Hèt afscheid van Landal, #basbedankt trending, de deur van.. Jamai & hoe verder in Vijlen

Tja, afgelopen week was de week van hèt afscheid van Landal. Welliswaar had ik 7 maanden geleden aangekondigd dat het mooi was geweest, die periode is werkelijk voorbij gevlogen! Aan de zijlijn blijf ik bij Landal verbonden maar toch,er stonden 2 grootse afscheidsparty`s op het programma dus het was wel echt. De foto boven overigens stond op een kaart die ik kreeg van collega Lizzy Keizer, mijn rechterhand, Zò ongelofelijk mooi èn symbolisch dat ik er mijn blog mee begin. Niet alleen de hond en het jochie raakte me maar vooral de combinatie met de tekst “een sprong in het diepe, gelukkig kan je zwemmen”

De maandag stond in het teken van mijn laatste directie overleg en vooral opruimen   foto 16(3)foto 17 (2)

Mijn hemel,wat kun je in 18,5 jaar veel bewaren zeg! ik kwam zelfs notulen tegen van een vergadering uit 1999. ja, ze zullen er maar `s vragen over stellen, ik ben voorbereid hoor!! Ook deze foto onder kwam ik tegen in m`n la, rond 2004 meen ik. Ik zat in een vogelhuis van 3 bij 4,dat wij aanboden aan ons Park Natuurdorp Suyderoogh (ERG mooi park aan het Lauwersmeer!), de nieuwe Landal brochure te lezen..

foto 6 (2)

De maandavond gebruikt ik voor het schrijven van mijn afscheidsspeech, je kunt immers maar 1x ….een laatste indruk maken. Ik had er inmiddels al 500 gemaakt tijdens alle autoritten dus ik wist precies wat ik ging zeggen (#not) Ik kwam er wel uit hoor, ik nam me voor om niet de 18,5 jaar even door te lopen (heb ik een keer meegemaakt bij iemand, te erg voor woorden, iedereen ging op z’n telefoon spelen…). Nee, ik nam me voor om diverse mensen te gaan bedanken, immers succesvol zijn doe je ècht niet alleen! De volgende dag ben ik…nog meer gaan opruimen want in dit opruimtempo zou ik m’n afscheid moeten uitstellen en dat is best gek, toch? Einde dag rolde ook de eerste exemplaren van de nieuwe 2015 Landal brochure op kantoor binnen die binnenkort op de post gaan. Best gek als je dan na zoveel brochures collega Thomas Heerkens op pagina 3 ziet staan in plaats van jezelf. Ja jongen  “it`s over with the pret…!”

foto 1 (2)

Dinsdag einde dag was dan het eerste afscheid, ditmaal voor alle collega`s op ons kantoor in Leidschendam. Met ruim 130 man in een gezellige partyboerderij in de buurt genoten mijn vrouw en ik van alle sketches, speeches en geweldige, vaak zelfgemaakte cadeau`s. Een dik boek met heerlijke recepten van alle ContactCenter dames en een mand met eetspullen om aan de bak te gaan plus de nodige wijntjes was slechts een greep uit de vele cadeau`s. En weet je wat ik dan zo leuk vind? Onze toppers aan de telefoon bedanken je dan voor het feit dat je met kerst even langs kwam met Boy om ze een mooie kerst te wensen. Als elke directeur met een CC in Nederland dat nou gewoon ook `s doet met kerst of pasen of gewoon `s, dan moest je `s zien hoe gemotiveerd mensen op een call center zijn (of worden…) Erg mooi was het dus allemaal, zeer gezellig, goed verzorgd en vooral hartverwarmend! En omdat ik weet dat zeer veel Landallers deze blog lezen zeg ik nòg een keer: jullie ook geweldig bedankt, wat een kanjers zijn jullie!

foto 8(2)

De deur van Jamai…

Tijdens mijn geimproviseerde afscheids speech met allerlei annekdotes kwam ineens het verhaal van Jamai boven. Ik vond dit namelijk èèn van de meest grappige dingen die ik beleefd heb in 18,5 jaar Landal (al zeg ik het zelf…)

