Tropisch in Zuid Limburg, Filmopnamen bij Hans&Grietje en…de fotograaf komt!

Jawel, het was me toch een warme week. De thermometer gaf OP ons terras 28 graden aan. Zelfs voor mij, een door…gewinterde…zonaanbidder…een beetje veel van het goede. Ook Boy liep te zuchten en te steunen. Nou kan die gelukkig afkoelen in de Lombergbeek die hier op 100 meter ontspringt en gewoon over de onverharde weg loopt en dan 20 km verder gaat… Het goede nieuws is dat je met dit geweldige weer lekker lang op het terras kan zitten. Oud Landal collega  Egon Kramer, verantwoordelijk voor alle E commerce bij Landal, kwam nog langs en dan is het dus ook nog goddelijk hier met dit uitzicht. Een paar uur later kwamen er nog meer Landal collega’s langs, o.a Lizzy Keizer en Ronald Raidt, die allemaal aan het vergaderen waren bij m’n buurman Landal Hoog Vaals. Ja, het werk gaat door…. Of ik het werk mis vroegen ze. Nee, eerlijk, ik geniet hier met volle teugen. Wel mis ik een hoop Landal collega`s maar ja, ik heb er toch een boel nieuwe vriendinnen bij gekregen..

koeienvo

koeienv

Voor de deur hè de dames koe En ze zijn me toch nieuwsgierig!!! De onderste foto is gewoon door de heg genomen! En als Boy aan het hek verschijnt komen ze allemaal kijken, de show boy!

terras3

En verder was het een week met van alles wat. Zo werden de terrasstoelen afgeleverd. We hadden al stoelen maar ze pasten totaal niet bij het huis. Jeannette wilde iets anders, nou dat is gelukt en staat mooi strak. Komende week komt de èchte lange houten tafel en kunnen alle 14 stoelen er bij. Wat een mooie plek hè? Ik ben er vandaag gewoon gaan zitten en zag het al helemaal voor me als hier de eerste families komen met hun familieweekend! Toscane is er niks bij!

Het was ook de week van Han. Goede vriend en zeer verdienstelijk klusser en handyman. We hebben onbeschrijflijk veel lol en Boy is gek op Han ( hij mag nl. het bord van Han aflikken de boef!) Er lag een flinke lijst voor Han. Leest u even mee? ja, beetje groter zetten en inzoomen , dan zie je wat er allemaal gebeurd is ! ( het leuke is dat een paar honderd lezers dit nu doen hahaha, grappig hè?) Nou, lees maar dan:

lijstje Han

en bijna alles is vanmiddag na een paar dagen hard werken afgestreept!! Zoals gezegd, we hebben veel lol : ‘work hard, play hard’

hanbas hanopdak

Ja, er moest ook nog even èèn dakpannetje vervangen worden ( je zag het staan op het lijstje hè?) Die ontbrak al een paar maanden… Komende vrijdag gaan we op voor de allerlaatste dingen want 4 mei komt Top fotograaf Hans Timmermans. Hans heeft mij als afscheid en als dank voor bijna 30 jaar fotografie bij Bilderberg èn Landal een foto reportage cadeau gedaan. Hij heeft ook Hans & Grietje gefotografeerd en nù dus het grote huis. Da`s best een klus met 5 kamers, 2 huiskamers, keuken en het terras. Maar goed, hij is nogal een proffi dus dat komt goed! Maar dat betekent wel dat we nu een sprint moeten trekken!!! Zo ben ik vandaag in de kasten gedoken. niet dat Hans dat ook gaat doen maar een mooie aanleiding om alles af te maken is het wel! Dus ook de binnenkant is gedaan:

kast kast2

Ja, alles weer fris en fruitig. Als hoofd Painting en nu ook manager ‘klein inventaris’ een flinke klus want ik doe dit dus echt heel serieus en netjes. Ik ga natuurlijk voor de Zoover Award 2016 (gefeliciteerd Landal Terherne, watch out! 🙂 Met nog een dikke week te gaan is hoofd styling Jeannette flink in de stress. en niet alleen voor de foto`s…. We mogen ook ons verheugen in de ALLEREERSTE FILMOPNAMEN !!! Het Hans & Grietje is gespot op internet en uitgekozen als locatie voor een film van jong talent. Donderdag en vrijdag zijn er opnamen en omdat we vol zitten hebben we onze gasten gevraagd of ze mee wilden werken. Ja, we zullen maar een Gouden kalf winnen of…EEN OSCAR!!!! Ja, je moet groot denken en lekker @vakantaseren ( Hoi Mario!)

