Boy is naar de kapper geweest.., Drône boven Vijlen en ons oude huis…

boymetpruik boymetpruik2

Deze week maar als eerste de foto`s van Boy’s nieuwste kapsel. Hij wilde graag ’s iets anders. En omdat ons huis aan een wandelpad ligt, komen er per dag geregeld een paar westerse honden exemplaren voorbij. Om de aandacht te trekken heeft hij bij kapper Angie in de hoofdstraat van ons ‘centrum’, een nieuwe coup uitgezocht. We zijn natuurlijk allemaal erg benieuwd wat jullie er van vinden….:-) Blijft een bijzonder beest, alles wat je met ‘m doet vind hij goed. vooral als je zegt “Boy, foto”, schiet hij in een Douze standje. Van wie zou die dat toch hebben?

Het zal via m’n twitter en facebook wellicht duidelijk zijn geworden : het was de week van de video opnamen voor ‘the movie’ over ‘De Heerlijkheid’. Een geweldig cadeau van Nens Janssen van Fides Video ter gelegenheid van mijn afscheid bij Landal. Ik heb met Nens kennisgemaakt op twitter en zijn in contact gekomen via een actie die ik had bedacht “Filmers gezocht”. Nens kreeg een proefopdracht en is sindsdien, samen met mede eigenaar Dennis, hofleverancier voor m.n alle video producties van http://www.hofvansaksen.nl Op maandag moest, na het vertrek van onze eerste (zeer enthousiaste) gasten ( die gelijk weer hebben geboekt voor volgend jaar pinksteren YES!!), de boel natuurlijk als een razende worden schoongemaakt. En omdat Jeannette nog zeker niet de oude is ( 1x  overdag een slaapje van 2 uur en héél kalm aan….) had ik hulp van 2 top schoonmakers. Alle bedden moesten opgemaakt worden (we hebben inmiddels een goeie wasserij want we zijn hier niet naartoe gekomen om 7 avonden te strijken, toch?) en gaan!! ’s Morgens kwamen Nens, Dennis en Sander met hun materiaal.

video1 video2 video3

Veel wind, veel wolken maar ok, vooruit, let`s go!!! De volgende dag konden alle buitenopnamen overigens opnieuw want we hadden toen geweldig licht en veel zon maar dat weet je maar nooit… Zo`n drône is dus echt helemaal te gek. Hij (zij?) vloog ter hoogte van de kerkklokken maar kan dus gewoon 2 km de hoogte in. Gezien het vliegverkeer op Aken en Maastricht hebben we maar afgezien van een mogelijk nieuwsbericht want onze  vergunning loopt nog …. Het waren kortweg 2 geweldige dagen! Ik begrijp, nu ik er ’s bij ben geweest, dat Fides alle top video`s doet voor het meest bijzondere resort van Nederland, HofvanSaksen. Gedreven, enthousiast, aardig, proffi, en daarnaast hebben we ongelofelijk  veel plezier gehad samen!! Het zijn de mensen die ’t ‘m doen.

teamfoto

vrnl: Sander, Nens, Jeannette, Dennis en moi

nens1 Nens in onze ‘uitzichtstoel’ en dit werd ook gelijk haar nieuwe profielfoto 🙂

En even met Nens, als herinnering, op de foto met onze voortuin….. op de achtergrond (is toch gewoon buitenland???)

uitzicht

Geen idee hoe ze dat gaan monteren, zal wel een aparte ‘Boy Cam’ film worden, maar ook Boy heeft opnamen gemaakt. Hij liep door het gras, dronk uit de Lombergbeek, kortom, je kunt straks precies zien wat híj ziet als hond. En dat als afgekeurde blindegeleidehond!!! Het mooie was ook hier weer z’n dienstbaarheid. Je zag ‘m kijken: ” prima jongens, ik doe wel mee, pruiken prima, camera’s ok, zeg ’t maar”

boy camera boyvcamera2

`s Avonds met z’n allen gegeten in A Gen Kirk in het dorp èn op loopafstand, heerlijk rundertong gegeten, werkelijk té lekker!! Op de wandel terugweg zagen we dit:

natuur

Als een dolle zijn we terug gelopen naar ons huis, de drône de lucht in gestuurd en binnenkort gaan we zien op of het de videofilm gehaald heeft…. spannend!

