Nog 5 werkdagen Landal…en er moet nog zoveel gebeuren…(ook in Vijlen…)

foto 6 (2)foto 7 (3)

Ik heb het gevoel dat ik een paar weken met vakantie ga. Gewoon even er tussen uit, de accu opladen, klussen in m’n vakantiehuis en dan weer aan de slag bij Landal. Maar nu ik deze blog schrijf en even in m’n agenda kijk zie ik dat ik feitelijk nog maar 5 werkdagen aan de slag ben en dan zit het er toch echt op na 18,5 jaar Landal GreenParks (met hoofdletter P en een k ipv een c, zelf ooit nog `s bedacht omdat die andere keten het met een c schrijft hahaha) De foto boven is een mooie metafoor, met weinig begonnen en na zoveel jaren is het mandje vol en is het mooi geweest alleen moet ik er nog wel aan wennen. Maar als ik eenmaal in Vijlen ben valt ook alles van me af. Inmiddels ben ik er 8 weekenden geweest (ongelofelijk trouwens: 8 x zonnig weer !) en het voelt als ‘dagboek van een herdershond’, terug in de tijd dus waar men nog letterlijk tijd voor elkaar heeft. Ik liet donderdagavond Boy uit en dan sta je gewoon een half uur te kletsen op een van de verlaten weggetjes met een inwoner van 6 huizen verder op, te leuk. Pas dan hoor je de mooie verhalen uit de buurt over de boerderijen  en huizen uit 1650 en hoe het er vroeger aan toe ging, te leuk! En werkelijk alles bij Landal is nu ook voor het laatst. Zo was ik maandagavond in Groningen waar we ook een groot kantoor hebben. Gegeten in het tappas restaurant met een aantal collega’s. in dit restaurant heb ik vaak gegeten èn gelachen en bovenal plannen gemaakt. De volgende dag samen met veel collega’s koffie gedronken en ze goeiedag gezegd wetende dat je velen ervan gewoon niet meer zult zien. (tenzij ze komen logeren in onze ‘heerlijkheid’ natuurlijk !

foto 19 (5)

Afgelopen week mocht ik ook 2x spreken, eenmaal bij het social media congres van Marco Derksen (Marketingfacts) en bij Facilicom.Die hadden een grote klanten dag in het schitterende oude stadhuis van Gouda. Ik sprak hier over klantvriendelijkheid, een onderwerp waar ik geregeld bij bedrijven over spreek want na 18,5 jaar Landal en 10 jaar daarvoor bij Bilderberg hotels, heb ik genoeg gezien en meegemaakt om andere bedrijven te inspireren over dit onderwerp…erg leuk om te doen en ook voor volgend jaar staan er een paar ‘spreekbeurten’ in de agenda.

Tussendoor ook nog een avond kunnen eten met mijn opvolger Erik van Essen. leuk om te zien dat hij er zoveel zin in heeft! Ik laat het met een gerust hart aan hem over om met Landal de volgende fase in te gaan. Samen met de andere geweldige collega’s gaat hij Landal ongetwijfeld nog succesvoller maken. Hij weet veel van de branche en was van 2000-2007 mijn rechterhand dus die heeft wel ‘groen bloed’!

Ondertussen gaat in Vijlen alles flink door. Mijn vrouw Jeannette heeft het er erg druk mee en neemt per dag tientallen beslissingen. Ja , even voor de goeie orde; zij is CEO en ik ben…let op…Hoofd Groenvoorziening èn Hoofd Valet Parking, jawel ! En als je jaren nooit iets in je eigen tuin hebt gedaan is dat wel een uitdaging kan ik je zeggen!!! Het roer om inderdaad! Oja, ik ben ook General manager Fire Wood en met 6 open haarden is dat een flinke klus kan ik je zeggen. Vooralsnog heb ik nog maar 2 kub gedroogd houd op voorraad maar je moet vooruit denken natuurlijk dus…de boom die eigenlijk al ontdaan was van al z’n takken maar er nog half stond kon dus om en toen…. had ik dus ineens hout voor 5 winters!

foto 14(2)

Mijn hemel, ik ben begonnen met kloven maar ik denk dat ik er een arrangement van maak voor iemand die tegen een ‘burn-out’ zit en even iets anders wil op dokters advies….of die problemen heeft met z’n leidingevende en even los wil. Zal best belangstelling voor zijn denk ik. Overigens hebben we van de onderkant van de boom een geweldige stoel gemaakt en ik denk dat ie op menig foto zal komen te staan, een echt Kodak momentje ! Het zit heerlijk, vooral als de zon schijnt (jammer dat ie niet kan meedraaien) En Boy vind het ook wel wat….

foto 8 (2)foto 9 (2)

