Auto ingeleverd, pas ingeleverd en als er nou maar geen brand uitbreekt…

Laat ik eerst maar `s beginnen met jou een heel mooi 2015 te wensen. Veel gezondheid, veel plezier, veel mooie momenten, kortom gewoon een jaar waarvan je straks zegt; “dit was nou ècht een leuk jaar! ”

En als je mij volgt op twitter of je leest wel eens een toeristisch vakblad òf je bent een vaste lezer van m’n blog, dan hoef ik je niet te vertellen dat 2014 wel een jaartje was.Ik nam immers de beslissing om te stoppen met een mooie baan, een vakwerkhuis te kopen, te gaan verhuizen, kortom alle zeker heden op te geven. Geen pensioen opbouw, geen vast salaris maar wel minder drukte, wonen in wellicht het mooiste deel van Nederland en bovenal een heel ander leven. Van 12.000 huisjes terug naar 1 , lijkt die reclame van TMobile wel. Nou hoef je echt geen medelijden met me te hebben hoor. Tuurlijk, veel mensen dromen erover en durven gewoon die stap niet te zetten, anderen kúnnen de stap niet zetten. En nu ik zo`n 3 weken vrij ben na m’n vertrek op 10 december bij Landal vallen een aantal dingen wel flink tegen moet ik zeggen. Ik wist het al maar het is een enorme overgang van in dienst zijn èn eigen ondernemer worden, mijn hemel!. Jarenlang was ik verwend geweest met afdelingen die alles voor me regelden. M`n iphone, m’n mailbox’, alles werd bij de Bilderberg Hotels en later Landal voor me georganiseerd. En ook alle ondersteuning van mijn assistent Caroline. Die stuurde en regelde alles waardoor ik ook nog ’s helemaal niks leerde (nee Caroline, dat lag niet aan jou, ik vond het wel prima zo…:-) Ik kan dus gewoon …niks  zelf! Ja, lach er maar om, ik denk dat er honderden directeuren zijn die weinig kunnen…(op hun pc dan hè!) Ik heb er ook een bloed hekel aan, ik mis alle interesse erin, krijg er geen energie van en…heb er momenteel geeneens tijd voor om me erin te verdiepen want ik heb het best druk met van alles. Maar als ondernemer krijg je gewoon met van alles te maken waar ik geen idee van had. Een VAR verklaring aanvragen, belastingen, BTW?, verhuizen ( ook al in geen 20 jaar gedaan) Ik waardeer nu ook meer dat ik lekker heb kunnen werken terwijl mijn vrouw alles deed op administratief gebied, verzekeringen en alle andere technische sores. Tja, ik ben van sterrenbeeld een ram, die zijn hier volgens mij niet zo van (eens?) Wij hebben weer andere kwaliteiten zal ik maar zeggen. Ik weet zeker dat dit onderwerp in menig bloglezend gezin tot een gesprekje zal leiden. Mijn tip aan lezers die zich herkennen in mijn profiel: kom uit de kast….eh…. meld je aan bij het computer Riagg Center of ga in de leer bij je secretaresse  en stop met je zo te laten servicen. Zo, dat is er uit allemaal…  bedankt voor alles Caroline, ICT afdeling, ik mis jullie…..enorm !

Afgelopen week moest ik ook m’n auto inleveren en m’n kantoor pas. Best weer een momentje.Op dezelfde dag rolde er een toerisme vakblad binnen met een afscheidsinterview, grappig!

foto 6interview foto 8interv 2

Ik dacht nog, stel dat er weer een park afbrand, hoe kom ik dan in Leidschendam want ik ben verantwoordelijk tot 31-12 ? Ik heb het in m’n carrière èèn keer meegemaakt. Lommerbergen in Reuver brandde 3 dagen voor kerst af. Volle bak! Gelukkig niemand gewond maar wat een werk!! Ik meen dat we 8000 boekingen moesten omboeken voor kerst, oud jaar en alle maanden daarna en dan al die communicatie eromheen, wat een leerschool! Maar goed, met de trein terug. Wat me opviel in de trein dat werkelijk iedereen aan het eten was, heel gek, het was niet eens lunch tijd! Ondertussen zocht ik naar een stopcontact om m’n iPhone op te laden, bleken die alleen in de 1e klas te zijn, onder de stoel !!!! Dat moet je dus wel even weten hahaha.

