Eindelijk is de site klaar, leuk bezoek en…ambulance voor de deur!!

O Boy, wat een week. Wat een geweldige week was het (weer). Vorige week zondag is Hans Timmermans begonnen met de foto shoot van het grote huis. In december heeft Hans alle foto`s gemaakt van het Hans & Grietje huisje. Het gevolg is dat dit unieke huisje nu tot eind oktober zo goed als volgeboekt is… Nu was dus het grote huis aan de beurt. Een geweldig moment waar ik enorm naar uitkeek. Want vergeet niet dat we hier al vanaf 1 oktober mee bezig zijn. Metname Jeannette heeft zich met het interieur en de styling bezig gehouden. we kwamene hier immers in een volledig LEEG huis. Alles uit Leidschendam moest z’n plaats krijgen, kasten en andere spullen zijn gekocht op markten in Luik, Tongeren, Battice en een geweldige zaak in Valkenburg. En alles moest uitgezocht worden en een plek krijgen op zolder A, B of C. Spullen van de jongens van vroeger, de kerstspullen, de zomerspullen etcetc. En nu kwam de fotograaf. en wat voor een fotograaf. Hans, die al 19 jaar voor Landal de meeste brochure covers en mooie platen heeft geschoten, ging ons huis fotograferen. Zonder lampen en trucs maar zoals het is. ‘What you see is what you get’. Net zoals we dat bij Landal deden. Hans stond om 5 uur `s morgens op en liep om het huis. Te zoeken naar het benodigde licht, te wachten op die wolk die maar niet weg leek te gaan en in afwachting van dat juiste zonnestraaltje. Zoon Sil was ook mee. En elke keer moest die aan de kant en uit beeld als er afgedrukt ging worden… Rillend van de kou wacht hij tot z’n vader klaar is..zo lief!

hansensil

En na 2 volle dagen en 2 avonden waren we klaar. Ik had al door de lens gekeken maar ja, da’s wel heel klein! Dinsdagavond ging hans weer naar huis en dook achter de computer om alles te bekijken. `s avonds laat had ik de foto`s. Ik heb ze tot diep in de nacht keer op keer weer bekeken en zelfs Jeannette wakker gemaakt. Samen keken we naar het resultaat. Haar scherp en bloedmooi. Hoe trots kun je zijn en hoe blij kun je worden wetende dat hier straks families gaan genieten en jouw huis hebben gekozen op basis van wat ze hebben gezien. Omdat ik het toch niet kan laten hieronder een hele kleine selectie:

_Q0B9742 _Q0B9755 buiten terras hoge kamer huiskamer2

En de vele andere foto`s van bv de kamers kun je zien op http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

De foto`s werden gelijk doorgestuurd naar Globeview, een internetbedrijf in gulpen. Dennis, de man achter Globeview, was razend enthousiast en zette er zoveel haast op dat we dus gisteren LIVE konden. Vrijdag j.l ging ik langs bij Dennis om te kijken en samen te bepalen wat er ging gebeuren. Niks zo leuk als een bedrijf proactief is en meedenkt. Ik heb al genoeg aan m’n hoofd !! Op zaterdag ging Dennis nog even lekker door en konden we `s avonds los met al gelijk bijna 2000 ! bezoekers op de eerste dag! Best veel!

Ook nogmaals dank aan Marjon Borsboom. Iemand die mij volgt op twitter en spontaan en geheel belangeloos aanbood om m’n tekst te bekijken op taal en spelfouten. Niet m’n sterkste kant zal ik maar zeggen want ik tiep zoals ik praat. Schijnt wel leuk te zijn om te lezen maar de d`s en t`s vliegen finaal uit de bocht. Ik heb vroeger gewoon niet zo op zitten te letten en dat kofschip is finaal aan mij voorbij gevaren! Maar Mirjam, nogmaals dank #aardigzijnkostniks

De site is dus LIVE en als hoofd promotie van ons huis dacht ik: nou moeten we het nog even bekend maken. Bij Landal heb ik jaren lang acties gedaan op twitter. Zo heb ik fotografen gezocht #jijeenweekendikdefotos waarbij men tijdens het weekend natuuropnamen maakten die ik weer gebruikte bij Landal. Hof van Saksen werd ook via twitter succesvol gepromoot nadat het na faillissement bij Landal in goeie handen kwam ( en ongekend goed loopt nu trouwens!)  Of ik deed, als eerste in de recreatie een actie met TESTERS GEZOCHT waarbij men een bericht moest RT mét een link erin. Het record was 9200! RT voor nieuwe bungalows op Sluftervallei (Texel) en er keken die dag 12000 twitteraars naar de desbetreffende link op de website!