Wat was het geval? Ga even terug in je gedachten. De allereerste Idols finale in Nederland, 10 jaar geleden. 5,5 miljoen mensen keken hoe Jamai winnaar werd van dit nieuwe programma. Een hit was het. Het land was toen te klein en Jamai moest onderduiken. Zijn vader belde ons en ik kreeg het nummer want ik dacht dat het een grap was. Nou nee hoor dus ik heb hem geholpen, een bungalow geregeld op Coldenhove, bewaking in de buurt en hij kon met z`n familie even bijkomen. Maar ja, je bent commercieel directeur of niet en ik dacht na 2 dagen…toch `s even toestemming vragen voor een fotoreportage die zou verschijnen als ze weer weg waren. inmiddels had edwin Evers 1000 euro uitgeloofd voor z`n verblijfplaats. Na een in goed overleg een deal te hebben gemaakt met een roddelblad en 6 pagina`s bedongen (èn gekregen+de cover ) kwam Edwin Smulders en iedereen blij. Tijdens z`n verblijf werd het wel steeds drukker op de parkeerplaats want vader loman (inmiddels ook bekent) ging winkelen in Brummen en van het een kwam het ander. ook kwamen Jim en nog vele andere sterren van toen langs, erg gezellig. Na het vertrek van Jamai hadden alle sterren op de slaapkamer deur hun handtekening gezet. Na een dag dacht ik ‘daar kunnen we nog iets mee!!!” Dus ik belde de parkmanager op en zei ‘haal de deur er even uit, zet ‘m in je garage, we doen net alsof die gestolen is!!”Dus ik belde de krant en ja hoor er kwam in diverse kranten een flink stuk “Slaapkamerdeur Jamai gestolen uit vakantiepark’te hilarisch natuurlijk !! Maar het werd nog gekker!! Nadat ik de smaak voor free publicity goed te pakken had ( Landal hier en Landal daar), bedacht ik, net voor 1 april dat de deur maar `s gevonden moest worden dus ik bel de parkmanager weer “de deur is terug!!”zei ik. ‘Welnee”, zei de parkmanager, die staat in m’n garage”. “nee”, zei ik, “hij is terug gebracht!!”Krant gebeld en wat denk je 3/4 pagina met grote foto van de parkmanager met een deur in z`n handen!! in de Telegraaf “JAMAI, JE DEUR IS TERUG!” We hebben vreselijk gelachen en hadden mooie publiciteit. Overigens leuk om te weten dat Jamai sindsdien vaste gast is met z`n familie bij Landal. Komende kerst is hij te gast op Vennenbos èn verzorgt ook nog`s een kerstoptreden. Zo zie je maar!

Woensdag j.l op weg naar het officiële afscheid op Landal Rabbit Hill…

foto 9(2)zakdoeken genoeg…

Onderweg naar Rabbit Hill kreeg ik in de gaten dat de collega`s ook nog een actie waren gestart om #basbedankt trending te krijgen op twitter. Ik kreeg honderden tweets van tweeps met geweldige teksten en lieve woorden. Dank daarvoor, te leuk gewoon ! #aardigzijnkostniks ! En na enkele uren was #basbedankt inderdaad trending (#Vijlen ook trouwens), erg grappig!

foto 13 (2)

Ja, en toen was het toch ècht het laatste afscheid. Ruim 250 gasten hadden zich verzameld en alles was ongelofelijk mooi aangekleed door onze huisleverancier qua Events; The LiveHouse. Belichting, versiering, het leek wel of Mies Bouwman afscheid nam…nee..Joop van den Ende, niet normaal zo proffie en verzorgd!

Collega Thomas beet het spits af in een geweldig kostuum! Mooie woorden en vooral veel gekke foto`s op een giga scherm (erg confronterend trouwens, en mijn 2 zonen lagen in een deuk “WAT??? BEN JIJ DAT ????”en vooral mooie anekdotes want ik moet zeggen ik bleek een dankbaar onderwerp. En we hebben wat gekkigheid gedaan bij Landal….

Afscheid Bas Thomas Landal-91

Ook waren er mooie speeches en bedankjes. Zo gaaf om te horen hoe mensen je ervaren hebben, over je denken, gewoon wat je betekend hebt, de tranen zaten niet ver weg kan ik je zeggen en het was een enorme gezellige boel

foto 11(2) foto 12 (2) Afscheid Bas Cariussprekt Landal-126

Afscheid Bas lizzyzingt Landal-201 foto 21(2)

