O Boy,nog èèn dag Landal…afscheid nemen..en ..definitief…’down under’…naar Vijlen

foto 39

Tja, daar zit ik dan, op zondagavond. Even naar kantoor…om m’n blog te maken na een lange reis uit Vijlen. Ben inmiddels zo gewend aan deze PC dat het uploaden iets sneller gaat dan thuis (nou ja thuis…na 8 lange weekenden Vijlen voelt dit eigenlijk ook niet meer als thuis…) En trouwens, ik weet het wachtwoord niet eens thuis hahaha! En dan loop je door het pand waar het normaal een drukte is belang met geweldige collega`s die allemaal het beste willen voor Landal. M’n bureau is inmiddels best leeg, grappig normaal is het een flinke bende, ik wist niet eens dat ik zo’n mooi bureau had, kom je pas achter als je weggaat! de afgelopen week had ik nog m’n laatste Commercieel Overleg met m’n hele team. we hadden de kortste agenda ooit en ik had taart gekocht bij de beste banketbakker van Leidschendam, Wesseling. Iedereen had dus gegokt op een korte vergadering en andere afspraken gemaakt. Maar het werd dus gewoon een echte serieuze vergadering! Echt weer helemaal mijn team! De kerst bezetting (loopt als een tierelier), oud jaar, vernieuwingen op Miggelenberg, Sluftervallei, de wintersportboekingen etc. ik zag iedereen op z’n horloge kijken maar ja, het ging maar door …ik had er nog zin in hahaha!! Op dinsdag ben ik wezen eten met mijn assistent Caroline Valk. Ons afscheids etentje na 13 jaar, 13 jaar! Nou, ik kan je zeggen, als je het 13 jaar met mij uithoudt dan moet je wel een hele goeie zijn hoor:-) Het was erg gezellig in Lute (Oudekerk a/d Amstel. overigens een GEWELDIGE zaak, top eten, heerlijke wijn èn erg aardige medewerkers (daar ben ik dus erg gevoelig voor maar dat weten jullie al denk ik) op woensdag had ik m’n laatste overleg met collega èn algemeen directeur Thomas Heerkens. Geen grote zaken meer maar vooral terug kijken naar een ongelofelijke prettige samenwerking. We hebben zelfs nog enkele jaren met z’n 2-en Landal geleid toen er nog geen operationeel directeur was, een geweldige tijd (scheelt ook een hoop overleg als je maar met z’n 2-en bent!(grapje) Verder nog een gesprek gehad met de ‘sHeeren Loo groep waar ik mag gaan spreken op hun nieuwjaarsbijeenkomst. Eindelijk ontmoette ik weer `s een CEO, Paul de Chambre (mooie naam trouwens) die enorm enthousiast en gepassioneerd was over klantvriendelijkheid. Er werken daar overigens 13.000 mensen, wat een club! Nou, we gaan het zien in januari, leuke klus!

Tja, en toen kwam op vrijdag Beter Bed voorrijden met een volle vrachtwagen! Het had wat voeten in de aarde want de bedden zouden pas begin januari komen. Best lastig als er met kerst gasten zitten in het Hans&Grietje huisje … Nou, even gebeld…èn keurig geregeld dus, compliment! En dit is er èèn:

foto 36 (2)

Ziet er nog een beetje kaal uit maar dan zie je dat het kwaliteit is. Ik weet met 12000 Landal huisjes hoè belangrijk een goed bed is dus… De BeterBed mannen hebben er 7 afgeleverd en alles staat op z’n plaats maar veelal nog op z’n kant want….de schilder moet er nog in!!! Wat wel bijna klaar is, is het natte gedeelte in Hans&Grietje:

foto 23(2)foto 24foto 22 (2)(gaaf hè, een door klusser Han zelf gemaakte handoekenverwarming van koperen pijpen, te leuk en weer `s wat anders!)