De volgende dag begonnen we met dit soort beelden.

natuur3

Dit is vanaf de  zijkant van ons huis! Kan hier uren naar kijken. De drône vloog over onze hoofden en ging zo het dal in. Een mooi eindshot… Ook dit gaan we zien…of niet…

Na de video opnamen was het tijd om de laatste dingen  te doen in ons oude huis in Leidschendam. Jeannette zou eigenlijk gaan maar die is nog steeds herstellende. Ze reed van de week bijna tegen een vrachtwagen op ( in Simpelveld nb!) dus 2 uur rijden naar Leidschendam was geen optie.De tuinman werd voor 2 dagen schoonmaker… Ik heb me een slag in het rond gewerkt want er moest werkelijk geen paperclip meer achter blijven! We gaan het nl. verhuren aan expats die in Den Haag werken. Mocht je nog mensen weten die een karakteristiek sfeervol huis zoeken: we zitten bij makelaar Hoogenboom in Leidschendam. De auto puilde uit en ik ben onderweg geregeld nagekeken kan ik wel zeggen…. Maar het is helemaal spik & span. Ik zou het zó huren!  Er is echter één vriend die er nog staat:

minnor morris

Zielig hè? Ik heb er nog steeds geen nieuwe baas voor! Onze Morris Minor ( 1967) is te koop voor € 8750 en vooralsnog gaat die tijdelijk naar Kerkrade in een auto opvangcentrum. Buurman Rene heeft een opslagruimte voor ons waar deze beauty voorlopig mag logeren. En komende week ga ik ‘m ophalen, ga met de trein naar Leidschendam en rij met z’n tweeën helemaal terug. Open dak, factor 6 op m’n hoofd en rijden maar! Kan zo zijn dat je mij ziet op de snelweg. Ga niet harder dan 90 dus wie weet haal ik de file berichten! Wel effe toeteren hé?

Maar dat is pas eind van de week. Eerst zijn we dinsdag 2 juni  25 jaar getrouwd. Ja , de tijd vliegt! Gaan we `s avonds met z’n tweeën vieren in Hotel Beaumont, die hebben een geweldige Brasserie gemaakt “Harry`s”, erg benieuwd.  Later dit jaar gaan we het nog maar `s overdoen met de jongens… 🙂

En dan tot slot het weer. Ik geloof m’n ogen gewoon niet. Heb je het gezien?

weerkalender1 weerkalender2

Echt, dat wordt genieten! Ik neem zomaar een week vrij denk ik!! hahaha!! Een sabbatical !!! De heg moet bij geknipt worden, beetje schoffelen. En Jeannette is druk met de boekingen ( ja die boeking uit Sydney gaat ook door!!!) En er belde van de week spontaan iemand op “ja, we organiseren elke 2 jaar een weekend. “Nou zijn we in Eindhoven en dachten ach we rijden even lang, kan dat”? Nou, lang verhaal kort: rondleiding, koffie en geboekt! Zo leuk! Het grote huis verhuren we trouwens de komende weken ook voor last minutes die niet meer in Hans en Grietje kunnen. De afdeling Yield & Revenue draait op volle toeren want parkeren bij de AH in Vaals is betaalt parkeren ( en bij de Lidl is het gratis hahaha) Morgen gaan we  een agenda kopen voor 2016. Diverse boekingen vandaag, zó gaaf maar je moet het wel ergens opschrijven…want met een flinke hersenschudding….vergeet je weleens wat…hè Jeannette?  🙂

verkeersbord

Zag vandaag in Eys bovenstaand verkeersbord. Met de mooie vooruitzichten een bijzonder bord. Trouwens ook zonder vooruitzichten grappig want ik zie de relatie niet helemaal, jij?

We gaan sluiten en Boy uitlaten. Als ik ons huis uitloop, even het wandelpad af, door de Lombergbeek die al eeuwen over ons weggetje stroomt, zie ik als ik omkijk dit:

kerktoren

Om klokslag 23.00 uur doet de pastoor de lampjes uit en gaat Vijlen slapen. Dan hoor je alleen nog maar die uil in het Vijlenerbos. Die roept de hele nacht dat ie het naar de zin heeft hier in Zuid-Limburg.

En ik? Ik geniet van dit mooiste stukje buitenland in Nederland… (en als bijvangst mag ik de medicatie voor m’n suiker verminderen door het vele bewegen hier.) Ja, je zult er maar wonen!

bas bij paal

Bij de weg,  àls je nog vrije dagen hebt… het wordt over de 25 graden!

Geniet! #hetismaarwerk

en mocht je toch nog besluiten om …..

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

Tot volgende week! X

3 gedachtes over “Boy is naar de kapper geweest.., Drône boven Vijlen en ons oude huis…

  1. Peter de Vries 31 mei 2015 / 21:32

    Weer een verhaal om van te smullen, nu maar wachten op: Vijlen, the movie!

    Like

  2. Marcel Glaser 1 juni 2015 / 07:50

    Heerlijk zulke verhalen. Bas je had echt tekstschrijver moeten worden. Lekker ontspannen om te lezen.
    Ga zo door en we gaan onze eerste Vijlen thriller krijgen!

    Like

  3. Peter Smit 1 juni 2015 / 17:58

    Dit zijn verhalen waarmee je tijdens het lezen een smile hebt. Gefeliciteerd met het verminderen van de medicijnen 👍🏻👊🏻 Ik kijk uit naar de opnamen die met de drône zijn gemaakt.

    Like

Plaats een reactie