Prinses op bezoek, hoe is de hersenschudding van Jeannette en lid van de VVV !

Mooi weekje was het hier in Zuid-Limburg alhoewel het weer ons, in vergelijk met vorige week, ietsje in de steek liet. Maar de tuin was er blij mee en het was ook nodig. Las dat de boeren 132 mm water tekort komen tot nu toe.

Nou, die kwamen wij niet tekort hoor!

Heb zojuist deze foto getwittert

wijn

Omdat het vaderdag is èn de langste dag. Dan mag je dus eerder beginnen, omdat je langer doorgaat maar waarschijnlijk eerder stopt, snap je?

wijnglas

Afgelopen week veel op ‘De Heerlijkheid’ geweest’ met uitzondering van een advies afspraak buitenshuis. een bedrijf wil voet aan de grond in de recreatie. Nou, daar weet ik iets van dus dat werd een leuk gesprek! Hierdoor had ik veel tijd voor onze gasten. Zowel in het Hans & Grietje huisje als in Lomberg (het grotere huis) hadden we weer geweldig leuke gasten. Een echtpaar dat elke dag in de buurt ging lunchen èn dineren.  Zodoende hoefde de keuken van het huisje bij vertrek niet gepoetst te worden! En met een onwijs maffe hond die veel met Boy in de weer was zal ik maar zeggen… In het grotere huis zat nu een kleiner gezelschap. Een jong gezin met 2 kinderen. Een van 3 en een van een half. Die van 3, Sjors, werd m’n vriendin voor de midweek. We gingen samen naar het beekje dat voor het huis over de weg loopt en weer verder gaat richting het gehucht Melleschet. Niks zo leuk als de richting van het water veranderen en op de terug weg met de koeien in gesprek. Op die leeftijd hebben ze helemaal geen Disney Parijs nodig maar gewoon aandacht voor kleine dingen. Ouders die met ze spelen, een koe, een watertje, een hond en kersen…heel veel kersen!!! En die staan hier naast de deur hoor. Aan 2 kanten zelfs. Buurvrouw Mirjam van Restaurant Cuba Libre heeft zelfs een ladder onder de boom gelegd. “Ga in hemelsnaam plukken!!! Ik heb nog 14 bomen vol staan en heb geen tijd!!” Ook buurman Bert heeft een aantal bomen vol in..eh… vrucht? staan aan de andere kant van ‘De Heerlijkheid’ waarvan een aantal pas later op gang komen. En daarnaast heeft buurman Bert nog pruimen staan maar die zijn nog even niet aan de beurt ( of bert..)

kersen2

kersen

Het is jaaaaaren geleden dat ik zelf kersen heb geplukt. Doen ze dat werkelijk met de hand? Er hangen er gewoon duizenden!! Je wordt er heel hebberig van! En wat een werk! Boy liep na een half uur schranzen met rooie lippen naar huis. (Heel sexy!) Die vrat op wat er al allemaal was afgevallen!

Die kleine prinses  waar ik net over sprak vroeg bij vertrek aan haar vader ( 3 jaar hé) “Papa, waarom moeten we eigenlijk naar huis???”Ik vind het hier zo mooi en prachtig!” Heerlijk hé? 3 jaar en dan iets ‘prachtig’ vinden!!! Zonder sentimenteel te worden maar DIT vonden wij dus leuk. Het anderen naar de zin maken! Ik heb uiteraard ook opgepast zodat zij uit eten konden gaan met z’n tweeën. Hostmanship van de zaak! En heerlijk een film gekeken in de grote huiskamer. Toen de ouders thuiskwamen hebben we nog een glaasje gedronken en heb je daardoor leuke gesprekken over van alles en nog wat!