Oud en nieuw vierden we overigens in alle rust met z’n tweeën. Na het feest van Jip even helemaal niemand. Wat echt geweldig was; om 00.00 uur gingen hier en in alle omliggende gemeenten alle kerkklokken aan, wat een lawaai en wat een ‘geweld’! het overstemde al het vuurwerk geluid en had meer impact dan 100 gillende keukenmeiden! Echt geweldig indrukwekkend hier in het Limburgse land. Onze buren kwamen nog naar ons toe terwijl ik een wensballon op liet die ik ca. 5 jaar geleden heb gekregen. Met een aanmaakblokje erop vast geschroefd ging die de lucht in richting ….o nee !!!!!!…..de bekende St.Martinus kerk van Viele (Limburgs voor Vijlen….) Zou een mooi bericht zijn geweest in de plaatselijke Trompetter ” Nieuwe inwoner brandt kerk af”….

Even een fotootje tussendoor? Vandaag gewandeld met Boy en m’n zus Carola & family in Cottessen. Zo mooi daar! Op nog geen 4 min. van ons huis. Je loopt daar foto 6foto 2boy

langs de Geul door de weilanden en ziet veel mistletoe (maretak), een beschermde plant waarvan veel mensen van verre denken dat het vogelnesten zijn. ( voor de ZuidLimburg ‘diehards’: parkeren bij cafe Buitenlust en via overzijde de boomgaarden door, te mooi!

foto 3uitzicht

foto 4sneeuw Sneeuw in België, ruim 40 km ver…kijken

Momenteel ben ik druk bezig met onze site. Maar ja wat doe je zonder mooie foto`s?Komende woensdag komt top fotograaf Hans Timmermans.Ik werk al ruim 20 jaar met hem en ik heb als afscheidscadeau bij Landal een fotoreportage gekregen van ‘De Heerlijkheid’, echt te gek! en die gaan we natuurlijk gebruiken om eindelijk LIVE te gaan. Maar eerst heb ik een aantal presentaties over klantvriendelijkheid bij ABN AMRO en een grote zorginstelling, veel zin in!! (Kan ik gelijk`s kijken hoe die auto van m’n vrouw rijdt…)

Hieronder staat een stuk tekst dat ik wil gebruiken voor de eerste versie van de website, leuk als je het wilt lezen en als er iets ontbreekt of je hebt andere tips, geef me een reactie svp (foto’s volgen nog, eerst het Hans&Grietje huisje, begin maart foto’s van het grote huis. Het grote huis is trouwens nu al te boeken voor aankomsten vanaf 1 maart , gewoon even je aanvraag mailen naar info@deheerlijkheidvijlen.nl )

Algemeen

‘De Heerlijkheid Vijlen’ omringd door weilanden en boomgaarden, is gelegen in het Zuid Limburgse dorpje Vijlen. Een dorpje op 195 m hoogte temidden van uitgesprekte bossen, hoogteverschillen,vergezichten, holle wegen, beekjes en dalen. Naast andere gehuchten zoals Rott, Mamelis, Cotessen, Melleschet, Berg en Camerig, maakt Vijlen deel uit van Vaals, bekend om z’n Drielandenpunt.

Een kerk ( de hoogst gelegen van Nederland volgens de Vijlenaren ,195 m boven NAP), een bakker, een buurtwinkel, het bekende cafè A Gen Kirk ( tegenover de kerk), maar liefst 6 restaurants en bovenal…veel natuur, heel veel natuur en vele wandel, fiets en auto routes.

Gelegen aan een doodlopende  halfverharde weg die overgaat in een wandelpad (geen enkel verkeer behalve de postbode) en gelegen tegen een helling ,kijk je vanuit dit typische en karakteristieke Limburgse vakwerkhuis ver weg over de velden en heb je een prachtig uitzicht op het Vijlenerbos. En er zo naartoe lopen vanuit’ os heem’ en even lunchen in het beroemde  boscafè ’t Hijgend Hert, kan ook.

Of loop je liever door de weilanden en boomgaarden? De wandelroutes starten pal in de achtertuin van ‘De Heerlijkheid’.(Wel even tussen de schapen en Hooglanders door die daar grazen…)

‘De Heerlijkheid Vijlen’ bestaat uit een groot familie vakwerkhuis ‘Lomberg’ voor  max. 14 personen en een ernaast gelegen uniek vakwerkhuisje  ‘Hans & Grietje’ voor 2-4 personen plus evt 2 kleine kinderen.

