Afscheid in Duitsland, de apenman op bezoek en nog maar 4 weken…..

Op naar Duitsland… het lijkt op Zuid Lmburg maar het is het niet….

sonnenberg

Omdat ik vorig weekend in Vijlen verbleef was het een beetje gekken werk ( en zonde van de benzine) om zondagavond naar Leidschendam te rijden en dan maandagmiddag weer langs Vijlen en door naar de Moezel waar we aan de budget gesprekken begonnen met de Duitse parken. Dus maandagmorgen nog heerlijk daar en vanaf Vijlen is het slechts 2 uur rijden naar, in dit geval Landal Sonnenberg. Maar eerst kwam John de apen man nog langs. Apenman? ja apenman, zo noemen ze hem. Hij klimt in bomen met scherpe haken aan z’n schoenen alsof het niets is en snoeit vanuit de top naar beneden vakkundig de bomen en takken. Ook bij ons was dit hard nodig en 1 boom stond angstig te zwaaien bij het hans & grietje huisje dus die is …er…niet meer…

Maar na John te hebben geholpen en nog `s flink te keer te zijn gegaan met de kettingzaag ( echt een aanrader hoor zo’n ding, je vergeet even alles hahaha!) vertrok ik naar Leiwen in de Moezel, een zielig kijkende Boy achterlatend terwijl Jeannette weer druk in de weer was met de mannen die bezig zijn met alles in het huis. In Leiwen kwamen alle Duitse parken op bezoek en vertelden over hun plannen voor 2015. Raar om te weten dat dit je laatste gesprekken zijn met deze geweldige collega`s. Wat een passie en betrokkenheid was er weer bij deze gastvrije mensen. En wat een geweldige omgeving blijft het. Voor wie er nog nooit geweest is, gewoon doen! Prachtige vergezichten, kleuren en aardige mensen. Soms denk ik wel eens dat ze in Duitsland dat èchte gastheerschap iets meer in de vingers hebben dan wij hier in Nederland….  De foto boven is genomen achterin het park Sonnenberg, bijzonder toch zo`n uitzicht? Gedurende de dag ontvingen we dus 3 parken. Elk park vertelde in 3 uur z’n plannen en ideeen. Als directie vinden we het belangrijk alle tijd te nemen voor hùn verhaal, de cijfers waren al eerder besproken dus dit soort dagen gaat over hun en hun eigen park. Het wordt altijd erg op prijs gesteld als we er zijn dat voel je en dat geeft weer energie. Dit is nl. een mensen bedrijf en zo hoort het ook!

winterberg

Tot grote verrassing van het park ontving General Manager Jaap Schuurman van Landal Winterberg ( een must als je van skieen houdt en slechts 3 uur van Utrecht èn AAN de piste!) een cheque van ons moederbedrijf Wyndham t.w € 10.000 Hij mag dit gaan investeren in duurzame zaken voor z`n park bv energie besparende mogelijkheden. Collega directie lid Jeroen Mol reikte de cheque uit en Jaap was helemaal van de leg, leuk om te zien. Jaap is ooit begonnen als stagiair bij ons dus zo zie je hoe dingen kunnen lopen. Na warme woorden van Jaap ter ere van m’n afscheid werd het tijd om weer naar huis te gaan en hoera; ik mocht weer stoppen in Vijlen en dat scheelde weer 2,5 uur.

huis voorhuiszij

Heerlijk om dan weer je nieuwe huis te zien en rond te lopen in de stilte. echt, ik moet er nog zo aan wennen maar geniet er al van : DIE STILTE! alleen vogels en koeien en geen geraas op de A4 en politie of ambulances heb ik werkelijk nog niet 1x gehoord. (wel gezien gelukkig 🙂 Op de foto rechts zie je trouwens de terraskamer, heb even geen foto van binnen maar die is geweldig ( voor 2 volwassen en 2 kiddo`s op een vliering, te leuk! En met veel licht èn een eigen terras met GEWELDIG uitzicht!

