Elke dag zaterdag? 3000 RT & TEST aanmeldingen èn.. wat vonden de eerste gasten ervan…?

Het is alweer ruim 2 weken geleden dat ik afscheid nam bij Landal en sindsdien voelt elke dag als…zaterdag! Heel raar! echt elke dag! Loop ik naar de brievenbus, denk ik, ha, een lekker dikke zaterdag krant! Niks, alleen op zaterdag natuurlijk! Ja en het Vaalserweekblad zit er soms bij en niet te vergeten ‘de Trompetter’ .Als je die leest ben je helemaal bij!. Heerlijk die lokale dingen. Heb nog niks gelezen over een moord of zelfs een gestolen fiets! Maar goed, terug naar dat gevoel. Elke dag is zaterdag dus, klinkt als ‘laterdag’. Het heeft een soort uitslaap gevoel, vind je niet? Nou, dat was nou precies de bedoeling  van ‘het roer om’ hahaha en door die stilte wordt het ook gauw elke dag gauw kwart voor negen. Ja, en dan moet je nog opschieten ook,anders is de hele dag voorbij en is het weer donker!! Het was een rustig weekje overigens. Han de klusser zette her en der in het Grote huis nog een thermostaat kraan in de badkamer voor de veiligheid en ander wat klein spul. Na Oud &Nieuw komt het hele team weer terug om even gas te geven in de prive keuken en huiskamer.We proberen nl.vanaf 15 maart het Grote huis te gaan verhuren voor familie weekends. Er zitten in het huis 5 kamers, 2 badkamers plus nog een douche en biedt plaats aan ca. 12-14 personen. Daarnaast kun je gebruik maken van een geweldige huiskamer met openhaard waar je met z’n allen kunt ontbijten en dineren. Ook is er nog een kleinere huiskamer  ( ook met openhaard!!) waar evt de kinderen TV kunnen kijken of iemand een boek lezen of whatever. Nou ja en het giga terras hebben jullie waarschijnlijk al tig keer gezien op foto`s. De eerste aanvragen & boekingen voor onze bijzondere plek komen al binnen, erg leuk om telefonisch met geïnteresseerden te kletsen over wat ze willen. (Ja, ik ben ook Hoofd van Het Contact Center!! 24/7 ) Uiteraard weet ik uit m’n tijd bij Landal hoe populair familieweekends zijn geworden de laatste jaren.Samen aan de borrel, op een bijzondere plek, samen koken, een mooie wandeling en genieten!

foto 22keuken foto 21huiskamer

Leuk om te weten dat onze gasten GRATIS mogen zwemmen op het 4 KM verderop gelegen Landal HoogVaals. Nemen ze daar een lunch of koffie, iedereen weer blij èn voor de kids bij het familieweekend natuurlijk helemaal te gek!

Ondertussen kroop de kerst voorbij. Heel rustig, nog rustiger dan het hier al gaat, nou dan kun je je wel voorstellen dat kerst wel 7 dagen lijkt te duren, ‘christmasslow’ zal ik maar zeggen! Direct na de kerst vertrokken onze allereerste gasten Lex &Trees uit het Hans&Grietje Huisje. Best gek als je er zelf niet in kan…..omdat er gasten zijn! Gelukkig nodigden ze ons nog uit voor een borrel. Na hun vertrek gelijk in het gastenboek gekeken!! op pagina 1…foto 20gastenboek

Grappig hè? Was je verantwoordelijk voor de verhuur van ruim 12.500 huizen, ontving je 250.000 enquetes per jaar en ben je zo blij als een kind als je deze eerste ‘recensie’ leest van zeer ervaren Zuid Limburg gasten die hier ruim 40x zijn geweest èn waarvan het enthousiasme eraf vonkte toen ze ‘hun’ huisje opnieuw ingericht zagen!!! En morgen komen er weer gasten voor een week. Ook zij komen hier al jaren dus…ik ben gewoon wèèr nèt zo benieuwd hahaha!!