Familie vakwerkhuis ‘Lomberg

‘Lomberg is dè locatie voor dat bijzondere en kleinschalige familieweekend of die reünie met goede vrienden. Maar ook doordeweeks met 4, 6 of 8 vrienden en familieleden dè plek om in alle rust van het Bourgondische leven te genieten. Heerlijk met z`n allen borrelen, ontbijten en dineren in de grote huiskamer met gezellige houtkachel. Samen koken in de open keuken terwijl de kinderen nog even tv kijken in de aparte 2e huiskamer met openhaard. En bij goed weer? Genieten in de zon op het zeer riante terras (op het zuiden!)terwijl de koeien nieuwsgierig door de heg kijken en iedereen geniet van het prachtige uitzicht op deze unieke plek. Hoe bijzonder en Zuid Limburgs wil je het hebben? 

Accommodatie ‘Lomberg’

‘Lomberg ‘is geschikt voor een gezelschap tot max. 14 personen en bestaat uit:

-een grote huiskamer met houtkachel, grote eettafel, flatscreen, zithoek en compleet ingerichte open keuken met vaatwasser, oven, koelkast/diepvries, magnetron, koffie machine  & apart toilet en uiteraard gratis WiFi

-kleine 2e huiskamer met openhaard en flatscreen

-zeer groot terras op het zuiden en vol uitzicht op de heuvels

-5  slaapkamers:

Terras kamer Een geweldig kamer met veel glas, licht, een schitterend uitzicht, luxe boxspring ( 1.80 x 2.00) en een eigen terras met openslaande deuren. Geschikt voor 2 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen die op de vide slapen. Deze royale kamer beschikt tevens over een douche en aparte wasbak.

Knusse kamer Een 2 persoonskamer met luxe boxspring (1.80 x 2.00) , gewoon heel knus.  Als je hier uit het raampje gluurt vanuit je bed, zie je in de verte boer Koenen aan het werk met z’n koeien! Eventueel kan een babybedje worden bijgeplaatst.

Hoge kamer   Geschikt voor 2 volwassenen (plus indien gewenst  1 kind.) en heeft een luxe boxspring ( 1.60x 2.00) plus apart bed. In deze kamer is een badkamer met douche, wasbak en toilet

Bedstee kamer Voor wie nog nooit in een bedstee heeft geslapen is dit dè kamer. Geschikt voor 2 volwassenen plus een kinder/babybed of…nog leuker voor 3 kinderen!

Beneden kamer Een ruime kamer op de begane grond en gelegen naast de huiskamer en aan de terraszijde. Geschikt voor 2 volwassenen, luxe boxspring (1.80 x 2.00 ) plus eventueel een babybedje.Op dezelfde etage is ook nog een badkamer met ligbad/douche, wastafel en toilet.

_________________________________________________________________

Het Hans & Grietje huisje is wellicht een van de meest bijzondere èn unieke vakwerkhuisjes van Zuid Limburg.

foto 1 foto 12 (2) foto 5 foto 12

Het vakantiehuisje is geschikt voor gasten die met z’n tweeën willen genieten van dit schitterende stuk Nederland of….is het al buitenland? Maar ook 4 gasten zijn van harte welkom, eventueel zelfs met 2 kleinere kinderen. Dit zeer sfeervolle huisje met openhaard, is rustig gelegen aan een doodlopend weggetje dat overgaat in een wandelpad. Geen enkel verkeer behalve dagelijks…de postbode.

Hans&Grietje beschikt over een knusse woonkamer met WiFi, openhaard, flatscreen en een comfortabele zithoek. Er is een moderne douche met wastafel en toilet. Aan de achterzijde is een compleet nieuwe keuken met oven ,vaatwasser en gezellige eethoek voor ontbijt of diner en een buitterras waar je geniet van een prachtig uitzicht.

Onder de huiskamer bevindt zich, via een wenteltrap ( wel even het kaarsje in de nis aansteken..) de  ‘masterbedroom’. Een bijzondere kamer opgebouwd met Belgische keien uit de Voerstreek, met een zalig grote boxspring bed van 1.80 x 2.00

Boven de huiskamer bevindt zich een 2e slaapkamer voor 2 volwassenen. Aangrenzend een kleine slaapkamer voor e.v.t. een 3e en 4e  kind.

