Ik ‘lanterfanter’, hang in de goot en geniet me suf..Hoe? Lees m’n blog…. :-)

Tja, op zondagavond m`n blog maken. Tot nu toe was dat geen probleem kan ik je zeggen. Maar vandaag valt het niet mee.Voor wie het niet weet: hier ‘down under’zijn we begonnen aan het carnaval! Nou weet bijna niemand dat ik zelfs een Limburger ben (geboren in Blerick bij Venlo), maar om nou te zeggen dat ik een carnavals vierder ben, nee. Ik werkte altijd tijdens deze dagen achter de bar thuis in ons cultureel centrum Boschlust in Zeist waar ik woonde. Of tijdens de hotelschool in Maastricht werken in de stadsschouwburg in Sittard of Heerlen. Dus er wel bij zijn maar…werken! Vandaag gingen we kijken naar de optocht.Jeannette en ik waren uitgenodigd bij de buurtwinkel van Jack. Dè buurtwinkel van Vijlen wel te verstaan want verder….is er geen winkel. Ik had een fles Berenburger en oude jenever mee genomen voor algemeen gebruik! Er deden 14 wagens mee en we zagen de halve buurt voorbij komen. Viel me nog mee dat het zo druk was aan de kant…Morgen doen ze mee aan de optocht in Vaals want daar hebben ze een chronisch tekort aan praalwagens dus hier in Vijlen zijn we de lulligste niet! In de buurtwinkel van Jack  (Sjack zeggen we hier) was het een drukte van belang! (we hebben het hier over een winkel van 4 bij 4 m2 dus je kunt wel nagaan!)

carnavalmet Jack carnaval2 carnaval carnavalmet jeannette

In de buurtwinkel kwamen we ook Hank en echtgenote tegen, de uitbater van het beroemde Boscafe ’t Hijgend Hert èn Viktor met z’n vrouw, eigenaar van hèt enige Cubaans/Caribisch restaurant in Vijlen ( èn m’n buurman!) De optocht kwam 2x langs, straat door heen &blokje om door de wijk en weer terug, erg makkelijk zo om het goed te zien… Nou, over inburgeren of beter ‘Limburgeren’ gesproken, we hebben ons uiterste best gedaan en dat het typen van deze blog nog lukt mag een wereldwonder heten. (beetje overdreven maar wel aardig voor de beeldvorming in deze…:-)

Eigenlijk mag ik wel zeggen dat het verkleden vandaag wel de grootste activiteit is geweest afgelopen week.Inderdaad, ik heb het ongelofelijk druk! Ik weet niet of het door het geweldige weer was (gewoon lunchen buiten in de zon bij 13 en vandaag dus gewoon 17 graden in de zon, uit de wind! (foto beneden:Links de start positie, rechts de zon positie)

selfiezon selfiezon2

of dat het komt omdat ik gewoon geniet en alles kan los laten. En om ook te bewijzen dat ik nog IETS heb gedaan hieronder een historische foto die ik graag wil delen:

basopladder

Inderdaad, ik sta op een ladder! De goot blad vrij maken. Een ongelofelijk karwei van zeker 21 minuten ( want er lag amper iets in…), De ladder opzetten en verschuiven was nog het meeste werk eigenlijk. Ook de wandelingen met Boy (zo’n labrador/golden retriever heeft erg veel beweging nodig !!) zijn een uitputtingsslag voor zowel Boy als ik. Barre tochten over heuvels en door dalen hetgeen duidelijk te zien is op de foto`s van zowel tijdens

opbankje Boyopterras

als na de wandeling vanaf ons eigen terras…. Ja, en dat was nog niet alles!

Er werd hout afgeleverd. En geen blokjes maar….Boyopstam

En dat moet gezaagd worden dus ..hup…weer 3 uur weg…of beter: genieten. Dan gaat zo`n dag snel hier hoor! En omdat ik nogal veel denktijd over had ik  nog een werkelijk briljante inval! Tja, je bent gekozen tot ‘Klantvriendelijkste Directeur van Nederland”of niet uiteindelijk.En ik vind het altijd leuk het anderen naar de zin te maken, hostmanship optimaforma! Waar gaat het om?Ons huis ligt namelijk aan een doodlopend pad dat over gaat in een wandelpad. Ik had nog een oude WC over dus ik dacht, een gratis sanitair stop

wctegenmuur

Maar ja, om nou te zeggen dat je veel privacy hebt, nee, dus helaas, hij kon na een test Basopwcnaar de stort….

