Eindelijk de lucht in…zo jarig als wat…en hoe warm wordt het hier eigenlijk?

hond

Na het vertrek van onze geweldig leuke gasten van vorige week: Sanne Hans (beter bekend als Miss Montreal)  en haar vriend Daniël, maakte we ons op voor een warme week. Eerst nog een paar koele dagen, nou ja koel… op Texel bleef de temperatuur steken op 13-14, hier  ‘ down under ‘ gingen we naar de 16-17graden. Ja beste westerlingen, hier in ZUID Limburg is het altijd een paar graden warmer! Denk daar aan als je je vakantie of weekendje weg planned ! 🙂 Op maandag kwamen er gasten …,et een pup labrador van …12 weken.. Fynn

finny

Wat een scheet hè?

Op dinsdag was ik te gast bij `s Heeren Loo. Dit is een van de grootste zorg aanbieders in Nederland met ca. 12000 mensen werkzaam op ruim 600 locaties. Hier verblijven mensen met een geestelijke beperking. Hier wordt dus geweldig werk verricht waar ik ongelofelijk respect voor heb! Ik mocht hier 3x spreken de afgelopen 2 weken voor de regio Gelderland met als onderwerp Gastvrijheid, een thema dat bij heel veel organisaties erg leeft en ook in de zorg. `s Heeren Loo pakt dit voortvarend op en ik vind dit geweldig om te doen en krijg hier veel energie van! Op woensdag was het de dag van de zomer. het werd hier op het terras 28-29 graden in de zon. Ik heb alles uit m’n handen laten vallen ( er zat niks in hahaha) en heb PUUR genoten van het uitzicht en het geweldige zomerse weer!

thermometer

Donderdag ontving ik in Vijlen Willem Brethouwer (dir. van Market response) èn Egbert Jan van Belt ( schrijver van diverse management boeken op het gebied van klantvriendelijkheid èn docent bij Beeckesteijn) Het was de eerste jury vergadering voor  “Klantvriendelijkste Directeur van Nederland 2015′. Ik werd gebombardeerd tot jury voorzitter, hoe leuk! Tja, tijd genoeg immers 🙂

willem

Vrijdag was ik jarig en werd 54. Best oud als je het typt… 54…. . Grappig dat je in deze tijd met social media ( jarig vandaag reminder) zoveel felicitaties krijgt dat je je toch wel hèèèl jarig voelt! er kwamen nog 2 vrienden langs èn `s avonds met beide zonen gegeten in restaurant Cuba Libre bij ons op loopafstand ( en met een doos wijn naar huis lopen als cadeau valt ook niet mee maar vooruit!) Een heerlijke avond in Cuba Libre  en …hoe leuk met je 2 studerende Amsterdamse zonen erbij! ( mijn hemel, wat kunnen die eten zeg!) O, ik zoek nog woonruimte voor die lummels. Is er een blog lezer die in Amsterdam woont en in de zomer nog leuke woon oppasser zoekt als die zelf op vakantie is??? Reageer svp op de blog en we nemen contact op!

Op zaterdag was de ballon vaart geplanned. Een geweldig cadeau van m’n voormalig Duitse marketing team. We hebben in Duitsland een èchte Landal ballon met 12 plaatsen! En ik kreeg een vaart aangeboden vanuit m’n voortuin! Enfin, zaterdagmorgen ging niet door maar zondagmorgen wèl! Dus iedereen weer contacten. zo had ik diverse buren en ander vrienden uitgenodigd om mee te varen. Onderstaand het foto album van start tot landing. ga lekker scrollen en geniet een beetje mee. Overigens kunnen die foto`s gewoon niet het enorme momentum pakken en vooral het panorama beeld dat je krijgt als je erin zit. 360 graden kun je kijken, doodstil is het boven, (ook nog lekker warm als de vlam aangaat). Je ziet wild lopen, hier dan hè…, mensen uit hun huis komen, auto`s stoppen, kortom het is een GEWELDIGE belevenis dat je ècht een keer moet doen, serieus. Daar gaan we:

lege ballon - kopie lege ballon 2 - kopie start1ballonstarten2 - kopie

Eerst de ballon goed uitleggen. Nou dat deden we hoor. Maar…toen deden de 2 ventalitoren het niet die er eerst lucht in moesten blazen en daarna zou de warmte erin gaan, de gasbranders. NIKS deed het!!!!! Lekker. ik zag deze blog al in duigen vallen 🙂 Ik met 150 km richting Vaals voor extra benzine en andere spullen!! kom ik terug, doet alles het weer èn MOETEN we boarden!!! Ik was nét op tijd voor m’n eigen feestje!!! Maar op het ‘moment suprême’, krijgt een van mijn gasten Jessica Klement de schrik van haar leven. Ga ik mee of niet….haar kleintje zit te huilen in de auto en al het moeder oer instinct zegt…ga ik nu of laat haar alleen….3 minuten verstrijken…van twijfel…van angst…van willen doorzetten…spijt krijgen..heel heftig en dan….en dan…. neemt ze de beslissing….ze stapt in….huilend….haar man Frank kussend…. zo stoer… zo heldhaftig… wat een karakter…. en we gaan omhoog!!!! Bijna … want zie die spanning op de gezichten..