Momenteel zijn alle pijlen gericht op het ‘Hans&Grietje huisje. De voormalige eigenaar had dit al verhuurd aan gasten die er al….25 jaar komen met kerst. Nou vooruit! Ik hoop dat ze gezellig zijn maar schrikken doen ze zeker want ALLES is straks nieuw ingericht en strak in de verf! Te beginnen met de buitenkant:

foto 15 (5)

De huiskamer van het te gekke huisje is nu nog leeg (links) maar binnenkort komen hier ook de meubels.

foto 10(2)foto 11 (2)

Links is de eetkamer van de keuken. (geweldig uitzicht vanaf je eigen terras!!) De wanden zijn hier al gedaan (ik mag alleen niet mee beslissen over de kleuren omdat ik kleurenblind ben maar ik ben er zeer blij mee!) ook leuk: de kraan in de gloed nieuwe keuken: gemaakt door han de klusser…van loden pijpen, is weer eens iets anders , toch? En rechts de kast voor de ‘masterbedroom’ die we vrijdag j.l op de kop hebben getikt op de rommelmarkt in Luik (veel leuker dan markt inTongeren trouwens) De kleur was ook nog precies goed dus dat scheelt weer een hoop schilderwerk!

foto 12 (2)foto 13(3)

Komende week gaan we nog even een paar tuintreden vervangen want de bielzen zijn volledig door en straks gaat er iemand op z’n neus en dat moeten we niet hebben. Ook gaan de lampen gemonteerd worden want die kunnen ècht niet meer, de douche is betegeld en bijna klaar èn eind van de week komen de bedden (volgende week op de foto!): geweldige boxsprings met heerlijke topper en nieuwe dekbedden en…keuze uit 2 kussens; hard of zacht, u zegt het maar! Vanaf half januari is Hans& Grietje weer beschikbaar, het Grote huis voor familieweekenden tot ca. 14-16 pers.(excl.H&G huisje) vanaf begin maart hopelijk…

foto 2 (3) foto (5)

Nog 5 werkdagen Landal en dan ga ik afscheid nemen van dit geweldige bedrijf en al die fijne collega`s. En als iedereen die zegt te komen logeren op deze geweldige plek in Vijlen, zitten we de komende 4 jaar vol! En dan hoef ik ook geen website te ma….och jee….dat moet ik ook nog doen!!!……(ben namelijk ook nog Director E Commerce)

maar we hebben nog niet èèn foto van hoe het wordt???

Volgens mij hebben we nog genoeg te doen…over 5 dagen. Ik hou je op de hoogte 🙂

DSC_0330

13 gedachtes over “Nog 5 werkdagen Landal…en er moet nog zoveel gebeuren…(ook in Vijlen…)

 1. Ruud Clason 30 november 2014 / 22:29

  Het is weer gelukt. Leuk om te lezen en duidelijk weinig stress.

  Like

 2. Miny 30 november 2014 / 22:39

  Weer een leuk, gezellig verslag, Bas! Nog een fijne week bij Landal (gaat zeker lukken, weet ik uit ervaring) en je dan helemaal richten op Vijlen en vooral je blog!

  Like

 3. Jackie en Michel 1 december 2014 / 08:14

  ontzettend leuk, we komen zeker een keer logeren in het huisje, leuk dat Michel je nog net ontmoette op de valreep bij de vergadering bij Rabbit Hill, al die plannen, inspirerend, succes!

  Like

 4. Peter de Vries 1 december 2014 / 09:59

  Wat is nu leuker, aftellen naar het eind van de Landal periode of aftellen naar de nieuwe start in Vijlen?
  Succes!!

  Like

 5. Trees 1 december 2014 / 11:43

  het klinkt allemaal geweldig Bas…. (fijn geschreven) veel succes nog de laatste dagen en dan op naar ………….

  Like

 6. Lesley Bek-Rook 1 december 2014 / 14:04

  Succes Bas, komt vast goed. En blijf bloggen!

  Like

 7. Gerald 1 december 2014 / 14:49

  De Blog leest weer lekker weg en de foto’s voorspellen een Top-locatie, maar het zijn wel koperen leidingen Bas en geen loden want dat kan al jaren niet meer. 😉

  Like

 8. Annemiek 1 december 2014 / 15:32

  Echt leuk Bas allemaal… We komen in het voorjaar bij je Slapen!!!! Succes nog even met laatste loodjes…

  Like

 9. Jeannette 1 december 2014 / 22:19

  Leuk om te lezen, zelfs als je er midden in zit 😉
  Ik verheug me al op de tekst van de website en het welkomstboek Bas!!! Er ligt een nieuwe functie voor je op de loer; hoofd tekstuele fratsen.
  Work in Progress…..

  Like

 10. Saskia 2 december 2014 / 19:33

  Bas, we gaan je missen bij Landal maar blijven je volgen! Succes deze
  paar dagen nog en daarna succes, maar vooral plezier in Vijlen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s