De hersenschudding van Jeannette, 5000 bezoekers op de site & Boy wil op voetbal!

Het was een rustig weekje. Een heel rustig weekje. Nou zijn de weekjes in Zuid-Limburg per definitie rustig maar zo rustig is het nog nooit geweest! Voor Jeannette dan hé. De hersenschudding die ze vorige week opliep naar aanleiding van een flinke val op de plavuizenvloer heeft de week aardig bepaald. En ‘aardig’ had een hele andere betekenis. Overdag vertrok ze, na veel gesteun en gezucht, 2 keer per dag naar bed om vervolgens elke keer 2 uur te slapen. En `s avonds uiteraard er weer vroeg in om gewoon het klokje rond te slapen. Dan heb je dus een goeie hersenschudding! Haar verjaardag van 12 mei j.l met het etentje in de Gerardushoeve in Epen ging natuurlijk helemaal niet door. Het werd een cracker. Met brie! En daarna weer naar bed. Tussendoor kreeg ik de nodige opdrachten die ik met veel liefde uitvoerde, jullie kennen me inmiddels hahaha. Nee zonder dollen, ik was net Florence Nightingale. Zeg maar Floris! Ik hoop wel dat het snel overgaat want het is niet erg gezellig zo. Ze wil van alles maar het gaat effe niet. Ik denk dat wij kerels dan denken ‘morgen weer een dag’ maar als je als sterrebeeld “stier” bent, ken je het woord morgen niet, het moet vandaag! Namens Jeannette uiteraard dank voor alle lieve mails, Facebook en beterschapstweets! #aardigzijnkostniks en gelukkig is alles goed afgelopen en heeft het even tijd nodig.

boy bal

Wie ook tijd nodig heeft is Boy ! Die denkt soms van ‘HALLO ik ben er ook nog!!! Hij komt dan met een voetbal aan. Normaliter schiet ik die het weiland in maar ….daar staan nu koeien! En aan de zijkant staan inmiddels óók koeien. (erg grappig, als ik op het keukenraam tik gaan ze loeien!!). Dus er kan niet meer over de heg geschoten worden. Vorige keer deed ik dat nog uit  maar toen raakte ik een koe…en die begon te rennen. Gelukkig de goeie kant op en niet richting het hekwerk want ze lopen gewoon door is me verteld.

Bij het laatste avond wandelingetje met Boy stond voor ons huis op een heuvel deze koe. Bijna niet te pakken dit beeld op een iphone maar weelicht voel je de sfeer:

koe2

En achter ons huis, aan het hekwerk van Hans & Grietje zijn de schapen gekomen.

zwarte schaap

Uiteraard ken je de uitdrukking van “het zwarte schaap in de familie”. Nou, die loopt hier hoor! In geen velden of wegen een ander zwart schaap te zien, alleen deze. Omdat ik toch alle tijd heb zit ik me suf te bedenken hoe die nou hier terecht is gekomen. Is het een asiel schaap? Of een adoptie schaap uit een andere gemeente? Is het, als het dan toch over wol gaat, een weeffoutje van de natuur? Feit is dat het inmiddels m’n grote vriend is geworden. Dit schaap komt naar het hek als we langs lopen. Een plastic hekje dat onder stroom staan anders lopen ze weg. En ik kan zeggen dat ook Boy nu weet dat er stroom op staat. Hij raakte het hek aan met z’n neus en ging daarna met 25 km per uur naar huis rennen. Best zielig… Als we nu over het pad lopen, loopt die strak naast me. Alles heeft zo z’n voordeel…:-)

Zo ook het volgende bericht dat ik op twitter al gedeeld heb: Vijlen krijgt weer een pinautomaat!! En het bijzondere is: hij komt in het CENTRUM!!

pinpas

Het centrum bestaat uit 1 straat die, als je even niet oplet, al weer uit bent. Dus ik ben erg benieuwd waar die komt. Twee jaar lang hebben ze het hier zonder moeten doen. En inderdaad, het is wel erg onhandig soms.Gelukkig is de economie niet tot stilstand gekomen. Maar goed. Dit is ook weer opgelost en de inwoners van Vijlen kunnen weer rustig slapen.

Wij ook trouwens. Zoon Jip was met vriendin Romy op bezoek. Na het douchen ging hij even TV kijken en Jip riep in lichte paniek “er komt water uit de TV kast!!! En niet zo’n beetje ook!! Mijn hemel, wat nu weer!!! Bij navraag aan de klusjesmannen kwam het euvel snel boven drijven: chips, er was dwars door de afvoer van de douche geboord!!! En omdat de kamer nog amper was bezet, hebben we het probleem nog weinig aan de hand gehad!

rioolbuis

Inmiddels heeft Kim alles gerepareerd en kunnen we zowel boven douchen als beneden ….TV kijken!!

En dan is er natuurlijk nog de nieuwe website! http://www.deheerlijkheidvijlen.nl Inmiddels hebben we ruim 5000 bezoekers gehad (dit weekend niet meegerekend). Best veel als je bedenkt dat het alleen via facebook en twitter is gepromoot. Ook hier dank aan iedereen die heeft gereageerd, geliked en gedeeld. En uiteraard leuk als je het alsnog wilt delen aan familie en vrienden…:-) Eind mei gaat Nens Jansen van FidesVideo, een video maken van het grote huis èn Hans&Grietje. Ook weer iets leuks om naar uit te kijken. En komende week? Geregeld boven de rivieren: Maandagmiddag naar Amsterdam waar ik te gast ben in een webinar van Nuon waarbij honderden zakelijke Nuon relaties meekijken naar een LIVE online TV programma ditmaal over klantvriendelijkheid. Verder deze week een spreekbeurt over ‘klantvriendelijkheid’ bij een zorginstelling, een juryvergadering “Klantvriendelijkste Directeur van Nederland”met links Willem Brethouwer van SAMR (voorheen Marketresponse) en daarnaast Egbert-Jan van Bel (auteur en eigenaar Beeckesteijn)

willem

En tot slot poetsen, veel poetsen en onkruid wieden in Leidschendam! Ons oude huis gaat namelijk in de verhuur aan expats ( is de bedoeling) en moet even gefatsoeneerd worden aan de buitenkant. Ook nog `s even kijken hoe ik de Morris uit de garage krijg…. nog steeds niet verkocht ( niet duur  slechts € 8750)… Maar buurman Rene heeft in Kerkrade een plekje!  morrisminnor

Ik ga er een eind aan breien. Ik hoop dat Jeannette weer snel de oude wordt, het weer zo blijft als nu, we vrijdag a.s met het Pinksterweekend onze eerste gasten mogen ontvangen in het grote huis, er geen water meer uit de TV kast komt en jullie…

….net zo genieten als ik!

‘Adië wa’

Fijne week en doe kalm aan ( is veel leuker 🙂

Fijne week allemaal!

groet Bas HooglandX

http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

GB369362

4 gedachtes over “De hersenschudding van Jeannette, 5000 bezoekers op de site & Boy wil op voetbal!

 1. Peter de Vries 17 mei 2015 / 19:09

  Inderdaad Floris, een rustige week is niet zo rustig! Maar enerverend was het ook deze week weer!

  Like

 2. leni 17 mei 2015 / 19:22

  Ha ha die Bas je bent wel heel erg chill daar in het Limburgse Je loopt een weekend achter Pinksterweekend komt eraan …iplv hemelvaart dat hebben we net gehad Sterkte met de vrouw
  Gr Leni

  Like

 3. Miny van t Ende 17 mei 2015 / 22:16

  Beterschap met Jeanette en fijne Pinksteren! Nog steeds een leuk blog!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s