Inwoner van Vijlen, Henk de Woelmuis ‘gespot’ en eindelijk mooie foto`s !!

aanmelden

Ja beste lezers, het is dan eindelijk zo ver: ik ben officieel inwoner van Vijlen !!! Samen met Jeannette heb ik me gemeld bij de balie burgerzaken,paspoorten en andere zaken. Ik was zo zenuwachtig! Voor hetzelfde geld word je geweigerd. Of nog erger: je moet een inburgerings test doen, kan toch allemaal? Nou zijn we al maanden aan het ‘(L)imburgeren’ en ben ik van oorsprong zelfs een ECHTE Limburger ( geboren in Blerick bij Venlo), je weet het niet hè? Maar goed, alles ging naar wens en ik kreeg zelfs : een welkomstgeschenk! Ik dacht nog dat het een fles drank was maar helaas… er zat een boekje in met wetenswaardigheden, een plastic zak voor plastic (zamelen ze hier ook apart in, een informatie krant en wat andere folders. M’n commerciële hart ging weer sneller stromen: waarom niet een paar leuke kennismakingscheques van restaurants erin, aanbiedingen van andere middenstanders, een voucher van een bank of apotheek? Dit biedt toch zeker weer mogelijkheden en kansen. Nieuwe inwoners weten immers de weg nog niet dus help ze een handje, toch?

De afgelopen week stond in het teken van 2 dingen. Ik heb een 4 tal presentaties gegeven èn er was een belangrijke fotoshoot van het Hans&Grietje huisje.

De presentaties die ik geef gaan over mijn 19 jaar ervaringen als commercieel directeur van Landal en dan m.n op het gebied van klantvriendelijkheid. Ik mocht optreden bij de ABN AMRO bank die een aantal nieuwjaarsbijeenkomsten hield in den lande. Bij de banken is digitalisering en dus werkgelegenheid op de kantoren een groot ding. Verschil maken t.o.v. andere banken en onderscheidend zijn op het gebied van service en klantvriendelijkheid is dus een issue. Voor banken is dit nog best een nieuw item maar het is mooi om te zien dat er veel passie is om het beter te doen. En ik vind het heerlijk om hier een bijdrage aan te leveren als “Mr.Klantvriendelijkheid 2014” Ook was ik gastspreker op de nieuwjaarsbijeenkomst van  ’s Heeren Loo, een van de grootste zorginstellingen van Nederland (met ruim 600 vestigingen en ruim 13.000 medewerkers) waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en leven. Ook hier geldt: wees gastvrij, naar inwoners èn de familie van de inwoners. Opvallend is wel dat , waar je ook spreekt, bedrijven soms gevangen lijken te zitten in regels en last hebben van ‘paarse krokodillen’ waardoor het lastig is alle tijd te geven aan de klant. Nou ja, een mooi onderwerp dat leidt tot goeie discussies!

boy voor huis

O Boy,en dan regent het de hele week, het waait als een dolle, komt op woensdag fotograaf Hans Timmermans en heb je alle geluk van de wereld: zon!! Hans is een top fotograaf met wie ik jaren heb gewerkt bij de Bilderberg hotels en gedurende m’n Landal jaren was hij hofleverancier van menige brochurecover of parkpagina. Als afscheidscadeau bij Landal kreeg ik van hem….een foto reportage van ‘De heerlijkheid Vijlen’, hoe leuk is dat!!

En woensdag kwam ie dus…met zon! Wetende wat voor soort foto`s hij maakt en hoe belangrijk ze zijn om gasten binnen te halen was alles ‘spic en span’. We gingen gelijk aan de slag en ik was het hulpje waar nodig. Wellicht heb je al een aantal foto`s gezien maar hier komen ze (weer)

woelmuis

O, eerst nog even een ‘eigen’ foto, wellicht goed voor een zilveren camera want zeg nou zelf, een Woelmuis LIVE ‘on camera’, DAT IS NIET NIKS!!! Dit is dus Henk ! Henk is er verantwoordelijk voor dat m’n halve terras verzakt, er her en der gaten zitten in de heuvel en wellicht, als z’n familie ook hier gaat wonen, m’n huis verdwijnt in èèn groot gat! Henk heeft veel vrienden maar die zijn slimmer dan Henk want Henk laat zich gewoon fotograferen wanneer je wat muesli neerlegt. Henk z’n dagen zijn geteld beste lezers. Zeker nu onze 2 katten Spike en Scooby in de start blokken staan om naar buiten te gaan naar ruim 3 weken opgesloten te zijn geweest. Maar nou wil het euvel dat zowel Boy als mijn vrouw en…,ik moet het eerlijk toevoegen, ikzelf ook, wij allemaal dus, een beetje medelijden hebben met Henk. Sterker nog, we beginnen Henk erg leuk te vinden met z’n bolle wangen, grappige neus en woelbuik. Ook de gasten van het Hans&Grietje huisje spreken vol passie en emotie over Henk. Henk is dus een absolute trekker, een live act die z’n weerga niet kent. Ik krijg al verzoeken op Twitter of hij niet een account heeft en gisteren belde een TV station uit…Japan voor een interview….met Henk!! Kortom, we zijn met staatsbosbeheer en natuurmonumenten in gesprek hoe dit verder moet.Wordt vervolgd!

