Mijn ontmoeting met Herman Göritzlehner, vordert de website wel.. en wanneer is alles nou klaar?

Ja ja, ik krijg veel vragen. Over wanneer onze website klaar is bijvoorbeeld. Nou, dat duurt nog even. Je zult het niet geloven maar ik heb het drukker dan ooit, leuk druk overigens of laat ik het anders noemen: tijdvullende recreatief zakelijk aangelegenheden vullen mijn dagen momenteel. Zo heb ik een partij gedroogd hout op de kop weten te tikken om toch enigzins warm de winter door te komen, zeker als je 6 haarden te vullen hebt in ons vakwerkhuis. En dat hout moet wel even gestapeld worden. Dus het lijkt recreatief maar is natuurlijk een puur zakelijke aangelegenheid, snap je..?

Afgelopen week stond in het teken van een aantal presentaties over klantvriendelijkheid. In zo`n presentatie vertel ik over mijn ervaringen van bijna 19 jaar bij Landal. Als enige bedrijf stonden wij 4 jaar achter elkaar in de TOP 5 van Klantvriendelijkste bedrijven. En in september j.l werd ik door het bureau Market respons (organisator van ‘Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland) uitgeroepen tot ‘Klantvriendelijkste Directeur van Nederland” Ik heb dus wel een mening over klantvriendelijkheid èn vooral een aantal tips voor bedrijven. Afgelopen week reed ik op dinsdag naar Sneek…. en dat is een eind zeg vanuit Vijlen! Mijn hemel, voelde als Parijs -Dakar !

sneekroute

Al moet ik zeggen, totaal geen file onderweg, bakkie koffie bij een tank en op je dooie ooier rijden, heerlijk relaxed in de zen stand naar het hoge Noorden. En voor dat je het weet sta je in een mooie zaal voor een leuke club mensen te praten, dit maal de ABN AMRO regio Noord tijdens hun Kick off voor 2015.

zaalabnamro

Ik moet zeggen, veel ambities bij deze bank op het gebied van klantvriendelijkheid, NPS (Netto Promoter Score) En terecht want hoe maak je tegenwoordig nou nog het verschil? Waarom moet ik naar bank A en niet naar bank B of andersom? En dan de digitalisering in het bankwezen. We gaan steeds minder naar de kantoren dus hoe zorg je voor een merken voorkeur? In mijn presentatie raken we veel zaken aan en dan is het mooi om te zien hoe men daar op reageert en er iets mee (gaat) doen, Benieuwd of ik ook nog `s uitgenodigd wordt op het hoofdkantoor van ABN AMRO. Ik weet zeker dat er nog veel valt te leren van de gastvrjheids branche als het gaat om klanten ( die we overigens gasten noemen…, voelt heel anders, toch?)

Een dag later was ik te gast bij ABN AMRO Mees Pierson tijdens een klanten middag. Dat doen ze 4 x per jaar bij een ondernemer in de regio, erg leuk en leerzaam.

De middag werd gegeven in de zaak van Herman Göritzlehner. Ooit van gehoord? Ik niet. Herman is 30 jaar geleden begonnen als kleine garage. Tegenwoordig is het een groot bedrijf met ruim 50 FTE en is hij dealer van MAN vrachtauto`s, Volkswagen, SKODA èn electrische auto`s (Think). Een pracht kerel ! Zelden ontmoet je zulke bijzondere no- nonsense mensen. Maar het meest bijzondere is dit:

garagekeuken hermanskeuken

Herman heeft in z`n bedrijf….een giga bakkerij !!! Hier houdt hij alle vergaderingen met z`n mensen ( “kneden kan ik hier ook”) en hier bakt hij voor klanten èn medewerkers veel taarten. Als ze z`n app downloaden belt hij ze op dat er een ‘app’eltaartje klaar staat in de showroom. Ook komen er er veel bedrijven vergaderen en krijgen een ‘bak sessie’ met hem. Zelden zo iets origineels gezien. En zoals ik altijd zeg : “alles wat leuk is kost geen moeite” runt Herman z`n bedrijf op een losse manier en dendert hij gewoon de crisis door ( “totaal geen last gehad”) Zijn succes? ‘Be different, wees authentiek, doe anders dan anderen, laat je hart spreken, wees vooral mens en dan komt het resultaat vanzelf! Geweldig om te zien dat sommige bedrijven zo druk zijn met klantenbinding en Herman door z`n bakkerij IN de garage de hele regio aan zich weet te binden en er allerlei bedrijven uit heel Nederland hier gaan kijken, Herman, top!, hier krijg ik dus ook energie van !

hermanauto

En hoe gaat het met Henk?

woelmuisberg

Ondertussen in de Vijlenstraat in Vijlen. Ja gelukkig is dat nog aan de andere kant in de straat maar je ziet waar zo`n Woelmuis toe in staat is! Inmiddels ben ik in gesprek met de gemeente, provincie en niet te vergeten het ministerie van Binnenlandse zaken want we moeten nu wel gaan op schalen. Inmiddels wordt er door de hele buurt gepatrouilleerd in shifts van 4 uur maar niemand heeft ook nog maar 1 muis gezien. Maar ja , het bewijs is er wel. De verwachting is dat minister Opstelten binnenkort naar Vijlen komt want ook hij ziet de noodzaak van wellicht militair ingrijpen in maar dit ligt toch best gevoelig in dit stilte gebied. Ondertussen hebben onze katten Spike en Scooby nog geen aanstalten gemaakt om naar buiten te gaan. De deur staat open maar er is nog geen animo voor een veldtocht tegen de Woelmuizen. Jammer maar ik snap het wel als ik zo`n berg zie, wat kan dit allemaal veroorzaken….

