Mijn laatste MT, woelmuizen ,verliefde koeien, en….nog maar 2 weken Landal…

foto20 (5)

Tja, maandag j.l had ik ons laatste ‘Groeps Overleg’ (GO), zo noemen we deze vergadering als directie en MT leden bij elkaar zijn. Dit maal een speciale vergadering  een ieder presenteerde z’n plannen en aandachtspunten voor 2015 aan ons en aan elkaar. Voor het eerst zat ik te luisteren maar wist uiteraard dat ik dit niet meer zal meemaken.Énerzijds best gek, anderzijds ben ik in m’n hoofd aan het ontvlechten of  afkicken’ na bijna 19 jaar Landal. M’n ene hersenhelft staat nog volledig aan en ik hoor me zelf vragen stellen, de andere helft zegt ‘joh, daar hoef je niet meer over na te denken’ en zelfs bij sommige dingen denk ik ‘wat een werk hebben we nog en wat een ambities maar ik heb andere zorgen… Heb ik die al dan ?

JAZEKER !! WANT IN DE HEERLIJKHEID VIJLEN IS

DE WOELMUIS GESIGNALEERD!!!

foto 19 (3) foto 18 (2) 

Je denkt dat het een mol is maar het is een zeer grappig muisje met bolle wangen. Niet zo’n spitse kale veldmuis maar een hele gezellige uitziende dikke muis  die …ook nog ’s beschermd is !! En ondertussen zorgt die ervoor dat m’n halve terras naar de haaien gaat en er inmiddels meer zand boven de tegels ligt dan in menige kinderzandbak op onze parken!! Nou, tips hoe we deze jongens van ons landgoed afkrijgen zijn meer dan welkom. Ik heb al `s gegoogled maar zelfs onze 2 katten die binnenkort overgaan van Leidschendam naar het zuid Limburgse schijnen dit probleem niet te kunnen oplossen. Geluk bij een ongeluk: ze houden niet van knoflook, nou dan weet je wat wij de komende maanden gaan eten, zelfs bij het ontbijt waarschijnlijk !!

Op woensdag mocht ik nog even te gast zijn bij de BNR KLantenshow, blijft leuk! Presentator Maarten Bouwhuis zet er altijd zo’n vaart in dat je amper tijd hebt om na te denken. Hij vroeg of Landal m’n 20.000 twittervolgers had overgenomen hahaha. Kon gelukkig uitleggen dat ik komend jaar aan Landal verbonden blijf van de zijlijn en we de acties naar het officiele landal account @landalnl aan het ‘verplaatsen’zijn dus volg dit account want hier gaat de boel gewoon door als het goed is. En de boel gaat zeker door want ik heb inmiddels een opvolger: Erik van Essen, een prima keus van mijn 2 andere directieleden. Erik is van 2000 tot 2007 mijn rechterhand geweest als marketing manager en we hebben samen ongelofelijk leuk en prettig gewerkt. enorm veel meegemaakt in die periode trouwens. We groeiden in die jaren van 18 naar 53 parken en dat ging niet vanzelf. Erik is momenteel nog Managing Director van Loyalty Management Nederland, de organisatie die het Air miles programma verzorgt, een organisatie waar Landal al vanaf 1997 geweldig goed mee samen werkt. Ik ben dus blij dat ik aan Erik m’n, toch best wel levenswerk, ga overlaten, een zeer geruststellende gedachte. Hij weet veel van deze branche, heeft groen bloed en is gewoon een hele leuke aardige vent met humor en …#aardigzijnkostniks dus dat komt helemaal goed! Het enige dat hij (nog) niet doet is regelmatig twitteren hahaha. Ook geen idee of hij net zo besjoke is als ik op twitter, ieder z’n ding , nietwaar?

Ondertussen gaat alles in Vijlen, afgezien van een kolonie muizen, prima. Wij hebben eindelijk van de gemeente een vergunning om het grote huis voor familieweekenden te verhuren. Vind het best lastig om te begrijpen waarom dit allemaal zo lang duurt. We zijn 4,5 maand bezig geweest en nu volgt er nog een bestemmingswijzigingsprocedure die meen ik tussen de 26 en 52 weken duurt. Op het Hans&Grietje Huisje zat gelukkig al de vereiste vergunning dus die kan in de verhuur. Iedereen die dit huisje ziet wil het huren, zo leuk! Kan er zelf ook uren naar kijken en in rondlopen, te schattig. Met kerst en Oudjaar is die verhuurd en moet het dus klaar zijn!.De huurders komen er al 25 jaar en deze reservering stond al. voor volgend jaar zijn alle opties weer open….

foto 10 (2)foto 12 (2)foto 11 (3) (achterzijde H&G huisje,rechts keuken en terras)