Achter het huis grazen de schapen en ook Henk de Woelmuis kun je , met een beetje geluk, vanuit het keukenraam  aan het werk zien! En vanaf de lente tot na de herfst grazen de koeien tot aan de heg en is het ‘koeien knuffelseizoen ‘ een feit!

Op dit moment wordt er gewerkt aan de website met meer foto`s en prijzen. De prijs voor een weekend, midweek of week wisselt en ligt, afhankelijk van de tijd van het jaar tussen de € 395 voor een weekend tot € 795 voor een week.

Dit is inclusief energie/ electra

Exclusief:

€ 35 eindschoonmaak (verplicht), € 8 p.p bedlinnen /opgemaakte bedden, (verplicht) € 6 p.p badlaken/handdoek (optioneel), € 5 keukendoekpakket (optioneel)

 

Gaat de hond mee? Die is welkom mits een beetje gezellig  èn met eigen mand. De kosten hiervoor zijn, i.v.m. extra schoonmaak € 25 per verblijf.

kijk op facebook ‘deheerlijkheidvijlen’ voor onze speciale kennismakingsaanbieding, even ‘liken’en je blijft bij !

Nou, tot volgende week, dan hoop ik een paar mooie proffi foto`s te kunnen laten zien.

Maak er ondertussen een mooie week van ! x

foto 1huis foto 26 (3) foto 16 (2) foto 17 (2)

15 gedachtes over “Auto ingeleverd, pas ingeleverd en als er nou maar geen brand uitbreekt…

 1. Henny 4 januari 2015 / 21:16

  Bas ook jij en je gezin de beste wensen.

  Weer een gaaf stuk geschreven blijft leuk om te lezen.
  Tot de volgende ronde kijk er naar uit.
  Gr Henny

  Like

 2. Jackie en Michel 4 januari 2015 / 21:27

  Nou we hebben hem zien gaan hoor je wensballon, hij ging over onze bungalow heen en verdween heel mooi aan de overkant heel ver weg! Heerlijk stukje weer, alle succes van een directeur en een vrouw met …. ook wel dezelfde verdeling hoor 🙂

  Like

 3. Johan 4 januari 2015 / 21:38

  Hallo, Bas. Ik heb je via Twitter al enkele jaren gevolgd en ben nu vaste lezer van het blog. Ik moet zeggen: respect. Om zo het roer om te gooien (ok, zoals je het zelf aangeeft:het kan ook), dapper. Alles wat je laat zien ziet er fantastisch uit. De foto`s laten veel oog voor detail zien. Fantastisch om je eigen gang te kunnen gaan, wel met vallen en opstaan, maar dat hoort er bij!

  De tekst die je schrijft is netjes. Je probeert goed de sfeer over te brengen die in de huizen zit en die de omgeving bied. Ik zou het zeker zo doen. Laat de tekst het werk doen, het nodigt uit om langs te komen.

  Een heel goed jaar gewenst, veel succes met alle perikelen en ik neem me voor nog eens jullie kant op te komen.

  Like

 4. Corrie van der Brugge 4 januari 2015 / 21:41

  Ook jij en je gezin de allerbeste wensen. Heel veel geluk en gezondheid .
  Ik lees je blog met ontzettend veel plezier. Heel veel geluk in het mooiste gedeelte van Nederland.
  Gr. Corrie van der Brugge

  Like

 5. Harald Vos 4 januari 2015 / 21:53

  Jij ook de beste wensen. Leuke beschrijving van de accommodatie! En mmmm Buitenlust: krijg alweer trek en wat een uitzicht heb je daar. En dan lekker een toetje beneden aan de straat bij de Wingbergerhoeve ri Epen.

  Like

 6. Peter de Vries 4 januari 2015 / 22:25

  Wederom een leuk verhaal, ook de tekst voor de site is inspirerend en zet aan tot #vakantaseren ;o)
  Zie in de tekst een paar dingen die misschien aangepast kunnen worden. Bijvoorbeeld “heel veel natuur en vele wandel, fiets en auto routes” wordt “heel veel natuur met vele wandel-, fiets- en autoroutes” Maar als je een deskundige er naar laat kijken gaan die ‘foutjes’ er heus wel uit.
  Succes met de omschakelingen, het zal je best lukken en ik denk dat je snel leert alles zelf te doen!!