Terwijl Han aan het klussen was en 2 man de verwarmingsleiding aan het omleggen waren èn Damie, onze belgische vaktimmerman met de bedstee bezig was, stond ik hout te hakken. Weet je nog, waar we die gave stoel van hebben gemaakt:foto 14(2)foto 9 (2)

Toen ik aan het hakken was zag ik iets bijzonders. (Het kan zijn dat je er niets aan vind maar ja, ik vond het bijzonder 🙂 Ik zag in een blok een soort zwarte explosie, MIDDEN in de boom en toen ik goed keek zat er een klein spijkertje in gegroeid. De boom heeft hier veel last van gehad zo te zien. Maar toen ik nog beter keek leek het spijkertje een traan in een gezichtje…bijzonder, kijk maar `s goed ,geen geweldige foto maar toch, zie het als een ogentest:

foto 32(3)foto 33(2)

Ondertussen arriveerde ook onze nieuwe  openhaard voor ons eigen prive gedeelte, een ‘Bullerjan’, ooit van gehoord? Ik dacht eerst dat het een moterblok was van een Ferrari maar nee, het is een openhaard met een ongehoord rendement! Als die echt staat zal ik een betere foto maken. Heeft iemand die dit leest er ervaring mee? Nog tips over?

foto 35(3)

ook onze prive keuken ziet er al goed uit…

foto 34(2)

Ik geloof niet dat ie klaar is voor de kerst….maar dat geeft niks , we verblijven in de geweldige huiskamer/keuken van het Grote huis, bere gezellig!

Tja, en dan loop je voor het 8e weekend in Vijlen èn heb je weer zon, niet normaal hier hoor. Ik snap best waarom ze hier in Vijlen inmiddels Award winnende wijnen hebben op Europese wedstrijden ( op 5 minuten lopen zit wijngaard St. Martinus, moet je naartoe als je bij ons bent!) En als je zo rond kijkt schiet je foto`s in en om het huis voor de sfeer en wellicht voor de website die ook zo lekker opschiet hahaha!

foto 27 (2)foto 38 (3)foto 26 (3)

Op Twitter krijg ik af en toe nog de vraag hoe het met de woeselmuizen gaat. Nou, dat kan ik je vertellen. ik heb ze niet meer gezien. Begreep er niets van…Onze 2 katten zitten nog in Leidschendam en Boy is er iets te sloom voor al blaft hij wel als ie iets hoort maar die muizen hebben hele kleine oren dus zijn niet onder de indruk. Nee, ik las dit weekend dit:

foto 29 (2)

Ja…in VIJLEN ! Wij weer! Eerst de eerste sneeuw van Nederland, toen de vrijwillige sneeuwbrigade in Hart van Nederland en nu weer, sinds eeuwen de eerste wilde kat, zeg maar de toenmalige poema van de Veluwe!! Ja, je kunt zeggen wat je wilt maar het is hier dus ècht wild in zuid limburg ! Ik zou zeggen, kom binnenkort maar `s kijken hier, je struikelt over de wilde beesten, het is een soort Krugerpark!

Maar goed, nog èèn dag Landal met een laatste Directie overleg. (Heren, ik heb de vlaai mee hoor!) En dan heb ik dinsdag m’n afscheid op ons kantoor in Leidschendam en woensdag a.s op ons park Landal Rabbit Hill voor parkmanagers, staf en andere genodigden. Ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren want afgelopen week gingen steeds deuren dicht, mocht ik niet binnenkomen, ‘weg jij’etc.Ik zag ook al een hashtag #basbedankt langskomen. Volgens mij gaan ze iets op twitter doen hahaha!

Ik moet enerzijds zeggen dat het na bijna 19 jaar al m’n ziel en zaligheid’ te hebben gegeven voor dit mooie bedrijf, een afscheid wordt met een lach en een traan. Anderzijds, toen ik vanmiddag wegging van die schitterende plek in #Vijlen keek deze jongen mij om het hoekje aan …

foto 1 (2)Kom je terug?

Tuurlijk Boy, heel graag zelfs , ik kom terug, eind van de week…voor altijd!

 

23 gedachtes over “O Boy,nog èèn dag Landal…afscheid nemen..en ..definitief…’down under’…naar Vijlen

 1. Peter de Vries 7 december 2014 / 22:49

  Leuk al die geheimzinnigheid maar dat heb je als je vertrekt. Gelukkig vertrek je niet van Twitter en FB. Hoop dat je deze laatste 3 Landal dagen geniet, laat alle lofzangen maar over je heenkomen, je hebt het verdient!