De prijs van het huisje gaat in het begin rond de €400 komen te liggen (ex schoonmaak) en je kunt er genieten met 4 personen òf zelfs met 4 volwassen en 2 kleine kinderen  of…nog leuker: gewoon met z’n 2-en!!! Een ‘Quality-time weekend’ en je mag GRATIS met Boy wandelen. Die weet inmiddels de weg naar alle leuke kroegjes in de buurt! Het interieur wordt overigens momenteel COMPLEET vernieuwd. Gisteren heeft Jeannette nog een te leuk heeel klein houtkacheltje gescoord voor in de eetkeuken, de huiskamer heeft uiteraard al een grote haard, hoe romantisch! O, ja, de douche is volledig gestript en wordt momenteel voorzien van…eh….alles nieuw… En de schilder komt morgen, die gaat alles even fris maken en sommige wanden in een mooie kleur!

Volgende week een goeie foto als die klaar is maar klusser Han Rosdorf is er nog druk mee…

foto 15 (2)

In het grote huis zijn ze ook druk bezig. Eerst even de prive vertrekken zodat we zelf een beetje normaal kunnen leven. Onderstaande foto is een impressie van een van de kamers (ze zijn allemaal verschillend!) waar nog een douche en toilet moet komen.Het bed wat je hieronder ziet is tijdelijk hoor, er komt een geweldig groot boxspringbed waar je verstoppertje kan spelen als je wilt, lekker luxe dus! (let niet op het draad maar dat doe je nou juist wel natuurlijk hahaha!! maar dit is het gratis wifi dat momenteel wordt aangelegd

foto 2 (2)foto 17 (2)

( rechts doorkijkje naar terras)

Tja, en op zo’n geweldig weekend met in Vijlen 20 graden op de thermometer in de zon kijk je verder je ogen uit en wandel je suf. Zeker als je broer Geert met vrouw Karinka inchecked en een dag later mijn zus Karin met man Aloys hun aflost. grappig dat je familie (en straks gasten) zò graag wilt laten delen in de geweldige omgeving. Ze waren sprakeloos en wilden niet weg. Nou vooruit, nog èèn wandeling dan,(Boy kòn niet meer !!) lopend naar het gehucht Rott, pal naast ons. En wat zagen we daar? inderdaad… schattig toch?foto 18(2)

En terwijl komende dagen Jeannette de handen vol heeft aan de timmerman, loodgieter, schilder en electricien, ga ik afscheid nemen in Groningen. Daar hebben we ook een groot kantoor en veel Landal collega’s. Ook staan er o.a nog 2 presentaties  in de boeken voor donderdag over klantvriendelijkheid, een onderwerp waar ik geregeld over spreek op congressen en bij bedrijven en wat ik ook na Landal blijf doen. Bedrijven vinden het leuk en inspirerend om te horen over hoe wij dat doen en waarom we daarin succesvol zijn. Nou, na 30 jaar in de gastvrijheidsindustire kan ik wel even los hoor, voorbeelden genoeg. En dan is de een na laatse week voorbij…het gaat nu wel erg hard moet ik zeggen, op naar 10 december….

maar hopelijk zit ik komend weekend er weer zo bij als dit weekend…op m’n bankje….uitkijkend over de velden…het Vijlenerbos en….zoekend naar……O… Boy!…

 

foto 16 (2)

 

6 gedachtes over “Mijn laatste MT, woelmuizen ,verliefde koeien, en….nog maar 2 weken Landal…

 1. Peter de Vries 23 november 2014 / 23:10

  Genoeg knoflook in je tuintje staan? Geniet van die laatste Landal weken, zal straks wel stil zijn zonder al die werklui.

  Like

 2. Ina Veld 23 november 2014 / 23:38

  Best verontrustend dat Boy alle kroegen kent 😉
  Overigens de weg van kroeg naar huis goed leren lijkt mij handiger

  Suc7 verder.

  Like

 3. hedwas 24 november 2014 / 09:58

  En hoe moet het nou weer verder met Airmiles? Gelukkig ook niet jouw zorg.

  Like

 4. Nens 24 november 2014 / 13:51

  Wauw Bas wat ziet het er prachtig uit en wat een spannende dagen moeten die voor je zijn. Ga je nog iets van een afscheidsreceptie houden? Zijn natuurlijk veel mensen die je nog even willen spreken. Nou, voor ons voelt het niet zo hoor! Als alles af is daar in Vijlen proosten we met een mooie film en een nieuw begin. Maak die laatste weken leuk!

  Like

 5. Patrick 25 november 2014 / 20:58

  Success is getting what you want, and happiness is wanting what you get.

  Heel veel succes gewenst, Jeannette & Bas.

  Like

 6. Jos Vranken 27 november 2014 / 11:09

  Wanneer volgt de documentaire…? Of wellicht moeten we een aflevering van ‘Erica op reis’ aan dit avontuur wijden… Mooie TV! 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s