Tja en verder nog druk geweest Bas? Nou, ik heb een wijn ton gekocht bij St.Martinus, dè wijngaard hier uit het heuvelland (met Europese pricewining wijnen!!) Je kunt er vanuit ons huis naartoe lopen voor een rondleiding en proeverij, erg leuk.En helemaal leuk was het verzoek afgelopen week van de eigenaren ons hele huis te willen huren voor overnachting van de familie….omdat ze gaan trouwen! trouwen op je eigen wijngaard, hoe bijzonder is dat?

regenton

O wacht even, onze poes Spike wil aandacht en even genoemd worden in de blog, nou voor uit dan :

scoobyinwasbak

Zo, en verder ben ik. jawel, bezig geweest met onze site!!!! Ik heb de eerste pagina`s gezien die Dennis van Globeview heeft gemaakt en ga er morgen weer mee verder, mits er natuurlijk geen belangrijke zaken doorheen komen!

dennis

Ook leuk afgelopen week was het bezoek van Anya Niewiera, directeur van VVV Zuid Limburg. Al jaren behartigt zij de promotie belangen van dit mooie gebied en ze was natuurlijk benieuwd naar ons huis. Alleen…daar zijn we helemaal niet aan toe gekomen!

anya

We hebben veel gesproken over deze streek, de mogelijkheden en alles wat er gebeurt en zou moeten gebeuren. Erg leuk om te zien hoe bevlogen Anya nog steeds is. En niet onbelangrijk want deze streek moet het hebben van toerisme dat zo`n belangrijke economische factor is voor de hele omgeving!

Kortom, het was een week waarin ik enorm genoot. Zoals cabaretier Lebbis het zegt in z`n sketch over dat beroemde terras…”je zit tegen geluk aan”, Het was prachtig weer en ik moet oppassen dat ik niet van alles een foto wil maken om en dichtbij het huis.

Ok Ok, dan toch een paar:

wandelen vertrektijdbordje ijsopstoelBoymorgens

boyzonpandBoy geniet ook…..met de ondergaande zon op het huis…

Tussendoor nog even naar Almere gereden voor een spreekbeurt over klantvriendelijkheid op het Hypotheek Congres.Dat geeft veel energie om te doen! En helemaal leuk om te zien wat er dan, als je een dagje weg bent, allemaal weer is gebeurd in het huis…Morgen of overmorgen zal ik trouwens een filmpje laten zien op Facebook (De Heerlijkheid Vijlen, like het even,krijg je het automatisch) over tadelakt, een oorspronkelijk Marokkaanse manier van polijsten van muren in vooral badkamers en keukens, geeft een geweldig effect aan muren! (komt in de nieuwe douche op een van de kamers in het grote huis!)

timmeren

Hoelang duurt de verbouwing nog krijg ik veel als vraag? Ik schat nog een week of 4-5 en dan nog een aantal kleine zaken. Vanaf begin april is het grote huis beschikbaar voor families tot max. 14 personen (10 volwassenen en 4 kinderen) en je kunt er NU al voor reserveren. In Nederland zijn niet zoveel grotere huizen te vinden en uit mijn Landal tijd weet ik nog dat dit altijd zeer gewild is. We krijgen dan ook al veel aanvragen èn boekingen van mensen die iets bijzonders willen en geen gewoon standaard huis, Mocht jij dit jaar de klos zijn voor de organisatie van het familie of vrienden weekend: gewoon mailen: info@deheerlijkheidvijlen.nl of kijken op http://www.deheerlijkheidvijlen.nl

Ik ga er een eind aan breien, eerst eten en dan misschien nog een rondje met onze gast van dit weekend. Geen menneke van 9 maanden waar we op mochten passen maar Cooper….een labrador van….9 maanden… die Boy helemaal tureluurs maakt 🙂CooperenBoy

En komende week? Dan hoef ik lekker de dakgoot niet meer te doen, de regenton is er, maar is er een nieuwe klus….die boomstam…vroemmmmmm!!!

Fijne week x

ps Qua woelmuizen is alles onder controle bij ons in de Vijlenstraat, maak je geen zorgen….:#$&+#$%@#@

boy muis

5 gedachtes over “Ik ‘lanterfanter’, hang in de goot en geniet me suf..Hoe? Lees m’n blog…. :-)

 1. Ruud Clason 15 februari 2015 / 21:46

  Mis ik nu iets in deze blog? Hoe gaat het met de Bosch wasdroger? Of heb je een buur gevonden met zo’n ding?

  Like

 2. Peter 15 februari 2015 / 22:40

  Mooi als genieten en ‘werk’ samen gaan !

  Like

 3. soerjanie 16 februari 2015 / 15:06

  Limburg was al leuk, maar wordt iedere week leuker. Herinneringen aan pieke dassen, carnaval en maastricht krijgen weer kleur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s