nog ruim 5 weken….

GB369436

Wat een weekend hè, niet normaal toch? Begin november en dan gewoon zonder jas en met zonnebril in door de weilanden en de bossen. De thermometer gaf in de zon 29 graden aan! het voelde weer als Toscane. alle terrassen zaten vol en het leek wel of de Tour de France aan de gang was in Zuid-Limburg. Toen ik op donderdagavond met volle auto èn zoon Jip vertrok naar het zuiden wist ik niet dat ik zo`n geweldig weekend tegemoet ging. Ook zoon Hidde kwam met z`n vriendin `down under`

De dagen daarvoor waren intensief. Budgetgesprekken bij Landal voor 2015. Blijft gek als je weet dat je er niet bij zult zijn, anderzijds voelt het weer heel gewoon, immers, ik heb dit 18 jaar gedaan! Voor ik vertrok naar het verre zuiden had ik nog een presentatie `leiderschap en klantvriendelijkheid` in het Nieuwe DeLamar bij het event `Public Matters` Met name waren hier gemeente mensen. Wel een andere wereld dan het bedrijfsleven… alhoewel ik veel mensen ontmoette die er echt voor knokken en vechten tegen de paarse krokodillen. Kreeg leuke reacties en ook 2 verzoeken om te komen spreken in hun desbetreffende gemeente. Daar krijg ik dus echt energie van!

Intussen tikt in Vijlen ook de klok door…nog 7 weken en de eerste gast komt aan in het Hans & Grietje huisje, een reservering die we toch echt moesten overnemen van de vorige eigenaar dus moet dit huisje ook ècht klaar zijn! De oude keuken is inmiddels naar de stort, de stoppenkast naar beneden en de douche met toilet compleet gestript. Ik krijg nu wel even beeld  van `ik vertrek` maar het valt in het niet bij wat ik in dit programma zie…morgen gaan ze verder en als ik er donderdagavond weer ben zou het al weer toonbaar moeten zijn. In de slaapkamer hebben ze helaas een te klein dakraam geplaatst. Tja, die hadden we niet besteld, kan alles weer over maar ja… En ook de installateur heeft zicht gemeld met z`n offerte…mijn hemel..waar zijn m`n pillen???? Samen met m`n vrouw maar even besloten dat het wat minder kan en we schrappen een paar zaken want anders loopt het uit de klauwen…@#$%#$@€

Wel hangen er inmiddels her en der leuke lampen en is ook de buitenverlichting geïnstalleerd (al bleek `s avonds dat er een gele lamp inzat en in de andere een witte dus 1 kan er weer terug…) en ligt het kleurenschema uitgestald op tafel. Ik knik aha, euhum want ik vind het allemaal mooi wat Jeannette heeft uitgekozen maar als je, net als veel andere kerels , een beetje boel kleurenblind bent is het lastig `adviseren`… 🙂 Ook heb ik een gesprek gehad met een web bouwer hier in Gulpen. Wat wordt het logo, wat wordt het lettertype, wanneer gaat u open, wat wilt u zolang u nog niet open bent, ik krijg het helemaal benauwd. Wanneer moet ik dat allemaal regelen?? Jeannette regelt alles ter plekke en is hier 24/7 mee bezig en ik zit in Leidschendam en ben gewoon nog druk aan het werk! Enerzijds voel ik voel kerst naderen, anderzijds, waar maak ik me nou druk over, gaan we toch later open? Er moet zo ongelooflijk veel geregeld worden dat je haast vergeet te genieten van de prachtige omgeving.Zo heb ik heerlijk op een bankje zitten genieten met Boy liggend aan m`n voeten. En maar kijken naar het glooiende landschap waarop ik niet uitgekeken raak! Over Boy gesproken, hij geniet volop van de lange wandelingen maar het meest blij lijkt hij te zijn als er een andere hond is om mee te kletsen.Net een mens, die kan prima genieten maar hij wil het wel delen met iemand, toch?

Morgen komt John, de bomen man ook wel `de apen man` genoemd. Hij klimt in de hoogste bomen om te snoeien en te kort wieken. Hard nodig want er staan een paar knoepers in de achtertuin en we vertrouwen ze niet allemaal dus…. bij punten maar….

En morgen start ik ook m`n `afscheids tournee` langs de Duitse parken. We bespreken in 4 dagen met alle parken daar hun plannen voor 2015 en voor mij zal het voorlopig het laatste bezoek zijn . Ik vertrek heerlijk vanuit Vijlen en rijd het stuk ipv 4 1/2 uur slechts in 2 uur!! Uitslapen dus morgen? Helaas, er staan 5 man voor de deur… om 7 uur… 🙂

Volgende week zal ik proberen wat foto`s te laten zien van de vorderingen van onze `heerlijkheid`

12 gedachtes over “nog ruim 5 weken….

 1. Peter Smit 2 november 2014 / 22:13

  Weer een prachtig verhaal! Als dit enthousiasme niet overslaat op komende gasten? Nog op zoek naar een grafisch- of illustratiefvormgever voor jullie logo? Onze zoon Tim is vorig jaar afgestudeerd aan de kunstacademie in Antwerpen in dit vakgebied 😉

  Like

 2. Laura 3 november 2014 / 00:07

  Wat een heerlijk verhaal weer.

  Veel plezier bij de afscheidstour Bas. Het zal toch ook best vreemd zijn.

  Like

 3. Hans Senden 3 november 2014 / 08:04

  Na wandeling in het Vijlenerbos heb ik jullie nieuwe stulpje proberen te spotten, maar niet gelukt. Het is wel een fantastische omgeving. Nederland op zijn mooist 😉

  Like

 4. Peter de Vries 3 november 2014 / 10:14

  Het blijft maar druk druk druk, maar gelukkig zie je alles nu wel steeds meer worden zoals het moet worden. Hou nog even vol!
  Het zal een aanwinst zijn voor Vijlen en omgeving, zeker weten!

  Like

 5. Cees Witkamp 3 november 2014 / 11:06

  Weer een leuk verhaal.

  Like

 6. Miny van 't Ende 3 november 2014 / 14:21

  Inderdaad, je raakt niet uitgekeken in Zuid-Limburg. Succes met je werkzaamheden en we komen het resultaat (Hans en Grietje) zeker een keer bewonderen.

  Like

 7. Trees 4 november 2014 / 11:43

  heerlijk om te lezen, succes met je afscheidsronde ..

  Like

 8. Diana 4 november 2014 / 22:16

  Bas, neem gewoon een 2e hond als GIRL friend voor Boy. Hoe eenvoudig en mooi kan het leven zijn.

  Like

 9. Arjan de Caluwe 7 november 2014 / 19:09

  Geweldig verhaal weer !

  Like

 10. Toine scheerens 8 november 2014 / 18:28

  Ben vandaag wezen touren in het heuvelland en heb me rot gezocht waar het nu precies is kwam op weggetjes terecht die ik ook na 28 jaar Limburg nog niet kende , wel mooie omgeving
  Ik ga het nog wel een keer proberen

  Like

  • Bas Hoogland 9 november 2014 / 10:15

   Wellicht tijd voor een TomTom met sinterklaas? Vijlenstraat 49 A (onderaan de kerk van Vijlen) 🙂 tot gauw!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s