Afscheid Bas Hoogland Landal-195

Het klapstuk was een geweldige video van mijn Commerciële Team.Wat hadden die boeven gedaan? Die waren met 14 man! (en met medeweten van mijn vrouw!!!) naar Vijlen afgereisd terwijl ik in Duitsland was! Ik wist werkelijk van niks! Samen met Nens Janssen van FidesVideo (zij maken die geweldige video`s van HofvanSaksen) maakten zij een hilarische aflevering van ‘Ik Vertrek”compleet met de originele ‘voice over’ Ik was werkelijk met stomheid geslagen. Ik iedereen maar uitnodigen ‘kom snel langs”, ‘kan ik je het zelf laten zien”, “ik wil je gezicht zien als je het ziet” etc etc En daar liep het hele team: door mijn huis, in m’n slaapkamer, op m’n toilet !!!! Geweldige sketches èn zelfs opnamen met een drone boven onze ‘Heerlijkheid  Het was te leuk en de tranen liepen over m’n wangen van het lachen bij mij en Jeannette.. (heb me zelden zo in de maling genomen gevoeld… 🙂 overigens ook enorm speciaal dat zonen  Hidde en Jip met z`n vriendin erbij waren.Toen die klein waren liet ik ze de onderwaterverlichting in het zwembad controleren, het moet niet gekker worden zou je zeggen…

foto 2 (3) foto 3 (2) foto 23Bollo in m’n voortuin!

Afscheid Bas Hooglacht Landal-142Afscheid Bas lacht ergLandal-163

En natuurlijk waren er ook cadeau`s: naast de vele flessen wijn, kaarten,boeken, èn de nieuwe “Heerlijkheid”vlag van onze relatie Schellekens communicatie:

foto 22 (2) ook iets bijzonders: Het LEUKSTE huisje van Landal; Huisje Beekhul op Landal Coldenhove,(type 4A) heet, vanwege mijn vele bemoeienissen èn liefde om dit in stand te houden vanaf nu huisje Hoogland!

foto 20 (3)

ook bijzonder dat ik, nadat ik van Hof van Saksen 8 kippen cadeau kreeg (mijn hemel, er zitten bij ons wilde katten, vossen, dassen, marters en…..eh…een mislukte blinden geleidenhond met de naam Boy….), een compleet kippenhok ga krijgen in de vorm van het beroemde Bollo huisje dat op veel parken staat!

foto 19 (2)

Na alle fesstelijkheden was het tijd voor m’n speech. en ik moet zeggen, dat hield ik niet helemaal droog maar gelukkig de halve zaal niet dus ik was in goed gezelschap 🙂

Afscheid Bas begin speech Landal-211 (1)

Na afloop gingen we met een aantal collega`s nog uit eten en dat was een mooie afsluiting. WAT EEN AFSCHEID! en wat nou zo leuk was, de volgende dag kreeg ik diverse telefoontjes van relaties die zeiden “nog nooit zo iets meegemaakt’, “wat een gave club zijn jullie”, kijk dat is nou Landal hè, ? Mooi en warm allemaal!

foto 24 (3)

En toen weer naar Vijlen, welliswaar kort want vandaag (zondag) moest ik weer terug omdat de buurman morgen met een grote bus de grote spullen verhuist. Wel even langs in de enige winkel die Vijlen rijk is; dè buurtwinkel; dat ze nog bestaan hè? zo gezellig!!

foto 25(2)

Vrijdag a.s komen overigens de ALLEREERSTE gasten aan in het Hans&Grietje huisje. nou ja, allereerste keer, ze komen voor het 25e jaar! Het was nog een boeking van de vorige eigenaar dus… Maar ze gaan schrikken hoor! ALLES is binnen vernieuwd! Gisteren kwam de bank,

foto 4 (2) foto 23(2)met rechts (uit het zicht) de openhaard. De vloer staat in de lak , lampen worden nu opgehangen, gordijnen zijn morgen klaar, alles is vers geschilderd (het hele huisje!!!), kortom een snoepie! Ik heb nog geen interieurfoto`s, geen website maar voor wie in Januari als eersten willen genieten in dit SUPER Hans & Grietje Huisjefoto 12 (2) met 4 personen (plus evt 2 kleine kinderen, kunnen opa&oma ook mee wellicht) Er zijn nog mogelijkheden ( de andere maanden volgen snel hoor maar ik ben nog niet zo ver…:-)

weekend (aankomst vrijdag-vertrek maandag/3 nachten) 16,23,30 januari of midweek (aankomst maandag-vertrek vrijdag/4 nachten) 12, 19, 26 januari. Speciale Openings Prijs € 435 (inclusief bedlinnen,handoeken,wandeling met Boy en 1x oppas zodat je uit eten kunt! en exclusief € 35 schoonmaakkosten) Wil je boeken: gewoon even een mail sturen, lekker ouderwets hahahaha naar hoogland@casema.nl en wie het eerst komt, het eerst…gaat genieten!

