Spannende voortuin rodeo, opwindende Abri`s in Vijlen & ABN AMRO op bezoek…

Het was me het weekje wel. Ik weet niet hoe het in de randstad is( hoor alleen maar de file berichten, volgens mij staat iedereen daar nog meer stil dan dat het hier is)) maar ‘ hier geht’s los’. Karamba! Even kris kras door de week: Gisteren braken de koeien los van buurman Bert. Terwijl ik naar Voerendaal was met m’n kettingzaag én bosmaaier voor een onderhoudsbeurt, sprongen hier de koeien over..nee..DOOR de heg en was er algemene paniek in ons buurtje ’t Pannis’ ik kwam aan rijden en zag buurman Jo rennen! nou, die is niet meer de jongste dus dan weet je het wel! May Day!! 2 van de 5 koeien zijn zo drachtig als de kersen hiernaast dus die moesten mee. Niet dus. Ze sprongen dus echt door de meidoorn heg. ik stapte uit maar toen er 5 op me af kwamen sprong ik opzij. Roept Jeannette dat ik moest blijven staan! Ja doei, ben niet in Spanje bij de stieren race! Helaas zijn hier allemaal geen beelden van want samen met de andere buren stond ik inmiddels als mobiele wegversperring wél op onze doodlopende weg die dikbillen tegen te houden. Sensatie alom! (ik zie mogelijkheden voor een koeien rodeo arrangement maar dat moet ik even met Bert overleggen..)

Vanochtend vroeg (9 uur hoor), zijn we weer ’s naar het mooiste plekje van Nederland geweest. Bij Cottessen/Camerig. Wandelen langs de Geul.

geuldal

geuldal2

Het is daar zó mooi. We zagen een hele kudde koeien op weg gaan naar het water om af te koelen. Grote jongens, kleine jongens. Heel bijzonder. En allemaal lekker bij elkaar lopend. Bijna niet te vangen in een foto ( dus kom zeker zelf dit schouwspel bekijken!)

Onderweg kwamen we ook weer langs de Heimansgroeve. Het alleroudste stukje Nederland BOVEN de grond: 330 MILJOEN jaar oud! Kun je je toch niet voorstellen? nou, klees de fototekst maar, dan snap je waarom zoveel mensen hier een kijkje komen nemen

Heimansgroeve heimansgroeve2

Afgelopen week zijn we ook op een plek gekomen waar ‘onze bek uit de hengsels viel’: A Gen Beuke in Gulpen/Wittem. We waren uitgenodigd bij het 5 jarig bestaan van Klement Rentmeesters. Eigenaren Frank en Jessica Klement zijn diegene die wij in de arm hebben genomen om een mooie plek te zoeken. En die hebben ze gevonden voor ons… (understatement)  Zij vierden hun feestje donderdag j.l op een droomplek. Een geweldig huis ( en nu dus collega) waar je met 20 man op hoog niveau kan genieten:

a gen beuke agenbeuke3 a gen beuke2

Ik zie nu pas dat de foto`s nog geen fractie zijn van wat wij zagen. Echt, adembenemend en on-Hollands. Een vergezicht én een geweldige vijver waar de zwaluwen indoken ter verkoeling. En wat een vergezicht!!! Daar sta je dan op donderdag te genieten terwijl half Nederland aan het werk is (of in de file staat). Een geweldige zaak met zeer betrokken ondernemers die alleen gaan voor het beste! Erg mooi om bij te zijn!

ook mooi was het uitzicht deze week in Vijlen. Ik liep met Boy bovenlangs en zag dit:

uitzicht  De vraag is natuurlijk ‘waar keek je naar?” Nou, zoals jullie nu wel weten kijk ik naar allebei en ik moest gewoon deze foto maken! Heel Vijlen hangt er vol mee! En als je weet dat Vijlen een bovengemiddelde vergrijzing heeft lach ik me helemaal suf dat een adverteerder dit soort ongerichte reclame doet! Daar zit dus iemand gewoon te slapen in plaats van…..

Maar goed, we haalden er ook nog de krant mee. althans een gast van ons in het Hans&Grietje huisje, een fervent twitteraar én volger! : @Uilleac

kranttweet

vergadering3 vergadering2 vergadering

Afgelopen week hadden we ook onze 2e B-to-B meeting in huis. Een geweldig leuke club van de ABN-AMRO was te gast voor een 2 daagse meeting in ons huis. Geen duur hotel maar gewoon lekker opdubbelen in De Heerlijkheid en geen gekkigheid maar hard aan de slag en door buffelen. ’s Avonds naar ’t Hijgend Hert voor een snel diner en ook de lunch in A Gen Kirk moest binnen 45 minuten want er was werk aan de winkel! Realiseer me dat we een geweldige plek zijn voor vergaderingen met een MT of salesteam. Ver weg van de randstad, een flinke wandeling en weer ’s compleet iets anders dan een standaard hotel. Ze genoten met volle teugen en het was erg leuk om weer helemaal gastheer en gastvrouw te zijn. De handdoeken zelf vouwen, de haard aan steken, ‘turn-down service’als ze terug komen van het diner, koffie en thee verzorgen, BACK TO BASIS en Hostmanship optimaforma. Echt, te leuk om het anderen naar de zin te maken!

