De turbo erop, boekingen …uit Zweden, mooie sneeuwplaatjes : wat een ‘Heerlijkheid’

Tja, wat een bijzondere week weer. De vrijwillige sneeuwbrigade Vijlen o.l.v buurman Viktor Terpstra van het bekende Vijlense restaurant Cuba Libre, draaide overuren. Het zou nog erger worden dan in New York (wat een giller hè, valt er een paar cm, hele stad plat hahaha!) Nou wij hier in Vijlen zijn wel wat gewend hoor! 2 jaar geleden was het gedeelte waar ik woon (Vijlenstraat) enkele dagen geheel van de buiten wereld afgesloten! De sneeuw lag zo hoog dat men het huis niet meer uit kon. En toen wist ik niet eens waar Vijlen lag, laat staan dat ik van dit nieuws gehoord heb toentertijd. Ik denk dat toen ook niemand in de gaten had dat er 5 huizen compleet geïsoleerd waren en geen enkel contact meer hadden met de buiten wereld. Nou, mochten jullie van mij ook maar èèn dag niks horen via Twitter, Facebook of m’n blog: bel 112, sms Gilze Rijen, stuur een heli want THIS IS VIJLEN !!! hèt Bergdorpje van Nederland en hèt wintersport alternatief voor Kaprun, Lenzerheide en niet te vergeten Saalbach HinterGlemm.

terrasindesneeuwterrasindesneeuw3 terrasindesneeuw2 Mooie plaatjes rondom het huis en terras

Afgelopen week stond ook in het teken van…hoe zal ik het zeggen….. eh..de turbo erop. Sinds oktober zit met name Jeannette al in de rommel en we willen gewoon ruim voor 2 april klaar zijn met het grote huis (Lomberg) want we krijgen nu toch echt diverse aanvragen voor een familieweekend! Hans en Grietje is komende weekenden volledig uitverkocht en ook de midweken beginnen te lopen. Erg grappig trouwens: veel gasten die mij volgen op twitter ( ja, wie zegt dat social media niet werkt: doei!)  boeken…met….een labrador. Erg leuk voor Boy natuurlijk en wie weet zit er een leuke vriendin bij. Attentie boekers: verwacht niet veel van Boy want z`n hele zaakje …is er niet meer dus dat nest met schattige puppies zit er helaas niet meer in!

Maar even terug naar het Grote Huis: Terwijl Boy op de materialen paste:

Boyoppassen en dat uren achter elkaar kan doen terwijl er tientallen wandelaars langskomen op weg naar boven, werd er op verschillende plaatsen in het huis hard gewerkt. Met name de nieuwe badkamer met douche, toilet en wastafel in de zgn. ‘Hoge Kamer’, is een flinke klus.

douchevloerbeton. links het beton op vilt (ivm de werking van het hout) douchevloerstaat

met betonblokken werd in no-time de wand opgezet van de nieuwe douche

douchetegels

en gisteren werd er al begonnen met de oude tegelvloer leggen die morgen gevoegd gaat worden. Als alles mee zit gaan we deze week tegelen, douchebak, toilet en wasbak plaatsen en moeten we volgende week toch wel bijna klaar zijn. YES!

Op een andere plek werd deze week gewerkt aan een bedstee. In ons prive gedeelte hebben we er al 1 maar binnenkort kunnen ook onze gasten genieten van zo`n slaapplek in het huis. Ik hoor de familie al ruzie maken over wie hier toch mag gaan slapen !! Op weer een andere plek werd gewerkt om een afscheiding te maken tussen onze prive huiskamer en de zgn. 2e huiskamer in het grote huis. Als je nl. met 14 personen huurt krijg je maar liefst 2 huiskamers, een grote (met keuken) èn een kleine, handig met kinderen of gewoon om zelf even rustig een boek te blezen of dat TV programma te kijken i.p.v die voetbalwedstrijd (of andersom natuurlijk….) Kortom er liepen 6 man rond de hele week op 6 verschillende plekken en in 6 verschillende hoeken ( o ja, de verwarmingsman liep ook nog rond, niet onbelangrijk dat er overal warm water is en de verwarming het (gelukkig) doet) En wat doe jij dan zul je je wellicht afvragen? Ik ga o.a naar de bakker! Zorg voor lekkere dingen bij de koffie. Ik was deze week hoofd Catering en verzorgde de harde werkers ! Niks zo leuk om het anderen naar de zin te maken. En de mannen vinden niks zo leuk ergens te werken waar goed voor ze gezorgd wordt! En zo simpel is het dus: #aardigzijnkostniks en #wiegoeddoetgoedontmoet. Daarnaast heb ik gewit: de bijkeuken of beter : de proviandkeuken. Van boven tot onder (ja…ik ook) en ik moet zeggen: niks zo leuk als iets veranderen en mooier maken, zelfs al komt er alleen etenswaar te staan!