We gaan er een eind aan breien. Het was een geweldige week, met heel veel warmte, Ik heb gelachen, gehuild, afscheid genomen en ga aan een nieuw leven beginnen in het mooie zuid limburg. De foto links heb ik vanmorgen genomen toen ik met die mafkees rechts vanmorgen aan de wandel ging. Ik blijf me verbazen over de rust, de natuur en de geweldig aardige mensen. Bedankt voor alles Landal, bedankt dat ik zoveel ruimte heb gekregen om m’n passie te laten zien, om mensen te hebben kunnen laten genieten bij het mooiste bedrijf van Nederland. Ik neem van niemand afscheid want ik weet dat er zeer velen zijn die naar Vijlen komen…om Boy te zien, …om die uil te horen…en om een goed glas te drinken op het leven wat maar zo kort is. Ik zie jullie daar allemaal hopelijk. En in ieder geval….tot volgende week!  X

foto 5 (3) IMG_1272

 

26 gedachtes over “Hèt afscheid van Landal, #basbedankt trending, de deur van.. Jamai & hoe verder in Vijlen

  1. Sjan van Kaam-Bos 14 december 2014 / 22:24

    Genoten van het verslag van je afscheid, wat zullen ze je gaan missen daar en jij hun waarschijnlijk. Maar in Vijlen wordt het vast fantastisch. Succes en begin met genieten!

    Like

  2. Ina Veld 14 december 2014 / 22:24

    Allemaal erg leuk om te lezen gaat helemaal goed komen daar ben ik niet bang voor 😊

    Like

  3. Rosan 14 december 2014 / 22:27

    Wat een mooie blog!
    Ik heb weer genoten van je verhaal.

    Like

  4. Jelmer Pasmans 14 december 2014 / 22:28

    Mooi verhaal Bas, krijg er tranen van als ik je laatste alinea lees. Succes!

    Like

  5. Tim Rook 14 december 2014 / 22:44

    Mooi verslag! Heel veel succes Bas! (al heb jij dat met jouw talent en ervaring niet nodig). Ik vind jou een mooi rolmodel voor iedere directeur van een organisatie.

    Like

  6. nens 14 december 2014 / 22:51

    Wat een leuke foto’s! En wat een leuk blog weer! Zal nog wel even duren voor Landal uit je systeem is, is dat uberhaubt nog mogelijk? Nou goed doorklussen en hopen dat het snel voorjaar word! Thanks voor de complimenten het was een pittige kluif voor oa Dennis die alles mocht monteren maar wat hebben we gelachen. WIJNTJEEEE.

    Like

  7. Ruud Clason 14 december 2014 / 22:51

    #basbedankt denk ik dan maar weer. Tot volgende verhaal.

    Like

  8. Marcel Oostinga 14 december 2014 / 22:54

    Mooi geschreven afscheid, ben benieuwd naar de geschreven toekomst, ik blijf je volgen

    Like

  9. Anneloes 14 december 2014 / 23:01

    #basbedankt voor weer een mooi kijkje in jouw leven. Ik hoop nog lang mee te spieken. En die oppas…dat vind ik nou een goed idee 😉

    Like

  10. Roberta Huizinga-Knight 14 december 2014 / 23:07

    Jeetje Bas, wat kan jij mooi vertellen! Ik lees je blog met veel plezier. Heel veel succes in Vijlen maar dat gaat helemaal goed komen, daar ben ik van overtuigd!

    Like

  11. Familie van der Ark 14 december 2014 / 23:51

    Als je straks in Vijlen wat meer tijd hebt moet je echt een boek gaan schrijven, echt leuk om te lezen. Heel veel succes Bas. Groet Ruud

    Like

  12. Peter de Vries 15 december 2014 / 01:25

    Heerlijk verhaal weer om te lezen, geef me echt het idee dat ik overal bij was en met jullie mee beleefd heb.

    Like

  13. Majel 15 december 2014 / 06:22

    Prachtig blog en afscheid. Zit ik hier om kwart over 6 in de ochtend te snotteren van ontroering.
    Zulke bazen zouden er meer moeten zijn!
    Nogmaals, #Basbedankt voor alle mooie inspirerende tweets over Landal, ik kijk uit naar alle Vijlentweets!
    Succes.

