De schilder is gekomen, Vietnamees eten in Vijlen, en… komt de lente eraan?

Allereerst excuses! Voor het eerst m’n blog op maandag en niet, zoals de afgelopen maanden, op de vertrouwde zondagavond. Begreep uit vele reacties (op zondagavond lezen zo`n 800-1000 mensen de blog!) dat de blog door velen in bed wordt gelezen voor het slapen gaan. Ik probeer me een voorstelling te maken van wat er gisteravond nu anders was dan voorheen. Mijn fantasie slaat daarbij trouwens op hol dus laten we het maar over iets anders hebben. Het is immers maandag. Het begin van de week waarbij velen voorjaarsvakantie hebben en half Nederland aan het skiën is. Ook wij hebben weer een 100% wissel ! Na dit weekend met leuke gasten komen er weer nieuwe gasten in Het Hans&Grietje huisje. Jeannette is ondanks haar enorme verkoudheid weer flink aan de poets gegaan. Vrouwen zijn volgens mij inderdaad sterker dan wij kerels. Wij zijn, als we wat hebben, ook ècht zielig meteen, vrouwen gaan gewoon aan de slag. En ik dan? Tja, ik ging vanmorgen met Boy op pad natuurlijk, somebody got to do it!!

koe

En dan staat er op 2 minuten lopen van je huis gewoon een koe (eerste primaire reactie) wat een stier blijkt te zijn. Hij valt redelijk weg tegen de bomen achtergrond. Gewoon een mooi beeld, bijna niet (zeg maar gewoon NIET) te vangen op een iphone . Dat heb ik overigens helemaal erg hier hoor. Het is hier zo weids, zo bijzonder, en als ik dan probeer te fotograferen is het nog geen 10% van wat het in het echt is. Gelukkig zit het in m`n hoofd. En iedereen die hier komt komt terug om het in andere kleuren ook weer te zien.We hadden vorige week  kids van 13 en 11. Ik was heel benieuwd hoe die dit ‘Dagboek van een …eh…Labrador”) vonden . Het is hier nou niet wild en ‘gamy’ zal ik maar zeggen. Ik nam ze mee met Boy naar de schapen en koeien van boer Jansen. Ze vonden het geweldig deze dagen en ik had een gratis “Boy Take Away service”!

‘Chill’ zei er een en een andere zei ‘lekker rustig!’Grappig hè? 13 jaar en met al dat snelle online gedoe de hele dag ook al toe aan rust ! Gat in de markt! Maar onze gratis WiFi gaat niet uit hoor. Mama was soms druk aan het werk en de kids waren offline! Goed geregeld!

Ondertussen gaat het werk in het Grote huis door. Na maanden namen we afscheid van Slatko. (bekend van het tadelakt filmpje). Nu ook de extra badkamer op een van de 5 kamers klaar is ( op de electra èn het schilderen èn het witte deurglas na…)

Zo was het:kamer grote huis

nu:

badkamer

konden de vakmensen van Laugs huiswaarts keren. HEERLIJK ! 3 man minder, meeste werk klaar, minder koffiezetten, eieren bakken etcetc. Het voelt als dat het eind in zicht is….Sterker nog: als eenmaal de schilder arriveert verf je daadwerkelijk ‘een stip op de horizon’!

schilderen2 schilderen

EN Glenn is een schilder met een verhaal! Immers hij kwam nu met z`n Vietnamese vrouw Duyen met wie hij enkele maanden geleden getrouwd is. Hij heeft haar ontmoet tijdens een 6 maanden lange reis door Azië. Zij is nu 3 maanden in Nederland en moet daarna weer terug naar Vietnam omdat ze de komende 1,5 jaar nog geen vergunning krijgen! En dat alleen omdat Glenn niet kan aantonen dat hij de laatste jaren achtereen werk heeft gehad. Nee, dat klopt: als je een half jaar gaat reizen kun je inderdaad niet achter elkaar door werken!. Computer says NO! Dus is Duyen nu over en volgt haar man bij de schilderklus in Vijlen. En voor ons is het meer dan geweldig: wij eten nl. elke avond een GEWELDIGE Vietnamese maaltijd want Duyen kan koken als een top chef. Met de nodige ingrediënten van de Asian Food store in Den Haag aten we al zelfgemaakte loempia`s met rijst en wok groenten ( wist je dat als je rijst kookt in kokoswater dit vèèl lekkerder is?), inktvis, kip met..eh…van alles! Echt het water loopt me nu weer in de mond terwijl ik zit te typen!!!

