bij aankomst. Valt me sowieso wel op hoeveel. met name papa`s, hier een aankomen met een blik in de ogen van ‘wat is de WiFi code???’. Hoe leuk is het dan om ze na een weekend of midweek heel anders te zien weggaan. Ik hoop altijd maar dat ze dat gevoel vast weten te houden en niet snel vervallen in de ‘ratrace’ (hoor wie het zegt hahaha). Ik adviseer ze bij het terugrijden altijd de toeristische route te nemen.Langs Epen, Mechelen en dan hééél langzaam richting Maastricht om daar de A2 op te gaan naar het ‘wilde westen’ of ‘het wijze oosten’. Dinsdag einde dag reed ik binnendoor naar SPA. Ik was uitgenodigd door de Hostmanship groep die hier een week lang hun kampement had opgeslagen om de strategie en aanpak voor de komende periode te bespreken. Bij Landal hebben we Hostmanship 2 jaar als jaar thema gebruikt en dit gedachten goed spreekt me erg aan. Vandaar dat ik mij als ambassadeur aan deze sympathieke club verbonden heb. Als je er meer over wilt weten: http://www.hostmanship.nl

spa2

spa1

We zaten in een geweldig groot en oud pand met bomen die over de honderd waren. Er was amper zon wat het zeer aangenaam maakte en koel hield. We aten buiten en ik mag zeggen dat het bere gezellig was. Ook dit voelde niet als werk! De volgende dag vergaderden we nog stevig door totdat ik een telefoontje van m’n vrouw kreeg… Omdat ik tóch woensdagavond naar Leidschendam zou rijden i.v.m. een ‘Klantvriendelijkheids terugkom dag’ bij Aegon, vroeg zij of ik iets eerder naar Leidschendam kon gaan. Ons oude huis was namelijk verhuurd!! Binnen 1 dag!!!  En er moest nog een bed uit, kast verplaatst, bureau naar de stort etc… Dus wederom in de koele auto! Hier in Vijlen stond de temperatuur inmiddels op 39 graden en zelfs Boy ging de deur niet meer uit!! Echt, hij sjokte naar de beek en terug ( 20 meter…)

In Leidschendam aangekomen, als een dolle een afgeschreven bed en kast klaargezet voor het afval en een kast verplaatst met hulp van vriend Koen. En een slaapplaats kwam ook in zicht…dorpsgenoot Steven Veenndaal belde of ik zin had in een rose..zeker…bij de weg…is het niet verstandig dan bij jou te blijven slapen?   Tuuuuurlijk!!!!….

De volgende dag (donderdag) heerlijk in een koel kantoor  bij Aegon in Den Haag doorgebracht. 21 graden, prima te doen. Na een zeer prettige ontvangst, van iemand die volledig het Klantvriendelijkheids -gen heeft, een zeer geslaagde dag met een aantal toppers die ook hier in Vijlen te gast zijn geweest en wat we hopelijk in het najaar gaan herhalen.

Ondertussen zag ik hoe het plantje dat ik enkele blogs geleden nog presenteerde maar niet wilde groeien. Tijdens mijn wandelingen met Boy zag ik hoe groot inmiddels diezelfde maisplanten zijn waar ik deze tussen uit heb gehaald. Best gek, ik deed het in potgrond, heb er constant tegen gepraat!!, regelmatig water en dan gewoon blijven steken op 6 cm terwijl dat hele veld inmiddels over de 40 CM is !!

mais1

mais2

Welke bloglezer heeft hier verstand van? Groeit dit alleen op klei?

Vrijdag j.l zou ik voor het eerst een vergadering bijwonen van@het bergdorpje, een club van enthousiaste ondernemers die erg veel doen om Vijlen op de kaart te zetten en om de samenwerking hier in dit gebied te bevorderen. Maar het landelijke vakantie gevoel hier heeft een nadelig effect op m’n zakelijke agenda: ik vergeet nog wel eens een vergadering of ik kom maar net op tijd op een afspraak omdat ik met Boy onderweg ben of sta te maaien… niet chronisch hoor maar ik moet er gewoon beter op letten… En of dat lukt nu we er ook nog een zwembad bij hebben…

jeannettezwembad

De enige beetje vlakke plek was deze plek onder toeziend oog van onze schepper. (`s avonds uiteraard stijlvol verlicht want dat hoort bij zo’n bijzonder huis, toch?)