  Like

 2. Sjaka 7 december 2014 / 22:50

  Ze zullen je nog heel erg gaan missen bij Landal! Ik wens je zo veel plezier en genoegen in vijlen. Dat kan haast niet anders, maar toch! Ik zal een op de site gaan kijken, als ik hem tenminste binnenkort vinden kan.:-) gr. uit Het hoge Noorden.

  Like

 3. froukje 7 december 2014 / 22:52

  super blog en ga genieten in limburg

  Like

 4. nathalie 7 december 2014 / 22:57

  Weer mooi geschreven.. Succes je laatste dag bij Landal en geniet van alles wat er nog gaat gebeuren in de toekomst maar volgens mij moet dat helemaal goedkomen.

  Like

 5. Nens 7 december 2014 / 23:07

  Hoi Bas. spannend zeg, nog 1 dag, haah en wat moet je dan nog doen op die ene dag? Zou leuk om je blog te volgen en de realisatie van jullie droomhuis. Kan mij voorstellen dat zo’n afscheid heftig is zeker als je een leuk team om je heen hebt. Heb met een paar van hen reeds samen mogen werken en dan krijg je toch een beetje het gevoel dat jullie 1 grote familie zijn, dat zegt ook weer iets toch!. Nou, geniet van je laatste dag en keep me posted! Dennis heeft super gave steadicam opleiding achter de rug dus die gaat nu wat vlieguren maken zodat hij straks lekker van god los kan!Tot het volgende Blog maar weer. Groetjes Nens

  Like

 6. Dick Jansen 7 december 2014 / 23:31

  Hallo Bas,
  Wat een verhaal weer, en zoveel bekende zaken in het schöne Zuid Limburg.
  Het word een fantastische toekomst met Jeanette, boy en al die mensen die langs en aan komen.
  Verdiend en wat zullen we je missen (de eerste dagen zeker)
  Tot woensdag.
  Dick

  Like

 7. Rosan 7 december 2014 / 23:46

  Wat zijn je blogs toch mooi het plezier straalt eraf!
  Veel plezier/sterke/Suc6 je laatste week!

  Like

 8. Ronald 7 december 2014 / 23:54

  Mooi verhaal weer Bas!
  Ik denk dat de komende dagen voorbij vliegen, dus geniet ervan! Ik blijf je volgen en kom wellicht een keer een huisje huren want je kan daar geweldig wielrennen! 🙂

  Like

 9. Meg 8 december 2014 / 00:43

  Wat leuk om weer al je bezigheden te lezen en je zal zeker gemist gaan worden bij Landal, dus alle #Basbedankt bedankjes, zullen zich zeker over heel twitter verspreiden. Gelukkig bleef je achter de schermen nog wel wat voor Landal doen. En veel succes in Vijlen, het vordert gestaag, maar het wordt supermooi. Hopelijk vinden de katten het er net zo geweldig als Boy.

  Toi toi toi en geniet van je laatste echte Landaldagen.

  Like

 10. Marga Driessen 8 december 2014 / 07:29

  WOW, nu is het definitief! Maar zoals je al verwoorde Vijlen voelt al als thuis, dus dan is het goed thuiskomen!

  Like

 11. Anja 8 december 2014 / 07:49

  Wij waren altijd al weg van Limburg, maar door jouw blog en je mooie verhalen nog meer. Denk dat wij zeker wel eens aan komen. Wij wensen jou en je gezin heel erg veel woon en werk plezier daar.

  Like

 12. Diana 8 december 2014 / 08:20

  Heerlijke blog weer, ik probeer alles bij te houden (lukt niet altijd) maar geniet bij elk verhaal. Een bullerjan hebben ze in bedrijf bij “Het Koelhuis” in Zutphen. Het betreft hier daadwerkelijk een oud koelhuis wat is omgetoverd tot cafe/restaurant/feestlocatie. Niet te groot maar ontzettend gezellig en natuurlijk altijd lekker warm door de Bullerjan! Succes verder met het werk, op welke locatie dan ook!

