Pure liefde…op m’n terras, ‘De Heerlijkheid’ in het nieuws èn is Henk z’n familie al kwijt ?

Nou, om maar met de deur in huis te vallen, hadden we enkele weken geleden de nodige muizen op bezoek die er voor zorgden dat het terras aan het ‘verzakken’ ging, deze week hebben we in ‘De Heerlijkheid Vijlen’ nieuwe gasten. Want wie kwamen wij tegen op…ons… pad? Juist, twee innig verliefde padden. Als een gek hebben we Boy naar binnen gestuurd en ook de poezen Scooby en Spike werden achter slot en grendel gezet. We zagen in de buurt al borden met  ‘padden trek’ maar deze twee paddo`s wilden wel heel erg veel privacy en hun navigatie werkte klaarblijkelijk niet want ze waren flink uit de route. De een duwt de ander naar huis ( dacht ik eerst) maar volgens Glenn de schilder ( tevens fotograaf van dit huzaren stukje) gebeurden hier heeeele andere dingen

kikkers

Ja, wat je allemaal wel niet meemaakt in dit katholieke deel van Nederland. En dan zijn we heel wat gewend maar dit!! De padden hebben we uiteraard ‘geholpen’. Met de route wel te verstaan want de rest ging prima en ze kwamen niet meer van elkaar af.

Wat overigens die woelmuizen niet gewend zijn is de komst van Spike. Die gaat er nu geregeld op uit en het eerste resultaat is reeds afgeleverd, een hele dikke muis! Wat die muizen ook niet gewend zijn is dit:

muis

Vanaf morgen gaan we dit proberen. Heeft iemand hier ervaring mee? En wat gebeurd er als de poezen dan zo’n dooie muis opeten die vol met dit goedje zit? Laat die dan ook het leven. Ja, het valt niet mee om ‘buiten’ te leven…:-)

Over buiten leven gesproken, Gisteren verscheen een 2 pagina artikel in o.a de Gooi & Eemlander, Leids dagblad , Noord-Hollandse Dagbladen en nog een aantal. Nog niet gelezen ?

krant

klik nu hier :  Bas_Hoogland

mooie PR voor de regio en natuurlijk ook ons mooie huis, Insteek was mijn vertrek bij Landal: van 12500 huisjes naar èèn! Ik moet zeggen dat toeristisch journaliste Mirjam van Twisk het erg goed verwoord heeft. Mirjam is trouwens nog een van de weinige èchte toeristisch journalisten in Nederland. Vroeger hadden alle kranten een heuse reis redactie. Door alle bezuinigingen hebben de meeste kranten geen reisredactie meer maar laten ze dit doen door bv economie journalisten of algemeen verslaggevers, komen die ook nog `s ergens…. Wel jammer, want reizen is net zo specifiek als misdaad of economie. Maar helaas,die tijden zijn voorbij.

Afgelopen week hebben we weer grote stappen gezet in het grote huis en beginnen we daar nu aan de allerlaatste lijstjes met afwerk punten. Schilderen hier, schilderen daar, nog een paar nieuwe ramen ivm isolatie, lampjes ophangen, prachtige eikenhouten vloer bij werken vanwege beschadigingetjes, de gordijnen komen eraan, de nieuwe dikke handdoeken wassen (anders kun je je er niet mee afdrogen), nieuwe banken installeren, kortom we kunnen binnenkort de eerste familie weekenden welkom heten.

huiskamer5

het zit gedeelte van de grote huiskamer (de grote eettafel voor 14 staat er niet op…)

keukenh

de open keuken van de grote woonkamer

huiskamer3

de 2e huiskamer (met echte vloer openhaard en flatscreen) , krijg je erbij als je het hele huis huurt voor 14 pers, leuk voor de kids!). Nog even wat accessoires, lampje en dan is die te leuk!  En van de kamers boven heb ik nog even geen foto. Maar iedereen die ze bekijkt vind ze GEWELDIG! Als fotograaf Hans Timmermans dit net zo weet te vangen in z`n camera als het Hans & Grietje huisje, gaat ook dit lopen als een trein. Immers er zijn gewoon weinig van dit soort bijzondere huizen in Nederland. Daar moet je voor naar Belgie maar dan is vaak het interieur erg verouderd helaas.

