Xandra Brood op bezoek, weer oppassen op Boas, filmopnamen om 6.30uur en…opruimen!!

Elke week denk ik, als m’n blog weer klaar is, wat ga ik in hemelsnaam komende week schrijven. Nou, ik kan je zeggen dat ik eigenlijk wel erg veel mee maak als ik op zondag even terug denk aan de afgelopen dagen! Door deze blog te maken ervaar je eigenlijk veel intensiever wat er allemaal gebeurd! En als dat ook nog`s geen stressie dingen zijn geeft dat wel een erg goed gevoel! Dat ‘roer om’ was zo’n slecht idee nog niet hahaha!

De week begon met een bezoek van Nens Janssen, directeur van FidesVideo. Dit geweldig leuke mens gaat voor ons, als afscheidscadeau bij Landal, eind mei een videofilm maken van ‘DeHeerlijkheid’. Nens heb ik via twitter leren kennen en is, vanaf het moment dat Landal Hof van Saksen overnam, hof leverancier geworden van alle video`s.  Ze was in Mechelen aan het filmen voor een TV productie voor de Zonnebloem, dit keer met Xandra Brood. Ze kwamen even het huis bekijken en daarna zijn we wezen eten in ’t Hijgend Hert waar gastheer Hank ons goed ontving met een Hijgend Hert biertje. Uiteraard nam Xandra even zitting in ‘De Stoel’, een plek waar alle gasten zich zelf inmiddels fotograferen! Een erg sympathiek mens die Xandra, geïnteresseerd, gezellig en geen kapsones!

xandra brood

En zoals je kunt zien wil ook onze poes Spike aandacht en stapt na Xandra op ‘De Stoel’, ok dan…..

spike

Tussen alle bedrijven door van het opruimen maak ik elke dag ook even m’n rondje met Boy. Ik liep hier 200 meter op een landweggetje. Als je loopt kijk je vaak omlaag. Best zonde want als je dat doet…zie je niks. Gelukkig zag ik iets wat vrij zeldzaam is…. Zie het het? op de foto rechts?

boom fazant fazant

Het is geen beste foto maar er ligt in de boom knot ‘gewoon’een fazant te broeden, je ziet wellicht  rechts de kop van deze prachtige vogel. Gelukkig zag Boy niks al liep die 10 minuten om de boom heen… Maar genoeg gewandeld want er moest gelakt worden of beter, geolied! De vloer van de terraskamer, prachtig eikenhouten planken, zag bleek en niks is zo leuk om dit glimmend te krijgen. Zie hier het verschil:

lakken

Wel had ik het een beetje te dik erop gesmeerd. Het plakte als een gek en je zag alles! DIT KOMT NIET MEER GOED dacht ik…PANIEK… Ik heb toen in de grote huiskamer onder de kamer de houtkachel opgestookt naar 26 graden. En via het houten plafond vloog dit door de vloer. Na 3 dagen ging het goed! Ik moet zeggen: ik kan m’n haar erin kammen, te gek! Zo, die is ook weer klaar voor de fotograaf die ging komen ( en inmiddels al aan de slag is !)

Afgelopen week kwam er ook nog even een filmploeg op bezoek. Compleet met catering, regisseur etctec. Ze hadden gegoogled op ‘vakwerkhuis Limburg’ en wij kwamen als eerste boven drijven. Zij op site inspectie en ze wilden persé komen filmen. Het ging om een korte film die gaat draaien in filmhuizen. Aardige lui alleen was het wel wat vroeg: half zeven!! Mààr om 9 uur was iedereen weer vertrokken.

film3 film2 film1

Dit kon overigens alleen dankzij de medewerking van de gasten die in het Hans&Grietje zaten. En dàt waren weer gasten die voor de 2e keer in 2 maanden bij ons te gast waren omdat ze het zo geweldig naar de zin hadden de eerste keer: Benno, Heidy en onze grote vriend Boas. Onze eerste oppas gast zodat Benno en Heidi uit eten konden. En dat deden ze natuurlijk weer dit keer. Op kosten van de filmploeg hadden ze een heerlijke avond in restaurant Cuba Libre bij Viktor & Mirjam op loopafstand van ons huis.

Als je bedenkt dat bijna alle gasten die bij ons zijn geweest en nog gaan komen, via social media bij ons terecht komen (we zijn volgens mij het enige huisje zonder eigen website maar wel eigen facebook en twitter) is het volgende ook weer een mooi verhaal. Arno Bakker was een paar weken geleden bij ons te gast. WiFi kwam ter sprake. (dit deed het prima hoor maar toch…) Zijn werk is o.a het aanleggen van WiFi netwerken bij festivals en grote events. Zo deed hij ook de bekabeling op koningsdag in Dordrecht. Hij vond dat het wel beter kon qua WiFi en zeker als straks het grote huis veelvuldig geboekt is met families die allemaal lopen te appen en te streamen is het wel handig als alles snel en goed werkt. Lang verhaal kort: Hij heeft voor ons een netwerk aangelegd waar ze in Maastricht ook op kunnen inloggen!! (beetje overdreven maar je begrijpt de strekking…) aardig hè? Via social media als volger op twitter geboekt bij ons, dan te gast en nu WiFi installeren, ja #aardigzijnkostniks!