broodhek2 broodhek

Dat vakantaseren doet trouwens Boy elke morgen. Weet je wat er gebeurd? `s morgens laat ik `m even uit (deur open ‘succes’!) Maar elke keer kwam ie terug en keek alsof ie zwaar onbeten had en door de Mc Drive was geweest. Nou, dat klopte want de buurman strooide brood voor de vogels!!! Ik langs met het verzoek dit niet te doen. ‘Nee, maar de vogels eten dit op want elke dag is het om 9 uur weg’! ‘Ja, dat is m.n hond Boy die hier komt ontbijten!’ Maar goed, ik heb er vandaag een hekje van gaas neer gezet, kan mooi het brood in. ( mijn hemel wat heb ik het druk!) Gisteren heb ik ook nog het Hert opgehangen in de grote huiskamer. Hij hing een beetje laag en ik zag de gasten er al mee door m’n huis lopen. ( erg leuk maar het is een familie stu…eh…hert) Dus nu een mooi plaatje in de keuken, tikkeltje wild…maar wel helemaal sjiek !

hert

Sinds deze week hebben we ook een nieuwe, zeer innovatieve non-digital service voor onze gasten met kleine kinderen : “De Heerlijkheid Draag Je eigen Kind AchterTas”, gescored op de rommelmarkt in luik en ideaal als je langs de geul wilt lopen en je hebt alleen een buggy bij je. Deze service is trouwens GEHEEL gratis en inbegrepen bij je boeking!rugzak

Het was ook de week van de bloesem, mijn hemel het zal in de Betuwe mooi zijn maar hier, met dat hoogte verschil, staan fruitbomen er iets anders bij kan ik je zeggen, werkelijk schitterend!!

De foto is niet geweldig maar je kijkt hier uit op de achterkant van ons huis:

bloesem

En aan de voorzijde bloeit er ook van alles ( als hoofd groenvoorziening gaat dit mij natuurlijk nauw aan het hart. Had een haar gescheeld of de bosmaaier….)

bloemenhuis

En dan deze, dit is vanaf de ZIJKANT van ons huis, hoe Zuid Limburgs wil je het hebben. kan hier uren naar kijken. Je zal er maar wonen  of een weekend zitten!!

koeienvoor

Of dit dan, op 200 meter van ons huis en op weg naar Vaals, net voor het gehucht Holset en in de voortuin van Boscafé ’t Hijgend Hert.

uitzicht

Afgelopen week ook herhaaldelijk met Boy gelopen in het bos voor de deur. Best grappig als je dan op google earth kijkt. Zie je dit:

bos

Wat moet je daar nou mee? Overal bos, bos, bos, zover je kijken èn lopen kan.  Zag ook nog weer een nieuwe grafheuvel, ruim 3000 jaar oud. Zou best wel eens willen weten hoe het er toen hier uitzag…

En komende week? Nou, zoals gezegd : aan de bak voor de fotografie, alles MOET AF! En dinsdag krijgen we een inspectie van Nens van FidesVideo. Zij gaat eind mei een video van het huis maken en is komende week in Zuid Limburg met o.a Xandra Brood voor de Zonnebloem stichting. Gaan we mee eten, geen brood…… maar lekker Limburgs!

Tot volgende week!X #endoekalmaan

ps: wil je het Grote huis huren voor een familie/vrienden weekend met max 10 volw./4 kinders: info@deheerlijkheidvijlen.nl   (incl.koeien knuffelen/Boy uitlaten, gratis barbeque, mooi uitzicht, gratis zwemmen HoogVaals, schapen aaien (achtertuin),

hond

2 gedachtes over “Tropisch in Zuid Limburg, Filmopnamen bij Hans&Grietje en…de fotograaf komt!

  1. Peter de Vries 26 april 2015 / 22:43

    Je blijft het maar druk hebben, maar dat kost je geen moeite…….. Het resultaat is wel dat het steeds mooier en mooier wordt!

    Like

  2. miny van t ende 27 april 2015 / 08:19

    Nog 4 weken dan geniet ik ook weer van het mooie Zuid-Limburg. Helaas maar voor een weekje. Je bent een bevoorrecht mens, Bas, om er iedere dag wakker te worden! Mooi blog…..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s