As we speak heb ik in Hans & Grietje trouwens een van m`n enthousiaste volgers op twitter te gast ( @Uilleac ) samen met z`n vrouw en natuurlijk de enorm vrolijke hond Uilleac die zich flink amuseert met Boy ( `t zou nog weleens iets kunnen worden tussen die 2….) Ben is bouwer van geluids studio`s en een expert op het gebied van geluid. Hij reist geregeld de wereld rond en adviseert grote concert zalen bij verbouwingen of nieuwbouw. Bijzonder dat je via social media in contact komt, hij een weekend boekt en je op deze manier hoort over zo`n vak, geweldig toch?

Ondertussen zijn we nu wel gas aan het geven aan de verbouwing in onze ‘HeerlijkheidVijlen’. Het grote huis Lomberg(geschikt voor 8-14 personen) is verhuurbaar voor familieweekenden v.a eind maart. Maar eerst moet ons prive gedeelte klaar zijn zodat wij zelf uit het verhuurbare gedeelte weg kunnen naar de voorkant. De keuken is bijna gereed nu, een prachtig betonnen blad met her en der kleine steentjes:

fornuis koe tegel

Komende weken gaan we ook beginnen om de ‘TerrasKamer'( wij noemen het de bruidssuite) aan te pakken. Er is een soort ‘vide’ waar de kids kunnen slapen. Hoe spannend is dat??

doucheterras

hierboven links komt nog een stukkie erbij

groteslaapkamer

en dit is de andere kant van de kamer, wat een uitzicht hè? (met terras!!)

Tussen alle bedrijven door ben ik ook nog even langs gegaan bij het website bureau die de site gaat maken. Ja, Bas. waar blijven de teksten? Waar blijft de info? ….. Ok , komende week ga ik ècht aan de bak met de teksten en dan zou er over 2 weken al echt iets te zien moeten zijn, behalve de promo video op onze home page http://www.deheerlijkheidvijlen.nl  Overigens, de pagina op Facebook wordt ook goed bezocht èn ge-LIKED, al bijna 1000 likes en dat is voor ons toch best al veel in zo`n korte tijd. En sinds we staan vermeld bij een van de leukste sites van Nederland : http://www.bijzonderplekje.nl met tal van ècht bijzondere verblijfslocaties, komen er dagelijks informatie verzoeken binnen èn boekingen! Alleen jammer dat onze informatie die we hadden gezet op Zoover zodat onze gasten een recensie kunnen schrijven, nog niet staat vermeld maar ja, dat komt wel.Men is aan het kijken waar het is gebleven… Voorlopig nog maar even ouderwets in het gastenboek en als ik dit lees worden we heel vrolijk ( zeker omdat ze direct weer hebben geboekt voor komend Oud&Nieuw!)

gastenboek

Tot slot voor deze week (ben wat eerder vandaag want ik ga zo naar Bussum, overnachten bij vrienden want ik heb morgenvroeg een hele leuke afspraak bij Alex de Vries van #Hostmanship!!) even deze foto, kreeg `m via twitter omdat ik zo`n geweldige hekel heb aan directie parkeerplaatsen.(die zijn nl. voor de klant en zeker niet de baas van de tent) Maar dit is dus wel erg leuk: een medewerker krijgt als cadeau een top parkeerplaats, kijk dat is nou leuk en sympathiek: een idee voor je bedrijf of school?

foto parkeerplaats

Fijne week allemaal. Vooral een dik succes voor alle ex-Landal collega`s die deze week hun grote jaarlijkse Kick off EVENT 2015 hebben en deze blog lezen. Voor het eerst in 18 jaar…ben ik er niet bij.

Ik ben druk….heel druk…..met hout hakken!Have fun! De groeten van Boy en maak er een mooie week van!

foto 1 (2)

En mocht je willen boeken of informatie willen: info@deheerlijkheidvijlen.nl

5 gedachtes over “Mijn ontmoeting met Herman Göritzlehner, vordert de website wel.. en wanneer is alles nou klaar?

  1. Gerald 18 januari 2015 / 17:16

    Bas, het leest weer heerlijk weg…..we blijven je levensverhaal volgen…Succes..!!

    Like

  2. Peter de Vries 18 januari 2015 / 17:20

    Druk bezig zijn voor je ‘eigen’ voelt toch veel minder als hard werken?

    Like

  3. soerjanie 18 januari 2015 / 18:59

    Mooi dat t zo goed gaat. Het is weer een genot om je belevenissen te lezen.

    Like

  4. Peter Smit 19 januari 2015 / 19:45

    Hoe komt het dat ik het gevoel heb dat Landal er een grote concurrent bij heeft gekregen. De blogs vonken Bas. Ik val in herhaling maar hier word ik vrolijk van! Zijn de “koempels” ondergronds. Tja, die woelmuizen geven je een beetje het mijn gevoel van Limburg. Veel succes!

    Like

Plaats een reactie