Op twitter ( @bashoogland ) heb ik nog een oproep gedaan voor een TESTER GEZOCHT. Dit was ik gestart bij Landal voor bungalows die vernieuwd werden of als er compleet nieuwe huizen werden gebouwd. Dit was altijd zeer succesvol met 1x een record van 9800 RT voor Sluftervallei waarbij een 24 persoons op Texel getest moest worden. M’n prive RT actie van deze kerst scoorde ruim 3000 RT en dat is een zeer hoge score! 3000 tweeps die m’n eerste foto`s doorsturen naar hun volgers èn kans willen maken op een weekend bij ons, hoe leuk is dat?? Daar wordt ik heel vrolijk van. Veel twitteraars gunnen me dit lijkt het en dat voelt dus echt heel warm! Dank hiervoor aan die tweeps die dit lezen. (bij de weg, ruim 3000 mensen lazen afgelopen week m’n blog, da`s toch te gek???) De gelukkige is overigens @EvaSipman, die gaat met haar moeder en 2 kids het Hans&Grietje huisje testen! Benieuwd! En blijf volgen want een keer moet het Grote Huis getest worden….:-)

Op 2e kerstdag trouwens even een retour Leidschendam. Met zoon Jip even zoon Hidde en hun beider vriendinnen ophalen voor een stukkie kerstvakantie in Vijlen (pap, het is hier gewoon tè çhill ‘ 🙂 Maar bovenal gingen we op de 2 katten (poezen?) Spike ( 12 jaar!) en Scooby (geen idee) op te halen. En wellicht weet je dat maar katten hechten zich aan een huis en niet aan mensen dus dit was nogal een….gedoe en een katten gejank tot ca. Zaltbommel….pfff wel zielig hoor. Maar nu we alweer 3 dagen verder zijn lopen de heren onderzoekend door het grote huis. Die verkennings tocht kan, gezien de vele hoeken en gaten nog wel  maanden duren. Maar straks mogen ze alleen in het prive gedeelte  komen dus dan is de pret voorbij!

foto 25 poes

Gisteren werd onze oudste zoon Jip 21. Dat werd gevierd met z’n vrienden van ‘vroeger’ uit Leidschendam. Mijn hemel, daar kwamen 10 lange lijven binnen vol testeron met ipads, ipods en iphones. Grappig dat die na 10 minuten verdwenen want het was wel erg ‘relaxed’ hier, zelfs mèt WiFi… ‘S avonds was er een diner voor de heren (ja, je hebt beide Hogere Hotelschool Maastricht of niet) en met de hulp van Joyce en Casper Daniels, vrienden van ons uit Leidschendam, werd het èrg gezellig!foto 15borden foto 16aantafel

foto 27Boy meldde zich aan voor de afwas maar helaas..

En vanochtend was er een groots gezamenlijk ontbijt waarna de heren nog even gingen hout hakken voor seizoen 2016-2017…. Een mooi weekend al met al. Ik kan me helemaal voorstellen hoe andere families hier een bijzonder en gezellig weekend gaan doorbrengen in ‘De Heerlijkheid’

En terwijl de heren hun spullen bij elkaar raapten uit alle kamers gingen wij nog even een mooie wandeling maken.

foto 26(pal achter ons huis begint het wandelpad!)

Best gek dat er hier amper tot geen sneeuw ligt.Vijlen had wel de eerste sneeuw van Nederland maar nu even niet… Wel is het ijskoud hier ‘down under Vijlen’en zijn de weilanden bevroren zodat je niet door de drassige grond hoeft te lopen.

foto 17 landschap

foto 18schaap

Komende week heb ik nog 2 ritjes te gaan naar Leidschendam. Eentje om nog spullen te verhuizen en dan eentje…om…na bijna 19 jaar….m’n auto van de zaak in te leveren….. Best jammer maar ja, het roer om is het roer om en Jeannette heeft een prima autootje en het kan allemaal wel een tandje minder dus. Mede namens de familie èn Boy wil ik graag VOLVO bedanken voor 19 jaar veilig en lekker comfortabel rijden ! #aardigzijnkostniks

En wat gaat 2015 brengen?