martinus martinus2

Over wijn gesproken. Wist je dat in Vijlen, bij ons om de hoek én op loopafstand de BESTE wijngaard van Nederland en België ligt? Europese prijzen voor beste wijn, dozen vol met oorkondes en wereld wijd gelauwerd om z`n kennis. Stan Beurskens en z’n aanstaande vrouw Nienke Zwirs, runnen dit prachtige wijn domein en maken TOP wijnen. Stan adviseert wijn domeinen over de hele wereld en is een groot voorstander van duurzaam en vooral ook goede eerlijke wijn. Ga met hem rustig de discussie aan waarom een fles wijn geen 5 euro kán kosten. En hij leest het etiket voor je uit van de wijn die je hebt gekocht waarna je écht snapt wat er allemaal in zit… Het wordt weer `s tijd voor een special bij de Keuringsdienst van Waarde. Want inderdaad, we maken ons (terecht) druk over bananen en kinderkleding maar die wijn uit Chili of Argentinië van 3 euro inclusief transport, fles, tussen handel, etiket, dop…) kan de wijnboer nou ook niet veel opleveren…Hoor je niemand over.

Denk je aan wijn, denk je aan Toscane… toch? Ik reed van de week via Valkenburg en Wittem weer naar huis. zie ik dit:

toscane

Beste lezer, je kijkt naar een foto in ZUID Limburg!! Ik blijf me hier verbazen!! Tuurlijk, Maastricht is TOP maar na 2 keer de Stokstraat op en neer gelopen te hebben en op het OLV plein een pils te hebben genuttigd, is dit toch echt het Heuvellandschap van Zuid Limburg dat blijft betoveren! En ook bij onze gasten, veelal afkomstig uit de randstad, valt geregeld de mond open en komen ze met verbazing weer terug om òns te vertellen hoe mooi het hier is. Dat is ook het werk van m.n de provinciale VVV. Afgelopen week stond er een weinig feitelijk en journalistiek artikel in de Limburger over een nieuwe club die met een of andere boekings module de boel op stelten zet en de VVV in een lastig parket brengt. Wat ze nog niet begrijpen is dat je een leuke  boekingsmodule kan hebben (arrangementen zijn uit trouwens, dat regelt de gast allemaal ter plaatse wel!) maar er nogal wat promotie moet worden gedaan om ze op jouw app te krijgen. De VVV Zuid Limburg doet dit m.i goed. Mag nog een tikkeltje meer landelijk worden zoals de Veluwe en Zeeland ( veel van de overnachtingen in Zuid-Limburg zijn gasten van boven de rivieren) maar voorlopig staat Zuid-Limburg op de 2 e plaats als toeristisch merk (na Amsterdam!).

Uiteraard zijn we lid geworden met De Heerlijkheid Vijlen want als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om een sterke regio promotie te hebben. En algemeen directeur Anya Niewierra is reuze actief en betrokken met dit gebied dus…maandag j.l …op naar Valkenburg, lid geworden en de volgende dag hing de sticker achter ons raampje…

anyavvv

Toen ik weg reed uit Valkenburg zag ik deze bronzen mevrouw op een brug staan. Op een emmer. En dan zeggen ze dat Valkenburg truttig is, nou, ik vind Valkenburg geweldig leuk!! Hier krijg je nog een slagroomtoef, een koekje en een glaasje water bij een TOP koffie en dat voor € 2,25 ! Zet de hele stad maar vol met dit soort beelden, leuk!

blote vrouw valkenburg

Zoals bekend wordt er hier ook nogal gewandeld. Mijn hemel! Het heeft me al 8 kilo opgeleverd! Echter er zijn ook wandelingen van kroeg naar kroeg… Yvonne Cox, eigenaar van ons Vijlen’s wandelcafe A Gen Kirk, heeft wederom een boekje geschreven met nieuwe wandelingen. Erg grappig, zit ik in het Vijlenerbos op een bank, komen en er allemaal mensen voorbij met een artikel in de Limburger over dít boekje. Hoezo is free publicity in de krant uit??

kroegjeslopen

Voor Jeannette staat wandelen nog niet echt op het programma. Weliswaar is het ruim 5 weken geleden dat ze viel en een hersenschudding kreeg maar toch nog echt elke dag 2 uur slapen overdag en vooral rustig aan. (Dat is ongeveer vragen aan Max Verstappen of hij langzaam wil rijden….). Een hersenschudding duurt dus lang. Langer dan je denkt. Ook het gesuis in het oor en snel moe  blijft nog en schiet niet echt op.