Deze week dus heerlijk in en om het huis bezig geweest en wat was het buiten mooi allemaal en dat alles op nog geen 250 meter lopen van ons huis:

schapeninsneeuw schaapinsneeuw overzicht2 overzicht1 kerkindesneeuw Boykijktinsneeuw Boyindesneeuw

Het is ook een kwestie van zien. Je kunt wel kijken maar je moet het ook ZIEN! Veel mensen lopen rond, kijken maar zien het niet. Ik kan echt geregeld gewoon maar kijken en me realiseren wat ik zie en het dan ook waarderen. De omgeving, de vele sterren die je hier nog ziet door weinig lichtvervuiling, die vergezichten die steeds weer anders zijn. Iedereen die ons bezoekt (veelal uit de randstad) staat verbaast van wat je hier nog ziet. Je moet het wel aanwijzen want men kijkt er snel overheen maar zien kun je leren, je moet er alleen even op gewezen worden….:-)

Ondertussen gaan de boekingen zeer voorspoedig, momenteel vooral voor het Hans & Grietje huisje is de vraag groot. Logisch want hier van hebben we al foto`s. Helaas zijn er ook diverse aanvragen voor dezelfde data, o men, dat is dan zo jammer, zeker als mensen niet kunnen schuiven met hun weekendje of midweekje weg ! Gisteren hadden we zelfs een aanvraag uit Zweden ! Kwam binnen via http:www.bijzonderplekje.nl (hoe zou men dat zeggen in het Zweeds?……) wilden maar liefst 2 weken blijven terwijl in die week de weekendjes en een midweek al weg was! Ook voor de zomervakantie komen de eerste week aanvragen binnen. Een week in Hans&Grietje in het mooie zuid Limburg is er vanaf € 795 per week voor 2-4 personen (excl. schoonmaak, bedlinnen en toeristenbelasting.) Dat is toch een mooie prijs voor zo`n bijzonder huisje in het hoogseizoen ? En weer `s iets anders…

Voor wie overigens nog een last minute boeking wil maken in Hans & Grietje: het eerst volgende beschikbare weekend is nu nog 13 maart en dan weer 17 April (Amstel gold race!) Wel zijn er nog diverse midweken vrij de komende weken! O ja, en kom je met een kleintje dan pas ik persoonlijk GRATIS op zodat je ook nog samen een avond uit eten kan gaan op loop afstand! Restaurants en keuze genoeg!

Het grote Huis Lomberg kun je dus nu reserveren voor aankomsten vanaf 2 april. En ook het weekend van de Amstel Gold Race is nog beschikbaar! Je kunt erin met max 10 volwassenen en 4 kinderen ( of uiteraard 8 volw. en 6 kinderen etc) Ook een leuk idee voor de zomer: met vrienden en andere gezinnen een weekje samen vakantie vieren onder het motto #weekjehierweekjedaar.

Tot slot. In mijn wekelijks gesprek met onze huisdieren kreeg ik bij de rondvraag commentaar van een van onze poezen . Spike (12 jaar) vroeg zich af waarom alleen Boy zo`n prominente rol heeft op twitter en in de blog en dat terwijl Boy pas 5 jaar in huis is en Spike 12 jaar deel uitmaakt van de Hooglandjes. Daarnaast voelde hij een zware emotionele rol weggelegd t.a.v.  “The Hunt for the WoelMouse”, kortom poes Spike in de Calimero rol en met het verzoek om aandacht….

Nou, daar is ie dan: Spike, 12 jaar, nieuw in Vijlen, nog niet buiten geweest, schrikt dagelijks van de tientallen mussen en andere vogels om het huis. ‘License to kill the woelmouse’ (dus officiële jachtvergunning) m.u.v Henk de Woelmuis want die begint ook een rol op te eisen in deze soap maar daarover volgende week meer..

Spiek

Als laatste : de website vordert! (achter de schermen) en op de (tijdelijke) site http://www.deheerlijkheidvijlen.nl staan alle momenteel beschikbare foto`s van het Hans & Grietje huisje plus een sneak preview van het grote huis ( stiekum gemaakt voor mijn afscheid bij Landal terwijl ik niet thuis was !!), Inmiddels ruim 2000x bekeken, erg leuk!

Tot volgende week! Have fun!voorzijdehuis

10 gedachtes over “De turbo erop, boekingen …uit Zweden, mooie sneeuwplaatjes : wat een ‘Heerlijkheid’

 1. Peter de Vries 1 februari 2015 / 21:17

  Ook deze keer weer een prachtig verhaal vanuit een prachtig stukje Nederland!

  Like

 2. Henny 1 februari 2015 / 21:20

  Het blijft leuk jou blog te lezen ,en kijk er graag naar uit. Tot de volgende keer

  Like

 3. Corrie van der Brugge 1 februari 2015 / 21:49

  Schitterend je verhalen. Iedere keer opnieuw lees ik ze. Ook ik kijk er iedere zondag naar uit. Veel geluk in dat prachtige stukje Nederland

  Like

 4. Diana 1 februari 2015 / 21:55

  Leuke Blog weer en wat een schitterende foto’s! Kers op de taart vind ik toch wel de oppasservice, ik zou er bijna weer een kleintje bij willen hebben, bijna dan hè?! Succes met de verdere verbouwing!

  Like

 5. Ella 1 februari 2015 / 22:20

  De humor spat er van af…..genieten😎😎😎

  Like

 6. sonjastoel 2 februari 2015 / 00:31

  Zware baan hoor hoofd catering en dan ook nog witten #vanallemarktenthuis 😉

  Like

 7. Majel 2 februari 2015 / 09:11

  Wat een leuk blog weer!
  En wat is Spike mooi!
  Die mag zeker vaker langskomen op de foto’s hoor!

  Like

 8. corine 2 februari 2015 / 13:31

  Geweldige blog weer. Eindig altijd met een big smile op mijn gezicht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s