foto 23liveyour

Uiteraard eindelijk `s aan de bak met de website, te beginnen met Hans &Grietje want het grote Huis duurt nog even qua fotografie. Daarnaast heb ik de nodige ! uitnodigingen staan om als spreker mijn ervaringen te delen op het gebied van klantvriendelijkheid. Tja, in september ben ik verkozen tot ‘Klantvriendelijkste Directeur van Nederland 2014′,(#hetmoetnietgekkerworden), dus erg leuk om te blijven doen! Daarnaast ben ik in gesprek met een 2-tal bedrijven war ik m’n ervaring ga delen, mooi om dar iets mee te doen, het zit toch in m’n hoofd dus waarom niet? …:-) Kortom, best druk maar heel anders druk dan voorheen. Vorig jaar om deze tijd viel bij een paar honderdduizend gasten de brochure mailing in de bus en maakte ik me druk over de eerste boekingsresultaten. Nu maak ik me ‘druk’ over het houthok, de door HofvanSaksen aangeboden kippen..en …waar gaan we t.z.t de barrelsauna plaatsen…o,nee….eerst de vergunning nog… hè …een boeking, YES!! Da`s toch een heel ander gevoel allemaal, snap je ? En ook veel beter voor je bloeddruk!!! 🙂

Maar eerst gaan we dit jaar uitluiden. Een bewogen jaar met een verhuizing, stoppen na bijna 19 jaar Landal waar m’n hele ziel en zaligheid in gestopt heb, het vernieuwen en #vermooieren (leuk woord eigenlijk, bestaat dat wel? Nou, nu dan…) van een geweldig vakwerkhuis en leven tussen de koeien, schapen en bezig met ‘Limburgeren’.(bourgondisch voor inburgeren)

Ik wens jou en je geliefden een geweldig gezellige Oudejaarsavond en alle gezondheid, plezier en succes in 2015. Mijn motto voor 2015 is :

‘vrije tijd is de nieuwe luxe’ (en er is er maar èèn die dit bepaalt en dat ben je zelf!) Wellicht een mooi voornemen voor 2015.

En mocht je op Oud òf Nieuwjaarsdag denken #jezultermaarzitten, mail ons dan met je voorkeurs datum voor òf Hans&Grietje (2-5pers) òf dat familieweekend (10-14pers) wat je wilt organiseren.We mailen of bellen dan met elkaar zolang de site niet live is…(hoe persoonlijk wil je het hebben!)

Boy en ik zitten er klaar voor! Op naar een mooi en gezond 2015 !!! 🙂

DSC_0330

info@deheerlijkheidvijlen.nl

20 gedachtes over “Elke dag zaterdag? 3000 RT & TEST aanmeldingen èn.. wat vonden de eerste gasten ervan…?

 1. jackie en michel 28 december 2014 / 18:22

  Leuk verhaal weer Bas! We zagen het huis net liggen toen we vanuit Epen naar ons “huis” in Reevallis reden, dat mag je wel zeggen na zoveel jaar 🙂 ziet er prachtig uit!

  Like

 2. Vera 28 december 2014 / 18:36

  Bas, wat geniet ik elke keer weer van je blogs. Een feest als ik een nieuwe in mijn inbox zie! Ik reageer lang niet altijd, maar nu wil ik jou en je gezin het allermooiste wensen voor 2015! Ik hoop dat jullie Heerlijkheid een groot succes wordt! Liefs uit Maastricht 😉 Vera

  Like

 3. sakikimm 28 december 2014 / 18:42

  Klinkt heerlijk Bas! Wat fijn dat we via je blog met je mee kunnen genieten van alle vorderingen. Voorlopig wordt het hem nog even niet, maar beide huisjes in Vijlen staan op ons to-visit-lijstje!
  Succes en een fijne jaarwisseling, groetjes Kimm

  Like

 4. Henny 28 december 2014 / 18:49

  Bas

  Het is je weer gelukt om een mooi stuk te schrijven; ik kijk er dan ook graag naar uit.
  Voor 2015 wens ik jou en je gezin veel geluk warmte liefde en gezondheid toe. En natuurlijk vele liefe gasten toe het is jullie van Harte gegund.

  Like

 5. Miny 28 december 2014 / 19:00

  Dat was weer even genieten, Bas! Jullie ook een gezellige jaarwisseling en een succesvol, gezond 2015!

  Like

 6. nens 28 december 2014 / 19:20

  Beste Jeanette en Bas,
  Zojuist weer met veel plezier Bas blog gelezen. Wat een heerlijkheid! Ik wens jullie vast een zalig uiteinde en een sprakelende start in 2015. Tot dan..

  Like

 7. Mimamodo 28 december 2014 / 19:40

  Wat een heerlijk stukje weer!
  Voor jullie ook de allerbeste wensen en veel succes en plezier in jullie paradijs!