Hetzelfde geldt voor dit weekend. Karin viert haar 50e verjaardag met vrienden in ons huis, Vrijdag kwamen ze aan met een halve bus eten. Dan denk je even van…ehm… maar als je dan ziet hoeveel plezier ze hebben, hoe iedereen geniet en z’n eigen weg gaat in zo’n weekend, dan is het helemaal goed! Tuurlijk, prima als ze weer gaan morgen maar ook is het gewoon gezellig als er leuke mensen zijn die je huis en omgeving respecteren, leuk vinden wat je er samen van hebt gemaakt, dit uitspreken en je complimenten geven voor de inrichting, gastheerschap en vriendelijkheid.

beethoven

Ok, het was even wennen . ‘Beethoven’ kwam mee… Boy moest ook even wennen maar het hele weekend keek Beethoven tegen Boy op. Sterker, Boy liep er gewoon over heen…én werd z’n grootste vriend!

Tot slot 2 heel verschillende dingen, een weetje en een vraagje: sinds we hier zitten frituren we niet meer. Is het niet uit brandgevaar  (oud vakwerkhuis) dan is het wel uit gezondheidsoogpunt. We hebben zo’n ding gekocht waar je de friet ingooit én een eetlepel olie! Niks geen volgelopen frieten maar gezonde friet die nét zo lekker smaken alleen niet zo vet als normaal. Het is maar een tip!

frietpan

Het andere is een vraag. Sinds wij hier zitten hebben wij de nodige tuinplanten gekocht. SMaar ook zitten wij sinds die tijd met een lading plastic bakken waar je U tegen zegt!

plastic potten

Waarom heeft iemand hier nog niet `s iets voor bedacht? Waarom gebruiken we met z’n allen niet uitsluitend afbreekbare eco potten i.pv. al dat stomme plastic? Het zal best bestaan maar heb het nergens gezien tot nu toe…

Komende week wordt overigens een druk weekje. Maandag middag heb ik een presentatie over Klantvriendelijkheid bij dealers van een groot auto bedrijf in Utrecht, erg leuk om te doen! Dinsdagavond zit ik in SPA met de hostman ship Groep, een mooie club waar ik me aan heb verbonden omdat ik hier een groot fan van ben en het helemaal past in mijn werkzaamheden naast m’n gastheerschap in De Heerlijkheid. Het wordt overigens maar 32 graden in SPA dus de korte broek kan mee. Donderdag zit ik weer in Den Haag. Terug kom dag bij een grote verzekeraar waar ik weer in gesprek ga over ‘Klantvriendelijkheid’. ’s Avonds door naar Amsterdam om spullen op te halen van onze 2 heren. Die komen in de zomer naar Vijlen. HELP!!!! (of hulp?) Vooralsnog gewoon gezellig want op die leeftijd spreek je ze niet zoveel dus we hebben iets in te halen. Hetzelfde geldt voor de burgemeester die langs zou komen om het huis te bekijken. Een calamiteit deed hem de afspraak netjes doen verzetten. Kan gebeuren. O ja, Vijlen bestaat 1000 jaar volgend jaar. Kom `s met leuke ideeën! Ik zit sinds dinsdag in het bestuur!! Wat zou jij nou leuk vinden hier? Wat is iets dat jezelf hebt meegemaakt en we gewoon lekker kunnen overnemen? Reageer svp en wie weet ben je ere gast in de Heerlijkheid Vijlen.

Over de Heerlijkheid gesproken, de komende zomer zit nu zo goed als vol, nog een enkele midweek. Voor het najaar hebben we nog enkele data vrij voor een familie reünie /weekend.  info@deheerlijkheidvijlen.nl

Tot slot, wie het ziet op onderstaande foto heeft geen bril nodig. Naast ons huis zat op een paal…een uil. Een uiltje eigenlijk.een heel klein kerk uiltje. Ik pakte m’n verrekijker en drukte m’n Iphone er tegen aan. Dan krijg je dus dit soort Discovery-achtige foto’s

uil

Zie je ‘m? Middelste paal? Al zie ‘m niet, hij zat er toch. en als je komt logeren, zorg ik dat ie er weer is, echt!

Fijne zomerse week! We gaan ruim naar de 30 graden hier!

ZUID-Limburg hé?

Doe een beetje kalm aan komende dagen, zorg ervoor dat je niet met valdisper op vakantie moet, nergens voor nodig. It’s just work… groetX

http://www.bashoogland.com

koe2

PS: heb je onze 2 korte video’s nog niet gezien: kijk hier effe:

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

PPS en als je nog kans wilt maken op een weekend in het Kruisheren Hotel van Camille Oostwegel: kijk even op twitter @bashoogland  (als je me volgt) en RT even. #jezalhetmaarwinnen

3 gedachtes over “Spannende voortuin rodeo, opwindende Abri`s in Vijlen & ABN AMRO op bezoek…

 1. Peter de Vries 28 juni 2015 / 21:25

  Al met al was het weer een opwindend weekje voor je. 1000 jaar zou je groots moeten vieren maar wordt het dan niet door de massa overlopen? Meerdere kleinschaligere (thema/streek) activiteiten spreidt de aanloop.

  Like

 2. Marieke van Asten (@Ekeiram) 28 juni 2015 / 22:27

  In Noord-Limburg kennen we de “Boerderij in het licht” route. Basicly houdt het in dat boerderijen (maar meer en meer ook bedrijven of gewoon huizen met bv een mooie tuin) hun optrekje aankleden en in het licht zetten. ’s Avonds is er dan een autoroute die langs alle deelnemende gebouwen gaat om zo de regio eens op een andere manier te bekijken. Wellicht met enkele aanpassingen goed te organiseren voor Vijlen (en omstreken!)

  Like

 3. lien esselink 29 juni 2015 / 10:46

  Wat Heerlijk(heid) om te lezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s