O Boy, wat een TOP dag & ligt er iemand in m’n tuin begraven?? Lees m’n blog….

WAT EEN DAG ZEG!

Vanmorgen werd ik wakker en zag dit van uit m’n dakraam:

raam

De voorspelling was eerst 17 graden maar het werd nog veel mooier! Uiteindelijk stond de thermometer op 22 op m’n terras.

thermom

Toen ik goed keek bleek de thermomer gebroken te zijn bij 22 dus wie weet! Nee, het was geweldig hier in Zuid Limburg. Uiteraard heb ik heerlijk gewandeld met Boy en vanaf m’n favoriete plek ( een bankje verderop) heb ik alle wielrenners, motoren en auto`s bekeken die klaarblijkelijk de mergelland route gingen rijden op deze top lente dag. Het is hier dan wel een beetje erg druk hoor. Als je Harley`s wil zien moet je hier zijn, mijn hemel. Met die diep ronkende motor geluiden is het in dit stilte gebied een dagje heel anders. Aan de andere kant heeft het ook wel weer iets want iedereen geniet, dat zie je. Het was echt zo’n dag om….helemaal niets aan de website te doen trouwens. Daar was ik gisteren wel druk mee maar toen ging er ( weer) iets ergs fout. en weg was m’n hele tekst. Het grappige is dat ik dan 10 minuten denk dat het wel goed komt maar dat was niet het geval.En boos worden, daar ben ik mee gestopt hahaha. Nou ja, morgen weer een dag alleen werd het zo’n mooie dag dat het maandag wordt om verder te gaan…:-) En verder was het een dag om gewoon op je terras …in slaap te vallen. Hoe lekker is dat? Geen idee hoe lang ik in de zon heb geslapen maar toen ik wakker werd zag ik dat m’n gezicht er bijna net zo uit zag….als m’n overhemd….bas

Afgelopen week was trouwens een relaxed weekje. Er is weer veel werk verzet in het grote huis dat vanaf 17 april ( mijn verjaardag ook nog!) verhuurd wordt voor die kleinschalige familie weekenden. We krijgen al diverse informatie aanvragen.en leuk om te melden dat het hemelvaart èn pinkster weekend nog vrij zijn. Het grote huis is geschikt voor 14 personen ( 10 volwassenen bedden en 4 kinderbedden) Je krijgt er een hele grote huiskamer bij, 5 slaapkamers èn een 2e huiskamer voor de kids of voor wie voetbal wil kijken of een goed boek wil lezen. O ja, en een buiten barbeque!

Het vele werk zorgt ook voor veel afval. Ongelofelijk wat een huishouden aan plastic heeft als je dit bewust scheidt, mij hemel. Goeie zaak hoor dat plastic scheiden. Ik kon even niet wachten op de reguliere ophaal dus dit maar even weg gebracht. Zag er best gek uit….

afval

Dit weekend is het Hans & Grietje huisje wederom volgeboekt. Wat een succes nummer is dit zeg! Ook de recensies op Zoover zijn erg goed. We hebben een 9,7 van onze gasten tot nu toe, erg blij mee. wat ook wel grappig is, we hebben best veel boekingen met….labradors! Hoe zou dit toch komen??? Boy heeft het halve weekend met onze gast Floris gespeeld tot ze allebei bijna flauw vielen van vermoeidheid! Mooi om te zien hoe dit type honden toch zo vriendelijk met elkaar omgaan.

honden

De laatste tijd krijgen we van gasten ook de vraag wie er toch in onze tuin begraven ligt…

graf

Naast de regenton,die we bij de bekende wijngaard St. Martinus hebben gekocht, staat sinds kort nl. een grafsteen. Cadeautje van de de mannen die de vakwerk klussen hebben gedaan in ons huis. We waren bij hun op de werkplaats om een steen uit te zoeken en zagen dit liggen. ‘Neem maar mee’, zeiden ze. Jeannette en ik hebben wel iets met graven en kerken. Op vakantie gaan we altijd naar binnen of lopen rond. Jij ook? Mara het bizarre komt nog. toen de steen eenmaal stond (LOODZWAAR) keek ik op de geboorte datum van diegene die op de steen stond : MARIE JACQUET. En wat denk je? 17 April 1854.  En laat ik nou òòk jarig zijn op 17 april. Hoe toevallig is dit??? Bizar toch? ik heb haar nog gegoogled maar helaas, ik kon niks vind over haar. Mocht jij hier nog wat handiger in zijn dan hoor ik het graag. Ze is overigens gestorven op 21-3-1916.

Van de week ook nog even met een gast langs de Geul gelopen bij Cottessen. Dit is volgens mij echt het mooiste stukje Nederland. en als je niet oplet loop je zo Belgie in..

foto 6foto 2boy

Bijzonder hoor dat zo veel Nederlanders die naar Maastricht gaan nèt niet even linksaf slaan naar het èchte Zuid Limburg en hier het heuvellandschap bekijken. Het is zo on-Hollands en dus eigenlijk zo buitenlands! Al onze gasten zijn serieus verbaasd over de natuur in dit deel van Nederland.Maar goed, een reden voor bijna alle gasten tot nu toe om weer terug te komen en de meesten hebben dan ook weer geboekt, dit jaar nog! Komende week heb ik geen zakelijke advies afspraken of spreekbeurten in het wilde Westen. Een prima week om nu toch echt de teksten op de website af te maken want de website meneer is inmiddels aan de medicatie gegaan denk ik. En nog even een commerciële mededeling: Hans & Grietje is nog maar 3 weken vrij in de zomer dus voor wie hier wil genieten…. info@deheerlijkheidvijlen.nl… want de site…. is nog niet klaar 🙂

GB369462

GB369509

Fijne week!

6 gedachtes over “O Boy, wat een TOP dag & ligt er iemand in m’n tuin begraven?? Lees m’n blog….

  1. Peter de Vries 8 maart 2015 / 22:06

    Week na week een boeiend en levendig verhaal! Fijn om het weer eens op zondagavond te lezen!

    Like

  2. Ton Wouters 9 maart 2015 / 09:38

    Prachtig verhaal Bas. Hoef niet te vragen of je gelukkig bent op deze nieuwe stek.

    Like

  3. Sjaka 10 maart 2015 / 00:38

    Marie Adeline Virginie VERNIER 1854-1916 Was haar meisjesnaam, verder heb ik nog gevonden dat ze 2 kinderen heeft ze gekregen met de heer Jacquet. Veel meer nog niet. Weer een heel mooi verhaal.

    Like

  4. Johan 11 maart 2015 / 19:51

    door dit soort verhalen zou je echt gaan denken dat het in Limburg echt “beter” is dan in het ( wilde) westen

    Like

Plaats een reactie