Deze week is het overigens ook al weer 3 maanden geleden dat ik bij Landal afscheid nam. Wat gaat de tijd snel. ik hoor dat het goed gaat, had niet anders verwacht. Het is gewoon een mooi bedrijf met ongelofelijk gepassioneerde mensen. Die mis ik wel een beetje hoor. Maar een ieder merkt dat ik met volle teugen geniet van het feit dat ik het roer heb omgegooid. Geen vergaderingen, geen projecten, geen stress. Alhoewel…

boy en bas

Boy wordt wat te dik!!! Terwijl ik hier al 5 kg kwijt ben door al dat geloop, groeit Boy! Ja, ook hij loopt zich suf maar `s avonds….mag hij het bord aflikken van Han de klusser ! En van Glenn, de schilder en z`n vrouw Duyen! ( en van mij…) Dus,,,, aan de light brokken die hij weigert te eten mits er karnemelk bijzit! Maar wat een scheet he?

En komende week? Nou, ik heb 3 zakelijke afspraken waarbij ik ook 2x in het wilde westen moet zijn. Daarnaast komt er morgen een einde aan ons 3 weken durend Vietnamees festival: Duyen moet helaas weer terug naar Vietnam en mag pas weer over 3 maanden terug komen bij Glenn. Tja, de regels zijn streng in Nederland maar soms te streng als je ziet hoe mensen van elkaar houden,gelukkig getrouwd zijn en samen een serieuze toekomst  willen opbouwen.

Een andere uitdaging deze week is nieuw hout. De boom achter ons op de grond van hovenier Sander is flink gesnoeid en dat levert me 4 kub hout op… en die hebben we wel nodig voor de volgende winter, kan die mooi drogen..

boom

Maar weet je waar ik me het meest op verheug?

foto 17 (3)

Op deze dames! Binnenkort weer links, rechts èn voor ons huis. Met hun neuzen door onze heg, loerend naar wat we eten & drinken en aan het doen zijn. Ik kan niet wachten. En dan die tientallen! mussen die onder de dakgoot momenteel hun nestjes maken en de helft van hun bouw spullen laten vallen op ons terras, zo gezellig! En komende week gaat de thermometer naar de 17 graden wat betekent dat het bij ons op het terras uit de wind naar de 20 graden gaat.

Ik ga weer genieten, fijne week vanuit Zuid Limburg X

Bas_Hoogland

6 gedachtes over “Pure liefde…op m’n terras, ‘De Heerlijkheid’ in het nieuws èn is Henk z’n familie al kwijt ?

  1. Peter de Vries 15 maart 2015 / 21:52

    Weer een dierenrijk verhaal, blijft boeien!

    Like

  2. Ruud Clason 15 maart 2015 / 21:55

    Zie dat het gezonde verstand toch nog boven komt. Muizen tabeh. En de padden doen het verdwijnen kunstje gewoon zelf. Daarna kan je eigen dierentuin weer lekker naar buiten.

    Like

  3. Grietje 16 maart 2015 / 08:04

    En hoe gaat het met de site? 😉 Er zijn mensen die een ‘beschikbaarheidskalender zoeken’ nog even en die kan meteen op rood!

    Like

  4. Marga Driessen 16 maart 2015 / 08:06

    Muizenvallen met plakstripn is het beste. Na een paar weken zijn de muizen resistent voor gif. En veldmuizen eten dut niet,dat zijn insecteneters. Jaren ervaring. En o ja een uilengat op zolder helpt ook, vanacht een hoop kabaal op zolder, dus de uil is hier aan het opruimen geweest.

    Like

  5. Marga Driessen 16 maart 2015 / 08:08

    Muizenvallen met plakstrips zijn het beste. Na een paar weken zijn de muizen resistent voor gif. En veldmuizen eten dit niet, dat zijn insecteneters. Jaren ervaring. En o ja een uilengat op zolder helpt ook, vanacht een hoop kabaal op zolder, dus de uil is hier aan het opruimen geweest.

    Like

  6. lliesbeth bos 16 maart 2015 / 18:14

    met gif breng je dat in de kringloop…muis/uil….enz..vallen en je katten trainen.:)

    Like

Plaats een reactie