Tijd voor een RT actie dus, ditmaal voor mezelf zal ik maar zeggen, ons eigen huis, ons eigen  ‘roer om’. Het moment waarop je iedereen kan laten zien wat een geweldige stek dit is en wat een authenthieke, goed voelende omgeving dit is. De plek waar straks vele families naar toe komen om hún weekend te houden. Waar goeie gesprekken worden gevoerd, geborreld, gegetengelachen en ook zeker gehuild, hopelijk van plezier. Waar later op terug gekeken wordt als dierbaren er niet meer zijn. Weet je nog? Zo’n plek willen we zijn. Het gasten naar de zin maken en alle verwachtingen overtreffen. Dàt is wat Jeannette en ik willen. En als er ergens èèn plek is waar dat kan, is dat hier. in Zuid-Limburg! Zo, dat is eruit en recht uit m’n hart!

Inmiddels staat de RT teller op bijna 1100, een mooi aantal voor een kleine ZZP-er en vele duizenden hebben al doorgeklikt naar http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

En de winnaar die 3 dagen komt genieten in De Heerlijkheid Vijlen is: Elzelien Goossens (op twitter bekend als @elzelieng. Van Harte, we nemen contact met je op!

En verder deze week behalve dat de foto`s klaar zijn en de site live?

carolineenbas

M`n oude ( nou oude…), m`n ex-… eh…hoe zeg je dat…ja: m`n voormalige assistent, PA en secretaresse bij Landal, Caroline Valk kwam langs. Was op vakantie in Schin op Geul én benieuwd naar het huis. Hele familie mee, koninklijke rondleiding, koffie en zelf meegenomen gebak (kijk daar houden we van…) Had nog even een vraagje over iets met de computer…dus die mag vaker langs komen zal ik maar zeggen. Erg leuk dat ze er was want we hebben lief en leed gedeeld ruim 13 jaar!

Ook kreeg ik bezoek van Camille Oostwegel en z’n vrouw Judith. Bekend van  Chateau St.Gerlach, Kruisheren hotel, Winselerhof én Chateau Neercanne in Maastricht. Een top hotelier in hart en nieren, een Zuid-Limburg promotor pur sang en erg leuk dat hij óns huis wilde zien.

bas en camille

`s Avonds gegeten bij ons om de hoek bij restaurant ‘Uit de kunst’ in Vijlen. Die hebben sinds kort een ‘bibe gourmand’ dwz vrij vertaald: het omrijden waard voor een heel redelijke prijs en dat klopt helemaal. Een aanrader voor onze gasten !!Weer een reden om hier te komen..

regenboog

Bovenstaande foto kreeg ik van de familie Dritij, overburen. Ze zagen een regenboog die eindigde…bij ons. Ik WA hem nog dat er geen pot met goud lag maar hij WA mij een waarheid als en koe: “Nee jongen, je woont op een gouden plek”.. Kijk, en dit soort dingen vind ik leuk, daar geniet ik van. Klein geluk noemen ze dat hier nog.

En verder was het rustig. De rabarber groeit tegen de klippen op. Geen idee wat we ermee gaan doen. Ik weet niet of het op marktplaats wordt aangeboden anders ben ik de eerste.

rabarber

Gebeuren er dan alleen maar leuke dingen?