  Like

 8. leni 28 december 2014 / 19:45

  Als het huis net zo geweldig is als dit blog ,gaat het helemaal goed komen . Wat een heerlijkheid. Een mooi 2015 wens ik je.
  Heel veel succes maar ook vrije tijd om er van te genieten

  Like

 9. Gerald 28 december 2014 / 19:54

  Ik heb er alle vertrouwen in dat het in Vijlen goed gaat komen helaas geen tester voor het Hans en Grietje huisje geworden maar wie weet. Wij wensen jullie een goed uiteinde en een goeie start in 2015 en dat alles wat jullie in gedachten hebben ook uit mag komen.

  Like

 10. Peter de Vries 28 december 2014 / 20:01

  Ik twijfel er niet aan dat je snel Limburgeren…… je geniet er nu al zo van. Je weet het allemaal weer zo mooi te verwoorden! Wordt er bijna jaloers op.
  Succes en blijf genieten!

  Like

 11. Toine scheerens 28 december 2014 / 22:06

  Bas en Jeannette

  Leuk om je blog weer te lezen ik kom gauw een keer langs heb het al een keer gezocht maar kon het toen niet vinden, dus is echt het einde van de wereld.
  Aan de gerechten te zien is het meer de Maastrichtse vaksjoel.

  Heel veel succes met Jullie nieuwe uitdaging en een goeie roetsj

  Toine en Jeannette

  Like

 12. Peter Smit 28 december 2014 / 23:35

  Bas en Jeannette, weer een geweldige blog van “stadsdichter” Bas. Wat een mooi jaar is 2014 voor jullie geworden. Van Karin en mij een geweldig en gezond 2015 en zoals hier in Limburg wordt gewenst: unne gooje roetsj

  Like

 13. Miranda Houdijk 29 december 2014 / 09:06

  Wat een heerlijk geschreven blog toch weer, dankjewel daarvoor. Zelfs zonder foto’s heb ik ‘beeld’ van jouw nieuwe woon- en werkomgeving 🙂 Ik wens jou en iedereen die je lief hebt een warm 2015 met alle dagen bijzondere momenten! Hartelijke groet, Miranda

  Like

 14. Agnes bakker 29 december 2014 / 09:24

  Een heerlijk verhaal weer, geniet van je verhalen. Een mooie jaarwisseling voor jou en je dierbaren een mooi 2015 en hoop op heel veel *********momenten

  Like

 15. JacquelinevanGinkel (@JacquelinevanG) 29 december 2014 / 12:23

  Superleuke blog weer. Inspirerend ook. De spreuk ‘vrije tijd is de nieuwe luxe’ (en er is er maar èèn die dit bepaalt en dat ben je zelf!) ga ik veel gebruiken in 2015. Ga namelijk een dag minder werken en genieten van de dingen die op mn pad komen en meer genieten van de kinderen. Keep up the good work en blijf genieten.

  Like

 16. jessicawijtsma 29 december 2014 / 12:27

  Hallo Bas,

  Weer met een glimlach je blog gelezen!
  Wat kan je mooi schrijven zeg!

  Ik wens jullie een goede jaarwisseling toe! En wat een goed motto voor 2015! Zo is het maar net!

  Groeten,
  Jessica Wijtsma

  #aardigzijnkostniks 😆

  Like

 17. Sjaka 29 december 2014 / 17:06

  Ik kijk uit naar je blog, elke week weer ( net de libelle die komt) ik wens je samen met je vrouw een gezond en gelukkig 2015. Een Volvo hebt je daar niet nodig hoor, stevige wandelbenen is prima. 🙂

  Like

 18. Karel 30 december 2014 / 10:25

  Mooi verhaal weer . En dan valt de Landal brochure net door de brievenbus en dan staat Bassie ( we noemen je Bassie hier thuis , sorry ) er niet meer in . Is toch wel effe wennen hoor.
  Maak er een mooi 2015 van met zijn allen in het Zuid Limburgse heuvelland .

  Like

 19. Caroline van Aalst (aaaa70caro) 31 december 2014 / 12:59

  Bas, ik wens je al het goeds en hoop dat je lekker nu met Boy en familie gaat genieten van de qualitytime die je dik heb verdiend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s