ballonstart3

Yes, we gaan los!!!

take off

En dan gebeurd er iets… Heel langzaam ga je los van de aarde. ik dacht later: als je zo dood gaat en naar de hemel gaat, WAUW , wat is het dan mooi!! Hèè`l langzaam stijg je op, zie je de mensen kleiner worden. stiller dan een vliegtuig, stiller dan een lift zelfs. Ik zag ons huis (niet heel raar hoor als je opstijgt vanuit je voortuin…) met op de achtergrond de hoogst gelegen kerk van Nederland!

huisindelucht2 - kopie

huisindelucht - kopie

en al snel gingen we richting het Vijlenerbos ( ja hier loop ik dus geregeld met Boy…. en hier zit ook ergens Boscafé ’t Hijgend Hert!)

bos1 - kopie

Na het opstijgen is het dus gewoon genieten, kijken, je verbazen over de ruimte, de natuur. je ziet hazen lopen, zelfs een vos gezien, mensen zie je zwaaien èn je hoort ze gewoon praten. en dan die stilte afgewisseld met af en toe die gaskraan open voor die enorme vlam, die vlam die ervoor zorgt dat je de boomtoppen niet raakt. Het was ook geweldig om te zien hoe dit zuid Limburgse landschap er van boven uit ziet. Al die wallen, die golven in het landschap die dat prachtige hoogteverschil maken en ervoor zorgen dat dit, dít gewoon het mooiste stukje Nederland is. Zo bijzonder, zó apart, zo on, on Nederlands!

luchtopname6 luchtopname5 luchtopname - kopie luchtopname2 luchtopname4 luchtopnam 3 - kopie

Maar goed, we eindigen in…België…ook mooi hahaha, nee zonder dollen, rij vanuit Zuid Limburg België in en je komt in een andere wereld. Qua bouw maar ook qua natuur. nóg weer rustiger, nóg weer minder mensen..

En ondertussen hebben de grootste lol en respect voor alles wat we zien:

.ballon in de lucht

selfie2

en maak je selfies…waar je zelf niet op staat 🙂

ballonschaduw - kopie

 

Tja, en toen gingen we landen. Nog stiller dan een lift zette de piloot ons neer. We verschoven geen millimeter. Bizar. Ik dacht dat de mand over de grond zou slepen, we over elkaar gingen rollen, niks, Nada. Gewoon heel zachtjes en klaar.

En terwijl ik deze blog schrijf , zie ik voor het eerst brandweer wagens in de straat!! De hele buurt loopt uit ( 9 man) want er is een schoorsteensteenbrand bij de buren hier in ons Pannis ( buurtschapje én oorspronkelijk hét ontstaan van Vijlen!…. )Nou, gelukkig niks ernstigs maar blijft altijd weer angstig met al die oude mooie panden hier.

brandLIVE FOTO !!! as we blog!!!

 

bashi

Beste lezers, het was een geweldige week! Ik heb weer genoten

Mooi weer, jarig zijn, een ballon vaart met vrienden, hoe gezellig wil je het hebben?

Ik zou zeggen: kom naar Zuid Limburg, het is hier gewoon….hèèèl leuk!

leuk

Fijne week en doe….kalm aan…X

bloesem

6 gedachtes over “Eindelijk de lucht in…zo jarig als wat…en hoe warm wordt het hier eigenlijk?

  1. Robin 19 april 2015 / 22:34

    Beste Bas,

    Het is weer een heerlijk stukje om te lezen en de foto’s te zien. Nog van harte met je verjaardag! Maak er een mooie week van. Zal je volgende blog natuurlijk weer lezen!

    Groeten, Robin

    Like

  2. Peter de Vries 20 april 2015 / 00:58

    Wordt het ballonvaren een bij te boeken arrangement? Het was weer een prachtige week voor je.

    Like

  3. miny van t Ende 20 april 2015 / 07:37

    Weer gezellig stukje, Bas. Je beschrijft Zuid-Limburg op dezelfde manier als ik het voel! Fantastisch stukje Nederland! Hoewel het hier (Veluwe) ook mooi is fietst deze 65+ over 6 weken weer In het mooiste stukje van Nederland!

    Like

  4. Peet 20 april 2015 / 11:46

    We hebben je zien “vliegen” vanuit Landal Hoog Vaals!

    Like

  5. Peter 20 april 2015 / 20:09

    Bas, nog van harte gefeliciteerd en nog vele gezonde jaren! Zelf heb ik ooit eens parachuut gesprongen en ken de stilte die je beschrijft. Wat een mooie ervaring en mooi Landal cadeau. Je blog weer met plezier gelezen.

    Like

Plaats een reactie