Het zwembad kwam precies op tijd want ik mag wel zeggen dat het hier warm was, heel warm, zinderend warm zelfs. De thermometer gaf 40 aan hier op het terras dus hup €16,99 voor een zwembad kon er wel af! Ook Hidde, Jip en vriendin Romy genieten inmiddels met volle teugen van deze unieke USP (Unique Selling Point) die z’n weerga niet kent hier in Zuid-Limburg en de boekingen omhoog zal stuwen!! (er zat zelfs een stripje bij om een lekkage te plakken!)

Vanmorgen werden we overigens we gewekt door een paar flinke onweers klappen. Ik keek op de buienalarm app en zag dit:

buienradar

Kijk, dan sta je dus vroeg op ondanks dat het zondag is. Kussens naar binnen, parasols inklappen, schoenen, handdoeken alles opruimen!!! En precies op het ‘moment suprême’…vallen er…. 5 druppels. VIJF ! Totaal voor niks eruit gegaan. Maar dan komt het. Ik ben er weer in gegaan!! Met kleren en al. En ik heb toch lekker geslapen!!! Zo’n gestolen slaap noem ik dat. Zo eentje die eigenlijk niet meer mag. Een cadeautje… In dubbel opzicht want erna werd het weer heerlijk zomers. En zo blijft het de hele komende week hier in Zuid-Limburg. Prachtig zomerweer. Echt weer om afspraken te vergeten. Zomaar. omdat je aan het genieten bent van het mais dat wél groeit. Het graan dat staat te wuiven. De kleuren in de wolken en natuurlijk….het nieuwe buitenbad!

Komende periode ga ik daarom maar `s met zomer reces. Onvoorziene gebeurtenissen daar gelaten verschijnt deze blog om de 2 weken zodat ik ook `s voor Jeannette kan koken op de zondag òf net even die zon ’s ondergang kan blijven bekijken. Ik wens je mede namens Jeannette en Boy een hele mooie en fijne vakantie. Doe voorzichtig en geniet!

En om in de zomer stemming te komen, hieronder een aantal foto`s uit de blogs die zijn verschenen sinds september vorig jaar. Met tussen de 1500-3000 lezers per week blijven we vertellen over de avonturen in Zuid-Limburg. Het roer is om…en het wordt nog veel leuker….:-)

Tot over 2 weken!

foto 7 (3) St.Martinus selfie kikkers boy2 ezelsBoy grafheuvel - kopie woelmuis Basopwc boyzonpand vertrektijdbordje thermometer ballon2 - kopie finny leuk voetgangersbord basho koe met bal boy bal boy boymetpruik2 natuur2 basmetkoe boy graanveld wijn

PS: en voor wie onze gast wil zijn na de zomer  http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

Adië !!

4 gedachtes over “eigen maisoogst mislukt, noodweer bij ontbijt en zwembad groot succes!

 1. Marijke 5 juli 2015 / 21:04

  Misschien helpt het om het maisplantje in de volle grond te zetten. Als ze in een klein potje staan groeien ze op een gegeven moment niet meer verder.

  Like

 2. Peter de Vries 5 juli 2015 / 22:31

  Kook maar lekker voor vrouwlief, we lezen de blog loze zondag de vorige blog gewoon nog een keer!

  Like

 3. soerjanie 8 juli 2015 / 09:25

  Hallo Bas, wederom een heerlijk stukje tekst, hiervoor dank. Geniet van je reces, maar nog meer beleven van t leven. Fijne zomer en ps. Boy wordt op de zondag nog zeker gemist op de afdeling

  Like

 4. Mieke 19 juli 2015 / 21:24

  Fijn, een bonusblog, ik had deze nog niet gelezen. En ik heb me inderdaad tijdens die loeihete dagen af lopen vragen hoe het in Vlijmen zou zijn (-: Loeiheet dus, brrrr! Springt Boy nou nooit es in die sloot?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s