  Like

 13. pukjemm 8 december 2014 / 14:15

  BAS BEDANKT…. hopelijk blijf je zulke mooie blogs schrijven maar dan over je verblijf in Vijlen. Ik kan Boy niet missen hooor… heel veel succes daar in het mooie sjoene Limburg!!!

  Like

 14. Agnes 8 december 2014 / 14:41

  Hallo Bas,

  Heerlijk om al je ‘perikelen’ te volgen 😉 Ik kom graag eens logeren bij jullie in Vijllen. Hoeveel cursisten kan ik meenemen? Kom graag Helende wandelingen geven in het mooie Zuid Limburg!

  Fijn afscheid toegewenst bij Landal en enorm genieten van alle moois wat staat te gebeuren.

  Harte groet,

  Agnes.

  Like

 15. Laïs 8 december 2014 / 16:46

  Weer een fijn verhaal! Voelbaar hoe fijn jullie het daar hebben, ik geniet mee. En Boy vind ik een topper. Ik wens je een goed afscheid (zal niet meevallen), en een mooi thuiskomen (voorgoed)!

  Like

 16. Trees 8 december 2014 / 16:57

  mooi geschreven…. hoop dat het afscheid nemen meeviel en een heel goed begin in Vijlen ….succes !!!

  Like

 17. Yvonne Bevoort 8 december 2014 / 19:23

  Beste Bas, ik wens je twee mooie afscheidsdagen bij Landal GreenParks en heel veel geluk en succes in Vijlen voor jou en je gezin! Groet Yvonne

  Like

 18. Anouk Susan 8 december 2014 / 19:39

  Beste Bas

  Wat een leuke blog!!! Ik blijf je volgen!! Woensdag ben ik er helaas niet, maar zal aan je denken. Wat een bijzonder moment voor je…na al die jaren. Geniet van de dag, geniet van het afscheid, geniet van je rit terug naar Vijlen en toitoitoi met al jullie plannen!!!

  Ps: En als je meer Duitsers in jullie B&B wilt, weet je ons hopelijk te vinden 😉

  Het ga je goed.
  Lieben Gruß, Anouk

  Like

 19. Jozzeeland 8 december 2014 / 20:58

  Weer een superleuke blog. Bedankt voor het feit dat je Landal een gezicht hebt gegeven. Leuke tweets, acties en blogs gaven een interessante kijk op Landal, Boy, Vijlen, verbouwen, peoplemanagement, binden verbinden.
  Hopelijk blijf je mensen inspireren door actief te blijven op de social media en door lezingen etc. Heel veel succes in je nieuwe bestaan! Het gaat je/jullie goed!

  Like

 20. Miny 9 december 2014 / 10:00

  Wederom met veel plezier gelezen, Bas! Gewoon doorgaan. ….

  Like

 21. soerjanie 9 december 2014 / 10:12

  Een Bullerjan, een top kachel! Daar ga je veel plezier van beleven. Op naar nog meer fantastische momenten. Ik wens jullie heel veel plezier toe en dat al jullie dromen uitkomen voor Vijlen. En voor vandaag, geniet van de laatste dag op het kantoor langs de Vliet. En geef Boy een poot, ik zal m zeker missen.

  Like

 22. Rosita van de Langenberg 9 december 2014 / 10:27

  Ik wens je heel veel geluk en plezier in Vijlen!! Helaas kan ik niet op jouw afscheidsreceptie komen omdat de bungalows boeken bij Landal gewoon door moet gaan 🙂 In deze wordt voor jou ook geen uitzondering gemaakt!! Ik werk er 4 jaar en heb altijd met plezier naar je geluisterd bij de kick-off’s, bedankt voor je inspiratie en gedrevenheid dat gaf mij iedere keer weer de spirit om er tegenaan te gaan bij de campagne!!
  Ik hoop dat het jou en je familie goed gaat in dat mooie Zuid-Limburgse land…. En Boy die zal daar volop genieten, knuffel voor hem…..

  Groeten,
  Rosita van de Langenberg
  Contact Center.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s