 

Afgelopen week zag ik ook iets wat me eigenlijk nooit is opgevallen sinds we hier 1 oktober zijn neer gestreken. Het bord staat werkelijk pal naast m’n huis…. (liggen aan een wandelpad dus vrij rustig hahaha) en je ziet dergelijke borden nergens meer in Nederland:

voetgangersbord

Een voetgangersbord anno ? Een man met een hoed en een ogenschijnlijk tegenstribbelend kind. Weet iemand hoe oud dit verkeersbord is dat tegenwoordig een hele andere lading heeft en inmiddels overal is vervangen door een mal geslachtsloos figuurtje met een bol hoofd en sprietarmen. Ik hoop dat ze het niet weghalen want het is gewoon heerlijke nostalgie. vooral die hoed!! Te grappig!

Over nostalgie gesproken: vandaag was er een processie in Vijlen ter nagedachtenis aan het feit dat er géén oorlogs slachtoffers zijn gevallen in de 2e wereldoorlog hier in Vijlen. Een dankbaarheidsmis dus, compleet met de harmonie ( die hier in Vijlen uit 40 personen  bestaat!!) èn een mis in de openlucht bij het Maria monument met een prachtig uitzicht. Zò Limburgs en daardoor zo geweldig mooi om te zien dat dit nog bestaat!

dienst processie

harmonie

Het was ook de week van nu écht alles in orde maken voor de foto shoot van het grote huis. TOP fotograaf Hans Timmermans, met wie ik 10 jaar gewerkt heb bij Bilderberg Hotels en bijna 19 jaar bij Landal, bood deze reportage aan als afscheidscadeau. In december heeft hij de foto`s van Hans&Grietje gemaakt en nu is het grote huis aan de beurt. Hij kwam vanmiddag en we zijn direct aan de slag gegaan. Onderstaand een paar foto`s die NIET van Hans zijn maar wel een indruk geven van een paar kamers. (Hans z`n foto`s komen eind van de week en ik heb al iets gezien….TE GEK!!!) Voor nu even een ‘iphone indruk’ met m’n eigen telefoontje. Kun je straks goed het verschil zien als een proffi fotograaf aan de slag gaat !

hogekamer hogekamer2

kamer beneden

terraskamer

terraskamer2

En tot slot van deze week het laatste nieuws over de website. ook weer zo`n leuk iets: Marjon Borsboom in Leipzig, volgt mij al enige tijd op twitter. Zij bood mij aan om, geheel belangeloos, al m’n zelf geschreven teksten na te kijken op spelling, stijl, type en taalfouten! Aardig hè of hé? En ik maak er flink wat hoor, in alle categorieën..:-) Maar met de hulp van Marjon is de site weer een stap dichterbij gekomen en met eind van de week de nieuwe foto`s erbij is dit project toch ruim binnen de limiet gerealiseerd, toch? Life is all about priorities. Kan ik me weer storten op m’n advies werk en spreekbeurten als het gaat om klantvriendelijkheid. Ik sta komende periode diverse keren geboekt bij leuke bedrijven die er ècht mee aan de slag gaan of al zijn. Maar eerst de foto`s en dan de site! Morgen gaan we verder na deze mooie eerste ‘fotoshoot’. En ondanks dat er veel regen was voorspelt eindigden we de dag gewoon op ons terras, in de zon. Ja ja, in ‘down under Zuid-Limburg’ is het gewoon nét even warmer…

hans selfie

Voor wie komende week benieuwd is naar de foto`s van Hans, like even op Facebook ‘Deheerlijkheidvijlen’

Fijne week allemaal en als je meivakantie hebt: GENIET !

Adieë !

IMG_1272

5 gedachtes over “Xandra Brood op bezoek, weer oppassen op Boas, filmopnamen om 6.30uur en…opruimen!!

  1. Peter 3 mei 2015 / 22:42

    Wat mooi dat jullie, mede door, de socialmedia zoveel prachtige mensen ontmoeten. Geraakt door “aardig zijn kost niets”! Dreamteam!!! Chapeau Bas en Jeannette 👍🏻✨

    Like

  2. Nens 4 mei 2015 / 06:24

    Nou, van zo’n blog krijg je blossen op je wangen. Niet alleen van die lovende woorden maar ook van jullie warme ontvangst en gezelliheid, oh ja en de openhaard van ”t Hijgend Hert! Wat een topavond Zien jullie snel!

    Like

  3. Wildcard 8 mei 2015 / 07:08

    Super met die film crew 🙂
    Héél mooie foto’s en super geschreven 🙂

    Like

  4. Karina 8 mei 2015 / 21:55

    Paulien Cornelisse weet alles over bijzondere en gekke, of bijzonder gekke verkeersborden….

    Like

Plaats een reactie