En dan nu de foto`s van het Hans&Grietje huisje, (In maart volgen de foto`s van het grote huis)

huiskamer1
de huiskamer met, hoe gezellig, de openhaard
slaapkamer
de ‘masterbedroom’, hoe uniek en romantisch is dit?
keuken2
de eetkamer/keuken en met een uitzicht….!

huiskamer2 slaapkamer2 keuken

Ja, zo leuk als iemand de sfeer weet te vangen in z’n camera. Wachtend op het goeie licht: “Bas, kijk `s hoe lang die wolk er nog zit…” , dat juiste moment, die juiste hoek. Ik heb een dag meegelopen zoals ik dat vroeger ook wel eens heb gedaan. En toch voelt dat heel anders, Dit is ONS huisje, een huisje dat Jeannette opnieuw heeft ingericht en we met liefde weer een nieuwe toekomst hebben gegeven om het gasten naar de zin te maken.huisjeachterhuisjevoorzijde

En het leuke is, het begint te lopen! Vandaag 3 boekingen! En dat zonder site, best knap hahaha! Ja het gekke is, we zijn zo druk IN het huis dat we tijd tekort komen. Met daarnaast een flinke verkoudheid onder de leden is de puf er soms niet altijd. Maar goed, we hebben nu foto`s, de Facebook pagina De heerlijkheid Vijlen wordt flink bezocht dus daar doen we het even mee vooralsnog en ondertussen werken we aan de tekst voor de site.

kamer grote huis

In het grote huis is er momenteel werk ZAT! Eerst gaan we de prive ruimten in orde maken zodat we uit het gastenverblijf kunnen. Op de foto hierboven zie je al de contouren van een nieuwe badkamer op een van de kamers.Hier komt een mooie douche ruimte in en als het lukt moet die binnen 8 weken staan…. Het grote huis is overigens geschikt voor ca. 10-14 personen. De meeste aanvragen en boekingen zijn momenteel families met bv 3 gezinnen en een aantal kinderen. Gisteren kwam er een leuk stel binnen lopen zelfs, ik heb ze alles laten zien en ze boekten direct voor 12 personen! Kijk, dan loop ik dus de hele dag met een smile rond !!! (oja, ben je een fietsfanaat? AmstelGoldRace 18-19 April: ik heb het hele huis nog vrij!)

Beste mensen, ik duik onder de wol. De paracetamol tegen een giga verkoudheid en grieperigheid is uitgewerkt…Maar ik wilde het wekelijkse BLOG ritme er niet uit halen. Je bent ondernemer of niet. Een enthousiaste ondernemer zelfs! In het mooiste stukje buitenland van Nederland. In een bijzonder huis, op een bijzondere plek! En komende week staan er ook nog 3 spreekbeurten op de rol. Ook daar wil ik een goeie prestatie neerzetten.

Fijne week allemaal en natuurlijk de groeten….dit keer…ook van onze nieuwe…eh….’vriend’…..Henk.foto 19 (3) foto 18 (2)

9 gedachtes over “Inwoner van Vijlen, Henk de Woelmuis ‘gespot’ en eindelijk mooie foto`s !!

 1. Peter de Vries 11 januari 2015 / 23:00

  Gelukkig werkte de paracetemol snel zodat we weer snel van je enthousiaste verhaal kunnen genieten. We wachten op het eerste blog van Henk!

  Like

 2. Frank 11 januari 2015 / 23:01

  Volgens mij doet Henk een serieuze Momfer de Mol imitatie

  Like

 3. lliesbeth bos 12 januari 2015 / 08:12

  wat een geluksvogels zijn we als geboren nederlanders toch ? Gewoon verhuizen naar zo;n mooie plek .Al die vluchtelingen in de wereld.. Het ziet er allemaal zo leuk uit..
  Veel plezier en succes..

  Like

 4. martien 12 januari 2015 / 08:42

  Roofdieren (je kat) houden de soort in stand, de zwaksten worden verschalkt. Laat Henk maar los.😼

  Like

 5. Trees 12 januari 2015 / 10:06

  weer met een grote glimlach gelezen hahaha !!!! beterschap Bas

  Like

 6. Cees Witkamp 12 januari 2015 / 16:54

  Bas het was weer leuk om te lezen. Beterschap.

  Like

 7. Gerald 12 januari 2015 / 17:30

  Weer een lekker stukkie….en het zijn inderdaad prachtige foto’s..!!

  Like

 8. Ella 15 januari 2015 / 23:26

  Dit is mijn eerste “leesavontuur” en ik lig nu al in een deuk……gezellig zulke leuke verhalen. En wij zijn “net beginnende Pieterpad lopers” dus dit wordt vast een leuke locatie tegen de tijd dat we Maastricht naderen. Ik hou de site in de gaten👍👍.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s