Ondertussen staat hier in Zuid-Limburg alles te bloeien en te loeien. Graanvelden, bieten, mais, fruit en heel veel veldbloemen. Kan niet anders zeggen maar het is prachtig.

De zomervakantie komt er ook aan merken we. Veel aanvragen. Meldde ik vorige week dat het grote huis ( volgens mij een verkeerde naam want mensen vragen steeds hoe groot het wel niet is….) ook verhuurt wordt aan kleinere gezinnen, afgelopen week is het gewoon lekker druk met aanvragen voor de komende maanden. Ik weet nog uit m’n Landal tijd dat het najaar dé periode is voor familie weekenden. Nou, er wordt wat af gefamilied en ook de 25, 30,35 en 40 jaar getrouwd weekenden vliegen binnen, erg leuk! Ook de eerste vriendinnenweekenden komen eraan. Maar zoals gezegd, eerst de zomervakantie! En als je een beetje ruimte wilt met je kinderen en een geweldig uitzicht is dit de plek. (En het scheelt je een flinke autorit…. naar Toscane)

boy graanveld

En komende week?  Komt de burgemeester van Vaals, de heer van Loo, op bezoek. Hij had veel gehoord en gezien van De Heerlijkheid, dus was erg benieuwd. Ongetwijfeld komen we te spreken over CittaSlow, een keurmerk voor geselecteerde gemeenten die nog het langzame en mooie leven propaganderen. Word ongetwijfeld een leuk gesprek en al überhaupt bijzonder dat een burgemeester de tijd neemt om zich op de hoogte te stellen van nieuwe aanwinsten in z’n gemeente! Volgende week meer hierover…

Voor wie op zoek is naar een bijzonder huis op een bijzondere plek:

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl (en kijk vooral even naar de video`s!)

Voor nu, doe kalm aan. Het wordt hier in het ZUIDEN erg mooi: (hoor je vaak op het journaal, moet je maar `s op letten hahaha!)

weerkaart

net zo mooi als in Toscane of de Dordogne…alleen niet zover rijden.

En…als je wilt kun je 24 uur werken…

of minstens de helft (meer) genieten. Maak je eigen keus!

Fijne week xBas

5 gedachtes over “Prinses op bezoek, hoe is de hersenschudding van Jeannette en lid van de VVV !

 1. Peter de Vries 21 juni 2015 / 21:01

  Je verhaal is weer vol van één en al ‘rustig aan doen’ Daarom heb ik het nu maar eens wat rustiger gelezen, maar het blijft mooi om te zien en van afstand te beleven!

  Like

 2. Edgar Keehnen 21 juni 2015 / 21:07

  Hi Bas,
  Wat een mooi verhaal over een mooie streek. Wij in Vreeland (weet je wel, in de Vechtstreek bij Breukelen/Loosdrecht) vieren we dit jaar dat Vreeland 750 jaar geleden stadsrechten kreeg met legio leuke activiteiten. Maar daar bij jou is het ook genieten van de gastvrijheid. Staat hoog op het lijstje!
  Warme groet uit Vreeland,
  Edgar Keehnen

  Like

 3. Sonja 21 juni 2015 / 22:50

  hè wat heerlijk om te lezen, erg inspirerend.

  Like

 4. Peter 22 juni 2015 / 05:20

  Weer een bijzonder leuk verhaal! Chapeau Bas.

  Like

 5. Anya Niewierra 22 juni 2015 / 06:39

  Ha Bas, wij zijn bij de VVV erg verguld met het lidmaatschap van Mr. Gastvrijheid! En met de Heerlijkheid in Vijlen. Je bent een fantastische ambassadeur van onze heuvels! En van de VVV! Dit keer vooral door de wijze waarop je het verschil uitlegt tussen een ticketsysteem en het werk van de VVV. DANK.

  PS: De Dame op de Emmer in Valkenburg is al bijna zoals het Manneke Pies van Brussel. Vooral de heren verdringen zich op het bruggetje om een goede shot van haar beste kant te maken. Is jouw ook gelukt 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s