    Like

  14. ladydvb 15 december 2014 / 06:42

    Leuk verhaal van een mooi afscheid. We gaan jou en je tweets missen. Grotjes aan je familie en een knuffel voor Boy

    Like

  15. Nicole van Dorst 15 december 2014 / 10:17

    Met brok in de keel, mooi geschreven Bas! “De mens Bas”, je hebt schrijfkwaliteiten! Ps We zoeken nog bloggers voor Belvilla!! Ha ha

    Geliked door 1 persoon

  16. Arthur Detering 15 december 2014 / 13:33

    Hi Bas,
    mooi om je verhaal over je afscheid te lezen. Ik kijk terug op een altijd plezierige relatie sinds de eerste keer dat wij elkaar spraken over toen nog Aegon Vakantieparken. Ik wens je veel plezier, gezondheid en geluk in Vlijmen. Gr. Arthur Detering

    Geliked door 1 persoon

  17. Gerald 15 december 2014 / 17:18

    Weer een heerlijk stukje Bas, een mooi slotwoord van het boek Landal en nu op naar het voorwoord van boek Vijlen. (eigenlijk is dit ook
    al geschreven)

    Like

  18. Astrid v d Nes 15 december 2014 / 19:27

    Wat een geweldig afscheid!! Maar verdient! En wens je ongelooflijk veel geluk in Vijlen !en natuurlijk alle succes!!!met je nieuwe uitdaging

    Like

  19. Miny 15 december 2014 / 19:35

    Mooi verhaal weer, Bas. ’t Lijkt wel of ik er zelf bij was. Mooi afscheid en j weet: ieder krijgt wat hem toekomt 🙂
    Kijk al weer uit naar het volgende “hoofdstuk”. Succes in je nieuwe “job”.

    Like

  20. Peter Smit 16 december 2014 / 06:32

    Bas, weer een geweldig verhaal. Je krijgt wat je verdient. Een geweldig afscheid waarin mensen aangeven op welke wijze jij hun hebt geïnspireerd. Een rolmodel vol velen. Je hebt, met jouw team, Landal op de kaart gezet. Ik zag het als de AH van de vakantieparken, en met mij velen. Op naar het volgende succes. Geniet met Jeannette van de nieuwe uitdaging. Geweldig om zo het roer om te kunnen gooien en mensen met jouw blog te laten vakanteseren. Chapeaux.

    Like

  21. Johan 17 december 2014 / 14:10

    Wat een mooi bedrijf moet Landal zijn, als je zo’n afscheid krijgt! En wat moeten ze je gewaardeerd hebben, en nog steeds!

    Het ga je goed in Vijlen!

    Like

  22. Renate Holdinga 17 december 2014 / 18:17

    Wat een prachtig afscheid! Het plezier en de warmte stralen van de foto’s af en natuurlijk ook uit jouw tekst. Heel veel succes in Vijlen!

    Like

  23. Marlieke van der Willik 20 december 2014 / 08:48

    Hoi Bas! Genoten heb ik van je verhalen de afgelopen 3, 4 jaar en gelukkig is het niet voorbij. Dankzij jou won ik twee keer een weekendje Landal (3 jaar geleden met een pietengedichtje en 1,5 jaar geleden met een foto van de landalbrochure). Het werd een weekend en een vakantie op Texel, want we plakten er nog een week aan vast, om nooit meer te vergeten.
    En hoe in een jaar toch alles kan veranderen. Jullie een eigen plek, vakantiepark, in Vijlen en ik daar boven op de berg in Zwitserland!
    Bas geniet nog even na van al deze indrukken die zo’n mooi afscheid geven en dan volle bak integreren en aan het werk! Hans en Grietje ziet er veelbelovend uit, jullie komen er wel en al helemaal in dat mooie Vijlen!

    Ik blijf je volgen hoor en wellicht tot ziens!

    Like

  24. Marlieke van der Willik 20 december 2014 / 12:18

    Hoi Bas,
    Wat een heerlijk verhaal om te lezen. Bedankt voor al die mooie jaren Landal, bedankt voor die toffe, inspirerende tweets en bedankt voor twee heerlijke vakanties. 3 jaar geleden won ik met een pietengedichtje een weekendje Limburg en 1,5 jaar geleden met een foto van een landalbrochure een weekendje Texel, waar we gelijk een week van hebben gemaakt. We kijken er met plezier op terug! Hoe gek dat een jaar kan lopen. Jij bent geëmigreerd naar het Limburgse land en wij naar het mooie Zwitserland. Ik blijf je volgen en wellicht tot ziens!

    Groetjes Marlieke

    Like

  25. Rita 21 december 2014 / 15:28

    Wat een mooi verslag! In de loop van de tijd regelmatig jouw tweets gelezen omdat wij vaste bezoekers bij Landal zijn, daaruit bleek wel dat je een directeur was met het ❤️op de juiste plaats en de right men for the job. Ik wens jou en je gezin heel suc6! Ik ben zeker van plan een xtje te komen logeren! Groet
    Rita

    Like

Plaats een reactie