vietnamees eten

Afgelopen week kwam ook reisjournalist Mirjam van Twisk langs. Zij is een van de weinige reis journalisten die er nog zijn in krantenland. Zo heb je nog Ron Peerenboom Voller van de Telegraaf en Hans Avontuur van het AD maar veel verder kom ik niet meer… De meesten zijn weg gesaneerd en tegenwoordig schrijven ook niet gespecialiseerde journalisten reisverhalen. Heeft allemaal te maken met de malaise in krantenland maar de verhalen worden er niet echt beter op… Mirjam was erg enthousiast over ons huis en vooral de stap die ik heb gemaakt om een top baan op te geven voor een heel ander leven. Nou, we gaan het lezen binnenkort want Mirjam is verantwoordelijk voor diverse regionale kranten als de Gelderlander, Gooi en Eemlander en nog 12 grote kranten! (en Boy mocht ook op de foto….)

Deze week is trouwens heel rustig. Zowel Glenn en z`n vrouw als Han de klusser zijn er niet. Er is momenteel helemaal niemand aan het klussen. Heerlijk, een hele week even rust, geen getimmer, geen verflucht, geen stof en gierende stofzuigers.

Wel is zoon Hidde uit Amsterdam over. Hij staat nu bij het Hans &Grietje huisje hout te zagen met de kettingzaag.Mijn hemel wat een herrie! Tja, dat kan nu dus even ‘in de wissel’ want straks komen er weer nieuwe gasten en die komen niet voor dat lawaai… O, voor ik het vergeet: heeft iemand die dit leest nog een mooi herten gewei thuis liggen op zolder die ik kan overnemen voor een leuke prijs? Hoort helemaal bij dit huis en zou een mooie sfeermaker zijn.

En hoe is het met de teksten op de website? Nou, ik ga er vandaag mee verder hoor. Niet dat het opschiet maar ik heb deze week geen ‘spreekbeurten’ in den lande of ander advies werk dus het moet nu ècht verder. Maar eerst ga ik de middag wandeling met Boy doen. Die begint ook aardig ‘Zen’ te doen als ie eenmaal in de auto stapt om weer een nieuw deel van de omgeving te gaan ontdekken…

boyauto

of kijkt in de keuken hoe we Vietnamees eten klaar maken….

foto 27

Tot slot nog even een paar willekeurige foto`s van het Grote huis. Top fotograaf Hans Timmermans komt uiteraard pas fotograferen als alles klaar is begin April maar ondertussen krijgen we veel informatie aanvragen voor dat familieweekend of jaarlijkse weekendje weg met bv.vriendinnen.Onderstaande foto`s geven een impressie van de grote huiskamer met keuken. Ja, zoals je ziet ruimte genoeg!

foto 22keuken foto 21huiskamer foto 4 (2)

Voor meer info, data en tarieven: mail ons even op info@deheerlijkheidvijlen.nl

Fijne week allemaal en doe net als Boy en ik… ga `s lekker aan de wandel…

…want ik kan niet wachten om weer van dit soort selfies te nemen:selfie

Geniet X !

8 gedachtes over “De schilder is gekomen, Vietnamees eten in Vijlen, en… komt de lente eraan?

 1. Peter de Vries 23 februari 2015 / 15:47

  Het was inderdaad een iets wat saaie zondagavond ;o) Maar dit verhaal maakt weer een hoop goed! Toch wel een hoop werk, altijd meer dan je denkt maar het resultaat mag er zijn!

  Like

 2. Rosan 23 februari 2015 / 15:47

  Zo n gewei heeft mijn moeder enkele jaren terug van marktplaats afgehaald wie weet is dat een optie?
  Mooi verslag weer en wat genieten!

  Like

 3. corrie van der Brugge 23 februari 2015 / 16:41

  Wat een heerlijk verhaal weer. Het was de moeite waard erop te wachten. Genietse !!!!!

  Like

 4. Ella 23 februari 2015 / 16:43

  Leuk verhaal weer…..genieten en glimlachen😊

  Like

 5. Ron 24 februari 2015 / 06:57

  Gezellig verhaal steeds weer! Een gewei kun je kopen bij het bezoekerscentrum Veluwe in Nunspeet of in het Nationaal park Hoge Veluwe.

  Like

 6. sjoerd 24 februari 2015 / 08:49

  Op deze situatie kunt u eens kijken en vragen of hun hier aan kunnen komen. Wel weet ik dat ze van die grote koeien horens kunnen leveren.

  Succes

  Like

 7. Peter Smit 1 maart 2015 / 14:21

  Goedemiddag Bas, wat wordt het mooi. Kunnen we elke week een kooptip uit jouw blog in ontvangst nemen? Rijst gekookt in cocosmelk. Ik neem het mee. Mijn dank hiervoor. Met vriendelijke groet, Peter Smit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s