  Like

 7. Peter Smit. 4 januari 2015 / 22:36

  Bas en Jeannette, een mooi en gezond 2015. Van de blog word ik blij. Wie niet??

  Like

 8. Hellen Vugs 4 januari 2015 / 23:52

  Beste Bas,

  De zondagavonden is het uitkijken naar je boeiende blog. In die van vandaag vraag je om een reactie ten aanzien van de tekst voor de website. Mijn tip? Laat het tekstueel allemaal goed nakijken. Punten, komma’s en spaties zijn dingen die op een professionele website foutloos getypt moeten worden.

  Veel succes.
  Met vriendelijke groet,

  Hellen Vugs

  Like

 9. Elina van Zanten 5 januari 2015 / 00:53

  Bas, in de tijd dat ik bij Hof van Saksen heb gewerkt heb ik u een aantal keer ontmoet! Een harde werker, een gezelligheids man en een ontzettend goede, motiverende spreker! En nu lees ik je blog en weer weet je te motiveren en ik kijk nu al uit naar de volgende blog! Weer een blog fan erbij!

  Like

 10. Marije Oosterhof 5 januari 2015 / 08:37

  Hallo Bas en familie,

  Jullie ook de allerbeste wensen. De naam Bas Hoogland, die onder veel correspondentie stond van Landal, waar wij als vaste gast gedurende het hele jaar door in diverse parken verbleven. De meest bezochte in het najaar was toch wel Landal Kasteeldomein de Cauberg. Maar nu hebben we zo’n goed alternatief gevonden, denken we. En we zijn nog niet eens bij jullie geweest! Erg mooi en sfeervol moet ik zeggen op een toplocatie. Met Limburgse roots (van mijn opa) blijft het toch iedere keer ‘thuiskomen’ in het Limburgse heuvelland. Dus altijd op zoek naar mooie plekjes en accommodaties daar. En nu weer één gevonden! Respect hoor om zo het roer om te gooien.

  De tekst die je gemaakt hebt voor op de site is netjes, geeft de situatie goed weer en je weet denk ik goed de sfeer over te brengen. Misschien toch wat tips van een moeder met twee kleine kinderen. Misschien wil je niet al teveel hele jonge gezinnen, maar stel, je wilt het toch. Dan is het wellicht nog goed om te vermelden hoe het zit met babybedje, kinderstoel, kinderlinnen en traphekje c.q. veiligheid in het huisje. En het ‘Hans & Grietje’ huisje had geen magnetron?

  Maar de tekst nodigt in ieder geval uit om zeker langs te komen.
  Heel veel succes en geluk gewenst en wie weet tot snel.

  Like

 11. Margje 5 januari 2015 / 09:16

  Leuke tekst, uitnodigend ook. Punten en komma’s staan hier en daar nog niet en/of niet goed, maar dat wordt zeker later nog gecorrigeerd? Evenals de spaties en de open haard i.p.v. openhaard? Ben een pietlut hoor… Hahaha… Ben erg benieuwd hoe de site er uit komt te zien.

  Like

 12. Mickaatje 5 januari 2015 / 16:11

  Allereerst ook de beste wensen! Dat het maar een mooi jaar mag worden voor jullie!

  Even een vraag; mogen er ook twee (hele gezellige!) honden mee? Kan niet kiezen wie er wel of niet mee mag hihi!

  Lijkt me geweldig om daar een keer te verblijven!

  Like

 13. pimpernel5 5 januari 2015 / 17:05

  moderne douche en wastafel en toilet , maar ik dacht een ligbad te zien , op het filmpje
  en als ik mijn hondje meeneem , betaal ik €60 aan schoonmaakkosten ,
  ik denk er nog even over na

  Like

 14. Sjaka 11 januari 2015 / 13:20

  Weer een gezellig leesuurtje gehad met je blog. Daarna een discussie met de dochters over wat mooi is of niet. Er klonken hier veel ahh en ohh. Een weekendje Vijlen en het wandelen met Boy leek ze geweldig. We zullen zien hoe dit verder gaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s