Nee , zeker niet. En omdat ik vind dat een blog een blog is over wat er écht gebeurd is maar even het volgende want ik had de schrik van m’n leven. Vrijdag j.l kreeg Jeannette enorme kramp in haar been. Nou heeft ze dat al zolang ik haar ken dus dat was geen big issue. Maar terwijl ik TV zit te kijken hoor ik achter mij zo’n enorme klap! Jeannette valt neer en komt ongelofelijk hard met haar hoofd op de plavuizen terecht. Het was de klap als van een aardewerkpot gevuld met aarde die iemand liet vallen. Ik dacht echt dat ze dood was. Als ‘tuinman’ weet ik niet wat het verschil is tussen bewusteloos en dood zijn maar voor mij moet iemand die zo’n klap maakt morsdood zijn. Dit geluid raak ik nooit meer kwijt! Ik 112 bellen in paniek en met een levenloze Jeannette in m’n schoot. Ik ga hier toch niet alleen wonen? Dit gaat toch niet gebeuren? Na 1-2 minuten kwam ze bij. Bloed uit haar hoofd en totaal verward. De kramppijn moet haar zo naar het hoofd zijn gegaan dat ze flauw viel. Na 15 minuten arriveerde de ambulance en voor de zekerheid (protocol) moest ze mee. Overigens, Boy raakte ook in de stress door mijn paniek en liep panisch in het rond, zo zielig. Voelen die honden aan volgens mij. Enfin, mee naar Heerlen, hersenscan, en gelukkig ‘niks’ behalve een flinke hersenschudding. Om 4.30 uur waren we met de taxi weer terug in ons huis…pfffff… Het gaat inmiddels beter alleen begint de bloed uitstorting iets te zakken dus ‘no pictures please’. Komende dagen kalm aan voor ‘de lady of the house’ en ben ik plaatsvervangend CEO, YES!!!! Eindelijk ‘in charge of ‘The Heerlijkheid Vijlen’. Jammer dat het nu nét klaar is…. ‘no decisions  to make’, de timing kon niet beter…En gelukkig hoef ik deze das ook niet om… (Cadeautje van gast Benno..)

das

Dan vandaag maar voetballen met de koeien dames1, voor de heg:

koe met bal

Morgen gaan we naar de 27 graden hier wat betekent dat het hier op het terras naar de 30 gaat. Zal er weinig van meemaken want ik ga morgen naar Zwolle voor een spreekbeurt over “de succesfactoren van een klantvriendelijk bedrijf”. Erg leuk om te doen en die zon blijft wel. Overmorgen is Jeannette jarig..en dat vieren we! Met een etentje in de Gerardushoeve in Epen.

Denk dat we een glaasje drinken op de goede afloop van …alles dat we hebben meegemaakt in dit mooie stukje Nederland.

Fijne week allemaal en…

#aardigzijnkostniks

GB369462

12 gedachtes over “Eindelijk is de site klaar, leuk bezoek en…ambulance voor de deur!!

 1. Marlieke van der Willik 10 mei 2015 / 21:19

  Wat een leuk overzicht zo weer Bas. Beterschap voor Jeannette!!

  Like

 2. miny van t Ende 10 mei 2015 / 21:46

  Beterschap voor Jeanette en alvast een fijne verjaardag!

  Like

 3. Johan 10 mei 2015 / 21:46

  Leuke blog weer. Gefeliciteerd aan Elzelien! En naturlijk veel beterschap voor Jeanette! 🙂

  Like

 4. Agnes bakker 10 mei 2015 / 21:49

  Wat een mooi verhaal, en wat een boel ***** dagen. Maar ook de minder mooie dinfen geven een beeld van het leven in Vijlen. En wens jeannette sterkte en vooral rust anders blijft de hoofdpijn terug komen. Een goed bedoelde tip. Uit ervaring.

  Like

 5. Sietske van Vugt 10 mei 2015 / 22:10

  Fijn dat de site nu af is , ik ga direct een kijkje nemen… Heel veel beterschap voor Jeannette, gelukkig is het “maar” en hersenschudding!

  Like

 6. Erik van der Saag 11 mei 2015 / 09:59

  Succes met de nieuwe onderneming. Het ziet er prachtig uit zo op de foto’s.
  Erik

  Like

 7. Yvonne 11 mei 2015 / 18:45

  Beterschap voor Jeanette, Bas! Dat zal vreselijk schrikken zijn geweest!

  Like

 8. SonjaStoel 11 mei 2015 / 19:18

  Wat zal Jeannette zelf ook geschrokken zijn zeg! Hoop dat ze snel herstelt.

  Like

 9. Peter 11 mei 2015 / 20:07

  Dat was schrikken Bas! Goed te horen dat Jeannette aan de beterende hand is. Ik heb jullie site bezocht. Dat ziet er puik uit! Chapeau! Jullie gasten boffen met zo’n prachtige plek!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s