Momenteel zijn de mannen met 2 grote dingen bezig: onze prive slaapkamer (niet onebelangrijk voor iemand die z’n levensritme iets anders wilde organiseren) Deze wordt volledig geisoleerd met leem èn het Hans & Grietje huisje. Er komt een nieuwe doucheruimte , geheel nieuwe keuken èn uiteraard interieur. Laat de rotzooi nu niet zien hoor, ziet er niet uit dus vandaar maar even de snoezige voorkant van dit 4 pers. huisje

Hebben ook plannen voor zo`n geweldige houtgestookte barrelsauna achter het huisje maar ja…even sparen nog…

hansgrietje

Hans & Grietje kun je straks ook huren voor met z`n tween hoor, lekker romatisch voor de openhaard, niemand in de buurt…en ook…een eigen terras. Dit UNIEKE huisje gaan we denk ik al verhuren vanaf half januari. Nog geen idee over de prijs… Overigens, wat mag voor jou een lang weekend kosten ( 3 nachten) voor 2 of 4 personen hier? Benieuwd naar je reactie… Overigens, over huren gesproken, ik hoop nu eindelijk a.s dinsdag te horen òf ik het grote huis officeel mag gaan verhuren. Dat deed de vorige eigenaar al maar ja nieuwe eigenaren nieuwe vergunningen. Zijn nu al ruim 4 maanden bezig en hierna volgt nog een 21 weken durende bestemmingsplanwijziging. Wat wonen we toch soms in een raar land hè?

Inmiddels ook langzaam de voorbereidingen opgestart voor een website. Tja, voorlopig nog niet 1 foto (behalve 600x van Boy) dus dat laat nog even op zich wachten. Ik ben in zee gegaan met een locale webbouwer Globeview die de regio ook goed kent. en ze zijn zeer betrokken. Eigenaar Dennis kwam zelfs langs om het huis te zien (kijk dat doen ze hier nog hè?) en de sfeer te proeven. “Hubt dich al un logo?” (heeft u al een logo…) 🙂 Nou, laat ik daar ook al mee bezig zijn. Twan Schellekens met wie ik al jaren werk is druk bezig. Ook best een bevalling zoiets. Wat wordt de achtergrond, kiezen uit 400 lettertypes , hoe houdt het zich als het verkleint wordt pfff. Ja, Bas nou moet je het zèlf doen, geen collega`s, geen design bureaus en…weinig budget haha! Nou, komt best goed allemaal.

En komende week? Als ik donderdag weer in Vijlen ben ga ik volgens Jeannette veel zien. De buitenverlichting is er, de douche in hans & grietje is dan bijna klaar, de keuken wordt geplaatst, kortom er gaan weer nieuwe foto`s komen en dan valt er hopelijk iets meer te zien!

En qua werk heb ik een leuke week; een 2-tal ‘afscheids intervieuws met ons eigen Landal medewerkersblad en een toeristisch vakblad, diverse budget gesprekken met Nederlandse parken en een vergadering over het toerisme in Gelderland. Tja, en dan weer op naar Vijlen. en wie wacht daar dan op me (behalve Jeannette uiteraard) ? Juist: m’n grote vriend Boy die, als ik aan kom er zòòò lief uit ziet….

foto 11 (2)

en als ik er ben flink door de modder wil en verandert in een heel andere hond…

Tja, wat kan het leven toch heerlijk zijn…. 🙂

boy vies

nog slechts 4 weken en dan gaat het roer definitief om…. x

 

 

5 gedachtes over “Afscheid in Duitsland, de apenman op bezoek en nog maar 4 weken…..

 1. Ruud Clason 9 november 2014 / 17:07

  Was de moeite van het héél even wachten alleszins waard. Hoop er nog velen te lezen.

  Like

 2. Judith Loerakker 9 november 2014 / 19:58

  Wat gaat de tijd snel! Voor je het weet kan je de hele week genieten van je ‘moddermonster’ 😃

  Like

 3. Nens 9 november 2014 / 20:00

  Oh Bas, wat ziet dat ‘Hans en grietje huisje’ er schattig uit! Ben heel benieuwd hoe dat er uit gaat zien als het ingericht is! Knibbel, knabbel huisje, ik slaap graag eens in dat huisje! 🙂

  Like

 4. rvankroonenburg 9 november 2014 / 20:11

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat het genieten is van de rust en stilte in het prachtige Vijlen. Voor ons was dit altijd de reden om naar de diverse parken van Landal te gaan! Alhoewel, Hans & Grietje moet ik toch ook eens uitproberen 😉

  Like

 5. Mimamodo 9 november 2014 / 21:36

  Steeds meer puntjes op de i, fijn hoor en Twan is een topper, wij hebben ook met hem gewerkt voor onze scholen, ik ben benieuwd naar het logo!
  Geen idee wat je voor zo’n huisje zou kunnen vragen. Ik denk dat ik van vrijdagavond tot bv zondag 12 uur, comfortabel zou zijn met een prijs rond de 250 euro maar of dit markt conform is, geen idee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s